Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik Araştırmaları

Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 08-12-2010, 01:20   #21
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Yilmaz Demir Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Leon ve İşçan Baba, Ali Baba olarak yazan kişinin alevi olmadığını söylüyorlar.

Bu vatandaş alevi değilse, hangi akla alevilerin nasıl düşünmeleri, inanmaları konusunda burada ahkam kesiyor !!!

Alevi olmayan birisinin alevilere neye inanmaları konusunda bu kadar fütürsüz olmasının bir tek adı vardır, o da misyonerlik.

İslam misyonerlerine verilecek bir cevap var. İsterseniz onu da burada yazmayalım.
Arkadas ben Alevi dogdum , Ali bizim sahimiz , Kible gahda sanimiz diye duydum ogrendim , sonra buyudum gelistim olgunlastim , namaz kilmadim , hacca gitmedim , Ama dilimizde ali nin muhammedin onlarin yaptigi iyiliklerde getirdiklerinide ogrendik .

Sonra son zamananlarda bir nufte cikti dediki , biz ne Aliye ne veliye inaniyoruz Biz aleviyiz dedi , Sonra bir baskasi Alisidir alevilik dedi , sonraki namaz kilanlar alevidir dedi bir oburu , Ali evrenseldir araplarin alisi degil dedi Biziz alevi dedi . Bende durum bumu ! durun bildigimi sizlen olcup biceyim bakalim benim bildiklerimi kendi bilgimi su sizin bildiklerinizle sinayayim .

Tesadufe bakarmisiniz , sialarinda sitesine gidince onlarda beni size benzetiyorlar , burayada gelince sizde beni onlara benzetiyorsunuz demekki beni taniyamiyorlar anlayamiyorlar .

Neyse derimki olaylari kisilestirmeyelim bence !

Sevgiler hurmetler
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 08-12-2010, 02:59   #22
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

[quote]
Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
[b]Alibaba,

Benzetmeleriniz ilginç, Teşbih sanatımı deniyor buna amma, çok ilgisiz yerlerden yapıyorsunuz,
Yeni Kurallar falan gelmez bir yerden, yaşam onu kendi içinde KURALLAŞTIRIR, O yurdun, şehrin, ülkenin, çoğrafyanın, sosyo ekenomik ,kültürel vs. durumuna göre, yaşam biçimleri, kültürleri ve sosyal siyasal hayatı değişir, gelişir veya geriye gidişi olur,
Soyunmak d,ye ,cab eden bir durum yok, yukarıdaki yaşamın getirdiği şartlara uyulur, ha buna uymazsın, inancın veya kültürün gereği, Burka,çarşaf, pardüsü vs. ile dolaşırsın o kendi tercihin,
ancak konuşulan inanc ve onun yaşam içindeki yeri , İnsanı nasıl huzurlu eder, onu hayata nasıl bağlar, vs.
Alevilikde bu şekildedir, Yaşam ilkesi içindeki el,dil,bel olayı özü korunduğu sürecde ırk,din,dil vs. ayırımına gitmededen inancına uygun yaşaması.
Simdi sen burda soylediklerini hemen alevilikte boyledir diyorsun bana savunacagim birsey birakmiyorsun ? Keske benim bildigim boyledir deseydin bende sana bildigimi gordugumu yazardim ama simdi beni oyle bir duruma koydunki muhterem Yok aleviler asil boyledir desem o zaman suclu duruma cikariliyorum.

Alinti:
Nasıl ilk kabul ettiklerinde kendi bildikleri gibi yaptılar , bunu yapanlar kim,
İlk kabul ettiklerinde bunu muhakkak birileri göstermiştir, onlara hoca, hacı birilerini getirmişlerdir, ve onlarda öğretmişlerdir.
Uzaktan uzağa mı kabul ettiler, Taamam biz İlsam olduk, amma bildimiz gibi ibadet ederiz mi? dediler,
Peki nasıll ibadet ettiler.
Efendim allah kimsenin ibadetine bakmaz ! Camilere mescitlere bu gibi insani kurulu yerlere insanlar ancak kendini islaha gider , camiye namaza gidipte Allaha inanmayanlarda vardir . Cok vardir hemde , Olay hakikatte bitiyor . Camisiyle turbesiyle yoktur . Allah ne soylemisse oguttur . Bugun babaniz size oglum icki , icme , zalimle dost olma , Kimseye kotu konusma diyorsa bunlarin hepsi kendi oglu icindir , ha Baba cok iyi biliyorki eger ogul Babanin dediklerine ne kadar uyarsa dunyada o kadar sansli ve daha sevilip uzun omrede sahip olacaktir insanlar tarafindanda sevilecektir .

Ilk kimlerdi diyorsunuz 12 imamlarin takipcileri onlari sevenlerdi , Bazi topluluklar vardi mesela onlari severlerdi ama onlar ibadet etmezlerdi ve imamlarimiz o toplulugu korurlardir .
Alinti:
cok sukur allah lutfettide bugunku saglikli kuvvetli bir topluluk oldu .
Niye Allah ilk anda lutfetmedide, saonra sağlıklı toplum oldu,
Kim bu sağlıklı toplum dediğin toplum, Ölcüsü ne?
Efendim muhterem bazen sorulara sasiyorum ! Herseyin bir olgunlasma suresi vardir , Agac meyve verene kadar kisin kendini depolar , yazin meyvelerini cikarmak icin harcar . Allahi hakki ilen bilen toplulugada allah hidayet rahmet ettimi , ilk once insanlar onu kabul ederler sonrada yaradanda onlarin soyundan hayirli evlatlar nesle gitirirmis . Urun allam istiyorsan ekip biceceksin , ha tembellik eder bahane bulur ekip bicmessen urnunun sonu gelir ,taa urun ekmek icin oteki seneyi beklersin . Buda boyledir Rabbi kalbiylen sevenlerin alacagi urun nesillerinde gizlidir ha eger bunu aksatirlarsa veya durursa bilinki bu durur .

