Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Hamza Aksüt

Hamza Aksüt Hamza Ait Makalelerin Yayımlandığı bölüm

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 02-13-2009, 14:32   #11
Onurcan
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 156
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi : Onurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to all
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Evet Usdat,
Herkes İZ sürüyor, ve iyide oluyor,

peki BABİ isyanı denilen olay nedir,
Burda ismi gecen, Baba İlyas, İshak, babailer nedir, Kimlerdir,
Malya Ovası olayı hiç olmadı mı,?
Oldu ise, bunun süreci devamı nedir?
Babai isyanlari, yada Babai ayaklanmalari olarak anilan olaylar bir zincirleme ayaklanmalardir. Bir tek ayaklanma ve bir tek tarih söz konusu degildir.

1204 yilinda Istanbul'un latinlerin eline gecmesi kral alexios komnene ve kral Isaak komnene'nin hanadanliklarinin son bulmasi ile, Isaak cezaevinde zehirlenerek, Alexios'unda da Ayasafyanin surlarinda sallandirilarak vahsice öldürülmesinden sonra Anadolu da beyliklerin savaslari baslamistir. Bir nevi parsel kapma savaslari. Bu parselleme olaylarinda Mogol destekli Büyük Selcuklu devleti agir basmistir.Bütün Babai ayaklanmalari Mogol destekli büyük Selcuklu devletine karsi sürdürülen ayaklanmalardir. Büyük selcuklu devletini tanimayan devlet, Anadolu diyar-i rum Selcuklu devletidir. Kurucusu Kutalmis, Bizans ordu komutani olan türk'tür.Onun oglu kutalmis oglu süleyman sah tir. Süleyman sah'in mezari Suriye'dir. ve halen özerk bir toprak olarak kaleyi türk askerleri beklemektedir. Zannedersem Ceber kalesi.

Anadolu "Rum" selcuklu devleti.

Hanedanın atası: Kutalmış

Kurucusu: Kutalmışoğlu Süleyman Şah

Fetret Dönemi:
Ebu'l-Kasım'ın yönetime el koyması

I. Kılıç Arslan
Melikşah
I. Rükneddin Mesud
II. Kılıç Arslan
I. Gıyaseddin Keyhüsrev
II. Süleyman Şah
III. Kılıç Arslan
I. İzzeddin Keykavus
I. Alaeddin Keykubad
II. Gıyaseddin Keyhüsrev
II. İzzeddin Keykavus
IV. Kılıç Arslan
II. Alaeddin Keykubad
III. Gıyaseddin Keyhüsrev
II. Gıyaseddin Mesud
III. Alaeddin Keykubad

Türk Alevlerinin yogun olarak birlestikleri devlet bu devlet yapisi icerisindedir.Bu devlet yapisi icerisinden, Baciyan-i rum, Ahiyan-i rum, Abdalan-i rum, Gaziyan-i rum cikmistir.

I. Gıyaseddin Keyhüsrev
Bizans komnenen döneminde 9 yil Istanbulda komnenen hanedaninin yaninda yasamistir. III.Alexios'unda bacanagi olmustur.

Asagidaki linke gir. Orada 13 sayfalik TC. Diyanet Isleri Baskanliginin resmi kütüphanesinde bulunan bizans ve türk ilskilerini oku.

Bir bölümü alintiliyorum.
Alinti:
Selçuklu Sultaný, Ýstanbul'da Ýmparator tarafýndan iyi bir kabul görmüþse de burada da kalýþý sürekli olamamýþtýr. Zirâ, Ýmparator da diðerleri gibi Süleyman-þâh'la bozuþmak istememiþ olacak ki, Gýyâseddîn'i Ýstanbul'a baðlý bir adada bulunan kayýnpederi Mavrozomes'in yanýna göndermiþ, Mavrozomes'in diðer bir kýzý ile de Gýyâseddîn'i evlendirerek, kendisiyle bacanak olmasýný da saðlamýþtýr. Bu durum, Gýyâseddîn'in burada kaldýðý süre boyunca rahat bir hayat sürmesine imkan vermiþ ve buradaki ikâmeti Konya'ya dönmesine kadar devam etmiþtir.(31)

Buna karþýlýk Mavrozomes'in daha sonra "Komnen Emir" diye adlandýrýldýðýný ve Gýyâseddîn'in hizmetine girdiðini görüyoruz.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Onurcan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 02-13-2009, 16:25   #12
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Usdat ;
sorar cevaplar bölümünde gitmeyelim Olmazsa
Yeni bir Başlıkta devam edelim, Hamza Abiniin soru bölümü işgal olmasın.
Konu Buraya açıldı
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez

Konu İşcanbaba tarafindan (02-13-2009 Saat 16:32 ) değistirilmistir..
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Onurcan (02-14-2009)
Alt 03-20-2010, 18:35   #13
esonto58
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Profili

esonto58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2377
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi : esonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to all
İletişim

sayın hamza aksüt sizin alevi islamcı olduğunuz şeklindeki yargılara şöyle bir cevap verdiniz:'' Bazı değerli kardeşlerim benim İslamcı olduğumu iddia etmektedir. Bu konudaki tek kaynakları Erdoğan Çınar’ın bir kitabımdaki bölümü tahrif ederek oluşturduğu cümledir. Bu cümlede ben, Alevi dedelerinin büyük bölümünün Musa Kazımlılık iddiasında olduğunu ve bunun yorumlanması gerektiğini söylüyorum.'' acaba bunun yorumlanması gerekir ifadenizi biraz açar mısınız yani bu konuda sizin yorumunuz nedir?

''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''

Konu esonto58 tarafindan (03-23-2010 Saat 00:08 ) değistirilmistir..
esonto58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post:
Devrim06 (03-21-2010)
Alt 03-23-2010, 00:14   #14
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
esonto58 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sayın hamza aksüt sizin alevi islamcı olduğunuz şeklindeki yargılara şöyle bir cevap verdiniz:'' Bazı değerli kardeşlerim benim İslamcı olduğumu iddia etmektedir. Bu konudaki tek kaynakları Erdoğan Çınar’ın bir kitabımdaki bölümü tahrif ederek oluşturduğu cümledir. Bu cümlede ben, Alevi dedelerinin büyük bölümünün Musa Kazımlılık iddiasında olduğunu ve bunun yorumlanması gerektiğini söylüyorum.'' acaba bunun yorumlanması gerekir ifadenizi biraz açar mısınız yani bu konuda sizin yorumunuz nedir?
ben biraz daha açayım konuyu (aslında bu konuda ki düşüncenizi ben biliyorum ancak canlar da bilmek istiyorlar )
dedelerimiz ocak büyüklerimiz kendilerini imam musa-i kazıma bağlamktalar. bu bağlılık kan bağımıdır , inançsal bir bağlılıkmıdır farklı bir durummudur. aleviliğin islamla ilişiği musai kazımlamı baslar. ehlibeytle olan ilişiği nedir (inanç siyasi veya sosyolojik)

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 08-25-2010, 18:47   #15
karlıoğlu
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2206
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : -21
REP Seviyesi : karlıoğlu can only hope to improve
İletişim

Alinti:
Hamza Aksüt Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Makalelere veya genel yazılara ilişkin soru ,görüş veya Yorumlarınızı bu başlıktan paylaşabilirsiniz..
ben hekimhan karaköcekten biriyim öncelikle karaköcekle yazdığınız hatta çevre köylerle yazdığınız yazıların çoğu kualktan dolma ve yanlış bize beğdilli boyundan olmalıdır yazmışınız mesela biz beğdilli boyundan değiliz nufusda okadar az değil nüfus olarakta enfazla olan köydür nenedmi hekjimhanın nufus olarak büyük aileleri bizden ayrılmadır bu bir ikincisi aileleri araştırırken bence öle kaynaklar kulaktan dolma olmasın ttk yayınları ve sayımda neden az görünüyo bizi başkasına sormayın bize sorsaydınız anlatırrlardı dhası hekimhanın ilçe olmasındada bizim atatürke gönderilmiş 2 imzalı dilekçemiz vardır neyse mesele şu bizi daha kendi ailesinin tarihini bile bilmeyen hiç ilişkisi olmayan insanlara sormatın çanakpıanrın kurucu ailesi ile karaköceğin kurucu ailesi aynıdır ayrıca yavuz katliamından sonra dönenler akpınara yerleşmişlerdir oradaki arıkanlarda akraba gelir ayrıcadersimde yaşayan kızıl kilisenin kurucuları arasındayızdır böyle ve daha birsürü yere ayrılıp gidenler yerlerini ayrıca yazmaya gerk yok tur sanırım ama bütün bunlara rağmen kitabınız bence iyi bir başlangıç herkes erdoğan çınara biraz karşı çıksada onda daha çok gerçek bilgiler var sadece insanların kabullenme sorunu var oda ayrı bir eğitim sorunuerdoğan çınarın verdiği bilgilerin bir çoğu bizim bölgede var hatta kalıntılarıda var bunu yerinde inceleyerek görmüş biri olarak bi çok geleneğmizde uymakta iyi bir sentez saygılar
karlıoğlu isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 12-17-2010, 17:44   #16
k.söğütlü
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3543
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : k.söğütlü is on a distinguished road
İletişim

Merhabalar... Ben baba tarafından avuiçen ocağına bağlıyım. Köyümüz Sivas İmranlı K.söğütlü köyü...( kürtçe bilmiyoruz) Köyümüzün hangi türkmen boyuna ait olduğu hakkında herhangi bir bilginiz var mı? Bir ikinci sorumda Sivas imranlı yürektaşı(merendi) köyünün Ayranlı(zınzılıt) mezrasının yarısı seyid selahaddin ocağından... bu ocak hakkında ve köyün hangi türkmen boyundan geldiğine dair herhangi bir bilginiz var mı?
k.söğütlü isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 12-20-2010, 09:14   #17
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim
Standart Hamza Aksüt Soruları

Sayın Hamza Aksüt'e ulaştırılmak üzere mail vb. yollarla aldığımız sorular...

Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif

Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir
Melih PEKDEMİR
Anne Bak Kral Çıplak
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 12-20-2010, 09:15   #18
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim

Merhaba Hamza bey ben ...... çelebi;
sizden ricam benim aslımın nereden geldiğini söylemeniz,
Benim sülalem aslen Malatya iline baglı olduğu söylenen (ZEYVE) yada (ZEYVELİ) bölgesinden geldiğimiz ve aşiretin ismininde yine (ZEYVE &ZEYVELİ) olarak bilindiğidir bu aşiret malatya civarlarından çankırıya gelmiş ve orada yerleşmiştir.Halen çankırıda yerleşik durumdayız bana bu konuda bilgi verirseniz çok mutlu olacam çünkü elimizdeki kısıtlı olanaklarla hiç bir yere varamıyoruz ilginiz için şimdiden teşekkür ederim
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Çopur For This Useful Post:
Hamza Aksüt (12-21-2010)
Alt 12-20-2010, 09:56   #19
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Çankırının neresindensin ki, Köyün yurdun, Pir Ocağının ismi medir,
Onları yaz ki, Bilinsin.
Sağlıcakla
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Hamza Aksüt (12-21-2010)
Alt 12-20-2010, 10:53   #20
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Sayın Çelebi
Sorunuzu bu Perşembe günü İmaj Radyo'da saat 15.00 de başlayacak programda ayrıntılı biçimde yanıtlayacağım. Yanıt metnini bu sitede yayınlayacağım. Zeyveli, ünlü bir aşirettir. 500 yıllık bilgiler sunacağım. Aşiretin günümüzdeki durumu hakkında da bilgi vereceğim.
Not: Sitemizle ilgilenen herkes, kökeniyle ilgili sorular gönderebilir. Tüm soruları yanıtlayacağım.
Saygı ve sevgiyle
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
Çopur (12-20-2010), esonto58 (12-20-2010), İşcanbaba (12-20-2010)

Bookmarks

Etiketler
aksüt, görüş, hamza, soru, soruları, yorumlarınız

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 3 Misafir)

Seçenekler
Stil