![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 | |
|
Gönül Dostu |
Alinti:
Sonra son zamananlarda bir nufte cikti dediki , biz ne Aliye ne veliye inaniyoruz Biz aleviyiz dedi , Sonra bir baskasi Alisidir alevilik dedi , sonraki namaz kilanlar alevidir dedi bir oburu , Ali evrenseldir araplarin alisi degil dedi Biziz alevi dedi . Bende durum bumu ! durun bildigimi sizlen olcup biceyim bakalim benim bildiklerimi kendi bilgimi su sizin bildiklerinizle sinayayim . Tesadufe bakarmisiniz , sialarinda sitesine gidince onlarda beni size benzetiyorlar , burayada gelince sizde beni onlara benzetiyorsunuz demekki beni taniyamiyorlar anlayamiyorlar . Neyse derimki olaylari kisilestirmeyelim bence ! Sevgiler hurmetler |
|
|
|
|
|
|
#22 | |||||||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 523 Times in 275 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Alinti:
Alinti:
Ilk kimlerdi diyorsunuz 12 imamlarin takipcileri onlari sevenlerdi , Bazi topluluklar vardi mesela onlari severlerdi ama onlar ibadet etmezlerdi ve imamlarimiz o toplulugu korurlardir . Alinti:
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Senin onceki vermis oldugun cevaba bakarak yola giderekten bir sebep atmissin demissinki O zamanda katliam yapiliyor diye pirler kendini gostermedi sesiz bir donem gecirdiler , Peki muhterem madem o donemde kuzu idiler madem olmekten canlari pahasina ettiler neden anadoluya gelince o ugurda olmek istediler , savastilar dar agaclarina gittiler , neden boyle belirgenlik yarattilar ????? Neden arap zamaninda degildide , anadoluda saha kaktilar . Hemde ellerinde hz alinin kilici dillerinde 12 imam ????????????????????????????? Alinti:
Hz muhammed devrinde birkerem insanlar putlara binbir cesit ilahlara tapiyorlardi sizde okumussunuzdur , icki icmeler , degisik ibadet cesitleri yani anlayacaginiz asil ozgurluk dedigimiz kavram hakim suruyordu o devirde . Yani siz rahatlikla istediginiz dinde dininizi yapa bilirdiniz . Ki millet kendi kiz evlatlarini bile diri diri o devirde topraga gomuyordu Boyle bir serbestlik vardi . Hz muhammedin dini gelmesine ragmen sizde bilirsinizki herkes onlara inanmamisti lakin halkin cogu inanmamaktaydi ve savas halinde idiler . yarisi yezit yarisindan daha azi inanc ehliydi . Siz cekmissenizde hz muhamed taraftarlarindan degil yezitten bulmussunuzdur . GErcekten cok ilginc muhterem o ozgurluk icinde Bu bahane Allah allah eyvallah . Alinti:
Alinti:
Iki tane allahi hicbir zaman inanmayan iki arkadas ormanda seyahate gitmisler Adamin biri batakliga dusmus . Adam eyvah batiyorum diye oteki arkadasina feryat etmis , Oteki arkadasi el uzatmis ama bir turlu yetisememis , Bu sefer eli kisa diye ayak uzatmis ama batan adam heyecen hali ile adami pacavrasindan clumb diye bataga cekmis . Bu sefer ikisi batmaya baslamislar . Bakmislar etrafta kurtaracak kimse olmayinca , Bu sefer Belki allah vardirda duyarsa bizi kurtarir diyerek son careyi Allaha yalvarmakta bularak Allahim yetis demisler . Hurmetler saygilar muhterem istirahamlarimi sunuyorum . |
|||||||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | İşcanbaba (08-12-2010) |
|
|
#23 | |||||||||||||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alibaba;
Yazılarıma yanıt vermemişsiniz, yine yuvarlak sözler vs. ler, ne dyim size, boşa kürek çekiyoruz sanki, Alinti:
Aleviler, el,dil,bel 'e bakmaz mı? İnsanların Irkına vs. mi bakar. Alinti:
allah insanları kendine ibadet etsin diye yaratmadımı, onları denemek ,sınamak için dunyaya atmadı mı? Kim iyi kul olursa cennet vermeyecek mi? Neyine bakacak o zaman, Alinti:
Neyle korudular, İmamlar hiç İKTİDAR olmadılar ki, silahla falan mı? korudular, yada, abbasilere, Emevilere sözleri geçiyordu, onlara elletmediler mi? bu topluluğun adı neydi, Manihist, Şama mıydı bunlar, neydi. Alinti:
Biz ilk Adem efsanesinden bahsetmiyoruz, sene 600-700 lu yıllardan bahsediyoruz. bu yanıtların bana biraz sallama geldi, yazmış olmak iiçin yamışsın gibi, Hani Tanrı 1KÜN" deyince herşey olurdu, Ayet demez mi? "Tanrı , Ben istedimi hidayete kavuştururum, istedimi zelil ederim "diye, ee ne olgunlaşması, Kavun mu? bu Alinti:
Desene bende bilmiyorum, yazdım öylesine desene, yanıtların bilen biri gibi değil can . Alinti:
Alinti:
Yani BATI/EZOTERİK öğreti, Bilgiye ve gizliliğe dayalı bir inanc olşturulmuş, adınada yol demişler, VE benim yazımda YOL 'u Dede çıkarmamıştır VS. bir söylem yok, Bırak bu anlamsız KATAKULELERİ, Alinti:
Geri gitmelerimiz, Batn öğretinin gereğidir. alevi öğretisinde bulunan değerleri Hünkar bulmadı, O bu öğretiyi, bu çoğrafyanın yapısına göre yeniden düzenledi şekillendirdi, sonra Abdal Musa, farklı değerler kattı, sonra Balım Sultan, Şah İsmail ile Alevilik bugünkü halini aldı, Anladın. Yok bu din bize aittir demiyoruz. Alinti:
İçindende çıkmıyoruz can, Bizim Aşıklarımız bu kuş dili , bunu süleyman anlar der, o nedenle, Sen süleyman olmadığından bunu anlaman beklenmiyor, Biz o deöenmde yaşamadık, toluluk olarak değil, öğreti ve inanc olarak geriye gidiyoruz, Bu günde o topluluklar yaşamıyor can. Öğretileri vardır, olmaz mı. Sen iyi araştır, Hermesden, Platondan, vs. Alinti:
Alinti:
Peygamber içkiyi ne zaman yasakladı, Onlarda içiyordu Kızlarını gömen falan da yoktu, uydurma ikayeler bunlar, Ve islam gelince insanar istedikleri dini secemediler, ÖZGÜRLÜK kayboldu, Bunu yapan MUHAMMED i, Sen Muhammed'in Putperestler özgürlük verdiğini nerde duydun, Kabe'den Putları niye çıkardı madem özgürlükcüydü, Me Yezit bize bişey yapmadı, Muhammedin torununa yaptı, Yani Muhammedi olan, Muhammedin tounlarına zulum etti, Anladın, Sonrada aynı din adına bize zulum etti. anladın. Alinti:
Alinti:
Nerden gelmesini beklersin, Hac'ca gitti için olmasın, bunu mu söylememi bekliyorsun, Hacı, Sünni terimi değildir, Hac, Kutsal bir mekanı ziyaret edip gelene dendiği gibi, toplumun eğiteni bileni, bilgilisi anlamına da gelir, alevi dünyasında bir çok "HACI" ismi gecen Pir lerimiz vardır, Hamza Aksüt, Ün "Alevi Erenlerin ilk savaşı 1240 " isimli kitabında, Betaş/Bedaş obasının Hacı'sı lideri anlamna geldiğini söyler, Menkıbelerde, Lokman Parendeye Zaman ve mekandan sıyyrılarak helva götürdüğü söylensede, bu HACI lığı ordan gelmemktedir, Ve yine Hünkar'ın Velayetnamesinde, Hünkar Battal Gaziye gider, orası Kutsal yerdir, dinsel anlamda da Hacılığı belki ordandır, ne dersin, Biz alevilerde de HACI deyimi şimdi, Hükarın veya Pir'lerin mekanlarını ziyaret ettiğimizde olur. Hac yerimiz Pir, Mürşit makamlarıdır. Bunda bilesin olmaz mı ? Ya varsa olasılıklarına biz hiç yü vermeyiz, Bizim tanrımız, Bilinmez, görünmez, şeklisiz, sıfatsız vs. değildir, Varlık alanında ,İnsan-ı Kamilde vucut bulmuştur.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|||||||||||||
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#24 | ||||||||
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Alinti:
Can konuyu kisaltacam cevaplar konu uzadiya gidiyor kisa ve oz olsun diye . Alinti:
Alinti:
Muaviye yanlisi bir adam imam caferin yanina gelerek ey muhammedin torunu der Bizimkiler hergun ibadetle mescitlerde meskul olurlarken ,sizinkiler sagda solda ayyas ayyas geziyorlar der , Bunu duyan imam hiddetlener buyuk bir ofkeyle soyle der : Bizim velayetimizi kabul edetmeyen bir topluluk omru boyuda mescitlerden cikmasa , Allah onlari aydinliklardan karanliga cikarir , Bizim velayetimize inanan bir topluluk omrunde , mescitte gormese , Allah onlari bulundugu karanliklardan aydinliga cikarir . Bahsedilen ayette budur : Bakara (257) Allah iman edenlerin dostudur. Onları Karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kafirlerin velileri ise tâğuttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar. Alinti:
Sizce sizin ogudunuzu alan ogulunuzdanmi memmun kalirsiniz , yoksa birturlu sozunuzu dinlemeyen oglunuzdanmi ? Elbette babanin sozunu dinlemeyen zillet isler yapip zilletlere uyacaktir boyle bir baba sozunu dinlemeyen kuralsiz insanin hali ne olabilirki zillettir babayi dinlememenin kucumsemenin sonunda olacagi yeri zilleliktir ama kavun degil bu tas tamam kabaktir !!!! Alinti:
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Hurmetler muhterem istirahamlarimi gonul den sohbetler dilerim Konu Alibaba tarafindan (08-13-2010 Saat 10:53 ) değistirilmistir.. |
||||||||
|
|
|
|
|
#25 | |||||||
|
REP Seviyesi :
OFFF Ali Baba;
Sana ne yazsam bilmiyorum, Ve Tırnaklamaların yani alıntıların bütünlüğü bozuyor, kafana göre yorum getiriyorsun, Bende aynı şeyi yağıyorum amma, bütünlüğe dokunmadan. Alinti:
Alinti:
Delilin nedir onu yaz da bilelim olmaz mı? Alinti:
1-Muaviye zamanında İmam Cafer yaşamıyordu, 2-İmam Cafer taraftarları içki falan içmiyorlardu, İslamın kurumsallaşma dönemleri bu dönemler özellikle de Ehlibeyt mensuplaı bunları yapmıyordu, (İstisna olabilir) ve yapanlar olursa da İmam Cafer onu bu şekilde yüceltmezdi, çünkü kendisi Koyu veya ortadoks dedğimiz iman sahibi biri idi, içkiyi hoşgörmesi ve bu muhabbete girmesi namükün, 3-İmam Cafer Zamanında da bu insanlara 12 İmamlar diye bir kavram yoktu, Daha 6 İmam dönemindeyiz. Hikayesini verdiğin dönem o dönem. Alinti:
Delil İNSAN , Delil Ali, Delil Kamil-i insan, Nasıl bir delil istersin, Mesela sen bir delil getir.Senin dediğin ,Alevilik nasıl. Alinti:
Sen yazıyı nasıl okursun bilmem , Ben sadece KIZLARIN gömülme hikayesini YALAN dedim, Yoksa yazımda Kabede PUT ların olduğunu ve bunu Muhammed'in indirdiğini yazmışım, Ne delili istiyorsun, Kız gömme konusu, Kur'an da bir ayette geçer ,Ancak bunun olduğuna dair tarihi bir belge yoktur, sadece söylentidir. Alinti:
Yazılarına dön yeniden oku, Ali Baba, Evet, Kabe de i Put lar vardı, Muhammet mekkeyi alınca, ordaki putları indirdi, ve Kabe^ye HACCA gelen insanlara, topluluklara, İnanclara KABEDE HACCI yasakladı, Hac edecekseniz İSLAM olup, öyle HACC edeceksiniz dedi, Ve öyle herkes aaa ne güzel İSLAM geldi hadi islam olalım demedi, Senin Anladığğn ÖZGÜRLÜK nedir, İslam olmak mı? o dinden olunca ÖZGÜR mü? olursun, Onu mu diyorsun. Alinti:
Atatürk konumuz değil, Aleviler için genelde Cumhuriyet YASAL bir yaşam standartı oluşturdu, o nedenle CEMevlerinde asılı durur, Onun tartışmasını niyesini, Aleviler yapar, bunu senle yapacak halim yok, Evet, Kimine göere Alevi devriye inancına göre Atatürk don değiştirmiş, ali'dir, VEli'dir. Aleviler KARA VERMİŞLER zaten, Sen boşver onları olmazmı? |
|||||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Alibaba (08-15-2010) |
|
|
#26 | ||||||
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
[quote=İşcanbaba;119488]
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Imam caferi o insanlarin ibadet etmediginide , vakitlerinin bos gecirdiginide biliyordu fakat kendilerine inanmalari nedeniyle o insanlarin kurtulacaklarini 12lere inanmayla kendilerinde olusacak imam ve dogruluk sonradan aciga cikacaktir bunuda imamimiz karanliklardan aydinliga cikacaklar lafi ile aciklamistir . Zaten imam bu iciki icen insanlarin yaptigini dogru buldugundan korumuyor o insanlarin dogru kisilere uyarak hakikate erisip kedilerini duzelteceklerine yola geleceklerine dunyada barisi yayacak insanlar olacaklari icin koruyor , olayi saptirmayin muhterem ! O donem 6 imam donemi evet fakat 12 imam gelecek inanci taa hz muhammedden beri biliniyordu her imam geldiginde imamlarin 12 ile tamalacagi muzdesini vermislerdir . imam caferi doneminde 12 imamin tamalanacagi biliniyordu gayet bugunku gibi hani biz halen 1 kisiyi daha bekleriz gelmedi ? 12 ci yoldadir gibi simdi siz diyebilirmisiniz 12 kavrami yok cunku 12 ci daha gelmedi diye bu gelen 12 ci kisinin ilminden mahrummu kiliyor ??? Alinti:
Alinti:
O insanlar omurlerini bilmedikleri tas parcalari icin veya esir edildikleri ogretiler icin harciyorlardi . Somuru parcasi olmuslardi. Yasamlarinda basitlik sadelik yoktu , herseyleri uydurumalik kurallar bos vaatler ve akilsizlik uzerine kurulmustu . Muhammed onlari bulundugu esirlikten hur kildi , gun yuzune cikardi , serbest birakti . Ve muhammed kimseyi hacca veya baska birseye baglamadi bunu nereden cikardiniz bana kurani veya sunnilerin anlayisini vermeyiniz efendim cunku eski esirlik geri gelmis durumdadir ! Alevilikte sunnilikte sialikta bundan izler vardir . Kimin inanisini kime karsi delil sunuyorsunuz biraz dusunun ??? Alinti:
Muhterem bugun siz bana yobaz , sii , olmadi sunni gibi lakaplar takiyorsunuz kendinizden ise saymiyorsunuz eyvallah ama dustugunuz su duruma bir bakin bizi itmekle piri yezit piri sunni , piri sii satin aliyorsunuz ben bu duruma buyuk bir saaskinlikla izlemekteyim . Malesef elimdende bir iyilik bir cabada gelmiyor sadece tek yapabildigim basiniza sonraki gelecek sonraki yezit yanlisi sunni parcasi kim diye dusunuyorum . Saygilar hurmetle efendim . |
||||||
|
|
|
|
|
#27 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 2031
Thanked 676 Times in 250 Posts REP Gücü : 4
REP Puanı : 147
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
İşcan Baba,
Buraya şia propagandası yapmak için gelen birisini ikna etmeye çalışman boşuna çaba. Şia demek takiye demektir. Bir şia mensubu gerektiğinde bir sünni gibi görünür, onlar gibi ibadet eder, onlar gibi konuşur. Böyle davranmasında hiç bir problem yoktur. Bulundukları yerde güçsüz iseler onlardanmış gibi davranırlar, düşüncelerine yayacak uygun ortam bulduklarında gerçek düşüncelerini açıklamaya başlarlar. Bu vatandaşın burada aleviler benzermiş gibi davranır gözükmeye çalışması takiye'den başka bir şey değildir. Adamın derdi bize kargayı bülbül diye pazarlamak. Sünni misyonerler işlerini daha direk ve hoyratça yaparlar. Şia mensuplarının misyonerlik faaliyetleri daha ince ve kurnazcadır. Bu vatandaşa verilecek cevap sepetini koluna alsın, yoluna devam etsin. Bununla tartıştıkça sadece şia propagandasına alet olunuyor. Adamın amacıda bu. Bizim şia ile benzerliğimiz sözde bir kelimedir, özde bizimle bir ilişkisi yoktur. Konu Yilmaz Demir tarafindan (08-15-2010 Saat 14:25 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
REP Seviyesi :
Haklısın sn. Yılmaz Hocam,
alibaba bilerek yazmakta bunları, Ancak yazıları okuyan canların yanlış bilgilenmemesiiçin yazıyorum, Ne deyim, ne desemfaydaetmiyor, alibaba samimi değil, iyi niyetlide değil gibi. 1-Muaviye inancı veyadinidiye bir din ve inanc yoktur. 2-12 İmam geleceği falan bilinmiyordu, yok öye bir şey,İmam caferinde6imamolduğu bilinmiyordu, 3-İmamcaer ve diğerleri sahoş ,içkiiçenlerikorumaz,korumamıştırlar. 4-Muhammed kimseyi esirlikten falan kurtarmadı, 5-Biz Pir'imizi falan biliyoruz, yeziti,sünniyi falan pir seçmiyoruz. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Alibaba (08-16-2010), Yilmaz Demir (08-15-2010) |
|
|
#29 | |
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Aziz pek saygi deger muhterem iscanbaba . Yorumlariniz icin sagolun , Bu konular cercevesinde tartismak bir hayli zor oldu ne varki bana olmadik zorluklar cikartiliyor gibi bu forumda . Ben de artik yilmis vede yorgun dusmus durumdayim . Bu taktirde Benim israrla kendi dusuncemi aciklamamin gereksiz vede luzumsuz oldugunu dusunuyorum . Akla geldiki bu insanlarin kafasinda farkli anlasiliyor !!!!! Muhterem edindiginiz mucadelesini verdiginiz misyonda insallah bir hayir bir karemet gorursunuz . Aksi taktirde uzulurum . Simdilik ben denizden bu bu arlar bu kadar . Ha yilmazada takmis oldugunuz Hoca kelimesi gayet uymus !!! ![]() Hurmetler ve istirahamlar ederim size efendim esen kalin . |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
REP Seviyesi :
Sn. AliBaba,
Süşüncelerişnizi acıklamak farklı bişey, ancak dediğim gibi, başka bir inanca düşünce üretmek farklı bişey, Bilgi almak farklı bişey, Tabi ki burada düşüncelerini istediğin gibi yazabilirsin, Sakıncası yok, Ön yargılardan kurtulup, kıyaslama yapmadan da olabilir, Kimse sana şunu yaz, bunu yazma diyemez, bizimkiler temenni aşamasında, aklına takılanı yaz, sor, eleştir, bu konuda sıkıntı yok, İsteyen yanıtlar, isteyen susar, Hürmek bizden |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ali, oğulları |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|