Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 01-15-2009, 20:44   #1
Rehber
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Rehber - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 499
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi : Rehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really nice
İletişim
Standart Hz muhamedin vasiyetname olayı.

Peygamberin hastalığı gittikçe artmakta idi.
.Peygamber.
_Bana kağıt kalem getiriniz,size bir vasiyet yazdırayım ki benden sonra yolunuzu şaşırmayınız delalete düşmeyiniz,demişti.
>onun bu arzusuna bazıları memnun olmuş,bazılarıda hiç hoş görmemişlerdi.
--bilhassa ashap arasında bulunan emevi reisleri.
_resulü ekrem hastadır,yazacağı malum değildir...diyeömer ibni hattab ı tahrik etmişlerdi
...bundan maksatlarıda peygamberin yazı ile kendisine halef göstermesi endişesi idi.çünkü emevi reislerinin amaçları peygamberin vefatından sonra,iktidarı ele geçirmekti.
.>Ömer ibni hattab;bu tesire kapılarak ilk oyunu vermişti
__resulullah kendisine sahip değildir,vasiyetnameye ne luzum var,bize Alla ın kitabı kafidir...diye Peygamberin arzusuna muhalefet etmişti.
..HZ Muhammedin yattığı yatağın yanında bir münakaşa başladı,nihayet peygamber kızarak:''hadi yanımdan çıkınız..diyerek onları kovdu
..bu olayı anlatan kitaplar
_Buhari-i şerif
-şifa-i şerif
-Ravzatül-ahbab

Peygamberin bu vasiyetnameyi yazmak istemesielbette sebebsiz değildi.en basit meseleleri bileen ince teferruatına kadar hesap edenpeygamber,hiç şüphesiz ölümünden sonra kendisine bir halef tayini meselesinde,itilaflar çıkacağını tahmin etmiş ve böyle önemli zararlar verecek bir olayın önüne geçmek istemişti.
--Fakat peygamberin bu düşüncesini kendi çıkarlarına uygun görmeyenlerbuna engel olarak;müslümanlar arasında ihtilafın sebebi olan bu ilk olayı meydana getirdiler.
__Peygamberin kendisine halef göstermesinden en çok rahatsız olanlar emevilerdi,bu haris ve kötü ruhlu adamlar,islamiyetten sonra kaybettikleri ailevi ve ananevi mevkilerini tekrar ele geçirmek için,muntazam bir plan takip ederek,bu seferde islam aleminin geleceğini kendi kontrolleri altına almayı düşünüyorlardı.
__Halbuki peygamberin gadir hum da söyledikleri akıllarından çıkmamıştı,peygamberin orada HZ Ali hakkında söylediği halefim Alidir sözleri onları endişe ve telaşa sokmuştu.eğer peygamberin yerine akrabalarından ve haşimi soyundan biri geçerse bütün hayalleri ve amaçları alt üst olacaktı.
__işte bu sebebten ustaca manevralarla peygamberin vasiyetini yazmasına mani oldular.
__Olayda bulunan ashab tan bazıları bunun ilerde büyük felaketler doğuracağını söylediler,o gün mesele böylece kapanmış daha doğrusu islam camiası arasında ilk muhalefet böyle başlamıştı.

mezhepler tarihi,
naci kasım.
Rehber isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 6 Users Say Thank You to Rehber For This Useful Post:
axuçanlar (01-15-2009), aydinalavi (02-06-2009), Deniz (01-15-2009), düzgünbaba (01-15-2009), efecan (01-15-2009), Perçem (01-16-2009)

Alt 01-15-2009, 22:29   #2
efecan
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

efecan - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 32
Üye No: 811
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 6
REP Puanı : 252
REP Seviyesi : efecan is a jewel in the roughefecan is a jewel in the roughefecan is a jewel in the rough
İletişim

Rehber bu konu ile ılgılı bıldıgın farklı bır kaynak varmı.Asagı yukarı 30 dkk dır arastırıyorum peygamber efendımızın vasıyetı ıle ılgılı binlerce yazı buldum ama bu tur bı yazıya rastlayamadım.Bu tur olayı anlatan baya bır forum sıtesı buldum ama hepsı alevılıkle ılgılı sıteler.Maksadım kımseyı irdelemek deyıl sadece ilgimi cekmesindne dolayı arastırma geregı duydum
tşkler

Ölen tendir, Can ölmez

Derdimi Dinledim, Derdimden İğrendim...
Onun Derdini Gördüm, Derdime İmrendim...
efecan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to efecan For This Useful Post:
Devrim06 (01-16-2009), Fatıma (01-18-2009)
Alt 01-16-2009, 12:07   #3
Rehber
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Rehber - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 499
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 351
REP Seviyesi : Rehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really nice
İletişim

