![]() |
|
![]() |
|||||||
| Serbest Kürsü Hiçbir alana uygun görmediğiniz paylaşımları yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Humeyni’yi seven “öğretmen?”
Televizyonda “Humeyni’yi seviyorum Atatürk’ü sevmiyorum” diyen kadının yarattığı yürek sızlamaları devam ediyor. Birçok okur “bu nasıl olur” sorusuyla birlikte “buna karşı ne yapılacak” diye de soruyor. Önce bu kişinin böyle bir fikir ve duyguya sahip olma özgürlüğünü kabul etmeliyiz. Bu kişi ve onun gibi düşünenler düşündüklerini söyleyebilirler, yazabilirler. Ama başka bir mesele var: Bu kişi öğretmen, devlet hastanesinde doktor, yargıç, polis olursa ne olur... Örneğin başını sıkı sıkıya kapatmış ilkokul öğretmenlerinin diğerleri yanında görev yaptığı bir ortamda çocukların ana babalarının ne yapacağını düşünelim. Bir veli çocuğunun türbanlı öğretmene düşmesinden çok memnun olacak, böylece biraz da “dini eğitim” alacağını düşünecek. Bir başka veli ise çocuğunun sınıfını değiştirmek, türbanlı olmayan bir öğretmenin sınıfını seçmek isteyecek. Çocuklar ana babalarının kaygılarına ya da fikir yapılarına göre sınıf değiştirip duracak. Böylece çocuklar daha en küçük yaşlarında dindar olan, olmayan diye ayrılacak. *** Türban savaşçısı ve Humeyni’yi seven, Atatürk’ü sevmeyen kadın yargıç olursa, avukatlar ona hoş görünmek için “dini temalar ve terimlerle” doldurulmuş savunma mı yapacak, yoksa türbanlı olan ve Humeyni’yi seven Atatürk’ü sevmeyen bir yargıcın da bağımsız olacağını, etki altında kalmayacağını mı düşünecek? Atatürk’ü sevmeyen Humeyni’yi seven bu yargıç töre cinayetlerine nasıl bakacak? Çünkü Atatürk’ü sevmediği Humeyni’yi sevdiği doğruysa töre cinayetlerine ve kadın haklarına ilişkin görüşleri de Humeyni çizgisinde olmalıdır... Hastanenin acilinde nöbetçi olan başı kapalı ve Atatürk’ü sevmeyen Humeyni’yi seven bir kadın doktor gelen erkek hastaya bakmayı reddettiğinde ne olacak? İnancının gereğini yapan bu kadın doktor işten mi atılacak yoksa bu kadın doktor ve onun gibi olanların sadece kadın hastalara bakmasını sağlayan bir düzene mi geçilecek? Atatürk’ü sevmeyen Humeyni’yi seven ve başı kapalı bir kadın polis erkek zanlılara elini sürmeme hakkına da sahip olacak mı? *** Mesele Humeyni’yi sevmek Atatürk’ü sevmemek ve bunu ifade etme özgürlüğüne sahip olmakla bitmiyor. Türban savaşının ucunda “Humeyni”yi sevenlerin, kazandıkları hakları “Humeyni” için ve onun adına kullanma hakkı talebinin de olacağını düşünmek gerekiyor. Humeyni’yi seven Atatürk’ü sevmeyen türban savaşçısı kadınların öğretmen, doktor, yargıç, polis oldukları bir Türkiye’de yaşanacak bölünme, demokrasiyi sonsuza kadar mezara koyacak boyuttadır. “Humeyni’yi seven Atatürk’ü sevmeyen” türban savaşçıları öğretmen, doktor, yargıç, polis olamaz. Okay Gönensin - vatan |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: adana
Yas: 17
Üye No: 12
Thanked 3640 Times in 1754 Posts REP Gücü : 20
REP Puanı : 476
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
ATATÜRK'Ü kimse sevmek zorunda degıl ama saygı duymak zorunda,o olmasaydı severım veya sevmez veya dogmamiş veya bır bataklıkta olunabılırıi..demokrasi zaten 200 den beri sadece turbanı takana vardı..sımdıde zaten akp ve tabanın ıstedıgının bir kesin kanıtıdır..kız ıslamı kuralara göre yasamak ve yargılanmak ıstıyorum,demişti.zihnıyet ordada,halkında nelerle ugrastıgı ortada varın caresını siz bulun..bizim yapabılecegımız ılk önce cevremızde olnları bılınclendırmek,okutmak ve haksızlıkllara bagırıp cagıırp hakkımızı aramak..saygılar..
İnsanın yaşamaya hakkı olduğu kadar da ölmeye de hakkı vardır.
Tanrının degil.Ruhumun istediği bir düzen... |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|