Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 04-01-2009, 10:06   #21
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sn.Alibaba,
Alevilikde İsa ya çok değer verildiğini sizden duyuyorum, ki, konunun Kuranla ne ilgisi var,
Alinti:
O kadar pirlerimiz hakkinda bosami siir yazmislardir ?
Burda ne anlatmak istediniz, Ozanlarımızın, İSA hakkında şiirler, deyişler yazdığını mı? anlatmak istediniz,
Ozanlarımızın İSA konusunda şiirleri yoktur can,
Sadece Devriyelerde İSA adı gecer, diğer peygamberlerde geçer ki, DEVRİYE BİLDİĞİNİZ GİBİ MANA ve FELSFE olarak başka bir anlatımdır, ve u DEVRYE vahiyli dinlerde ve inanclarda yasaktır, ŞİRKTİR.

Peki bun insanların nasıl bir çıkarı ve menfaatleri vardır,
Her hangi bir menfaatlerine tanıklık ettiniz mi?

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-01-2009, 23:35   #22
Kalipso
Üyemiz
Kullanıcı Profili

Kalipso - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1397
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 30
REP Seviyesi : Kalipso is on a distinguished road
İletişim

Din - bu hep insan içerde olacak. Din - çok özel birşey.
Din için savaşlanmak çok saçmalık birşey.
Insanlar Düniya'da çok varmış, ve hepsi farkli-farklı.
Herkesa için Allah - Bir. Ama biz ( Aleviler, Kristianlar, Sunniler) kendimize Allaha yanında yolları seçiyoruz.
Ondan, kim ne dinı tuttuyor - önemli değil...Inançlık önemli.

Ben fazla dinci değilim, oruç tutmiyorum, namaz kılmiyorum, içki içiyorum, küfür ediyorum, ama.. bu benim günahlarım, onlar için ben sadece Allaha cevap vereceğım, papaz-mapaz ben duyumam, dinlemem.
Benim hakimim - Allah, o bana karar verir. O kadar!)))
Kalipso isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-02-2009, 06:11   #23
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sn.Alibaba,
Alevilikde İsa ya çok değer verildiğini sizden duyuyorum, ki, konunun Kuranla ne ilgisi var,

Burda ne anlatmak istediniz, Ozanlarımızın, İSA hakkında şiirler, deyişler yazdığını mı? anlatmak istediniz,
Ozanlarımızın İSA konusunda şiirleri yoktur can,
Sadece Devriyelerde İSA adı gecer, diğer peygamberlerde geçer ki, DEVRİYE BİLDİĞİNİZ GİBİ MANA ve FELSFE olarak başka bir anlatımdır, ve u DEVRYE vahiyli dinlerde ve inanclarda yasaktır, ŞİRKTİR.

Peki bun insanların nasıl bir çıkarı ve menfaatleri vardır,
Her hangi bir menfaatlerine tanıklık ettiniz mi?
Eger aleviler hz isaya deger vermeselerdi Aliyi sevmezlerdi ?

Hz muhammed aliye : Ya ali sen isaya cok benziyorsun dedi !!!!!!!!!

Yine hz muhammedden : Ya ali senin icin oyle birsey derimki tipki hiristiyanlarin isanin ayagina kapandiklari gibi senin ayagina kapanirlar ama bundan veya daha fazlasindan korkarim .

Yine hz muhammedden : Hz isayi gormek isteyen hz aliye baksin !!!!!

Yine hz muhammedden : Ali diger dinlerde gizlidir , sirdir .

Demekki hz isanin degeri buyuk alevilikte pirlerimizde o ya sirr diye gecer yada Ali diye !!!!

Eger bu cevaplar seni tatmin etmiyorsa o zaman hz isanin dini ile bizim alevilik te nasil olurda bu kadar benzerlik olur ?

1 kerbala vakasıyla İsanın çarmaha gerilmesindeki arasındaki metaforik benzelik

2 hz ali ile onun takipçileri(12 imam) ve Hz isa ile takipçileri(12 havariler) arasında kalıpsal benzerlik..

3)hıristiyanlığın ikona sanatı ile aleviliğin kutsal resmediliş sanatınının bundan etkilenmiş olması(kutsallığın resmedilişi islamiyette yokktur)

4 semböler düzeyde gerçeklik kazanan benzerlikler(haç ile zülfikar işlevsel benzerlikler arz etmektedir)

5 üçlemedeki benzerlik hıristiyanlıkta baba, oğul ve kutsal ruh şekillenişi üzerinde anlam kazanırken alevilikte bu Allah Muhammet ve Ali üzerinden anlam bulur,,

ALEVİLİK İLE MUSEVİLİK ARASINDAKİ BENZERLİKLER

1 musevilik kansal mirasla yayılır ve bir kavime özgü dindir, aleviliktede bu yakınen böyledir (alevi olamazzsın alevi olman için aynı inanca sahip alevi ana ve babadan doğmalısın)

2 musevilikte beklenen ve israillileri toplayıp huzur ortamı yaratacak kurtarıcı figürü alevilikkte mehdi ile sebolleşir

3 kökleri itibariyle kendilerini Hz İbrahime ve Yahudaya dayandıran kendilerinin burdan geldiğine inan mitsel inanış söz konusudur İsraillerde. Alevilikte bütün aleviler köklerini Hz Muhammede ve Hz Aliye dayandırmaktadır..

4 israilliler kendilerini 12 büyük boya ayrır. bazı alevi yörelerin 12 büyük aşiret örgütlenişi vardır..

5 tevrat ta bu boylardan birinin kutsal insanlar çıkarıldığı söylenir İsraillilerin ruhani liderleri bu boydan çıkarve antlaşma sandığını korurlar.Hz harun soyundan gelen bu boy kutsallıkların savucusudurlar..aleviliktede bazı yörelerde bir aşiret diğer aşiretlerden kutsaldır dede rayber vb ruhani önderler bu aşiretten çıkar ve bütün sırlar onlarda saklıdır ve kendilerini kureyşe dayandırırlar..

6 Müzikli ibadet kökleri museviliğe dayanır tevratta lir çalarak israillerin dans ettikleri ve yehovaya adadıkları bilinir aleviliktede temasal benzelikler söz konusu..

Saygi deger iscan baba demissinki : bun insanların nasıl bir çıkarı ve menfaatleri vardır,
Her hangi bir menfaatlerine tanıklık ettiniz mi .

Elbette Buna taniklik ettim !!

Bu gun bircok para kazanmak ugruna kitaplar cikariyorlar . Ve bu kitaplari cikaranlar dogruyu degilde islerine geldigi gibi veya algilaya bilmek istedikleri gibi yaziyorlar .

Allah soyle demistir : Bu isi ustlenenler beni hakki ile tanitamamislardir .

Bir kesim aleviligi taa eskilere var etmek icin yaziyor amac para hirsi . Bunlara isikcilar deniyor sozde ama sonlari karanlik olur bilmem sakacanim . Diger kesimde aleviligi degistirmek icin yani yeni olgu katmak icin kendi rutuslari ilen kenidi zihniyetleri ilen kitaplar basiyorlar buda hem yandas toplamak icin hemde kendi fikirlerini benimsetip bir kitleyi kontrol etmek icin yapiyorlar paranin asil buyugunu bunlar kopariyorlar . Ama isin sonunda kiyametleri kopar ha bilmem buda saka idi . Bir kesimde vardir Aleviligi yok etmek ister buda aleviligin batil oldugunu savunup dogrudan hakaret ve aleviligin direklerini yikmak icin kitap yazarlar . Bunlarda Allahtan belasini arayan yanici maddelerdir bak bu hakti saka deildi .

Goruluyorki bu kitaplari okumus kisilerde bu cikar amacli kisilerin hem amellerine hemde keselerine yardim ediyorlar bu tamamen bilincsizliktir benim icin .

Saygilarimla

Konu Alibaba tarafindan (04-02-2009 Saat 06:19 ) değistirilmistir..
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post:
masum_019 (04-03-2009), Seyfi MUXUNDİ (04-04-2009), İşcanbaba (04-02-2009)
Alt 04-02-2009, 14:43   #24
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

SN.Alibbaba;
Yazınız ilginc, bağlantılarında ilginc,

Alinti:
Alibaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Eger aleviler hz isaya deger vermeselerdi Aliyi sevmezlerdi ?
Ali sevgisi ile, İsa ne Aleke, bir İSA sevgisi falan yok bizlerde,
Hz muhammed aliye : Ya ali sen isaya cok benziyorsun dedi !!!!!!!!!
Nerde demiş, Muhammed İSA yı görmüş mü ki, İsa nın maddi varlığı bugun tartışmalı haldedir, Tarih onu tanımıyor ki, ona benzesin,
Yine hz muhammedden : Ya ali senin icin oyle birsey derimki tipki hiristiyanlarin isanin ayagina kapandiklari gibi senin ayagina kapanirlar ama bundan veya daha fazlasindan korkarim .
Tabi ki buda nerde değiği ayrı bir konu, bunu diyenler İSEVİCİ olsa gerek.
Yine hz muhammedden : Hz isayi gormek isteyen hz aliye baksin !!!!!
Dedimya, ne kadarı uydurmadır, değil mi?
Yine hz muhammedden : Ali diger dinlerde gizlidir , sirdir .
Ali, Sır niye olsun, Açıktır, aleni dir, bunuda Muhammed söylmemz, İslan felsefesine aykırıdır.
Demekki hz isanin degeri buyuk alevilikte pirlerimizde o ya sirr diye gecer yada Ali diye !!!!
Evet Pirlerimiz, sır dan ve Al^'den bahseder, Ançak bu İSA dan dolayı değildir, yok böyle bir olgu can,
Eger bu cevaplar seni tatmin etmiyorsa o zaman hz isanin dini ile bizim alevilik te nasil olurda bu kadar benzerlik olur ?
Aleviliğin o kadr çok inancla benzerlikleri var ki, sadece İSACILARLA değil,

1 kerbala vakasıyla İsanın çarmaha gerilmesindeki arasındaki metaforik benzelik
Yok öle bir benzerlik, hem olayların benzerliği, ondan alınma anlamına gelmez.
2 hz ali ile onun takipçileri(12 imam) ve Hz isa ile takipçileri(12 havariler) arasında kalıpsal benzerlik..
12 sayısı hemen hemen her inancda mevcuttur, 12 Hizmetli,12 burc, kalıp olarak benzer, 12=12
3)hıristiyanlığın ikona sanatı ile aleviliğin kutsal resmediliş sanatınının bundan etkilenmiş olması(kutsallığın resmedilişi islamiyette yokktur)
İscaılar resm etti diye ,Alevilerde resm etmetmediler, Bu inanc,düşünce felsefi ile ilgilidir.
4 semböler düzeyde gerçeklik kazanan benzerlikler(haç ile zülfikar işlevsel benzerlikler arz etmektedir)
İkisinindee boyuna takılması mı?
5 üçlemedeki benzerlik hıristiyanlıkta baba, oğul ve kutsal ruh şekillenişi üzerinde anlam kazanırken alevilikte bu Allah Muhammet ve Ali üzerinden anlam bulur,,
BU ÜÇLEME,Hind,İran,Eski mısır ,vs inanclarda vardır,
Tanrı,Evren İnsan, vs, gibi, Amma, bunlar isa sevgisinden değildir,
Tanrı doğacılık anlamındadır, ve Tanrı,Baba, oğlu üçlemesindeki MANA bizimkine pek uymaz.

ALEVİLİK İLE MUSEVİLİK ARASINDAKİ BENZERLİKLER

1 musevilik kansal mirasla yayılır ve bir kavime özgü dindir, aleviliktede bu yakınen böyledir (alevi olamazzsın alevi olman için aynı inanca sahip alevi ana ve babadan doğmalısın)
Baba Alevi olsa da olur, Ataerkil anlayış, bunlar başka inanclarda da vardır,Ezidiler gibi,
2 musevilikte beklenen ve israillileri toplayıp huzur ortamı yaratacak kurtarıcı figürü alevilikkte mehdi ile sebolleşir
İsevilerde de, MESİH diyedir,
Ancak Alevilerde bu pek beklenen değildir,

3 kökleri itibariyle kendilerini Hz İbrahime ve Yahudaya dayandıran kendilerinin burdan geldiğine inan mitsel inanış söz konusudur İsraillerde. Alevilikte bütün aleviler köklerini Hz Muhammede ve Hz Aliye dayandırmaktadır..
alevi Din adamları, yani DEDEler bu inanış içindedir, bunun nedeni farklıdır, bu değerde Alevilere, Şİİ lerde gelmiştir.
4 israilliler kendilerini 12 büyük boya ayrır. bazı alevi yörelerin 12 büyük aşiret örgütlenişi vardır..
12 Aşiret falan yoktur, 12 Boy Türkcülerde geçer, 12 Oçak tanımıda geçer amma, böyle bir BOY,SOY ve OÇAK yoktur,
Mürşüt ocakları ,Pir ocaklarının saıları bellidir, bu KUTSANMA olgusu nedeniyle 12 işleği söylenmektedir.
Türklerde sanırım Aşiret olgusu yok,Soy, Boy, gibi olgular var,
Kürtlerde Aşiret olgusu var die iliyorum,
Genel anlamda ALEVİLİKDE AŞİRET kavramı yoktur.

5 tevrat ta bu boylardan birinin kutsal insanlar çıkarıldığı söylenir İsraillilerin ruhani liderleri bu boydan çıkarve antlaşma sandığını korurlar.Hz harun soyundan gelen bu boy kutsallıkların savucusudurlar..aleviliktede bazı yörelerde bir aşiret diğer aşiretlerden kutsaldır dede rayber vb ruhani önderler bu aşiretten çıkar ve bütün sırlar onlarda saklıdır ve kendilerini kureyşe dayandırırlar..
Evet, MÜRŞİT OÇAKLARI denen olgu vardır, Bunlar BABMANSUR,AGUCEN, DEDE GARKIn vs. gibi 4-5 ocaktır, bunlara bağlı olanlar, KKUTSALDIR, Kureyşen Pir ocağıdır,
Diğer inanc ve dinlerde de, DİN ADAMLIĞI babadan oğula geçer, 12 İmam da aynı seyri izler,

6 Müzikli ibadet kökleri museviliğe dayanır tevratta lir çalarak israillerin dans ettikleri ve yehovaya adadıkları bilinir aleviliktede temasal benzelikler söz konusu..
Doğrudur, benzerlik vardır, o nedenle MUSA yı da severiz, bu olay yine bir çok inanclarda mevcuttur,Şamanlar,gibi.

Saygi deger iscan baba demissinki : bun insanların nasıl bir çıkarı ve menfaatleri vardır,
Her hangi bir menfaatlerine tanıklık ettiniz mi .

Elbette Buna taniklik ettim !!

Bu gun bircok para kazanmak ugruna kitaplar cikariyorlar .
Bedeva mı?dağıtsınlar, her hizmetin bir bedeli var,
Adam kitap yazıyor, kötümü.

Ve bu kitaplari cikaranlar dogruyu degilde islerine geldigi gibi veya algilaya bilmek istedikleri gibi yaziyorlar .
Mesela , hangi yalanları var, yazdıkları kendi doğruları, yani baktıkları ğencereden tarif ediyorlar, buda doğal,
Allah soyle demistir : Bu isi ustlenenler beni hakki ile tanitamamislardir .
Nerde demiş, Bu Tanrının hangi kitabından.
Ve TANRI kendisini insanlara tanıtamıyorsa bunda İNSANLARIN SUCU ne,
OL deyince her şeyi olduran, istediğine istediği SERVETİ veren TANRI kendini tanıtsın, bunda İNSANLARIN SUCU yok be can.

Bir kesim aleviligi taa eskilere var etmek icin yaziyor amac para hirsi
Sen Musevilere kadar götürdün, o da LÜVİ lere kadar götürmüş, ne var bunda, o da, senin gibi benzerlikleri sunuyor,
. Bunlara isikcilar deniyor sozde ama sonlari karanlik olur bilmem sakacanim . Diger kesimde aleviligi degistirmek icin yani yeni olgu katmak icin kendi rutuslari ilen kenidi zihniyetleri ilen kitaplar basiyorlar buda hem yandas toplamak icin hemde kendi fikirlerini benimsetip bir kitleyi kontrol etmek icin yapiyorlar paranin asil buyugunu bunlar kopariyorlar .
Mesela, hangi eser türübünlere oynuyor, hangi eser TAKIMA oynuyor, bunun ölcüsü nedir,bu yandaş toplayanlar sonra parti falan mı? kuruyor,Tarikat mı? kuruyor
Ama isin sonunda kiyametleri kopar ha bilmem buda saka idi . Bir kesimde vardir Aleviligi yok etmek ister buda aleviligin batil oldugunu savunup dogrudan hakaret ve aleviligin direklerini yikmak icin kitap yazarlar . Bunlarda Allahtan belasini arayan yanici maddelerdir bak bu hakti saka deildi .
Meslea, Hangi direk kırıldı, hangi direkler ayakta,
Goruluyorki bu kitaplari okumus kisilerde bu cikar amacli kisilerin hem amellerine hemde keselerine yardim ediyorlar bu tamamen bilincsizliktir benim icin .
O zaman insanlar kitap yazmasın, okumasın mı?
senin önerin nedri can.

Saygilarimla

Sevgi,lerimle
Alt 04-03-2009, 07:34   #25
Alibaba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi : Alibaba will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
SN.Alibbaba;
Nerde demiş, Muhammed İSA yı görmüş mü ki, İsa nın maddi varlığı bugun tartışmalı haldedir, Tarih onu tanımıyor ki, ona benzesin
Sevgi,lerimle[/b]

Iscanbaba can Tevratta ve incilde hz isa gelecekte kendisini nasil tarif ediyor Buyrun : Iste iki agizli kilicla tum milletleri gudecegim diyor rab .

Mezmurlarda sayfa 149 :6 Ağızlarında Tanrı'ya yüce övgüler , Ellerinde iki ağızlı kılıçla.

incil vahi kisminda 16 : Ağzından iki ağızlı keskin bir kılıç çıkıyordu. Yüzü, tüm parlak*lığıyla aydınlatan güneş gibiydi.

hakimler 3, 16 : 16 Ehut kendine bir arşın uzunluğunda iki ağızlı bir kama yaptı ve bunu sağ kalçası üzerine, giysisinin altına sakladı.

Hz muhammedin bir hadisinde : Ey ali senin dogdugunu gormeseydim kerematini bilmezdim !!!!!!!

Burda her hulekarda hz isadan bahsettigi acik ve nettir ayrica yukarda onca delil verdim size halen inanmiyorsaniz sebebi sudur .

kurandan : Onlara delilde sunsan birdir insanmazlar . Bu ancak onlarin azmasina sebep olur .

Yada gene kurandan : Oyleleride varki doguyu gorurde hemen ona uyarlar .

Secim sizin zorlama yok tabi ama ben size hep delil getiriyorum siz ise direk red etme yontemini deniyorsunuz ?

Bakin iscanbaba elbette kimsenin kitaplar cikarmasina , okumasna engel olmak degil amacimiz . Ama istemedigimiz bir durum var neden herkes Ali ile ugrasiyor sorusu ?

Hadi biz hz ali sevenleri olarak Sunni kesimlerden yeterince cektik birde kendilerini ilerici aydin diyenler tarafindan neden ayni muameleyi goruyoruz ?
Neden Aliyi alevilikten cikarip atmaya calisiliyor ? Gormedinizmi bunlari yapmaya calisanlarin hallerini zihniyetlerini yoksa onlar gibi olmayacaklarindan cokmu eminler . Unutmayalimki evinizin lambasini kaparsaniz hayliylen o ev karanlik olur hz alide bizim icin bir isiktir ayrilanlar karanlikta kalir ?

Ve ben inaniyorumki iki kilicli olan sizin icin daha hayirlidir , eger alevilik bu gune gelmisse onun sevgisi ilen gelmistir . Cunku buna ikinci bir delilde hz muhammedden soyle denmistir : Ali dinin diregidir .

