![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can Bizden Biri |
hz alinin halifeliği hususunda söz söylebileceğimi sanmıyorum ama şu kadarını söyleyebilirmki hz alinin makam mevkide değil hizmette gönlü vardı dolayısıyla halifelikle ilgili bi arzusu olduğuğnu sanmıyorum
bildiğim doğruluğuna tüm kalbile inandığım tek nelge veda hutbesidir bilgi için teşekkür ederim
Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul
Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul Ekrem Kaftan |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Fatıma For This Useful Post: | İşcanbaba (01-19-2009) |
|
|
#12 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.Fatıma;
tabi ki, ali nin halifelik gibi bir makama niyeti vardı, buna yok demektu demek, gerçekci değil, bu konuda bir çok , şi/şiave farklı kaynaklar mevcuttur, Hatta, Ebubekire, Eşi Fatıma hakka yürüyene kadar, biat etmediği , sonrdan biat ettiği kaynaklarda geçmektedir, Sonra diğe halifelere yardımcı olmamışmıdır, evet olmuştur,kendsi sağken ve çoçuklarıda (cocuklarından kasıt 12 İmamlar) İslamda bir ayrımcılığın , farklılığın nedeni olmak istememişlerdir, Buna İmam Hüseyğn dahil, o da KÜFELİLERİN daveti zerine çıktığı yolda , can vermiştir. Veda Hütbesinde ise, değindiğim gibi, islam dünyasında İHİTİLAF vardır. alevi kaynaklarının bazıları ise, bu GADİR HUM veda hütbesinde, Ali/Muhammedin MUSAHİP olduklarını bir dondan baş gösterdiklerini ve MUSAHİP olduklarınıda söyle tabi ki bu bir söylentidir.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Almanya/Berlin
Üye No: 511
Thanked 184 Times in 70 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ask ile canlar , bilimle gidilmeyen yolun sonu karanliktir der ,Hünkar ,yada ilim bilim cindeyise gidin der ali .simdi sorum sizlere canlar ,Muhametili ,h.z Ali bildigim kadar ,Amca Vede Yegen ,Birde :muhametin damadi degilmi canlar,sorum söyle olacak bizde nasil oluyorda amcamiz bize musahip oluyor yada amcamizin kiziyla evlendikisek nasil amcamizla musahip oluyoruz ,bildigim kadar yedi yöbek evlilik yapamiyoruz musahibimizle nasil oluyorda Ali ile Muhamet musahip oluyor (aklinza sakinin ha söyle bir yorum yapmayin batinlik demeyin )eveli olmyan zahiri olurmu ,bu konuda bilgilendirirseniz cok memun olurum canlar .Alevilk islamin öncesinden var ise nede bizler her yerde her zaman ali ile muhamete baslatip bitiriyoruz hem ilimle bilimle gidilmeyen yolun sonu karanlik diyecegiz ?????? hemde kafa karistirp duracagiz ,evreni severiz dogayi severiz tasi otu canli cansizi ayni nazarla görecegiz .ama ayrimcilik yapacagiz eger bu yol ali ile muhametile baslamisise bizler arapmiyiz .öyleyisek otmatik de müslümaniz ,niye bizlerde diger müslüman lar gibi islamin sartini yerine getirmiyoruz ,Dünyada eger 1.5 milyar islam alemi varise niye bizde onlar gibi yasamiyoruz burda da bir celiski yokmu canlar ( kimiiz ne mutlu türkim diyene yok kürdüm diyene yok zazayim diyene )eger böyleyise gine bizlere hünkarin dedigibi 72 milete ayni nazarla bakmayan bizden degil der ,hünkara hakaretmi ediyoruz ,dilimiz dinimiz rengimiz cinsimiz fark etmiyorsa neden bu ayrilik kürdü lazi ermenisi yezidisi yani ezdisi aklima gelmeyen digerleri ,tekrardan cahlimi yenmek icin kendimi birazcik olsun gelsitirmek icin yoksa kimsenin dini diline rengine inancini karistirmak degil,aklima geldi sizleren paylasmak isterim .HÜNKARIN DEGIMIYLE BILMLE GIDILMEYEN YOLUN SONU KARANLIK AYDINLATMAK ICIN BU EVRENI .BIR PARCADA OLSA BIR CINGI ALMAK ICIN CANLAR .GERCEGIN DEMINE HÜÜ .ASK ILE XIZIR YOLDASIMIZ VEDE SIRDASIMIZ OLSUN .
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to yolcudede For This Useful Post: | İşcanbaba (01-23-2009) |
|
|
#14 |
|
REP Seviyesi :
SN: yolcudede
Bildiğimizce; Musahip olmanın şartlarıı içinde, amca yeğen, Kayınpeder, damat, OLAYI YOKTUR, BU Musahiplik ,konusu İslam dünyasında veya ,Muhammd, Ali ye isnat edilen olgu, Alevilerden başka bir bölükde, inanışda yoktur, ve bunuda bizler hem İSLAMI kaynağından RETEDEREK, hemde bir İSLAM görüntüsü vermek istemişizdir, Yanı Miraç sonrası, 40 ların cemi gibi, Peygamberi içeri almayarak, "Bize peygamber gerekmez, sen git peygamberliğini ümmetine yap" dememizde, aynı RETTİYEDİR, Ve Peygamberi, İNSANI KAMİL haline getirerek, onu İSLAM şeriatından dışlayarak içimize almışızdır, Ben gerekceyi böyle biliyorum, diğer konu, MUSAHİPLER in, cocukları 1 kuşak evlenemez, 2, Kuşak evlenebilir. Öğretimizde esas olan, İNSAN sevgisidir, IRK mantığı yoktur, Bunu diyener henüz benim gibi HAMEVRAHTIR. Musahiplik konusunda şu adresimize bakabilriz [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | yolcudede (03-25-2009) |
|
|
#15 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili işcanbaba son yaznıza binayen yazıyorum benim sizinle tartışmalarımızda yazdıklarım demekki bir önem taşımoyur bir geçierliliği yok doğru musahiplik şeklinde bir bağ islamda yoktur ancak eski türk geleneklerinde vardır özellikele orta asyadan gelen türk boylarında kan kardeşliği birbirini kardeş tutup aynı evde yaşamalar dahil görünmektedir be bahsettiğiniz şeyler onların öğretimizdeki eeridir.ancak alevilik bu değerlerle alevilik olmamış içine ehl-i beyt Hz. ali girdiğinde adı alaeiv ali yanlısı alici olmuştur lütfen olayı tek düze düşünmeyelim yada herşeyin zahir batın olarak değil biraz daha reel gerçekçi düşünelim
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
REP Seviyesi :
Sevgili Rehber,
Reel düşünüyoruz, yani gerçekci, Ben Ali, ehlibeyt kavramlarını yok saymıyorum, onların aldıkları görev ve misyonun farklı olduğunu söylüyorum, bu gizliliği de anlatıyorum, Batın zahiri yok, her şey acıkta, Sen diyorsun bak, Musahiplik olgusu İSLAMDA yok ,Eski türk inancından devşirme diyorsun (Buda bir görüş ) biz bunu naapmışız, Ali ve Muhammede DEVŞİRMİŞİZ, dimi, Sende aynısını diyorsun, Ne yapıyoruz burda, bir takkiye, yani İSLAM gibi görünüp, eski İNANCI devam ettiriyoruz, bunuda Muhammed ,Aliye yüklüyoruz. Sende öyle yaptın, Musahiplik, benzeri, YOL kardeşlikleri bütün BATİNİ/EZOTERİK öğreilerde vardır, Onlarda HAKİM olan inanc içinde, bir kılıf bularak, görünüşde o dinden ,amma, inanışda kendi dinindendir. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| muhamedin, olayı, vasiyetname |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|