Alinti:
Mesela Muhammedi nasıl kabul etmişler, şii/şia daki gibimi, yoksa başka mı?
Eski dinlerinden esintiler- ne demekse, Meltem rüzgarı falan mı?- nelerdir, bööyle olursa onlar yeni dine ait olurlarmı?
O İlk kabul ettiklerinde ki, kendi bildikleri gibi ibadet etmekten vazmı geçtiler, bir hidayete erişmemi oldu, Sonra bu kendini esintilere mi bıraktı.
Nasıl oldu.
Muhterem siz benden hikaye anlatmami bekliyorsunuz? Siz bu durumu daha iyi bilirsiniz bakin eskilere gitmeye gerek yok yeni bir din gelince ne oluyor kendi halimizden gore biliriz , Aleviligi paylasamaz duruma geldik . Herkes yok alevilik boyledir soyledir diyor ama kendi bildigi gibi kalanlarda var durum vaziyet ortadadir .

Alinti:
YOL ne yasak koymuşsa bu Dede'ye de yasaktır,Talibe de yasaktır, Bu sucu kim işlerse, ikiside suçludur, onu diyorum, ii oku olmazmı?
Peki yolu dede cikarmamissa sizin yolu kim cikarmistir ??? Yol nereden gelmektedir ? kimin cikardigi bilinmeyen bir yolmu var ? Haci bektasimi cikardi ? Eger o cikardiysa daha gerilere gitmek neden ? Eger gidersenizde buna kanit nedir . Eski dinlerde de bircok dinler bir birine benzemektedir fakat o din size aittir hissine kapilip , o kisileri kendinize pirler sahlar etmek ,ne kadar dogru sizce ??????????

Alinti:
Ne Zaman Dediniz onu bilmiyorum Amma, Alevi öğretisini, yani BATIN öğretiisi olarak algılamak gerek, yoksa ali döneminde bir Alevilikten bahsedemeyiz,
Batın /İçrek öğreti dediğimiz bu öğreti tarih içinde bir çok inancların içinde yaşayıp, devam ede gelmiş ve bulundukları çoğrafyada o -Batın- öğretiye tabi olan toplulukların ismini almıştır,
Bugünkü aleviliğe de KAYNAK İNANÇ VE KÜLTÜRLER olarak geçmiştir.
Bunlar sadece kaynak , inanc ve kültürlerdir, aleviliğin şekillenmesinde bugünkü kurumsal yapısına,oluşumuna kaynak olmuştur.sunmuştur,
O gün onlarınadı vardı,ancak onlara Alevi demeyiz, diyemeyiz,
Anlaşıldı sanırım,
Muhterem Can sen batin kelimesini isin icine sokarak her aciklamadan roket gibim cok rahat siyriliyorsun ?Anlamadigim durum su ! Arap donemi buyuk bir donem ondan birazdaha geriye gitsek bile gene o devirlerde sizin yasadiginiz topluluklarin izi bulunmuyor adi ogretisi yoktur . Bu kadar buyuk bir bosluk ve ogretinin izcileri pirleri nasil yok olur ? O kadar zama nasil helak olur ??????

Senin onceki vermis oldugun cevaba bakarak yola giderekten bir sebep atmissin demissinki O zamanda katliam yapiliyor diye pirler kendini gostermedi sesiz bir donem gecirdiler , Peki muhterem madem o donemde kuzu idiler madem olmekten canlari pahasina ettiler neden anadoluya gelince o ugurda olmek istediler , savastilar dar agaclarina gittiler , neden boyle belirgenlik yarattilar ????? Neden arap zamaninda degildide , anadoluda saha kaktilar . Hemde ellerinde hz alinin kilici dillerinde 12 imam ?????????????????????????????

Alinti:
O Deviden Pir'ler bulamazsınız, Çünkü onlarda batın İNANC SİSTEMİ YOKTU, VE ONLAR YANİ iSLAM İNANCI, bATIN ÖĞRETİYİ, rAFİZİLİK, SAYAN DİN DIŞI SAYAN VE ONLARA İNANları kafir ilan edip, malı ve canı helaldır diyerek katletmişlerdir,
O nedenle o devirden Pir bulunmaz,
Ancak, sonraki dönemlerden isimler sayılabilinir, Mansur, suhreverdi, , İbn-i arabi,s. Ata,vs. . gibi
Valla verdigin cevap pek tatmin edici degil muhterem neden dersen ??? Soylediklerinin pek inandiriciligi yok derim .

Hz muhammed devrinde birkerem insanlar putlara binbir cesit ilahlara tapiyorlardi sizde okumussunuzdur , icki icmeler , degisik ibadet cesitleri yani anlayacaginiz asil ozgurluk dedigimiz kavram hakim suruyordu o devirde . Yani siz rahatlikla istediginiz dinde dininizi yapa bilirdiniz . Ki millet kendi kiz evlatlarini bile diri diri o devirde topraga gomuyordu Boyle bir serbestlik vardi . Hz muhammedin dini gelmesine ragmen sizde bilirsinizki herkes onlara inanmamisti lakin halkin cogu inanmamaktaydi ve savas halinde idiler . yarisi yezit yarisindan daha azi inanc ehliydi . Siz cekmissenizde hz muhamed taraftarlarindan degil yezitten bulmussunuzdur .

GErcekten cok ilginc muhterem o ozgurluk icinde Bu bahane Allah allah eyvallah .

Alinti:
Muhterem !
Sen Aliyi kendi kaynaklarina gore yargilasan sucsuz cikacak biliyorsun ?
Nasıl yani, Hadi anlat bize, biz onu yapamadık, ve Zaten Ali'yide yargılamak gibi bir derdimiz yok, biz Ali'i sorgulamadan HAK ilan ettik,
ali çoktur, bizim Ali miz bulunmaz,
Muhterem saklanacagin yerleri iyi biliyorsun ? Neyseki Ali size siginak yuva oldu sukretmeniz gereken yerde , ev sahibine haksizlik yapmayin ?? Kiyidan yuzun muhterem deniz ortasina acilayim dersen kopek baliklari yiye bilir . Her kim ali adini uzerinden silmek a sahistan ayrilma plani yaparsa kendini denizin ortasinda kopek baliklari ile beraber bulur . Bence o yuze bakip bir sukretmek lazim !

Alinti:
Sen de o kaynakları verrde, birde onları okuyalım can,
Bakalım sende ki kaynaklar nelerdir,
VE o kaynaklara göre ne yapacağız ona bakalım.
Simdi siz bana haci bektasin haci ismi nereden geliyor onu soyleyin ? Anlami nedir neden haci demis kendine ne amacla ? Neden pir bektas degilde sunni adi haci bektas demis . Ataturklen 2nci oluyor herhalde ???

Iki tane allahi hicbir zaman inanmayan iki arkadas ormanda seyahate gitmisler Adamin biri batakliga dusmus . Adam eyvah batiyorum diye oteki arkadasina feryat etmis , Oteki arkadasi el uzatmis ama bir turlu yetisememis , Bu sefer eli kisa diye ayak uzatmis ama batan adam heyecen hali ile adami pacavrasindan clumb diye bataga cekmis . Bu sefer ikisi batmaya baslamislar . Bakmislar etrafta kurtaracak kimse olmayinca , Bu sefer Belki allah vardirda duyarsa bizi kurtarir diyerek son careyi Allaha yalvarmakta bularak Allahim yetis demisler .

Hurmetler saygilar muhterem istirahamlarimi sunuyorum .
The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post:
İşcanbaba (08-12-2010)
Alt 08-12-2010, 16:16   #23
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Alibaba;
Yazılarıma yanıt vermemişsiniz, yine yuvarlak sözler vs. ler,
ne dyim size, boşa kürek çekiyoruz sanki,
Alinti:
Simdi sen burda soylediklerini hemen alevilikte boyledir diyorsun bana savunacagim birsey birakmiyorsun
Hadi öyle olsun,benim bildiğim böyle, senin bildiğin nasıl,
Aleviler, el,dil,bel 'e bakmaz mı? İnsanların Irkına vs. mi bakar.
Alinti:
Efendim allah kimsenin ibadetine bakmaz
Yapma hocam,
allah insanları kendine ibadet etsin diye yaratmadımı, onları denemek ,sınamak için dunyaya atmadı mı? Kim iyi kul olursa cennet vermeyecek mi?
Neyine bakacak o zaman,

Alinti:
Ilk kimlerdi diyorsunuz 12 imamlarin takipcileri onlari sevenlerdi , Bazi topluluklar vardi mesela onlari severlerdi ama onlar ibadet etmezlerdi ve imamlarimiz o toplulugu korurlardir .
İşte kimdi onlar, hem 12 İmamı takip edecek, hem onlar gibi ibadet etmeyecek, niye imamlarımız hangi topluluğu korudular işte bunları istiyorum,
Neyle korudular, İmamlar hiç İKTİDAR olmadılar ki, silahla falan mı? korudular, yada, abbasilere, Emevilere sözleri geçiyordu, onlara elletmediler mi? bu topluluğun adı neydi, Manihist, Şama mıydı bunlar, neydi.

Alinti:
Herseyin bir olgunlasma suresi vardir , Agac meyve verene kadar kisin kendini depolar , yazin meyvelerini cikarmak icin harcar . Allahi hakki ilen bilen toplulugada allah hidayet rahmet ettimi , ilk once insanlar onu kabul ederler sonrada yaradanda onlarin soyundan hayirli evlatlar nesle gitirirmis
Yapma ya ne olgunlaşması,
Biz ilk Adem efsanesinden bahsetmiyoruz, sene 600-700 lu yıllardan bahsediyoruz. bu yanıtların bana biraz sallama geldi, yazmış olmak iiçin yamışsın gibi,
Hani Tanrı 1KÜN" deyince herşey olurdu,
Ayet demez mi? "Tanrı , Ben istedimi hidayete kavuştururum, istedimi zelil ederim "diye, ee ne olgunlaşması, Kavun mu? bu

Alinti:
Muhterem siz benden hikaye anlatmami bekliyorsunuz
Yok ya, Hikaye falan beklemiyorum, özünü anlat yeter.
Desene bende bilmiyorum, yazdım öylesine desene, yanıtların bilen biri gibi değil can .
Alinti:
Herkes yok alevilik boyledir soyledir diyor ama kendi bildigi gibi kalanlarda var durum vaziyet ortadadir .
Zaten o diyenlerde bildiği gibi kalıp, diyenler, merak etme.
Alinti:
Peki yolu dede cikarmamissa sizin yolu kim cikarmistir
Onu nilmiyorum, amma bir yol oluşmuş, Adına YOL demişler,
Yani BATI/EZOTERİK öğreti, Bilgiye ve gizliliğe dayalı bir inanc olşturulmuş, adınada yol demişler, VE benim yazımda YOL 'u Dede çıkarmamıştır VS. bir söylem yok, Bırak bu anlamsız KATAKULELERİ,
Alinti:
Haci bektasimi cikardi ? Eger o cikardiysa daha gerilere gitmek neden
Hacı Bektaş ile yeni bir ivme ve biçim kazandı, onunla yeni bir YOL oluştu,
Geri gitmelerimiz, Batn öğretinin gereğidir. alevi öğretisinde bulunan değerleri Hünkar bulmadı, O bu öğretiyi, bu çoğrafyanın yapısına göre yeniden düzenledi şekillendirdi, sonra Abdal Musa, farklı değerler kattı, sonra Balım Sultan, Şah İsmail ile Alevilik bugünkü halini aldı, Anladın.
Yok bu din bize aittir demiyoruz.