Simdi Sanki hz ali heryere fazla geldi gibi her konumdan surulup itilip kakilip atilmaya calisiliyor .

Sanki hz ali Alevilerin kalbine zorlan girmis gibi cikarilip atilmaya calisiliyor ?

Iste hz alininde hz isa oldugunu burdan anliyoruz yani zorlan degil insanlarin onu kendisi kabul etmelerinden yani .

Saygilarimla
Alibaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post:
masum_019 (04-03-2009)
Alt 04-03-2009, 13:34   #26
sâre kâl
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 22
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 23
REP Puanı : 629
REP Seviyesi : sâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to all
İletişim

sn alibaba,

ali'yi atmak yada içimizden cıkarmak konsunda tamam ama ali'yi isa olrak tanımlamak islama aykırı degılmıdır?

ısa ısadır alı alıdır. eger isa ali olsaydı (isa peygemberdır) neden muhammed aliyi islamın dıregı yapsın. hrıstıyanlıgın dıregı yaprdı. bence bu tez tamamen hayal urunudur. ali nin saygınlıgı onemı zaten ayrıdır farklıdır. onu ısa ıle ortusturmek bence asıl alevılıge darbe vurmaktır. lutfen sizde aliyi alevilikten ayırmaya calısanlara dedıgınızı yapın ve ısayı alevılıge sokmayın..

sevgi ve saygılarımla...

......
sâre kâl isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to sâre kâl For This Useful Post:
masum_019 (04-03-2009), Seyfi MUXUNDİ (04-04-2009)
Alt 04-03-2009, 14:46   #27
masum_019
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1290
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : masum_019 is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
Alibaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Bir kesim aleviligi taa eskilere var etmek icin yaziyor amac para hirsi . Bunlara isikcilar deniyor sozde ama sonlari karanlik olur bilmem sakacanim . Diger kesimde aleviligi degistirmek icin yani yeni olgu katmak icin kendi rutuslari ilen kenidi zihniyetleri ilen kitaplar basiyorlar buda hem yandas toplamak icin hemde kendi fikirlerini benimsetip bir kitleyi kontrol etmek icin yapiyorlar paranin asil buyugunu bunlar kopariyorlar . Ama isin sonunda kiyametleri kopar ha bilmem buda saka idi . Bir kesimde vardir Aleviligi yok etmek ister buda aleviligin batil oldugunu savunup dogrudan hakaret ve aleviligin direklerini yikmak icin kitap yazarlar . Bunlarda Allahtan belasini arayan yanici maddelerdir bak bu hakti saka deildi .

Saygilarimla

Sevgili alibaba;

Öncelikle saygı bizden olsun diyorum.Şakaların gerçekten çok güzel,yılmaz erdoğan tarzı.Zahiren güldüryo,fakat batınen iyi düşündürüyor.Saolasın.Bunun yanı sıra;yazına aynen katılıyorum.Yalnız burası IŞIKÇILARIN sitesidir,dikkatini çekerim

Ne ışıkçılar gördüm,zaten yoktular...( A. Kaya'dan,sanırım böyle bişeydi... )

GİDECEĞİN YERİ BİLMİYORSAN, VARDIĞIN YERİN ANLAMI YOKTUR........
masum_019 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to masum_019 For This Useful Post:
Alibaba (04-06-2009), sâre kâl (04-03-2009), Seyfi MUXUNDİ (04-04-2009)
Alt 04-03-2009, 14:55   #28
sâre kâl
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 22
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 23
REP Puanı : 629
REP Seviyesi : sâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to all
İletişim

Alinti:
masum_019 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Sevgili alibaba;

Öncelikle saygı bizden olsun diyorum.Şakaların gerçekten çok güzel,yılmaz erdoğan tarzı.Zahiren güldüryo,fakat batınen iyi düşündürüyor.Saolasın.Bunun yanı sıra;yazına aynen katılıyorum.Yalnız burası IŞIKÇILARIN sitesidir,dikkatini çekerim

Ne ışıkçılar gördüm,zaten yoktular...( A. Kaya'dan,sanırım böyle bişeydi... )

bu güzel tartışmaları bölmek istemem ama umarım burası ıçıkçıların sitesi derken latife ettiniz...yanlış anlaşılmalara meyil verecek söylemleri kullanmamaya özen gözterelim...

teşekkürler...
sâre kâl isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to sâre kâl For This Useful Post:
Seyfi MUXUNDİ (04-04-2009)
Alt 04-03-2009, 15:27   #29
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sn.Alibaba;
şu halde seni anlamamız mümkün değil gibi,
Sen Ali ye nerden varmak istiyorsun onu anlamadım,
Tevra, Zebur-Hakimler- ve İncil de yazılan İKİ AĞIZLI KILIÇ, Ali nin ZÜLFÜKARI değil,
zülfükara benzeyen bişeyde değil, Eğer ki Bu kitaplarada gecen kılıçla adam öldürmeler ortak diyorsan evet öyle o ortak, Kılıç söylemide ortak, Amma o zülfükar değil,

Zilfükar, İki başlı kılıcın adı,
Senin Kılıcın ise, iki ağızlı, yani iki tarafıda kesen KILIÇ demek,
Şöyle diyeyim, Ekmek bicağı tek ağızlıdır, onun arka kısmınıda keskinleştirdinmi, al sana iki ağızlı bıçak tamam can.

İsa dan Aliye gelmek istiyorsun, Müslümandan yorum yapıyorsun, ne iş anlamadık,
Alinti:
Ama istemedigimiz bir durum var neden herkes Ali ile ugrasiyor sorusu ?
Kimin istemediği bir durum var, senin örneklemenide bak başkası istemiyor, ne olacak şimdi, seni çıkarcı vs. falanmı ilan etmeli, hayır, herkez düşüncesini der, Alan alır,Alınan almaz dimi,
Alinti:
Ve ben inaniyorumki iki kilicli olan sizin icin daha hayirlidir , eger alevilik bu gune gelmisse onun sevgisi ilen gelmistir . Cunku buna ikinci bir delilde hz muhammedden soyle denmistir : Ali dinin diregidir .
BU tip söylemleri sevmem amma can, Sanki burda bir MİSYONERLİK havası sezdim, iki kılıçlı olan bizim için hayırlımış, Kim bu iki kılıçlılar, İSACI lar, alevilik İSA sevgisi ile bu gğnlere gelmedi, HAK-ALİ- sevgisi ile bu günlere geldi,
MUhammed ne dedi bilmem amma, Mesela NAMAZ dinin direği de demiştir,
Alevilik, Dinlerden ayrı bir özellikler taşır,
Hz.Ali, Ali dir, İsa İsa dır, Ancak ALEVİLİKLE ilgisis yoktur,
Aleviler, KUTSALLAŞTIRDIKLARI, KAMİLİNSAN ALİ yi sevreler, İsacı değillerdir, İsa ile ilgisi yoktur.
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
sâre kâl (04-03-2009), Seyfi MUXUNDİ (04-04-2009)
Alt 04-03-2009, 15:33   #30
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

sN.mASUM can,

Yok bura IŞIKCILARIN değil, Alevilerin Sitesi,
IŞIK söylemi aNADOLUDA BİZ alevilere SÖYLENEN BİR DEYİM, Osmanlının bu konuda fetvaları var,
Işıkcılar diye şimdi, FETTULLAHCILARA diyorlar,
Bi araştır istersen, IŞIK evleri diye geçer onlar,
IŞIĞIDA elimizden kaptırdık, şimdi onu şeriatın karanlıkcıları aldı
sİZLER, bİZLER, HALA başka değerlere sarılalım, Adamlar elmizdeki değerleri aldılar,
Sol da böyle oldu, Emekcilerin yogun olduğı yerde, AKP ve SP gibi partiler oy alıyor ne garip dimi.
Kendi değerlerimizi ÖCÜ YAPINCA BAŞKALARI O MİRASIN ÜZERİNE Kkonuyorç
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
sâre kâl (04-03-2009), Seyfi MUXUNDİ (04-04-2009)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil