![]() |
|
![]() |
|||||||
| Hamza Aksüt Hamza Ait Makalelerin Yayımlandığı bölüm |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | ||
|
Hakka Yürüdü |
Alinti:
1204 yilinda Istanbul'un latinlerin eline gecmesi kral alexios komnene ve kral Isaak komnene'nin hanadanliklarinin son bulmasi ile, Isaak cezaevinde zehirlenerek, Alexios'unda da Ayasafyanin surlarinda sallandirilarak vahsice öldürülmesinden sonra Anadolu da beyliklerin savaslari baslamistir. Bir nevi parsel kapma savaslari. Bu parselleme olaylarinda Mogol destekli Büyük Selcuklu devleti agir basmistir.Bütün Babai ayaklanmalari Mogol destekli büyük Selcuklu devletine karsi sürdürülen ayaklanmalardir. Büyük selcuklu devletini tanimayan devlet, Anadolu diyar-i rum Selcuklu devletidir. Kurucusu Kutalmis, Bizans ordu komutani olan türk'tür.Onun oglu kutalmis oglu süleyman sah tir. Süleyman sah'in mezari Suriye'dir. ve halen özerk bir toprak olarak kaleyi türk askerleri beklemektedir. Zannedersem Ceber kalesi. Anadolu "Rum" selcuklu devleti. Hanedanın atası: Kutalmış Kurucusu: Kutalmışoğlu Süleyman Şah Fetret Dönemi: Ebu'l-Kasım'ın yönetime el koyması I. Kılıç Arslan Melikşah I. Rükneddin Mesud II. Kılıç Arslan I. Gıyaseddin Keyhüsrev II. Süleyman Şah III. Kılıç Arslan I. İzzeddin Keykavus I. Alaeddin Keykubad II. Gıyaseddin Keyhüsrev II. İzzeddin Keykavus IV. Kılıç Arslan II. Alaeddin Keykubad III. Gıyaseddin Keyhüsrev II. Gıyaseddin Mesud III. Alaeddin Keykubad Türk Alevlerinin yogun olarak birlestikleri devlet bu devlet yapisi icerisindedir.Bu devlet yapisi icerisinden, Baciyan-i rum, Ahiyan-i rum, Abdalan-i rum, Gaziyan-i rum cikmistir. I. Gıyaseddin Keyhüsrev Bizans komnenen döneminde 9 yil Istanbulda komnenen hanedaninin yaninda yasamistir. III.Alexios'unda bacanagi olmustur. Asagidaki linke gir. Orada 13 sayfalik TC. Diyanet Isleri Baskanliginin resmi kütüphanesinde bulunan bizans ve türk ilskilerini oku. Bir bölümü alintiliyorum. Alinti:
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Usdat ;
sorar cevaplar bölümünde gitmeyelim Olmazsa Yeni bir Başlıkta devam edelim, Hamza Abiniin soru bölümü işgal olmasın. Konu Buraya açıldı [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez Konu İşcanbaba tarafindan (02-13-2009 Saat 16:32 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#13 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3633 Times in 1425 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sayın hamza aksüt sizin alevi islamcı olduğunuz şeklindeki yargılara şöyle bir cevap verdiniz:'' Bazı değerli kardeşlerim benim İslamcı olduğumu iddia etmektedir. Bu konudaki tek kaynakları Erdoğan Çınar’ın bir kitabımdaki bölümü tahrif ederek oluşturduğu cümledir. Bu cümlede ben, Alevi dedelerinin büyük bölümünün Musa Kazımlılık iddiasında olduğunu ve bunun yorumlanması gerektiğini söylüyorum.'' acaba bunun yorumlanması gerekir ifadenizi biraz açar mısınız yani bu konuda sizin yorumunuz nedir?