Alinti:
Muhterem Can sen batin kelimesini isin icine sokarak her aciklamadan roket gibim cok rahat siyriliyorsun ?Anlamadigim durum su ! Arap donemi buyuk bir donem ondan birazdaha geriye gitsek bile gene o devirlerde sizin yasadiginiz topluluklarin izi bulunmuyor adi ogretisi yoktur . Bu kadar buyuk bir bosluk ve ogretinin izcileri pirleri nasil yok olur ? O kadar zama nasil helak olur ??????
Can Konu Arap dönemi değil, Arap çoğrafyasıda değil, Zaten orda filiz vermedi BATIN öğreti,
İçindende çıkmıyoruz can,
Bizim Aşıklarımız bu kuş dili , bunu süleyman anlar der, o nedenle, Sen süleyman olmadığından bunu anlaman beklenmiyor,
Biz o deöenmde yaşamadık, toluluk olarak değil, öğreti ve inanc olarak geriye gidiyoruz, Bu günde o topluluklar yaşamıyor can.
Öğretileri vardır, olmaz mı. Sen iyi araştır, Hermesden, Platondan, vs.
Alinti:
Peki muhterem madem o donemde kuzu idiler
Batın öğreti sahipleri ,toplulukları kuzu değildiler, tarihin her döneminde katledildiler, merak etme sen,
Alinti:
Hz muhammed devrinde birkerem insanlar putlara binbir cesit ilahlara tapiyorlardi sizde okumussunuzdur , icki icmeler , degisik ibadet cesitleri yani anlayacaginiz asil ozgurluk dedigimiz kavram hakim suruyordu o devirde . Yani siz rahatlikla istediginiz dinde dininizi yapa bilirdiniz . Ki millet kendi kiz evlatlarini bile diri diri o devirde topraga gomuyordu Boyle bir serbestlik vardi . Hz muhammedin dini gelmesine ragmen sizde bilirsinizki herkes onlara inanmamisti lakin halkin cogu inanmamaktaydi ve savas halinde idiler . yarisi yezit yarisindan daha azi inanc ehliydi . Siz cekmissenizde hz muhamed taraftarlarindan degil yezitten bulmussunuzdur
Ne dediğinin farkında değilsin can,
Peygamber içkiyi ne zaman yasakladı, Onlarda içiyordu
Kızlarını gömen falan da yoktu, uydurma ikayeler bunlar, Ve islam gelince insanar istedikleri dini secemediler, ÖZGÜRLÜK kayboldu,
Bunu yapan MUHAMMED i, Sen Muhammed'in Putperestler özgürlük verdiğini nerde duydun, Kabe'den Putları niye çıkardı madem özgürlükcüydü,
Me Yezit bize bişey yapmadı, Muhammedin torununa yaptı, Yani Muhammedi olan, Muhammedin tounlarına zulum etti, Anladın,
Sonrada aynı din adına bize zulum etti. anladın.
Alinti:
Muhterem saklanacagin yerleri iyi biliyorsun
Evet ne olduğumuzu biliyoruz, sığıdığımızı, saklandığımızı vs. leri hep biliyoruz.

Alinti:
Simdi siz bana haci bektasin haci ismi nereden geliyor onu soyleyin
Sen bizim sorularımızı yanıtlamıyorsun, sağdan soldan kaytarıyorsun, sonrada soru soruyorsun,
Nerden gelmesini beklersin,
Hac'ca gitti için olmasın, bunu mu söylememi bekliyorsun,

Hacı, Sünni terimi değildir, Hac, Kutsal bir mekanı ziyaret edip gelene dendiği gibi, toplumun eğiteni bileni, bilgilisi anlamına da gelir,
alevi dünyasında bir çok "HACI" ismi gecen Pir lerimiz vardır,
Hamza Aksüt, Ün "Alevi Erenlerin ilk savaşı 1240 " isimli kitabında, Betaş/Bedaş obasının Hacı'sı lideri anlamna geldiğini söyler,
Menkıbelerde, Lokman Parendeye Zaman ve mekandan sıyyrılarak helva götürdüğü söylensede, bu HACI lığı ordan gelmemktedir,
Ve yine Hünkar'ın Velayetnamesinde, Hünkar Battal Gaziye gider, orası Kutsal yerdir, dinsel anlamda da Hacılığı belki ordandır, ne dersin,
Biz alevilerde de HACI deyimi şimdi, Hükarın veya Pir'lerin mekanlarını ziyaret ettiğimizde olur. Hac yerimiz Pir, Mürşit makamlarıdır.
Bunda bilesin olmaz mı ?

Ya varsa olasılıklarına biz hiç yü vermeyiz,

Bizim tanrımız, Bilinmez, görünmez, şeklisiz, sıfatsız vs. değildir,
Varlık alanında ,İnsan-ı Kamilde vucut bulmuştur.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Alibaba (08-13-2010), DEMAN (08-12-2010), kral çıplak (08-12-2010)
Alt 08-13-2010, 10:46   #24
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

[quote]
Alinti:
Alibaba;
Yazılarıma yanıt vermemişsiniz, yine yuvarlak sözler vs. ler,
ne dyim size, boşa kürek çekiyoruz sanki,
Hadi öyle olsun,benim bildiğim böyle, senin bildiğin nasıl,
Aleviler, el,dil,bel 'e bakmaz mı? İnsanların Irkına vs. mi bakar.

Can konuyu kisaltacam cevaplar konu uzadiya gidiyor kisa ve oz olsun diye .

Alinti:
Yapma hocam,
allah insanları kendine ibadet etsin diye yaratmadımı, onları denemek ,sınamak için dunyaya atmadı mı? Kim iyi kul olursa cennet vermeyecek mi?
Neyine bakacak o zaman,
Hayir ! Bu sunnilere gore boyledir , siilere gore boyledir . Hem benim malimi caliyorlar hemde malim hakkinda yoruma kalkiyorlar , halbuku benden calinan malimin bircok ozelligi varki bilmiyorlar . Misal !!!

Alinti:
İşte kimdi onlar, hem 12 İmamı takip edecek, hem onlar gibi ibadet etmeyecek, niye imamlarımız hangi topluluğu korudular işte bunları istiyorum,
Neyle korudular, İmamlar hiç İKTİDAR olmadılar ki, silahla falan mı? korudular, yada, abbasilere, Emevilere sözleri geçiyordu, onlara elletmediler mi? bu topluluğun adı neydi, Manihist, Şama mıydı bunlar, neydi.
Iscan baba toplulugun adi yok ama o zaman 12 imamlara inananlar olarak adlandiriliyordu .

Muaviye yanlisi bir adam imam caferin yanina gelerek ey muhammedin torunu der Bizimkiler hergun ibadetle mescitlerde meskul olurlarken ,sizinkiler sagda solda ayyas ayyas geziyorlar der , Bunu duyan imam hiddetlener buyuk bir ofkeyle soyle der : Bizim velayetimizi kabul edetmeyen bir topluluk omru boyuda mescitlerden cikmasa , Allah onlari aydinliklardan karanliga cikarir , Bizim velayetimize inanan bir topluluk omrunde , mescitte gormese , Allah onlari bulundugu karanliklardan aydinliga cikarir .

Bahsedilen ayette budur : Bakara (257) Allah iman edenlerin dostudur. Onları Karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kafirlerin velileri ise tâğuttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.

Alinti:
Hani Tanrı 1KÜN" deyince herşey olurdu,
Ayet demez mi? "Tanrı , Ben istedimi hidayete kavuştururum, istedimi zelil ederim "diye, ee ne olgunlaşması, Kavun mu?
HA sizde ayetleri okuyunca sunniler gibi yorum yapanlardansiziniz degilmi muhterem ???? Herseyin gelisim suresi goz onundedir . Allahin demek istedigide gayet aciktir . Allahin istediginde bir seyi 1 gunde yaratamaz diyede birsey yok fakat insanin hidayet bilgide olgunluk bulmasi malesef kendi akli ile olan birsey . Bir insanin 40 yaslari bilgi edindigi bilginin cagidir , Ne toplamissa yaninda kar ona kalir . Bugun babasinin ogudunu tutan evlat dunyada tedbirli ve daha olgun bir seviyeye gelmistir , dinlemeyen evladi belki dunyada kotu bir yasam , rezil zillet bir yasam kovalamistir .

Sizce sizin ogudunuzu alan ogulunuzdanmi memmun kalirsiniz , yoksa birturlu sozunuzu dinlemeyen oglunuzdanmi ? Elbette babanin sozunu dinlemeyen zillet isler yapip zilletlere uyacaktir boyle bir baba sozunu dinlemeyen kuralsiz insanin hali ne olabilirki zillettir babayi dinlememenin kucumsemenin sonunda olacagi yeri zilleliktir ama kavun degil bu tas tamam kabaktir !!!!

Alinti:
Onu nilmiyorum, amma bir yol oluşmuş, Adına YOL demişler,
Yani BATI/EZOTERİK öğreti, Bilgiye ve gizliliğe dayalı bir inanc olşturulmuş, adınada yol demişler
Ha bilmediginiz bir inancin ardi sira gidiyorsunuz Acikcasi ? Mesela o ruh oz tanri insan kavramlari hakkinda hic bir deliliniz yok dogrulugu hakkinda ???? Cunku bilinmeyen soylencelerle besliyorsunuz dogru degilmi . Ama helaki alevilik hakikatte senin dedigin gibi degil o baska !!

Alinti:
Ne dediğinin farkında değilsin can,
Peygamber içkiyi ne zaman yasakladı, Onlarda içiyordu
Kızlarını gömen falan da yoktu, uydurma ikayeler bunlar,
Eyvallah siz herseyde delil istiyorsunuz ama goruyorumki istedinizmi bir cirpida birseye direk delilsiz bu yalandir diye diye biliyorsunuz en iyisi bu tarihteki kendi kizini gomenlerin yalan oldugunu veya kabede bircok tanriya inanildigini yalan sayacak bir tarihci veya yazi varmi sizde elinizde kayankalarinizda uyrun gosterin ?????????????

Alinti:
Ve islam gelince insanar istedikleri dini secemediler, ÖZGÜRLÜK kayboldu,
Bunu yapan MUHAMMED i, Sen Muhammed'in Putperestler özgürlük verdiğini nerde duydun, Kabe'den Putları niye çıkardı madem özgürlükcüydü,
Can muhammed gelmeden once dedim , Kabede igrenc seyler oluyordu , Herkes kendi dinini kabeye getiriyordu , muhammedde getirdi insanlar ona yoneldi . Insanlar bilmedikleri karakterlerin ardina gittiklerini ogrendiler . Siz ozgurlugu bugunku somurucu , iskalci ,bozguncu topluluklarin algiladigi gibi algilarsaniz elbette olaya bu gozle bakarsiniz ?????

Alinti:
Hacı, Sünni terimi değildir, Hac, Kutsal bir mekanı ziyaret edip gelene dendiği gibi, toplumun eğiteni bileni, bilgilisi anlamına da gelir,
alevi dünyasında bir çok "HACI" ismi gecen Pir lerimiz vardır,
Hamza Aksüt, Ün "Alevi Erenlerin ilk savaşı 1240 " isimli kitabında, Betaş/Bedaş obasının Hacı'sı lideri anlamna geldiğini söyler,
Menkıbelerde, Lokman Parendeye Zaman ve mekandan sıyyrılarak helva götürdüğü söylensede, bu HACI lığı ordan gelmemktedir,
Ve yine Hünkar'ın Velayetnamesinde, Hünkar Battal Gaziye gider, orası Kutsal yerdir, dinsel anlamda da Hacılığı belki ordandır, ne dersin,
Biz alevilerde de HACI deyimi şimdi, Hükarın veya Pir'lerin mekanlarını ziyaret ettiğimizde olur. Hac yerimiz Pir, Mürşit makamlarıdır.
Bunda bilesin olmaz mı ?
Valla bilmiyorum can hakikatte is dedigin gibimi ? Ataturkte islami saglamlastirdi islama hizmet etti diyaneti kurdu , su toplumun dini islamdir dedi onu yuceltti sahip cikti . Kendine es olarak musluman tam ortulu birde hanim aldi . Simdi suna bir karar verin Ata yaptiklari ile yasami ile sizden irimi ? Suna bir aciklik getirin muhterem ? Simdi Cem evimizin tamda bas ucunda resmi vardir . Simdi haci bektasi olayida bu misal olsa gerek , haci cav cav olacak degil ya ?????????

Hurmetler muhterem istirahamlarimi gonul den sohbetler dilerim

Konu Alibaba tarafindan (08-13-2010 Saat 10:53 ) değistirilmistir..
Alt 08-13-2010, 12:19   #25
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

OFFF Ali Baba;
Sana ne yazsam bilmiyorum,
Ve Tırnaklamaların yani alıntıların bütünlüğü bozuyor, kafana göre yorum getiriyorsun,
Bende aynı şeyi yağıyorum amma, bütünlüğe dokunmadan.
Alinti:
Ata yaptiklari ile yasami ile sizden irimi ?
Sen kimden birisin, seni anlayamadım, Sana ne yazdımsa, olmadı, nerdesin, nesin Anlamadım.

Alinti:
Hayir ! Bu sunnilere gore boyledir , siilere gore boyledir . Hem benim malimi caliyorlar hemde malim hakkinda yoruma kalkiyorlar , halbuku benden calinan malimin bircok ozelligi varki bilmiyorlar . Misal !!!
Sende nasıldır, Senin Tanrı tasarımın nasıldır,
Delilin nedir onu yaz da bilelim olmaz mı?

Alinti:
Iscan baba toplulugun adi yok ama o zaman 12 imamlara inananlar olarak adlandiriliyordu .

Muaviye yanlisi bir adam imam caferin yanina gelerek ey muhammedin torunu der
Şimdi burada Tarihi hatalar var,
1-Muaviye zamanında İmam Cafer yaşamıyordu,
2-İmam Cafer taraftarları içki falan içmiyorlardu, İslamın kurumsallaşma dönemleri bu dönemler özellikle de Ehlibeyt mensuplaı bunları yapmıyordu, (İstisna olabilir) ve yapanlar olursa da İmam Cafer onu bu şekilde yüceltmezdi, çünkü kendisi Koyu veya ortadoks dedğimiz iman sahibi biri idi, içkiyi hoşgörmesi ve bu muhabbete girmesi namükün,
3-İmam Cafer Zamanında da bu insanlara 12 İmamlar diye bir kavram yoktu,
Daha 6 İmam dönemindeyiz. Hikayesini verdiğin dönem o dönem.

Alinti:
Ha bilmediginiz bir inancin ardi sira gidiyorsunuz Acikcasi ? Mesela o ruh oz tanri insan kavramlari hakkinda hic bir deliliniz yok dogrulugu hakkinda ???? Cunku bilinmeyen soylencelerle besliyorsunuz dogru degilmi . Ama helaki alevilik hakikatte senin dedigin gibi degil o baska !!
Bilmediğimiz konu YOL un kuruluş tarihi yani BATIN öğretini tarihi, çokk eski olmasından, sana isimde verdik,
Delil İNSAN , Delil Ali, Delil Kamil-i insan,
Nasıl bir delil istersin, Mesela sen bir delil getir.Senin dediğin ,Alevilik nasıl.

Alinti:
Eyvallah siz herseyde delil istiyorsunuz ama goruyorumki istedinizmi bir cirpida birseye direk delilsiz bu yalandir diye diye biliyorsunuz en iyisi bu tarihteki kendi kizini gomenlerin yalan oldugunu veya kabede bircok tanriya inanildigini yalan sayacak bir tarihci veya yazi varmi sizde elinizde kayankalarinizda uyrun gosterin ?????????????
Yaw, Ali Baba,
Sen yazıyı nasıl okursun bilmem ,
Ben sadece KIZLARIN gömülme hikayesini YALAN dedim,
Yoksa yazımda Kabede PUT ların olduğunu ve bunu Muhammed'in indirdiğini yazmışım,
Ne delili istiyorsun,
Kız gömme konusu, Kur'an da bir ayette geçer ,Ancak bunun olduğuna dair tarihi bir belge yoktur, sadece söylentidir.
Alinti:
Can muhammed gelmeden once dedim , Kabede igrenc seyler oluyordu , Herkes kendi dinini kabeye getiriyordu , muhammedde getirdi insanlar ona yoneldi . Insanlar bilmedikleri karakterlerin ardina gittiklerini ogrendiler . Siz ozgurlugu bugunku somurucu , iskalci ,bozguncu topluluklarin algiladigi gibi algilarsaniz elbette olaya bu gozle bakarsiniz ?????
Off of,
Yazılarına dön yeniden oku, Ali Baba,

Evet, Kabe de i Put lar vardı, Muhammet mekkeyi alınca, ordaki putları indirdi, ve Kabe^ye HACCA gelen insanlara, topluluklara, İnanclara KABEDE HACCI yasakladı,
Hac edecekseniz İSLAM olup, öyle HACC edeceksiniz dedi,
Ve öyle herkes aaa ne güzel İSLAM geldi hadi islam olalım demedi,
Senin Anladığğn ÖZGÜRLÜK nedir, İslam olmak mı? o dinden olunca ÖZGÜR mü? olursun,
Onu mu diyorsun.

Alinti:
Valla bilmiyorum can hakikatte is dedigin gibimi
Kitap isimleri yazdım, Ac oku, öyle mi değil mi?
Atatürk konumuz değil,
Aleviler için genelde Cumhuriyet YASAL bir yaşam standartı oluşturdu, o nedenle CEMevlerinde asılı durur,
Onun tartışmasını niyesini, Aleviler yapar, bunu senle yapacak halim yok,
Evet, Kimine göere Alevi devriye inancına göre Atatürk don değiştirmiş, ali'dir, VEli'dir.
Aleviler KARA VERMİŞLER zaten,
Sen boşver onları olmazmı?
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Alibaba (08-15-2010)
Alt 08-15-2010, 12:52   #26
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

[quote=İşcanbaba;119488]

Alinti:
Sen kimden birisin, seni anlayamadım, Sana ne yazdımsa, olmadı, nerdesin, nesin Anlamadım.
Muhterem bende bilmiyorum kimlerdenim artik ? Sialara gidiyorum ,yok sen farkli inaniyorsun bizden degilsin diyorlar , Alevilere gidiyorum yok sen farkli inaniyorsun bizden degilsin diyorlar , sunnilere gidiyorum yok sen farkli inaniyorsun bizden degilsin diyorlar , oksuz kaldim herhalde aranizda Muhterem !! Belliki herkes kendi cikar sofrasini korumakta !!!!!

Alinti:
Sende nasıldır, Senin Tanrı tasarımın nasıldır,
Delilin nedir onu yaz da bilelim olmaz mı?
Aziz Muhterem ! Tokezlik cektigim konulara cok aciklik getirilecek konulara veya aciklanmasi buralarda olamayacagina gore benden insani ikidakikada katlayip buken ezip pestil eden , zorlandigim aciklanmasi bir hayli uzadiya giden sorulara gitmesek cok iyi olur eyvallah .

Alinti:
Şimdi burada Tarihi hatalar var,
1-Muaviye zamanında İmam Cafer yaşamıyordu,
2-İmam Cafer taraftarları içki falan içmiyorlardu, İslamın kurumsallaşma dönemleri bu dönemler özellikle de Ehlibeyt mensuplaı bunları yapmıyordu, (İstisna olabilir) ve yapanlar olursa da İmam Cafer onu bu şekilde yüceltmezdi, çünkü kendisi Koyu veya ortadoks dedğimiz iman sahibi biri idi, içkiyi hoşgörmesi ve bu muhabbete girmesi namükün,
3-İmam Cafer Zamanında da bu insanlara 12 İmamlar diye bir kavram yoktu,
Daha 6 İmam dönemindeyiz. Hikayesini verdiğin dönem o dönem.
Degerli can ! Imam caferin muaviye zamaninda yasadigini zaten vurgulamadim ! Demek istedigim bir muaviye dinine uyan yani muaviye ogretisi ile dinini yapan biri dedim imam cafere gelip demis dedim . Icki olayina gelince imam caferi ickiyi helal veya icenin yaptigi dogrudur diye bir kaide yok ortada !!
Imam caferi o insanlarin ibadet etmediginide , vakitlerinin bos gecirdiginide biliyordu fakat kendilerine inanmalari nedeniyle o insanlarin kurtulacaklarini 12lere inanmayla kendilerinde olusacak imam ve dogruluk sonradan aciga cikacaktir bunuda imamimiz karanliklardan aydinliga cikacaklar lafi ile aciklamistir .

Zaten imam bu iciki icen insanlarin yaptigini dogru buldugundan korumuyor o insanlarin dogru kisilere uyarak hakikate erisip kedilerini duzelteceklerine yola geleceklerine dunyada barisi yayacak insanlar olacaklari icin koruyor , olayi saptirmayin muhterem !

O donem 6 imam donemi evet fakat 12 imam gelecek inanci taa hz muhammedden beri biliniyordu her imam geldiginde imamlarin 12 ile tamalacagi muzdesini vermislerdir . imam caferi doneminde 12 imamin tamalanacagi biliniyordu gayet bugunku gibi hani biz halen 1 kisiyi daha bekleriz gelmedi ? 12 ci yoldadir gibi simdi siz diyebilirmisiniz 12 kavrami yok cunku 12 ci daha gelmedi diye bu gelen 12 ci kisinin ilminden mahrummu kiliyor ???

Alinti:
Kız gömme konusu, Kur'an da bir ayette geçer ,Ancak bunun olduğuna dair tarihi bir belge yoktur, sadece söylentidir.
O zamanin tarihi hadislerlen gelmis sizin aradiginiz nasil bir guvenilir tarih ariyorsunuz efendim ? Ona bakarsaniz pirlerin ogretis vede onlara inanis bir hadiscinin getirdigi haberden farksizdir sanki alevilikte ogretilen ogretinin gelisi cokmu guvenilir veya tarihi cokmu dogru , bugun bile tartisma vardir pirlerin yasamlari vede siirleri hakkinda ?? Siz koyun o tarih hakkinda neler olmus biz bilelim muhterem ?

Alinti:
Senin Anladığğn ÖZGÜRLÜK nedir, İslam olmak mı? o dinden olunca ÖZGÜR mü? olursun,
Onu mu diyorsun.
Ozgurluk bir insani esir eden , yalan yanlis bilgilere mahkum olan , aldaticlara kole olanlardan , insanlara kandirilanlardan , kurtulup dunyada dogru durust yasayip , tek yaratani bilip kendimizi diger insanlarin serlerinden , kirliliklerinden kendimizi hur kilmaktir ozgurluk .

O insanlar omurlerini bilmedikleri tas parcalari icin veya esir edildikleri ogretiler icin harciyorlardi . Somuru parcasi olmuslardi. Yasamlarinda basitlik sadelik yoktu , herseyleri uydurumalik kurallar bos vaatler ve akilsizlik uzerine kurulmustu . Muhammed onlari bulundugu esirlikten hur kildi , gun yuzune cikardi , serbest birakti . Ve muhammed kimseyi hacca veya baska birseye baglamadi bunu nereden cikardiniz bana kurani veya sunnilerin anlayisini vermeyiniz efendim cunku eski esirlik geri gelmis durumdadir ! Alevilikte sunnilikte sialikta bundan izler vardir .

Kimin inanisini kime karsi delil sunuyorsunuz biraz dusunun ???

Alinti:
Aleviler için genelde Cumhuriyet YASAL bir yaşam standartı oluşturdu, o nedenle CEMevlerinde asılı durur,
Onun tartışmasını niyesini, Aleviler yapar, bunu senle yapacak halim yok,
Evet, Kimine göere Alevi devriye inancına göre Atatürk don değiştirmiş, ali'dir, VEli'dir.
Aleviler KARA VERMİŞLER zaten,
Sen boşver onları olmazmı?
Muhterem amacim Ataturkten konusmak degil sadece birseyi kanitlamak icindi . Aleviler neden hep sunni zihniyetli veya baska bir din mensuplu insanlari kendi pirleri sahlari vezirleri seciyorlarda kendilerinden olan insanlara ise deger vermiyorlar ???? Dogru laf dendigi gibi , hakkin dostu , ancak kendi toplumunda horlanip karsi gelinir .

Muhterem bugun siz bana yobaz , sii , olmadi sunni gibi lakaplar takiyorsunuz kendinizden ise saymiyorsunuz eyvallah ama dustugunuz su duruma bir bakin bizi itmekle piri yezit piri sunni , piri sii satin aliyorsunuz ben bu duruma buyuk bir saaskinlikla izlemekteyim . Malesef elimdende bir iyilik bir cabada gelmiyor sadece tek yapabildigim basiniza sonraki gelecek sonraki yezit yanlisi sunni parcasi kim diye dusunuyorum .

Saygilar hurmetle efendim .
Alt 08-15-2010, 14:23   #27
Yilmaz Demir
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili

Yilmaz Demir - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2031
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 4
REP Puanı : 147
REP Seviyesi : Yilmaz Demir will become famous soon enoughYilmaz Demir will become famous soon enough
İletişim
Standart Şia = takiye

İşcan Baba,

Buraya şia propagandası yapmak için gelen birisini ikna etmeye çalışman boşuna çaba.

Şia demek takiye demektir.

Bir şia mensubu gerektiğinde bir sünni gibi görünür, onlar gibi ibadet eder, onlar gibi konuşur. Böyle davranmasında hiç bir problem yoktur. Bulundukları yerde güçsüz iseler onlardanmış gibi davranırlar, düşüncelerine yayacak uygun ortam bulduklarında gerçek düşüncelerini açıklamaya başlarlar.

Bu vatandaşın burada aleviler benzermiş gibi davranır gözükmeye çalışması takiye'den başka bir şey değildir. Adamın derdi bize kargayı bülbül diye pazarlamak.

Sünni misyonerler işlerini daha direk ve hoyratça yaparlar. Şia mensuplarının misyonerlik faaliyetleri daha ince ve kurnazcadır.

Bu vatandaşa verilecek cevap sepetini koluna alsın, yoluna devam etsin.

Bununla tartıştıkça sadece şia propagandasına alet olunuyor. Adamın amacıda bu.

Bizim şia ile benzerliğimiz sözde bir kelimedir, özde bizimle bir ilişkisi yoktur.

Konu Yilmaz Demir tarafindan (08-15-2010 Saat 14:25 ) değistirilmistir..
Yilmaz Demir isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 08-15-2010, 20:16   #28
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Haklısın sn. Yılmaz Hocam,

alibaba bilerek yazmakta bunları, Ancak yazıları okuyan canların yanlış bilgilenmemesiiçin yazıyorum,
Ne deyim, ne desemfaydaetmiyor,
alibaba samimi değil, iyi niyetlide değil gibi.

1-Muaviye inancı veyadinidiye bir din ve inanc yoktur.
2-12 İmam geleceği falan bilinmiyordu, yok öye bir şey,İmam caferinde6imamolduğu bilinmiyordu,
3-İmamcaer ve diğerleri sahoş ,içkiiçenlerikorumaz,korumamıştırlar.
4-Muhammed kimseyi esirlikten falan kurtarmadı,
5-Biz Pir'imizi falan biliyoruz, yeziti,sünniyi falan pir seçmiyoruz.
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Alibaba (08-16-2010), Yilmaz Demir (08-15-2010)
Alt 08-16-2010, 04:22   #29
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Haklısın sn. Yılmaz Hocam,

alibaba bilerek yazmakta bunları, Ancak yazıları okuyan canların yanlış bilgilenmemesiiçin yazıyorum,
Ne deyim, ne desemfaydaetmiyor,
alibaba samimi değil, iyi niyetlide değil gibi.

1-Muaviye inancı veyadinidiye bir din ve inanc yoktur.
2-12 İmam geleceği falan bilinmiyordu, yok öye bir şey,İmam caferinde6imamolduğu bilinmiyordu,
3-İmamcaer ve diğerleri sahoş ,içkiiçenlerikorumaz,korumamıştırlar.
4-Muhammed kimseyi esirlikten falan kurtarmadı,
5-Biz Pir'imizi falan biliyoruz, yeziti,sünniyi falan pir seçmiyoruz.

Aziz pek saygi deger muhterem iscanbaba . Yorumlariniz icin sagolun , Bu konular cercevesinde tartismak bir hayli zor oldu ne varki bana olmadik zorluklar cikartiliyor gibi bu forumda .

Ben de artik yilmis vede yorgun dusmus durumdayim . Bu taktirde Benim israrla kendi dusuncemi aciklamamin gereksiz vede luzumsuz oldugunu dusunuyorum . Akla geldiki bu insanlarin kafasinda farkli anlasiliyor !!!!!

Muhterem edindiginiz mucadelesini verdiginiz misyonda insallah bir hayir bir karemet gorursunuz . Aksi taktirde uzulurum . Simdilik ben denizden bu bu arlar bu kadar .

Ha yilmazada takmis oldugunuz Hoca kelimesi gayet uymus !!!

Hurmetler ve istirahamlar ederim size efendim esen kalin .
Alt 08-16-2010, 10:46   #30
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sn. AliBaba,
Süşüncelerişnizi acıklamak farklı bişey,
ancak dediğim gibi, başka bir inanca düşünce üretmek farklı bişey,
Bilgi almak farklı bişey,
Tabi ki burada düşüncelerini istediğin gibi yazabilirsin,
Sakıncası yok, Ön yargılardan kurtulup, kıyaslama yapmadan da olabilir,
Kimse sana şunu yaz, bunu yazma diyemez, bizimkiler temenni aşamasında,
aklına takılanı yaz, sor, eleştir,
bu konuda sıkıntı yok,
İsteyen yanıtlar, isteyen susar,
Hürmek bizden

Bookmarks

Etiketler
ali, oğulları

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil