![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#2 | |||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.Meraklı.
Alinti:
Yol'a girmek isteyen kişi nerde yaşyor ona da bakmak gerek. Alinti:
Alevi olmak istemesi bir nedendir. Bu soruyu o kişi yanıtlar ancak. Alinti:
B- Alevi olmak isteyen, ali ve ehhlibeyte talip olmak isteyen kişi, Bektaşi Babagan koluna gider onlara muhip olur, ve o BABA kanalı ile hizmet eder, emek verir ve bu hizmetleri karşılığı onun samimiyeti anlaşılırsa BABA tarafından İKRARI alınır. ve alevi olur. Sağlıcakla.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Memleketi: Ankara Yaşadığı Yer: İzmir
Yas: 34
Üye No: 3994
Thanked 80 Times in 36 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
[quote=İşcanbaba;134185]Sn.Meraklı.
Evet, Mümkün Yol'a girmek isteyen kişi nerde yaşyor ona da bakmak gerek. Bu neden sorusunu anlamadım. Alevi olmak istemesi bir nedendir. Bu soruyu o kişi yanıtlar ancak. A- Alevi toplumunun olduğu köyde veya kasabada yaşıyorsa bu kişi, olurya orada orada çobandır, bir işi vardır o köyde ve o topluluk ile iyi anlaşmış ve inanca girmek ister ve o topluluk Razı olursa o topluluğun Pir'ine durum anlatılır ve o kişi kabul edilir.İkrarı alınır. Cem ayini düzenlenir. B- Alevi olmak isteyen, ali ve ehhlibeyte talip olmak isteyen kişi, Bektaşi Babagan koluna gider onlara muhip olur, ve o BABA kanalı ile hizmet eder, emek verir ve bu hizmetleri karşılığı onun samimiyeti anlaşılırsa BABA tarafından İKRARI alınır. ve alevi olur. Sağlıcakla.[/QUOTEolamaz ise neden olamaz dı.. pe anlaşılır yazmamışım.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Memleketi: Ankara Yaşadığı Yer: İzmir
Yas: 34
Üye No: 3994
Thanked 80 Times in 36 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
İşcan Baba,
öncelile cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. ben doğma büyüme Ankaralıyım. Ankaradayken de hep etrafımızda alevi canlar vardı ve ben hep onlarla çok iyi anlaştım. inanç yapıları, insan sevgileri, hoşgörüleri ilk etapta beni etkileyen özellikleri oldu. ama bu konu üzerine fazla bir araştırma yapmamıştım. şimdi eşimin işi nedeniyle izmir de yaşıyoruz. burda oturduğum semtlerde genelde aleviler yaşıyor. bu sayede bu yolu biraz daha anlama imkanım oldu. ve araştırmalarıma başladım. bu konuda çeşitli kitaplar, makaleler okudum. ama bazı okuduklarım kafamı karıştırdı. sonra bu foruma üye oldum. burdai canların yazılarından, tavsiyelerinden faydalanarak biraz daha iyi anlama şansım oldu. biliyorum ki bunlar yeterli değil. daha çok öğrenmek içime sindirmek istiyorum. ve sonunda ölmeden ölmek, ikrar verip bu yola girmek belki nasib olur |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Gönül Dostu Bulunduğu yer: İstanbul/Kuzucan
Üye No: 3647
Thanked 575 Times in 215 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 37
REP Seviyesi :
![]() |
Gelme Gelme Gelme...
Dönme Dönme Dönme.. ikrar budur işte can. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Batıni For This Useful Post: | MERAKLI (08-28-2011) |
|
|
#7 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1158 Times in 603 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Canlar;
Alinti:
Gelenin malı Dönenin canı denir. İkrarda can, Dükünlüktür. Döneklere verilen cezanın bir diğer adı "ÖLÜM"DÜR. Yani YOL dan düşmek, ve yola bir daha alnmamaktır. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Gönül Dostu Bulunduğu yer: İstanbul/Kuzucan
Üye No: 3647
Thanked 575 Times in 215 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 37
REP Seviyesi :
![]() |
Meraklı can;
Soru sorman için eksik bırakmıştım fakat, canlar cevaplamışlar sağolsunlar eksikleri. Ne sorusu dersen, ne anlam'a geliyor yazdıkların sorusu. Saygılar... Konu Batıni tarafindan (08-28-2011 Saat 18:23 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Batıni For This Useful Post: | Baba İlyas (08-29-2011), Hamza Aksüt (08-28-2011), MERAKLI (08-29-2011), radyotamircisi (08-28-2011) |
|
|
#10 |
|
GENÇALEVİLER YAZARI
Üye No: 834
Thanked 3344 Times in 903 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Alevilikte dedelik soydan gelir. Hacı Bektaş ocağının Babagan kolu istisna.
Taliplerin soydan gelmesi şart değildir. Alevi olmayan bir kişi herhangi bir dede ocağına başvurarak talip olabilir. Alevi, kendi ocağına başvurarak ikrar vermek zorundadır. Babagan kolunda dedenin çocuğu tekrar belli aşamalardan geçerek dede olabilir. Dedegan kolunda, yolu yürütecek durumdaysa, ahlaken engeli yoksa dede olabilir. Bu fark, dedeganın seyit olmasındandır. Babagan seyit değildir. Saygı ve sevgiyle... |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ikrar |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|