Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 04-26-2010, 01:23   #141
kocgiri-77
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2631
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 0
REP Seviyesi : kocgiri-77 is an unknown quantity at this point
İletişim

Alinti:
aliimren Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Bir Kez Daha Tekrarlamakta Yarar Görüyorum...
Ve sen "Toprak" ÖZÜR DİLEYECEKSİN......
sevgili ali imren.
özür dilemek erdemliktir.Bununda hiçbir ayıbı yoktur.onun için ilk önce özellikle siz özür dileyeceksiniz.ondan sonrada karşınızdakinden özür dilemesini isteyecek yada bekleyeceksiniz.

nedeni ise siz benden daha iyi biliyorsunuz.şayet bilmiyorsanız anlatayım.

aleviliğin büyük sırrını bulduğunu iddia eden Sn.AKSÜT ün yazıları ve sizlerin desteği üzerine.Bu sırrın iki bacak arası olduğunu söyleyen sizinle karşı görüşte olanlara saldırı mahiyetinde yazılar yazmanızdan dolayı.

Bir başka kitabında Sn. ÖZTÜRK bu sırrın iki bacak arasında olduğunu söylemesine rağmen hala o mesajda o cümleyi kullanan arkadaştan özür dilemediniz.

Siz hiçbir yorum yapmadan bu knuda hatalı ve yanlı davrandığınızı,bu cümlenin eçtiği kitabı okumadığınızı itiraf ediniz ve özür dileyiniz.

merak etmeyin bunun üzerine herkes bir hata yapmıssa özür diler.Bir özür istemeden önce sizin özür dilemeniz gereken kişilerin olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz.

saygılarımla.
kocgiri-77 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-26-2010, 01:34   #142
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
kocgiri-77 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sevgili ali imren.
özür dilemek erdemliktir.Bununda hiçbir ayıbı yoktur.onun için ilk önce özellikle siz özür dileyeceksiniz.ondan sonrada karşınızdakinden özür dilemesini isteyecek yada bekleyeceksiniz.

aleviliğin büyük sırrını bulduğunu iddia eden Sn.AKSÜT ün yazıları ve sizlerin desteği üzerine.Bu sırrın iki bacak arası olduğunu söyleyen sizinle karşı görüşte olanlara saldırı mahiyetinde yazılar yazmanızdan dolayı.

Bir başka kitabında Sn. ÖZTÜRK bu sırrın iki bacak arasında olduğunu söylemesine rağmen hala o mesajda o cümleyi kullanan arkadaştan özür dilemediniz.

Siz hiçbir yorum yapmadan bu knuda hatalı ve yanlı davrandığınızı,bu cümlenin eçtiği kitabı okumadığınızı itiraf ediniz ve özür dileyiniz.

merak etmeyin bunun üzerine herkes bir hata yapmıssa özür diler.Bir özür istemeden önce sizin özür dilemeniz gereken kişilerin olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz.

saygılarımla.
sayın koçgri daha önce itaham edipte haksız oldugunuzu yazdıgım cevaplarla ilgili özür dilemeniz konuunda ne yaptıgınızı sormak istiyorum. akıl vermişsiniz hani onun için yazma ihtiyacı hissettim . erdemlilik ya, erdem sahibi olmak lazım.

takıldın aynı konuya can , daha önce bir yarı yapmıstım konuları birbirine karıstırma diye. gene anısını yapmıssın. diğr topikte idi bu konu neden buraya geldi bu talebini orta ilet.
ikincisi bundan rahatsız olmadan neyin özrünü talep edeiyorsunuz oda ayrı bir mevzu.

eleştiren arkadaşın yazısını tekrar kopyalamak istemiyorum . o mesajı onaylıyorsanız sözüm yok. sizde benzer eleştiride bulundunuz ancak size bisey söyleyen olmadı demekki eleştiri biçiminde bir sıkıntı var ve bunu daha önce size de söyemiştim.

beklediğiniz su özrü sizde dileyecekmisiniz...bir çok defa bu beklenti içinde olduk!

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
İşcanbaba (04-26-2010)
Alt 04-26-2010, 02:34   #143
aliimren
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

aliimren - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1217
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi : aliimren will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
kocgiri-77 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sevgili ali imren.

saygılarımla.
Sayın Koçgiri-77,

Konu değiştirmekte ve her zamanki gibi okumadan yazı yazmakta, alay edencesine insanlara saldırmakta diğer zangoçlar gibi üstüne yok... Ne zaman bilim yöntemi ve etik kurallar çerçevesinde İNSANcasına tartışma yürütebileceksiniz merak ediyorum doğrusu.

1. olarak Alevlerin Büyük Sırrı adlı çalışma Sn. Aksüt'e değil, Sn. Ünsal Öztürk'e aittir. Okumadığın için birilerinin kopyala yapıştırcısı olduğun için bunun bile farkında değilsin. Heralde yanlış yerden kopyaladın.

2. "Alevilerin Büyük Sırrı" adlı kitabı okudun mu. İkibacak Arasında söylemi nereden gelmektedir. Siz doğdunuz mu yoksa çamurdan mı geldiniz.

3. Alevilikte "Yaradılış" mı vardır "doğum" mu vardır. Sen "Çamurdan yaratılmayı" mı savunuyorsun yaksa "doğumu" mu?

4. İki yıldır süren bu tartışmada zangoçluğunu yaptığınız kişi hangi soruya cevap verdi. VE siz hangi sorulan sorulara cevap verdiniz. Alayla, hakaretle, ucuz kelime oyunlarıyla hiç bir yere varılamaz.

5. "merak etmeyin bunun üzerine herkes bir hata yapmıssa özür diler." sözünüzü unutmamanızı rica ediyorum. İleride size lazım olacak çünkü.

Konu aliimren tarafindan (04-26-2010 Saat 09:30 ) değistirilmistir..
aliimren isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to aliimren For This Useful Post:
Çopur (04-26-2010)
Alt 04-26-2010, 08:58   #144
toprak_1903
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1622
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -23
REP Seviyesi : toprak_1903 can only hope to improve
İletişim

Alinti:
aliimren Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Üzülüyorum içine düştüğün durumdan dolayı sana...
Hangi Söylemini BELGELEYEBİLDİN?
Hangi Söyleminin ARKASINDA DURABİLDİN?
Hakaret ediyorsun dedin, bir tane hakaretimi GÖSTEREBİLİR misin?
...
Biz ise her söylemimizi BELGELEDİK, çünkü kendimizden eminiz. Boşa konuşmayız. Zangoçluk yapmayız...
alimren
sen bana üzülüyorsun
sanmaki ben duygusal degilim. ben sana daha çok üzülüyorum.
niçin üzüldügümü acıklamaya gerek yok.
bazende taktir ediyorum.dede babadan görevini daha iyi yaptıgın için dede babaya beş cekersin.

sen neyi belgeliyin hayatında eline bir dosye kagiti aldınmı uçmadan kanatlanıyorsun.çüneyit arkının filimleri gibi ortalıgı kırıp döküyorsun kendine kanat takıp uçuyorsun.

aliimren korkma patronuna demem.sen ve ben kardeşiz.
ortalıkta alevilik için işlenen bir çinayet var.
bir yandan sivas latinçede başka bisanzlarda başka .pir .rayber bir takim kelimelerle .alevilik hırıstiyanlık oldu.derken olmazda çünkü erdoğan çinar diyorki islamlık , yahudilik ve hiristiyanlık birbirine ne kadar yakınsa alevilik bunlardan o uzaktır diyor. yanı senin anlayacagın dille konuşursak hırıstiyanlık amerikadaysa alevilik türkiyede . hırıstiyanlıgın alevilige girmesi için kaç devlet geçip gelmesi gerkiyor.

dedim ya bir tarafdan alevilik hırıstiyan oluyor derken
diger tarafdan feytullah islamcı alevileri elde ettigi gibi şimdide islam dışı alevileri elde etmeye çalişiyor bölmeye çalışıyor.sayenizde becerdi bile

bu yazarlar konusu olayın başindan beri şüpe yarattı.
benim gibi bir deli bir kuyuya taş attı. bu taşi çıkartmak için alevi uzmanlarından bin kişi degil bir tane kişi getirin bu olayın içinde feytullahın parmagı kesin çıkacak.bu olayda feytullahın izleri çıkacak.

onun için diyorumki aleviler için bir çinayet işleniyor farkındamısınız.

alevilerin osmanlıdan bu yana alevileri iki yakası bir araya gelmediginin sebebi aleviler bu tür oyunlarla karşı karşıya.

Konu toprak_1903 tarafindan (04-26-2010 Saat 09:00 ) değistirilmistir..
toprak_1903 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-26-2010, 09:20   #145
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Torak can,
Ve, Kocgiri arkadaşlar,

Konuyu manüpüle etmeniz yanlış,

Burda o kadar yazı yazıldı ve belgelr sunuldu, hala onları göremezden gelirp, " Benim oğlum, okur, döner deöenr ine okur," atasözüne döndü,

Bugün aleviliğe katkı sunmuş, ve yazıları ile yağtıkları ortada olanlara bu şekilde karalama kampanyası yapman-ız ve her hangi bir "FİKİR" üretememiniz, niyetinizi sorgulamamıza neden olmakta,

Burdaki kişiler ve itham ettikleriniz en az sizin kadar ALEVİ ve sizin kadar ALEVİLİĞE VE ÖĞRETİSİNE duyarlı,

Kendinii éEN" görme hastalığından vazgeçin,
Fikir sunun,

Sn.Koçgiri can,

İki baçak arası muhabbete ilişlin iligili opice yazı yazdık, ordan devem et,

ve sence nedir, Tamam o düşünce yanlış, Bunu Pir söylemiş amma hata etmiş, Senin önermen ne? Senin 4o lar ve insanın varoluşu/yaratılışı hikayesi nedir onu yaz tammam,

alevi öğretisine uygun davranın canlar,

Bu şekilde devam edemeyiz.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-26-2010, 09:42   #146
aliimren
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

aliimren - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1217
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi : aliimren will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
toprak_1903 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
alimren
sen bana üzülüyorsun
sanmaki ben duygusal degilim. ben sana daha çok üzülüyorum.
niçin üzüldügümü acıklamaya gerek yok.
bazende taktir ediyorum.dede babadan görevini daha iyi yaptıgın için dede babaya beş cekersin.

sen neyi belgeliyin hayatında eline bir dosye kagiti aldınmı uçmadan kanatlanıyorsun.çüneyit arkının filimleri gibi ortalıgı kırıp döküyorsun kendine kanat takıp uçuyorsun.

aliimren korkma patronuna demem.sen ve ben kardeşiz.
ortalıkta alevilik için işlenen bir çinayet var.
bir yandan sivas latinçede başka bisanzlarda başka .pir .rayber bir takim kelimelerle .alevilik hırıstiyanlık oldu.derken olmazda çünkü erdoğan çinar diyorki islamlık , yahudilik ve hiristiyanlık birbirine ne kadar yakınsa alevilik bunlardan o uzaktır diyor. yanı senin anlayacagın dille konuşursak hırıstiyanlık amerikadaysa alevilik türkiyede . hırıstiyanlıgın alevilige girmesi için kaç devlet geçip gelmesi gerkiyor.

dedim ya bir tarafdan alevilik hırıstiyan oluyor derken
diger tarafdan feytullah islamcı alevileri elde ettigi gibi şimdide islam dışı alevileri elde etmeye çalişiyor bölmeye çalışıyor.sayenizde becerdi bile

bu yazarlar konusu olayın başindan beri şüpe yarattı.
benim gibi bir deli bir kuyuya taş attı. bu taşi çıkartmak için alevi uzmanlarından bin kişi degil bir tane kişi getirin bu olayın içinde feytullahın parmagı kesin çıkacak.bu olayda feytullahın izleri çıkacak.

onun için diyorumki aleviler için bir çinayet işleniyor farkındamısınız.

alevilerin osmanlıdan bu yana alevileri iki yakası bir araya gelmediginin sebebi aleviler bu tür oyunlarla karşı karşıya.

Sn. Toprak,

"dede babadan görevini daha iyi yaptıgın için dede babaya beş cekersin." demişsin. Zerre kadan onur ve haysiyetin varsa benim Müslüman ve İslamcı olduğumu belgeler ve pozitif yönde İslama yönelik bir söylemimi kanıtlarsın. İnsanlara bu şekilde çamur atmaya hiç bir hakkın yok. Sn. Hamza Aksüt için de söylediğini hala belgeleyemedin.

"sen neyi belgeliyin hayatında eline bir dosye kagiti aldınmı uçmadan kanatlanıyorsun.çüneyit arkının filimleri gibi ortalıgı kırıp döküyorsun kendine kanat takıp uçuyorsun" burada ne anlatmak istediğini anlayamadığın için cevap vermeyeceğim.

"sen ve ben kardeşiz." hiç br zaman bir yalancı, söylediği sözün arkasıda duramayan biri, bir namert benim kardeşim olamaz. Bunu bil ve bir kenara yaz...

"ortalıkta alevilik için işlenen bir çinayet var." demişsin. Evet Alevilik sen ve senin gibi zangoçların alkışlarıyla "İncilin üzerindeki sır perdesini kaldırırsanız, Aleviliği bulursunuz" diyerek "İsa ışık oğludur" diyerek çarmıha geriliyor. Bravo size....

"bir yandan sivas latinçede başka bisanzlarda başka .pir .rayber bir takim kelimelerle"
bu bile senin bahsi geçen söylemlerin bir satırını bile okumadığını yeteri kadar ispatlıyor. Oturup iki satır okusan isanlara iftira atmak hakaret etmek için internette harcadığın zamanı araştırmaya versen, sen de anlatılmak istenenleri kavrardın.

" feytullah islamcı alevileri elde ettigi gibi şimdide islam dışı alevileri elde etmeye çalişiyor bölmeye çalışıyor.sayenizde becerdi bile" darkan gerçek yüzünüzü siz ortaya çıkarıyorsunz. Biz hiç bir zaman "İslamcı Alevi" söylemi kurmadık. Demekki sana göre Aleviliğin bir kismi İslam'ın içinde bir kısmı dışında. Bak yukarıda kendin söylüyorsun. Gerçi sen hiç bir söyleminin arkasında durmadın bu güne kadar ama, bakalım buna ne diyeceksin...

Lütfen bahsi geçen kitapları oku, birilerinin kopyalayıp yapıştırdıklarını okuma. Fikir sahibi ol araştır ondan sonra yorumlarını ve düşüncelerini bize getir.

Not: Hala hakaret ve iftiralarından dolayı özür dilemeni bekliyorum.
aliimren isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil