![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#141 | |
|
Kontrollü Üye |
Alinti:
özür dilemek erdemliktir.Bununda hiçbir ayıbı yoktur.onun için ilk önce özellikle siz özür dileyeceksiniz.ondan sonrada karşınızdakinden özür dilemesini isteyecek yada bekleyeceksiniz. nedeni ise siz benden daha iyi biliyorsunuz.şayet bilmiyorsanız anlatayım. aleviliğin büyük sırrını bulduğunu iddia eden Sn.AKSÜT ün yazıları ve sizlerin desteği üzerine.Bu sırrın iki bacak arası olduğunu söyleyen sizinle karşı görüşte olanlara saldırı mahiyetinde yazılar yazmanızdan dolayı. Bir başka kitabında Sn. ÖZTÜRK bu sırrın iki bacak arasında olduğunu söylemesine rağmen hala o mesajda o cümleyi kullanan arkadaştan özür dilemediniz. Siz hiçbir yorum yapmadan bu knuda hatalı ve yanlı davrandığınızı,bu cümlenin eçtiği kitabı okumadığınızı itiraf ediniz ve özür dileyiniz. merak etmeyin bunun üzerine herkes bir hata yapmıssa özür diler.Bir özür istemeden önce sizin özür dilemeniz gereken kişilerin olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz. saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
takıldın aynı konuya can , daha önce bir yarı yapmıstım konuları birbirine karıstırma diye. gene anısını yapmıssın. diğr topikte idi bu konu neden buraya geldi bu talebini orta ilet. ikincisi bundan rahatsız olmadan neyin özrünü talep edeiyorsunuz oda ayrı bir mevzu. eleştiren arkadaşın yazısını tekrar kopyalamak istemiyorum . o mesajı onaylıyorsanız sözüm yok. sizde benzer eleştiride bulundunuz ancak size bisey söyleyen olmadı demekki eleştiri biçiminde bir sıkıntı var ve bunu daha önce size de söyemiştim. beklediğiniz su özrü sizde dileyecekmisiniz...bir çok defa bu beklenti içinde olduk!
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | İşcanbaba (04-26-2010) |
|
|
#143 | |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 1217
Thanked 380 Times in 146 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Konu değiştirmekte ve her zamanki gibi okumadan yazı yazmakta, alay edencesine insanlara saldırmakta diğer zangoçlar gibi üstüne yok... Ne zaman bilim yöntemi ve etik kurallar çerçevesinde İNSANcasına tartışma yürütebileceksiniz merak ediyorum doğrusu. 1. olarak Alevlerin Büyük Sırrı adlı çalışma Sn. Aksüt'e değil, Sn. Ünsal Öztürk'e aittir. Okumadığın için birilerinin kopyala yapıştırcısı olduğun için bunun bile farkında değilsin. Heralde yanlış yerden kopyaladın. 2. "Alevilerin Büyük Sırrı" adlı kitabı okudun mu. İkibacak Arasında söylemi nereden gelmektedir. Siz doğdunuz mu yoksa çamurdan mı geldiniz. 3. Alevilikte "Yaradılış" mı vardır "doğum" mu vardır. Sen "Çamurdan yaratılmayı" mı savunuyorsun yaksa "doğumu" mu? 4. İki yıldır süren bu tartışmada zangoçluğunu yaptığınız kişi hangi soruya cevap verdi. VE siz hangi sorulan sorulara cevap verdiniz. Alayla, hakaretle, ucuz kelime oyunlarıyla hiç bir yere varılamaz. 5. "merak etmeyin bunun üzerine herkes bir hata yapmıssa özür diler." sözünüzü unutmamanızı rica ediyorum. İleride size lazım olacak çünkü. Konu aliimren tarafindan (04-26-2010 Saat 09:30 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to aliimren For This Useful Post: | Çopur (04-26-2010) |
|
|
#144 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1622
Thanked 664 Times in 324 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -23
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
sen bana üzülüyorsun sanmaki ben duygusal degilim. ben sana daha çok üzülüyorum. niçin üzüldügümü acıklamaya gerek yok. bazende taktir ediyorum.dede babadan görevini daha iyi yaptıgın için dede babaya beş cekersin. sen neyi belgeliyin hayatında eline bir dosye kagiti aldınmı uçmadan kanatlanıyorsun.