![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#71 |
|
|
ilteriş can yeni bir yöntem geliştirdiğiniz için ne diyeceğimi bilmiyorum. forumumuza kayıt olan canlar genelde bir merhaba ile selamlayarak üye foruma ilk girişlerini yaparken siz hakaretlerle giriş yaptınız. üzülerek söylemeliyimki bizde bu davranışı ödüllendirmekten geri durmadık.
ne zamandan beri eleştiri, fikir çürütme,paylaşım gibi değerlerin ve uygulamaların biçimi bu şekilde olmaya başladı anlayamıyorum. rica ediyorum, bundan sonraki yazılarınızda etik değerlerimize ,forum kurallarımıza ve saygı kurallarına uyalım.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 1217
Thanked 380 Times in 146 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Eleştirideki uslubunuz, hakaretleriniz; kişiliğinizi ve seviyenizi açıkça ortaya koymakta. Keşke bilim yöntemi ve etik kurallar çerçevesinde tartışma yöntemi bilgisine sahip olsaydınız. Sn. İşcan Baba için demişsiniz ki: "okuduklarını anlamayı öğrenmek için Türkçe kursuna yazıl.." Bu nedenle öncelikli olarak sizin türkçe yazım ve söylemlerinize bir göz atmak istedim. Bakalım siz ne durumdasınız... Solda yer alan kelime size ait sağda yer alan kelime ise insanların kursuna gitmesini istediğin Türkçe'ye ait yazmıycaktım=yazmayacaktım yapmassam=yapmazsam hissedicem=hissedeceğim apaçakki=apaçak ki gugıl=google yararlanamıycak=yararlanamayacak anlamıyacak=anlayamayacak sonrada=sonra da rajon=racon Not 1: ŞERHİ Hutbetul Beyan değil Şerhu Hutbeti'l Beyan'dır (Bilmediğin bir konu üzerinde konuşmak çok yanlıştır bunu belirtmek isterim) Yazar: Seyyid Hüseyin İbn Seyyid Gaybî [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Uploaded with [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Not 2: Türkçeden bahsediyor ama ağırlıklı olarak ne hikmet ise Arapça kelimeler kullanıyorsun... şerh:ayırma, açma, açıklama tafsilat:ayrıntı tefsir: yorumlama ayriyeten=ayrıca İnsanlara hakaret etmeden bilgilerini TARTIŞMAN ve AKTARMAN dileğiyle... Konu aliimren tarafindan (05-28-2010 Saat 01:14 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.llteriş,
Ne garipdir, yazını okuyunca karşımda İLYA var sandım, Tanımadığın bir insana ikl yazında hakaret etme gibi bir İNSANLIK örneği vermen takdire şayandır, Beni cahillikle suçlarken, kendi bilgeliğini ne güzel göstermişsin, benim gibi diğer çanlarda şaşırmıştır, Bilgeliğin sanırım Hakaret etmek alnında, Yazında beni cahillikle suclarken, bilgi vermemişsin, aslı o değil budur dememişsin, kaynak göstermemişsin, Sadece LAF KALABALIĞI yapmışsın, Alliimren dostumuz "Türkçe" konusunda gerekli açıklamalarıda yapmış, senden o cihettende hisse alamıyacaz demekki, Konuya dönersek, senin yazının içinde rekli yazılar bana aittir, sana yanıt olarak. Alinti:
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
|
#74 | |||||
|
Kontrollü Üye
Üye No: 2913
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Sen İşcandayıdan daha yapıcı ve bu sebeble daha saygıdeğer olduğu için ilk sana cevab vereyim... Şerh-u Şerh-i diye de yazılabilir dostum.. Şerh-i'yi Şerh-u diye yazmayı engelleyen bir kural yoktur arapçada.. Kitabın resminin üzerindeki yazıyı yazanın kendi tercihidir bu.. Hutbet-il Beyan da Hutbet-el Beyan diye yazılabilir.. Hutbetul Beyan diyede yazılabilir.. Örneğin;Seyfullah,Seyfillah ve Seyfellah farklı şeyler değildir.. Çünkü baştaki el arapçada isimlerin başına gelir.. El Kitap El Hikmet El Furkan... Bu İlde olabilir..Farkeden bişiy yok.. Yukarıya Türkçe yazma kurallarıyla ilgili şeyler yazmışsın)) Ben yazma kuralından değil anlamadan bahsettim.. Anlamayan adama tüm Türkçe kurallarına uyarak yazsanda anlamaz.. Mesela sen Gugıl ifademden Google'e anlayabiliyorsun.. Ama İşcandayıdaki anlama kabiliyeti pek kayda değer değil... Gugıldan okuduğunu pek anlayamıyor.. Bunu söylemek neden hakaret olsun.. Yanlış değilki.. Alinti:
Yazdıklarındaki hangi yanlışı düzelticem bileemiyorum.. Fakat insan atarda bu kadar desteksiz atmaz.. Tekrar ediyorum daha gugıldan okuduğunu 2 dakkalık internet araştırmasıyla öğrendiklerini bile anlayamamış bir adam hangi konuşmanın ne zaman ve kiim tarafından sölediği hakkında desteksiz yargı koyarsa/sallarsa/kafadan atarsa(yada siz bunu nasıl adlandırıyorsanız) buna ya kahkahalarla gülünür yada sert bir yazıyla sınırı bildirilir canlar.. Ben ikisinide yaptım o ayrı mesele. .. ..İlk başta şunu söliyim.. Seyyid Gaybi söz konusu Şerh kitabını 15. yüzyılda yazmıştır.. Hutbetul Beyan'ı tafsilatlı biçimde tefsir etmek ve yorumlamak yani Şerh etmek için yazılmış bir eserdir. Arkadaşta diyorki öyle bir hutbe olsa Ehli Sünnet bunu Ali'yi kötülemek için delil olarak kullanırdı... Tabi hangi ehli sünnet tayfasını kastettiği de belli değil.. Emevi devletini mi kastediyor arap sunnilerini mi kastediyor Türkiye sunnilerini mi kastediyor Abbasileri mi kastediyor Ömer bin Abdülaziz devrini mi Ebu hanifeyi mi İmam Şafiiyi mi yada Maliki vs yi mi kastediyor belli değil.. Ama Ehli Sünnetin Hz Ali zamanında çıktığını ima ederek bizi baya güldüyor.. Ehli Sünnet yada Ehli Sunnilik kaynak olarak emevi ve abbasi dönemlerinde uydurulan hadis kaynakları ile kurulmuştur... Yani Hz Ali katledildikten sonra... Ehli sünnet peygamberin sünnetine yaptıklarına ve sözlerine uyanlara deniyor.. Hiçbir ehli sunni kaynağında Hz Ali'yi kötüleyecek birşey bulamassınız.. Yani Ehli Sunniler bile Hz Ali'yi İşcandayı'dan çok seviyolar.. Fakat onların sevgisi ikiyüzlü ve palavra bir sevgi.. Bekiri Ömeri ve Osmanı ondan üstün tutmaları ve Muaviyeye saygı duymalarıda buna delildir... Dinleri ve inandıkları da uyduruk ama buda konumuz dışında.. Konu şu an Hz Alidir. Eğer sunni tayfa Ali'yi kötülemek isteseler bunu yapmak için ellerinde o kdr çok şey varki.. Osmanın katledilmesi Ayşe ve taraftarlarını hezimete uğratması Ayşe'ye yapılan iftira olayındaki Ali'nin tutumu vs... Yani sunni tayfa isteseler Ali'yi dinden çıkarırlar dakkada.. Ama biliyolarki o Peygamberin damadıydı. Ayrıca Ya Ali sen tıpkı O İsa'nın benzerisin hadisi sunni kaynaklarda bile vardır. Ahmed bin Hanbel müsnedi....Ama sen bundan habersizsin.. ALİ MUAVİYEYE YAZDIĞI MEKTUPTA:SEN O LANETLENEN YASAK AĞAÇSIN BEN İSE TANRININ BANA SORDUĞU TÜM İSİMLERİ BİLEN İLK ADEM'İM diyor... Ali bunu Muaviyeye mektup olarak yazıyor... Sunni tayfanın yaptığı bunları kabul etmemektir.. Yüzyıllarca camilerde Ali'ye lanet eden adamlar isteseler Ali'yi hala yerden yere vurabilirler..Hakkında uydurma hadiste düzebilirler.. Ki bazı emevi kaynaklarında onu kötüleyen ve Muaviyeyi öven hadisler bile var... Bu durum Ömer Bin Abdülaziz zamanında sona ermiştir.. Bişeyi yazarken desteksiz yazma...Destekli atki bizde bi nebze inanalım dimi? Alinti:
İmam Cafer'in 9. yüzyılda yazılmış bir eserdeki sözleri oldukça açıktır... Benim doğruluğuma Allah ve Kitap İlmine Sahip şahıs tanıklık olarak yeter.... diye başlayan ayetteki Kitap İlmi Sahibi kişi İmam Caferin ve Muhammed Bakrın tüm tefsir/yorumlarında Hz Alidir... ? Fuzayl bin Yesâr, o da İmâm Muhammed Bâkır’dan aktarmıştır. “Kur’ân’da geçen “...Bir de yanında kitap ilmi bulunan ( yeter)” cümlesinin tefsirinde şöyle nakletmiştir: “Bu âyet Ali hakkında nazil olmuştur. O, Resulullah’dan sonra bu ümmetin âlimidir.” ? İmâm Muhammed Bâkır’dan aktarılmıştır. “O kâfirler: “Sen Allah tarafından gönderilmiş bir peygamber değilsin” diyorlar. De ki: “Benimle sizin aranızda şahit olarak Allah yeter, bir de yanında kitap ilmi bulunan (yeter)” âyetinin tefsirinde şöyle nakledilmiştir: “Kitap ilminin sahibi Ali’dir.” Ebû Basîr’den nakledilmiştir: “İmâm Cafer-i Sâdık’a “De ki: “Benimle sizin aranızda şahit olarak Allah yeter, bir de yanında kitap ilmi bulunan (yeter)” âyetindeki “yanında kitap ilmi bulunan” kimse hakkında “Acaba o, Ali bin Ebî Tâlib midir?” diye sorduğumda, “O’ndan başka kim olabilir ki?” diye cevap verdi.” Bu sadece bir ayettir..Ali hakkında inen o kdr çok ayet var ki.. Hani Kuranda Ali yoktu?Niye destek ve delilin olmadan atıyorsun... Bu yaptığın karşısında sana methiyeler mi dizecek insanlar... Kuranda Ya Beni Adem.... nidası tüm insanlaradır...Yani Kuranda sende geçiyorsun.. İlla adının olması mı gerekiyor?Ayrıca ismi geçse inanacan mı? İslam alimlerinin(ehli sunniler dahil) ekserisi KİTAP İLMİ SAHİBİNİN Hızır olduğunu söyler.. Aynı Kitap İlmi sahibi kişi süleyman ile ilgili ayetlerdede geçer.. Ama Hızır Hz Ali'dir demezler o ayrı mesele.. Halbuki Kuranda Yahya İsa ve İlyas Ali'den başkası değildir.. Alinti:
Ama cahil isen yapacağın şey desteksiz atmak değil okuyup öğrenmek olmalı.. Nesiminin tefsirlerini soruyorsun... Hurufilik tarihinden bir nebze haberi olanlar senin bu sözünü en azından gülümsemeyle karşılardı.. AmA cevab bile vermezlerdi.. Ben cahilliğine verdiğim için sana cevab vermeyi seçtim can... Nesiminin adını anarakta kendini daha komik duruma düşürüyorsun.. Nesimi Fazlullah Hurufi'nin öğrencisidir can..Fazlullah Hurufi kimdir araştır öğren.. Sonra öğrenirsin alevi tefsirleri ne zamandan beri varmış... Yada sen dünyada ne zamandan beri yokmuşsun.. Alinti:
Kuranda onun hakkında bir çok ayet inmiştir.. Birkaç örnek daha vererek Nesimiden bir deyiş yazıp bu konuşulması bile abes ve gereksiz konuyu kapatmak istiyorum.. ? İbn-i Abbas aktarmıştır. “Önde geçenler, öne geçmişlerdir” (Vakia:10). Bu ümmetin önde gideni Ali bin Ebi Talib’dir . ? İmam Musa bin Cafer, Zeyd bin Ali’den, o da Muhammed bin Hanefi’den, o da Selman-ı Farisi’den, o da Ebu Said el-Hudri’den, aktarmışlardır: “De ki, benimle sizin aranızda tanık olarak Allah ve yanında kitabın ilmi bulunan yeter. (Ra’d: 43)” Ayeti Hz. Ali hakkında indi. ? Cabir el Cufi’den aktarılmıştır. “Bilmediklerinizi Zikir ehline sorunuz. (Nahl: 43) ayeti hakkında” Hz. Ali dedi ki: Zikir ehli biziz” Ey Ehlibeyt Allah sizi tertemiz pampak etmek istiyor.... EHLİBEYT HAKKIN DA AYET YOK DEMEK??? Bu ayeti çoluk çocuk bile bildiği halde sen hala rajjon kesmeye devam ediyorsun.. Biz her şeyi apaçık bir İmam'da saymışız.” (Yasin 12. Ayet) a) İbn-i Abbas dedi ki: “Biz her şeyi apaçık bir imamda saymışız” ayeti indiğinde iki kişi gelip Resulullah (saa)’a sordular ki: Ey Resullullah, Kuran’ da geçen bu imam Tevrat, İncil, Zebur veya Kuran mıdır? Resulullah (saa): Hayır, dedi. O anda babam (Hz.Ali) Resulullah (saa)’ın huzuruna gelir. Bunun üzerine Resulullah (saa) şöyle buyurdu: İşte, Allahın her şeyin ilmini içinde saydığı imam şudur... Kimmiş Kurandaki apaçık imam?Öğrendin dimi? süresindeki (12.Ayet) “Biz, her şeyi apaçık bir imamda saymışız” ayetini okumadın mı? Dedim ki: Evet ey mevlam. Bunun üzerine Müminlerin Emiri şöyle buyurdu: İşte o apaçık İmam, benim. Öğrendin mi??Aferim.Sana NESİMİ'den bir deyiş atıp noktalıyorum.. Gel ey vaiz Ali’nin vasfın evvel Hüda’dan sor Ali ta ibn Adem olmadan ta iptidadan sor Ali kimdir Veli kimdir bilem dersen bu esrarı Anı hiç kimseden sorma, Muhammed Mustafa’dan sor Ki yer gök su iken Cebrail’e rehber Ali oldur Cihan halkolmadan evvel kevneyn’in temeli oldur Ol dem Musa ile binbir kelam eden Veli oldur Dile Tur-i Sina’dan sor dilersen Lenteran’dan sor Körmüsün (!) sen ey vaizi Ali’den söyle bir tebdi ALİNİN ASLINA GÖKTEN YERE 104 AYET İNDİ Kur’an’da metheyleyip “vechinde, dedi Hak kendi” Dile Yasin Taha’dan sor, dilersen Hel Eta’dan sor Gel ey vaiz har u çüş ne zannettin Ali’yi sen Anın evladına kasteyleyen kişilerde mi müslüman Neler çekti ol mazlumu el zalim-i darb Yezid’inden Dile arş-ı semâdan sor dilersen Kerbela’dan sor Ali’dir damad-ı Ahmed, Ali’dir Mustafa’ya yar Odur evladını Hak yoluna kurban eden Haydar Ali gibi etmemiştir cihanda hiçbir peygamber Dile gel evliyadan sor dilersen enbiyadan sor AGAHU'YAM ALEVİ MEZHEBİM ŞİA KIZILBAŞ'IM Kerbela’nın firgatındandır gözümden akan yaşım Hüseyn’in derdini hiç kimseden sorma karındaşım Dile Zeynel Aba’dan sor dile Zeyneb anadan sor Ali'nin hakkında kaç ayet inmiş?Kuranda kim methedilip vechimdir denmiş? NESİMİ ALEVİ-Şİİ-KIZILBAŞ olduğunu sölüyor mu? Daha fazla uzatma dostum...Konu sıkmaya başladı.. Neye inanırsan inan umrumda değil.. Tememmi alaş? Aferim.. HADİ UĞUR OLA.. KUTLUK |
|||||
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12214 Times in 5715 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
evet ,İlya'mısın,İltemiş2misin,Kutlu'musun adın her ne ise,
Ancak seninbir Hıristiyan Misyoneri olduğun netleşti, ayrıca Adminarkadaşa hatırlatayım, Kutlu bilge yaısının bitiminde de HAKARET ettiğini görmüştür, cezasını ona göre düzenler, Yazına uzun uzun yanıt vermeeceğm, okuduğun yazdığını anlamaan ve amacı AlevigenclerineHırıstiyan Misyonerlii yapan birineyazmanın anlamı yok, Delil getirmeden hala yuvarlaksöylemlerle,şunu araştır,bunu araştırlarla bu iş çözülmez, Verdiğin şiir/deyiş Nesimi'ye ait değil , Agahi'ye ait,daya Alevideyişlerinin espirisini bilmeyen birisi banadeyiş yazıyor, Hurufi cevirilerinden bahsediyorsun 1 tane bunlaran Kuran cevirisi ismi veremedin, Sen, aişe ileilgili bir ayette ,ayette isim geçmesi gerektiğini söyledin, Bendesana ayetlerde isim geçmez dedim, ve senden delil istedim, Sen şimdi bana aişe'ye ayeteftedildiği gibi,ali'ye aft edilen ayetleri veriyorsun, Ben İSİM geçmez dedim, Sen ise İSİM geçmeli dedin, şimdi başka şey diyorsun. Alinti:
Bu konuşmayı Ali yapmamıştır, Ali' nin böyle bir düşünceside yoktur, Sanaburdan ekmek çıkmaz, Misyonerlere çocuk vemeyiz,insan vemeyiz |
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 409 Times in 219 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Sana demezlermi Bak pir ne diyor. Hakikatten Isa calinmis bir peygamberlikmi buyurunuz ! Burdaki daha onceki yaptigim tartismayada son noktayi koyarak. Hz isanin hak peygamber oldugunu pirlerimizin deyislerinde kaniti ile konut yapmak istiyorum kalplerinizde . İsa Peygamber'e Hakk'ı buyurdu, Mürşide teslim ol yolda kalırsın. Cebrail Ahmet önünce yürüdü, Mürşide teslim ol yolda kalırsın. Tabii ol nutku Kuran'da bula, Mürşit gelip bizim kalbimiz yuya. Öğüt dinlemezsen kalırsın yaya, Mürşide teslim ol yolda kalırsın. İlm-i zahirin menzili cennettir, Dolaşık bir yoldur gayet zahmettir. Pir Sultan'ım senin yolun vuslattır, Mürşide teslim ol yolda kalırsın. Sevgiler |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | Baba İlyas (03-03-2011) |
|
|
#78 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3732
Thanked 69 Times in 15 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
şiacılar hıc bos durmuyor
imam humeyni ocağından insanlar bunlar sanırım ![]()
Eğer ilerlemek istiyorsan herkesin önüne atılma!
Merhem ve mum gibi ol, diken olma Hiç kimseden sana fenalık gelmesin istersen Fena sözlü, fena düşünceli ve fena huylu olma. |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 409 Times in 219 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Nereden Anladin Humeyni ocagindan ciktigimi sii oldugumu ? Yazan cizin pir sultan Abdaldir. Gelin Pir sultanin siirlerindeki hz muhammed , sah ali , 12 leri cikartalm o siirleri atalim geriye size ne kalacak . Varmisin , yokmusun ? Ha Simdi dile geldiki konusturuyorsun beni . Gecmisinden bi haber olmayan canlarimiz , Ozunden ayrilarak sosyalist sunni fikirleri ardinda mucadele vermislerdir , hem baslarindaki sunnilerin usagi olmus , hemde sunni sosyalistleri kendilerine ulu biri gibi dirler diye deger vermislerdir . Onlarin buyulu fikirlerinde ezilip buzlumuslerdir. Cokta aci cekmislerdir bir yerede varamamanin acisini yasiyorlar . Evet bugun icimize sizan orgut , degilde cete diyelim yeridir , mafya babalari diyelim yeridir sunni sosyalistler nasilda kendilerine yapisan alevileri eli altina alipta oyuncak edip kendi dinlerini saptirdiyor dusman ettirtiyor. Birde sunu demek lazim Ey pisirik cetenin pisirik uyleri , Bugun kendi dinin alevilik icin mucadle verseydin hem sanini hem itibarini hemde istedigini alirdin ama ne yazikki sosyalist sunni dusuncesi ardina takilip hem kendini hem sanini hemde ozunu kaybetmis durumdasin. Sosyalist alevilere birde sitemim olacak , Sizler Sizden olan insanlarin sirtina herzaman semer vurdunuz aci cektirdiniz , Sosyalist sunnileri desteklediniz kendi ozunuzu red ettiniz . Sizden olanlarin onunune engeller koydunuz , Siz yaklasan erlerinizi dusman belleyip canina kast ettiniz . Evet icinde bulundugunuz sunni sebekesi basinizda yezit tayfalari size mustehaktir . Siz kendi ozunuze toplumunuza ananiza babaniza ihanet icine girmissinizdir . Hic bir zaman sizin ozunuz olan canlara destek olmadiniz . Sizden olan kardeslerinize yoldas olmadiniz , sozlerini dinlemediniz . Kendi dininiz icin mucadele vermediniz olmediniz . Asagiladiniz iftiralar attiniz . Yezitlerle bir oldunuz . Bize kilic cektiniz . Ey Pisirik cetenin pisirik uyleri simdide oksuz kaldinizda kendinize gecmislerden aydin bir irk ariyorsunuz. Soyalist sunniyi kendinize Sah , ogretisinide iman yaparssaniz , Ne alevi toplulugu nede allah nede yeryuzunun hayvanlari size deger verir . Sizi buyuleyipte istedigini yaptiran su seytan nede kotudur. Pir sultanin guzel bir deyisiyle bu fikri cizip bitirelim , bakanlara ogut olsun ibret olsun . Bir kisi özünde ikilik olsa Hakk'in didarini görmez billahi Hor bakarsa evliyanin yoluna Eli bir gerçege ermez billahi Cihani seyahat edip gezerse Doksan bin kelami okur yazarsa Bir mümin yezide kusak çözerse Derdine dermani bulmaz billahi Eli ile komadigin alirsa Yalan söyler Hakk'a asi olursa Tövbe etmez günah gümrah olursa Cehennem oduna yanar billahi Bir mümin yezide kizini verse Anasi babasi ilayik görse Yüz bin kere basi secdeye varsa Hak da günahindan geçmez billahi Bir mümin yezidin yüzüne baksa Gayet gökçek olsa sol meyli aksa Ol müslim bacidan zürriyet dogsa Arsiz meydaninda kalir billahi Pir Sultan'im der ki Hakk'in emrini Koyuverse bir kisi avradini Mümin olan bilir bunun dadini Yedi basli hinzir olur billahi Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|