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
Konu esonto58 tarafindan (03-23-2010 Saat 00:08 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post: | Devrim06 (03-21-2010) |
|
|
#14 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
Alinti:
dedelerimiz ocak büyüklerimiz kendilerini imam musa-i kazıma bağlamktalar. bu bağlılık kan bağımıdır , inançsal bir bağlılıkmıdır farklı bir durummudur. aleviliğin islamla ilişiği musai kazımlamı baslar. ehlibeytle olan ilişiği nedir (inanç siyasi veya sosyolojik)
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: çanakkale
Üye No: 2206
Thanked 37 Times in 20 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -21
REP Seviyesi :
![]() |
ben hekimhan karaköcekten biriyim öncelikle karaköcekle yazdığınız hatta çevre köylerle yazdığınız yazıların çoğu kualktan dolma ve yanlış bize beğdilli boyundan olmalıdır yazmışınız mesela biz beğdilli boyundan değiliz nufusda okadar az değil nüfus olarakta enfazla olan köydür nenedmi hekjimhanın nufus olarak büyük aileleri bizden ayrılmadır bu bir ikincisi aileleri araştırırken bence öle kaynaklar kulaktan dolma olmasın ttk yayınları ve sayımda neden az görünüyo bizi başkasına sormayın bize sorsaydınız anlatırrlardı dhası hekimhanın ilçe olmasındada bizim atatürke gönderilmiş 2 imzalı dilekçemiz vardır neyse mesele şu bizi daha kendi ailesinin tarihini bile bilmeyen hiç ilişkisi olmayan insanlara sormatın çanakpıanrın kurucu ailesi ile karaköceğin kurucu ailesi aynıdır ayrıca yavuz katliamından sonra dönenler akpınara yerleşmişlerdir oradaki arıkanlarda akraba gelir ayrıcadersimde yaşayan kızıl kilisenin kurucuları arasındayızdır böyle ve daha birsürü yere ayrılıp gidenler yerlerini ayrıca yazmaya gerk yok tur sanırım ama bütün bunlara rağmen kitabınız bence iyi bir başlangıç herkes erdoğan çınara biraz karşı çıksada onda daha çok gerçek bilgiler var sadece insanların kabullenme sorunu var oda ayrı bir eğitim sorunuerdoğan çınarın verdiği bilgilerin bir çoğu bizim bölgede var hatta kalıntılarıda var bunu yerinde inceleyerek görmüş biri olarak bi çok geleneğmizde uymakta iyi bir sentez saygılar
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3543
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Merhabalar... Ben baba tarafından avuiçen ocağına bağlıyım. Köyümüz Sivas İmranlı K.söğütlü köyü...( kürtçe bilmiyoruz) Köyümüzün hangi türkmen boyuna ait olduğu hakkında herhangi bir bilginiz var mı? Bir ikinci sorumda Sivas imranlı yürektaşı(merendi) köyünün Ayranlı(zınzılıt) mezrasının yarısı seyid selahaddin ocağından... bu ocak hakkında ve köyün hangi türkmen boyundan geldiğine dair herhangi bir bilginiz var mı?
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
...
Üye No: 3
Thanked 8796 Times in 4121 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi :
Sayın Hamza Aksüt'e ulaştırılmak üzere mail vb. yollarla aldığımız sorular...
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
...
Üye No: 3
Thanked 8796 Times in 4121 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi :
Merhaba Hamza bey ben ...... çelebi;
sizden ricam benim aslımın nereden geldiğini söylemeniz, Benim sülalem aslen Malatya iline baglı olduğu söylenen (ZEYVE) yada (ZEYVELİ) bölgesinden geldiğimiz ve aşiretin ismininde yine (ZEYVE &ZEYVELİ) olarak bilindiğidir bu aşiret malatya civarlarından çankırıya gelmiş ve orada yerleşmiştir.Halen çankırıda yerleşik durumdayız bana bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olacam çünkü elimizdeki kısıtlı olanaklarla hiç bir yere varamıyoruz ilginiz için şimdiden teşekkür ederim |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Çopur For This Useful Post: | Hamza Aksüt (12-21-2010) |
|
|
#19 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Çankırının neresindensin ki, Köyün yurdun, Pir Ocağının ismi medir,
Onları yaz ki, Bilinsin. Sağlıcakla |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Hamza Aksüt (12-21-2010) |
|
|
#20 |
|
GENÇALEVİLER YAZARI
Üye No: 834
Thanked 3344 Times in 903 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Sayın Çelebi
Sorunuzu bu Perşembe günü İmaj Radyo'da saat 15.00 de başlayacak programda ayrıntılı biçimde yanıtlayacağım. Yanıt metnini bu sitede yayınlayacağım. Zeyveli, ünlü bir aşirettir. 500 yıllık bilgiler sunacağım. Aşiretin günümüzdeki durumu hakkında da bilgi vereceğim. Not: Sitemizle ilgilenen herkes, kökeniyle ilgili sorular gönderebilir. Tüm soruları yanıtlayacağım. Saygı ve sevgiyle |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| aksüt, görüş, hamza, soru, soruları, yorumlarınız |
| Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 3 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|