çüneyit arkının filimleri gibi ortalıgı kırıp döküyorsun kendine kanat takıp uçuyorsun. aliimren korkma patronuna demem.sen ve ben kardeşiz. ortalıkta alevilik için işlenen bir çinayet var. bir yandan sivas latinçede başka bisanzlarda başka .pir .rayber bir takim kelimelerle .alevilik hırıstiyanlık oldu.derken olmazda çünkü erdoğan çinar diyorki islamlık , yahudilik ve hiristiyanlık birbirine ne kadar yakınsa alevilik bunlardan o uzaktır diyor. yanı senin anlayacagın dille konuşursak hırıstiyanlık amerikadaysa alevilik türkiyede . hırıstiyanlıgın alevilige girmesi için kaç devlet geçip gelmesi gerkiyor. dedim ya bir tarafdan alevilik hırıstiyan oluyor derken diger tarafdan feytullah islamcı alevileri elde ettigi gibi şimdide islam dışı alevileri elde etmeye çalişiyor bölmeye çalışıyor.sayenizde becerdi bile bu yazarlar konusu olayın başindan beri şüpe yarattı. benim gibi bir deli bir kuyuya taş attı. bu taşi çıkartmak için alevi uzmanlarından bin kişi degil bir tane kişi getirin bu olayın içinde feytullahın parmagı kesin çıkacak.bu olayda feytullahın izleri çıkacak. onun için diyorumki aleviler için bir çinayet işleniyor farkındamısınız. alevilerin osmanlıdan bu yana alevileri iki yakası bir araya gelmediginin sebebi aleviler bu tür oyunlarla karşı karşıya. Konu toprak_1903 tarafindan (04-26-2010 Saat 09:00 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Torak can,
Ve, Kocgiri arkadaşlar, Konuyu manüpüle etmeniz yanlış, Burda o kadar yazı yazıldı ve belgelr sunuldu, hala onları göremezden gelirp, " Benim oğlum, okur, döner deöenr ine okur," atasözüne döndü, Bugün aleviliğe katkı sunmuş, ve yazıları ile yağtıkları ortada olanlara bu şekilde karalama kampanyası yapman-ız ve her hangi bir "FİKİR" üretememiniz, niyetinizi sorgulamamıza neden olmakta, Burdaki kişiler ve itham ettikleriniz en az sizin kadar ALEVİ ve sizin kadar ALEVİLİĞE VE ÖĞRETİSİNE duyarlı, Kendinii éEN" görme hastalığından vazgeçin, Fikir sunun, Sn.Koçgiri can, İki baçak arası muhabbete ilişlin iligili opice yazı yazdık, ordan devem et, ve sence nedir, Tamam o düşünce yanlış, Bunu Pir söylemiş amma hata etmiş, Senin önermen ne? Senin 4o lar ve insanın varoluşu/yaratılışı hikayesi nedir onu yaz tammam, alevi öğretisine uygun davranın canlar, Bu şekilde devam edemeyiz.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 1217
Thanked 380 Times in 146 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Sn. Toprak, "dede babadan görevini daha iyi yaptıgın için dede babaya beş cekersin." demişsin. Zerre kadan onur ve haysiyetin varsa benim Müslüman ve İslamcı olduğumu belgeler ve pozitif yönde İslama yönelik bir söylemimi kanıtlarsın. İnsanlara bu şekilde çamur atmaya hiç bir hakkın yok. Sn. Hamza Aksüt için de söylediğini hala belgeleyemedin. "sen neyi belgeliyin hayatında eline bir dosye kagiti aldınmı uçmadan kanatlanıyorsun.çüneyit arkının filimleri gibi ortalıgı kırıp döküyorsun kendine kanat takıp uçuyorsun" burada ne anlatmak istediğini anlayamadığın için cevap vermeyeceğim. "sen ve ben kardeşiz." hiç br zaman bir yalancı, söylediği sözün arkasıda duramayan biri, bir namert benim kardeşim olamaz. Bunu bil ve bir kenara yaz... "ortalıkta alevilik için işlenen bir çinayet var." demişsin. Evet Alevilik sen ve senin gibi zangoçların alkışlarıyla "İncilin üzerindeki sır perdesini kaldırırsanız, Aleviliği bulursunuz" diyerek "İsa ışık oğludur" diyerek çarmıha geriliyor. Bravo size.... "bir yandan sivas latinçede başka bisanzlarda başka .pir .rayber bir takim kelimelerle" bu bile senin bahsi geçen söylemlerin bir satırını bile okumadığını yeteri kadar ispatlıyor. Oturup iki satır okusan isanlara iftira atmak hakaret etmek için internette harcadığın zamanı araştırmaya versen, sen de anlatılmak istenenleri kavrardın. " feytullah islamcı alevileri elde ettigi gibi şimdide islam dışı alevileri elde etmeye çalişiyor bölmeye çalışıyor.sayenizde becerdi bile" darkan gerçek yüzünüzü siz ortaya çıkarıyorsunz. Biz hiç bir zaman "İslamcı Alevi" söylemi kurmadık. Demekki sana göre Aleviliğin bir kismi İslam'ın içinde bir kısmı dışında. Bak yukarıda kendin söylüyorsun. Gerçi sen hiç bir söyleminin arkasında durmadın bu güne kadar ama, bakalım buna ne diyeceksin... Lütfen bahsi geçen kitapları oku, birilerinin kopyalayıp yapıştırdıklarını okuma. Fikir sahibi ol araştır ondan sonra yorumlarını ve düşüncelerini bize getir. Not: Hala hakaret ve iftiralarından dolayı özür dilemeni bekliyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links