Alinti:
efecan Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Rehber bu konu ile ılgılı bıldıgın farklı bır kaynak varmı.Asagı yukarı 30 dkk dır arastırıyorum peygamber efendımızın vasıyetı ıle ılgılı binlerce yazı buldum ama bu tur bı yazıya rastlayamadım.Bu tur olayı anlatan baya bır forum sıtesı buldum ama hepsı alevılıkle ılgılı sıteler.Maksadım kımseyı irdelemek deyıl sadece ilgimi cekmesindne dolayı arastırma geregı duydum
tşkler
sevgili can hepimiz konuşuyoruz kuran toplatılırken değiştirildi diye ve bu değişikliği sünnilerinde çok iyi bilmesine rağmen gündeme hiç getirmediklerini biliyoruz hatta değiştirilmediğine kendilerini zorla inandırıyorlar şimdi sence bu tarz kaynakları yazıları bilseler dahi kendi sitelerinde yayınlarlarmı araştırma kaynaklarında yer alırmı almaz neden kişisel doğrular toplumsal doğruların hatta inançsal doğrular diyelim buna bireylerin kafalarındakinin ötesine geçemiyor
Rehber isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 01-16-2009, 12:41   #4
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

sitelerinde yer veremeyecek bir yazı oldugunu düşünmüyorum rehber can,
hz. muhammedin kendisinden sonra hz. alinin halife olmasını istediği din kitaplarında dahi evcut zaten kendinizde belirmişsiniz, bunun yazılı olarak olması veya sözel olarak söylenmesinin ne gibi bir önemi varki ki söyleyen peygamber sen ben de değiliz ...

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 01-17-2009, 01:50   #5
efecan
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : efecan is a jewel in the roughefecan is a jewel in the roughefecan is a jewel in the rough
İletişim

acıkcasını soleyım ben kuranın degıstırıldıgıne inanmıyorum neden dıye soracaksan somut bır kanıt goremedım bugune kadar.ayrıca yukardada belirttim gibi peygamber efendımzıın vasıyetı ıle ılgılı bu tur yazı sadece içerigi alevılıkle ılgılı olan bı kac sıtede var onun harıcınde hıc bır yerde yok eger kı boyle bır ayzı boyle bır olay varsa mutlaka yazılacagına yada bır yerlerde soylenecegıne inanıyorum
tşkler
The Following User Says Thank You to efecan For This Useful Post:
Fatıma (01-18-2009)
Alt 01-18-2009, 18:57   #6
Fatıma
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Fatıma - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 24
Üye No: 142
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi : Fatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really nice
İletişim

Bu hutbe, M.S. 632 yilinda Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimiz tarafindan yüz bini askin müslümana irad edilmistir. Hz. Muhammed (S.A.V.) Allaha hamd ve senâdan sonra söyle buyurmustur.

EY INSANLAR !
Sözümü iyi dinleyiniz. Bilmiyorum, belki bu seneden sonra sizinle burada ebedi olarak bir daha bulusamayacagim.

EY INSANLAR !
Bu günleriniz nasil mukaddes bir gün ise, bu aylariniz nasil mukaddes bir ay ise, bu sehriniz (Mekke) nasil mübarek bir sehir ise, canlariniz, mallariniz da öyle mukaddestir, her türlü tecâvüzden korunmustur.

ASHABIM
Yarin Rabbinize kavusacaksiniz ve bugünkü her hal ve hareketinizden muhakkak sorulacaksiniz. Sakin benden sonra eski sapikliklara dönüp de birbirinizin boynunu vurmayiniz! Bu vasiyyetimi burada bulunanlar, bulunmayanlara bildirsin! Olabilir ki bildirilen kimse, burada bulunup da isitenden daha iyi anlayarak muhafaza etmis olur.

EY INSANLAR !
Kimin yaninda bir emanet varsa onu sahibine versin. Faizin her çesidi kaldirilmistir, ayagimin altindadir. Lâkin borcunuzun aslini vermek gerekir. Ne zulmediniz, ne de zulme ugrayiniz. Allahin emriyle faizcilik artik yasaktir. Cahilliyetten kalma bu çirkin âdetin her türlüsü ayagimin altindadir. Ilk kaldirdigim fâiz de Abdulmuttalibin oglu (amcam) Abbasin faizidir.

