Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Hamza Aksüt

Hamza Aksüt Hamza Ait Makalelerin Yayımlandığı bölüm

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 12-26-2011, 17:58   #231
arkeososyolog
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 4167
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : arkeososyolog is on a distinguished road
İletişim
Standart hamza Aksüte sorular

Hamza Bey merhabalar, bu mesajım ilgili konuyla hiçbir alakası yok. Sadece size soru gönderebileceğim bir link bulamadım. umarım bu mesajı okursunuz. imaj radyoya katılmıştım iki hafta önce. sorumun cevabı geçtiğimiz perşembe günü yanıtlanacaktı ancak şehir dışında olduğum için dinleyemedim programı. sorumu yineliyorum. ankara'nın bala ilçesine bağlı büyükbıyık köyündenim. burası ve çevresindeki bir çok köy kürt köyüdür. dolayısıla bizlerde kürtçe konuşuyoruz. buralara nereden geldiğimizi merak ediyorum. bu konuda bilginiz varsa paylaşabilr misiniz. şimdiden teşekkürlerr.

mail adresim( Mail adresiniz Yönetim tarafından silinmiştir. Hamza bey sorunuzu buradan yanıtlayacaktır. İnternet ortamında yaşanan sıkıntılardan dolayı bu yönteme başvurmak zorunda kaldığımız için üzgünüz. Anlayışla karşılayacağınızı umarım- çopur )
arkeososyolog isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to arkeososyolog For This Useful Post:
Devrim06 (12-27-2011), Hamza Aksüt (12-27-2011)
Alt 12-27-2011, 13:21   #232
arkeososyolog
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 4167
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : arkeososyolog is on a distinguished road
İletişim

merhabalar hamza bey , ben iki hafta önce imaj radyo ya katılmıştım. ancak sorumun cevabı bir sonraki hafta yanıtlancaktı. şehir dışında olduğumdan dolayı radyoyu dinleyemedim. bu yüzen sorumu tekrarlsam yanıtlar mısınız. ben ankaranın bala ilçesi büyükbıyık( kimlite küçükbıyık) köyündenim. balanın bir çok köyü gibi kürtçe konuşuyoruz. orta anadaoluya nerden geldiğimizi merak ediyoruz. şimdiden teşekkürlerr
arkeososyolog isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 01-03-2012, 11:35   #233
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
arkeososyolog Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Hamza Bey merhabalar, bu mesajım ilgili konuyla hiçbir alakası yok. Sadece size soru gönderebileceğim bir link bulamadım. umarım bu mesajı okursunuz. imaj radyoya katılmıştım iki hafta önce. sorumun cevabı geçtiğimiz perşembe günü yanıtlanacaktı ancak şehir dışında olduğum için dinleyemedim programı. sorumu yineliyorum. ankara'nın bala ilçesine bağlı büyükbıyık köyündenim. burası ve çevresindeki bir çok köy kürt köyüdür. dolayısıla bizlerde kürtçe konuşuyoruz. buralara nereden geldiğimizi merak ediyorum. bu konuda bilginiz varsa paylaşabilr misiniz. şimdiden teşekkürlerr.

mail adresim( Mail adresiniz Yönetim tarafından silinmiştir. Hamza bey sorunuzu buradan yanıtlayacaktır. İnternet ortamında yaşanan sıkıntılardan dolayı bu yönteme başvurmak zorunda kaldığımız için üzgünüz. Anlayışla karşılayacağınızı umarım- çopur )
Sayın arkeososyolog

Sorunuzu radyoda yanıtlamıştım.
Bala ilçesine bağlı Büyükbıyık köyü halkının bir bölümü Heciban aşiretindendir.
Heciban, Hecibler demektir.
Heciban, Rişvan ya da Reşiyan denen aşiret federasyonundandır. On altıncı yüzyıl kayıtlarına göre bu federasyonun yurdu Urfa, Adıyaman, Antep ve Halep'tir. Ancak, Rışvan'ın en kalabalık olduğu yer Hısn-ı Mansur'dur. (Adıyaman)

On altıncı yüzyıl kayıtlarında adı geçmeyen Heciban, daha sonraki yüzyıllarda Rişvan'ın bir kolu olarak ortaya çıkmıştır.

Büyükbıyık köyü halkı, atalarının Urfa'dan geldiğini söylemektedir ki, verdiğimiz bu bilgilerle uyumludur.

Köy halkı arasında 'Govastiyan' terimi kullanılmaktadır ki, bu terim 'öküzü yorulanlar' anlamındadır. Aşiret, bulunduğu yerden hareketlenmiş, öküzlerin yorulduğu yere kadar gitmiş ve orada yerleşmiştir anlamında kullanılan bir terimdir.

Büyükbıyık halkından derlenen bir başka bilgide, Karakeçili adı da geçmektedir ki, bu aşiret Urfa'nın Viranşehir ve Siverek ilçelerinde yurt tutmuştur. 1519 yılından itibaren tutulan kayıtlarda 83 köyde yaşamaktadırlar. Her köyün aşiret kethudası da kaydedilmiştir.

Sayın arkeososyolog, bu bilgiler ışığında tekrar soru gönderebilirsiniz.

Not: Site düzensiz değil. Siz de biliyorsunuz internet ortamında bazı münasebetsiz sorular gelebiliyor. Ayrıca ben, yoğun işlerim nedeniyle soruları yanıtlamakta geç kalabiliyorum.

Saygı ve sevgiyle...
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
Devrim06 (01-05-2012), İşcanbaba (01-03-2012)
Alt 01-10-2012, 14:44   #234
Emo84
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3983
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 27
REP Seviyesi : Emo84 is on a distinguished road
İletişim

hamza hocam, sizce türkiyenin alevi nufusu kacdir? onu merak ettim.. bana göre 7-10 milyondur ..
Emo84 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Emo84 For This Useful Post:
akalem (01-10-2012), Devrim06 (01-10-2012), Hamza Aksüt (01-11-2012)
Alt 01-11-2012, 10:31   #235
Hamza Aksüt
GENÇALEVİLER YAZARI
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 834
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi : Hamza Aksüt will become famous soon enoughHamza Aksüt will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Emo84 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
hamza hocam, sizce türkiyenin alevi nufusu kacdir? onu merak ettim.. bana göre 7-10 milyondur ..
Sayın emo84
İzninizle bu soruyan yanıt vermeyeyim. Aleviler 'gerçek nüfusunu' kabullenecek durumda değil.
Gerçek nüfusun niteliğini ise görecek durumda değil.

Saygı ve sevgiyle...
Hamza Aksüt isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post:
Devrim06 (01-11-2012), emir (01-12-2012)
Alt 01-12-2012, 22:21   #236
emir
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 4059
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : emir is on a distinguished road
İletişim

Değerli hocam,

Aşağıdaki kayıtla ilgili bir sorum olmuştu. yoğunluğunuzun farkındayım ve bu yoğunluğun içerisinde sizi ilaveten yorduğumuzu da biliyorum. eğer vaktiniz olur da cevap verirseniz sevinirim.

16.Yy Çemişkezek Sancağında "Eder Beğlü" İsimli bir aşiretin kaydedildiğini ve bu aşiretin "Can Beğlü" yani "Canbek" Aşireti ile bir bağlantısı var mıdır diye sormuştum. sizde bana kaynağı sormuştunuz. kaynak aşağıdadır. bilgilendirirseniz sevinirim.

Çemişkezek Sancağı / Duhan Ekinliği-Ziraat Yeri'nde "Küçüklü, Kaviler, Zahranlu ve Eder Beğlü Cemaati" kayıt edilmiş. ve bu kayda kaynak olarakta "TKA, TD, nr. 164, vr. 102b, sene 947 (1540-41)" gösterilmiş.

16. Yy. Çemişkezek Sancağına ilişkin kayıtları ise, Anadolu'da Aşiretler, Cemaatler, Oymaklar 1453-1650 isimli kaynaktan aldım. Bu kaynak "Yusuf HALAÇOĞLU" na ait.

Sevgiler...
emir isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
aksüt, görüş, hamza, soru, soruları, yorumlarınız

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 3 Misafir)

Seçenekler
Stil