ASHABIM !
Cahilliyet devrinde güdülen kan davalari da tamamen kaldirilmistir. Kaldirdigim ilk kan davasi Abdulmuttalibin torunu (yegenim) Rebîanin kan davasidir.

INSANLAR !
Bugün seytan sizin su topraklarinizda yeniden tesir ve hakimiyet kurmak gücünü ebedi suretle kaybetmistir. Fakat siz bu kaldirdigim seyler disinda, küçük gördügünüz islerde ona uyarsaniz bu da onu memnun edecektir. Dininizi korumak için bunlardan da sakininiz!

EY INSANLAR !
Kadinlarin haklarina riayet etmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanizi tavsiye ederim. Siz kadinlari, Allah emaneti olarak aldiniz; onlarin namuslarini ve iffetlerini Allah adina söz vererek helal edindiniz. Sizin kadinlar üzerinde haklariniz, onlarin da sizin üzerinizde haklari vardir. Sizin kadinlar üzerindeki hakkiniz, onlarin, aile yuvasini, hoslanmadiginiz hiçbir kimseye çignetmemeleridir. Eger razi olmadiginiz herhangi bir kimseyi aile yuvaniza alirlarsa, onlari hafifçe dögüp sakindirabilirsiniz. Kadinlarin da sizin üzerinizdeki haklari, memleket görenegine göre, her türlü yiyim ve giyimlerini temin etmenizdir.

MÜMINLER !
Size bir emanet birakiyorum ki ona siki sarildikça yolunuzu hiç sasirmazsiniz. O emanet Allah Kitabi Kurandir.

MÜMINLER !
Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman müslümanin kardesidir, böylece bütün müslümanlar kardestir. Din kardesinize ait olan herhangi bir hakka tecavüz baskasina helal degildir. Meger ki gönül hoslugu ile kendisine vermis olsun...

ASHABIM !
Nefsinize zulmetmeyiniz. Nefsinizin de üzerinizde hakki vardir.

EY INSANLAR !
Allah Teala her hak sahibine hakkini vermistir. Varis için vasiyete gerek yoktur. Çocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zina yapan için mahrumiyet vardir. Babasindan baskasina ait oldugunu iddia eden soysuz yahut efendisinden baskasina intisaba kalkan nankör, Allahin gazabina, meleklerin lanetine ve bütün müslümanlarin düsmanligina ugrasin! Cenab-i Hak bu insanlarin ne tevbelerini ne de sehadetlerini kabul eder.

INSANLAR !
Yarin beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?

Allahin risâletini teblig ettin, görevini yerine getirdin, bize vasiyet ve nasihatte bulundun diye sehadet ederiz.

(Bunun üzerine Resûl-i Ekrem mübarek sahadet parmagini göge dogru kaldirarak sonra da cemaat üzerine çevirip indirerek söyle buyurdu.)

Sahid ol yâ Rab!

Sahid ol yâ Rab!

Sahid ol yâ Rab!

Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul

Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul

Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim

Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul

Ekrem Kaftan
Fatıma isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 01-18-2009, 18:58   #7
Fatıma
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : Fatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really nice
İletişim

bilinen resmi olan tek vasiyet budur
Alt 01-18-2009, 19:04   #8
efecan
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

acıklama için teşekkurler fatıma
The Following User Says Thank You to efecan For This Useful Post:
Fatıma (01-18-2009)
Alt 01-18-2009, 19:41   #9
Fatıma
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

reca ederim herzaman
Alt 01-19-2009, 10:03   #10
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

SN: Fatıma,

Yazınızda bahsettiğiniz olay, Son HAC sonrası yapılan konuşmadır,
Yani buna, HACCÜL VEDA denir , burda yapılan konuşmanın yapıldığı yere GADİR-i HUM, denir

Peygamberin burda yaptığı konuşmaya da, gadir -i hum hutbesi denir,
Burda yapılan konuşma, şii le ve Sünniler arasında farklı anlatılmaktadır, senin yazdığın yazı da Ehli sünnet vel camaatın bakış acısını anlatır,

imamhatip cam dan aldığım bir Gadir hum yazısını aktarayım ve devam edelim.

Alinti:
(2)ISLAM TARİHİNDE GADIR-i HUM GERCEGi
Hac merasimi sona erdi. Muslümanlar hac amellerini Peygamber-i Ekrem'den iyice bir ogrenmislerdi. Bu esnada Peygamber, Mekke'den ayrılarak Medine'ye dogru yola koyulmayi kararlastirdi. Nitekim kervana "hareket" emri verildi. "Cuhfe" 'nin (1) üc mil otesinde yer alan "Rabig" (2) adlı topraklara vardiklannda da "Gadir-i Hum" adli bir bolgede Cebrail nazil olarak Peygamber'i şu ayetle muhatap kildi.
"Ey Resul! Rabbinden sana indirileni teblig et. Eger bunu yapmazsan O'nun elçiligini yapmamiş olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Dogrusu Allah, kafirler topluluguna rehberlik etmez..
» (3)
(1) Ihram baglam giyme yeri olan mikatlardan biridir. Medine, Misir ve Irakli-larm yol kavsagidir.
(2) Rabig su anda Mekke nin Medine'ye giden yolu uzerindedir.
(3) Maide Suresi Ayet / 67

Ayetin ifade tonundan da anlasilacagi uzere Allah-u Teala Peygamber'in uhdesine oldukca onemli bir mesuliyet yuklüyordu. Yuz yirmi bin kişinin gozleri önünde Ali'yi hilafet, vesayet ve haleflik makamına tayin etmekten, daha onemli bir is. dusunulebilir mi?
Bundan dolayi da kervana "dur!" emri verildi. Önde olanlar ilerlemeyi durdurunca arkada kalanlar da gelip onlara yetistiler. Ogle vaktiydi ve hava da oldukca sicak Öyle ki kafileye katilanlar uzerlerindeki Şal’ın bir bolumuyle baslarinı ortmus, diger bolumunu ise ayaklarınin altina sermislerdi. Peygamber icin de agaclardan birinin uzerine attiklan cadir vesilesiyle golgelik bir yer hazirlamişlardi.
Peygamber ogle namazini cemaatle kildi. Sonra da etrafini saran kalabalik bir cemiyet arasinda kendisi için deve semerlerinden hazirlanan yüksekce bir yere cikarak yüksek bir sesle Şu hutbeyi irad etti:

PEYGAMBER'iN GADR-i HUM'DAKi HUTBESI
"Hamd-u sena Allah'a mahsustur. Sadece Ona inanir ve de sadece Ondan yardim dilerim. Ona tevekkül ederim. Kendi kötüluklerimden ve uygunsuz davranislarımdan ona sigınırım. Ondan baska ne bir hidayet edici ve ne de bir yol gosterici vardir. Onun hidayet ettigi kimseyi hiç; kimse saptirmaz. Sehadet ederim ki, ondan baska bir ilah yoktur ve Muhammed onun kulu ve Resul'udur.
Ey insanlar! Çok yakinda Hakk'ın davetine "Lebbeyk!" diyerek sizlerin aranizdan ayrılacagim. Ben mesulum ve sizler de mesulsunuz. Benim hakkimda ne dusünuyorsunuz?
Bu sirada toplulugun tasdik sesleri yükselerek hep birden şöyle dediler:
"Bizler Şehadet ederiz ki, sen kendi risaletini hakkiyla yerine getirdin ve elinden geldigince bu yolda calışip cabaladın. Allah sana hayirlı mukafat ihsan etsin."

Peygamber buyurdu:
"Allah'in birligine (Muhammed'in Onun kulu ve Peygamber'i olduguna, Cennete, Cehennem'e ve öbür alemde ebedi bir hayatin varligına Şehadet eder misiniz?"
Hep bir agizdan "Şehadet ederiz ki dogrudur." dediler.
Sonra şöyle buyurdu: "Ey insanlar! Ben sizlere paha bicilmez agirlıkta iki şey birakiyorum; bakalım bu iki yadigarıma karşi nasil davranacaksiniz?" Bu esnada birisi kalkarak yüksek bir sesle şöyle seslendi;
"Bu iki paha bicilmez agirhktaki şeyden maksadıniz nedir?" Peygamber buyurdu:
"Birincisi Allah'in kitabidir ki, onun bir tarafi Allah'in elinde diger tarafi ise sizin elinizdedir. Ikincisi ise benim Itrat ve Ehl-i Beyt'imdir. Allah-u Teala bana, bu iki emanetimin hiç bir zaman birbirinden ayrılmayacaklarıni haber verdi.
Ey insanlar! Kur'an'dan ve benim Ehl-i Bey'timden one gecmeye çalışmayın. Ayni zamanda bu iki degerli emanetime uymaktan da asla geri kalmayın. Aksi takdirde helak olursunuz.
Bu arada Ali'nin elini tutup her ikisinin koltuk altındaki beyazlıgi gorunecek kadar havaya kaldirdi. Boylece O'nu bütün insanlara tanitti. Sonra da şöyle buyurdu:
"Muminlere onların kendilerinden daha oncelikli ve layik olan kimdir?"
Hep birden "Allah ve Peygamberi daha iyi bilir" dediler. O zaman da Peygamber şöyle buyurdu: "Allah benim mevlam, ben de müminlerin mevlasiyim; ben onlar icin kendilerinden daha oncelikli ve evlayim."
"Ey insanlar! "Ben kimin mevlasi isem, Ali de onun mevlasidir.(1> Allahim! Kim Ali'yi veli edinirse sen de onun velisi ol; O'nu seveni sev, O'na duşmanlik edene düşman ol;
(1) Peygamber daha.emin olmak ve sonraları hataya duşulmemesi igin bu cümleyi uç defa buyurmuştur.

Ona yardim edene yardim et, O'na yardimini kesene yardimini kes Ve hakki Onun etrafında dondürüp dolastir."
Daha sonra Peygamber şöyle buyurdu: "Ey insanlar! az once vahiy meleği nazil oldu ve şu ayeti getirdi:
"Bugiin size dininizi ikmal ettim, uzerinize nimetimi tamamladim ve sizin icin din olarak İslam'ı begendim. "
Bu esnada Peygamber tekbir getirerek sozlerine söyle devam etti: "Hamd-u senalar olsun Allah'a ki, kendi dinini kemale erdirdi, bizlere olan nimetini tamamladi ve benden sonra da Ali'nin vasilik ve velayetine rıza gosterdi."
Daha sonra Peygamber, bulundugu yüksek yerden inerek Ali'ye şöyle buyurdu: "Ya Ali! Çadırların birinde otur da Islam'ın onde gelen Şahsiyetleri yanina gelerek seninle el sıkışıp seni tebrik etsinler. Hz. Ali bir cadira cekildi ve hazir bulunanlar onu tebrik etmeğe koyuldular. Nitekim herkesten once iki buyuk sahabi Ebubekir ve Omer, Ali'nin huzuruna vararak " Kutlu olsun Ya Ali! Sen bugiin benim ve turn Musluman erkek ve kadınların mevlasi oldun" diyerek Onu kendilerine "mevla" kabul edip Ona tebrik arz ettiler.
Hassan b. Sabit bu firsati ganimet bilerek Peygamber'in izniyle birkaç sjir inşad etti. Bu siirlerini Peygamber'in huzurunda okudu ki, bizler burada mezkur siirlerden sadece iki beytini naklediyoruz:
Ali'ye buyurdu ki: Ayaga kalk! Zira ki seni ben Kendimden sonrasi için insanlara Imam ve onder kildim Ben her kimin mevlasi isem, Ali de onun velisidir Oyleyse sizler de onun durust takipçisi ve dostu olun
(1) Maide Suresi Ayet/3

Şii kaynaklarınca ayrlan nokta işte burası,

Senin yazında geçen yer,

Alinti:
MÜMINLER !
Size bir emanet birakiyorum ki ona siki sarildikça yolunuzu hiç sasirmazsiniz. O emanet Allah Kitabi Kurandir
Hatta bazı sünni kaynaklarında çöyledir,

size iki emanet bırakıyorum, 1 Kuranı, 2- Sünnetimi dediği aktarılır,

Şii/şia kaynaklarına görede yukarıda aktardığım gibi,

Alinti:
Sonra şöyle buyurdu: "Ey insanlar! Ben sizlere paha bicilmez agirlıkta iki şey birakiyorum; bakalım bu iki yadigarıma karşi nasil davranacaksiniz?" Bu esnada birisi kalkarak yüksek bir sesle şöyle seslendi;
"Bu iki paha bicilmez agirhktaki şeyden maksadıniz nedir?" Peygamber buyurdu:
"Birincisi Allah'in kitabidir ki, onun bir tarafi Allah'in elinde diger tarafi ise sizin elinizdedir. Ikincisi ise benim Itrat ve Ehl-i Beyt'imdir. Allah-u Teala bana, bu iki emanetimin hiç bir zaman birbirinden ayrılmayacaklarıni haber verdi.
Ey insanlar! Kur'an'dan ve benim Ehl-i Bey'timden one gecmeye çalışmayın
Bu şekilde geçmektedir,
Tüm Şii/şia,Nusayri, Alevilerin hepsi bu şekilde inanır ve Halifeliğin Ali nin hakkı olduğunu düşüür,

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Fatıma (01-19-2009), sâre kâl (01-19-2009)

Bookmarks

Etiketler
muhamedin, olayı, vasiyetname

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil