![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
hak Için Kendini Kurban Eyleyen
şahı Merdan Oglu Imam Hüseyin Cümle Erenlere Fermen Eyleyen Erenler Serdarı Imam Hüseyin Muhammed Alinın çeşmi çırahı Erenler Yolunun Gülşeni Bağı Ciğerler Paresi Gönül Durağı Gözlerimin Nuru Imam Hüseyin Pir Sultanım Ey Dur Tutar Zamanın Dostunun Dostuyuz Biz Hanedanın Bu çeşmi Degilmi şahı Merdanın Erenler Hünkarı Imam Hüseyin
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Erzurum
Yas: 29
Üye No: 140
Thanked 1018 Times in 473 Posts REP Gücü : 16
REP Puanı : 600
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alemlerin serverisin
Ah Hüseyin, vah Hüseyin Şehitlerin serdarısın Ah Hüseyin, vah Hüseyin Hasan, Hüseyin'in yari Muhammed'in gözü nuru Hem Ali'nin yadigarı Ah Hüseyin, vah Hüseyin Zuhur oldun İmam Zeynel Muhammet Bakır'dan evvel Didene yanayım gönül Ah Hüseyin, vah Hüseyin İmam Cafer'dir yarimiz Musa-i Kazım şahımız Budur şems ile mahımız Ah Hüseyin, vah Hüseyin Ali Musa ilim hüner Muhammet Taki el sunar Hüseyin'im deyip yanar Ah Hüseyin, vah Hüseyin Ali Taki, Hasan Asker Muhammet Mehdi ser-defter İmam-ı Seyyid-i ekber Ah Hüseyin, vah Hüseyin Pir Sultan haber ver dosttan Bülbül ötüyor kafesten Hem gül ağlar, hem gülistan Ah Hüseyin, vah Hüseyin Pir Sultan Abdal
SEN BENİM SARHOŞLUĞUMSUN
Sen benim sarhoşluğumsun ne ayıldım ne ayılabilirim ne ayılmak isterim başım ağır dizlerim parçalanmış üstüm başım çamur içinde yanıp sönen ışığına düşe kalka giderim. NAZIM HİKMET RAN |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 23
Üye No: 108
Thanked 3963 Times in 2312 Posts REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pirim İmam Hüseyin
Âşıkın başına gelmez hal olmaz Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Sende bende deyü sual olunmaz Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Erenler basmamış yerlere yüzü İletüp çamura çiğnetme bizi Yarın yok deminde isteriz sizi Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Ã,şık olan âşık dârdan ayrılmaz Takî Nakî seven âşık yorulmaz Tâlip bunalmazsa pîri çağırmaz Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Bu hal ile biz onlara katıldık Kemlik ettik dışarıya atıldık Bir münkirin tuzağına tutulduk Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Pir Sultan’ım daim düşmektir işi Yol yol oldu akan çeşmimin yaşı On İki İmam’ın serçeşme başı Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Pir Sultan Abdal
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 23
Üye No: 108
Thanked 3963 Times in 2312 Posts REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi :
Ağladılar Şah Hüseyin'e
Ali Fatima’nın nazlı çiçeği Yolundu gülzardan güller ağladı Dedesi Muhammed’in gözbebeği Şah Hüseyin’im diyen diller ağladı Ölüm döşeğinde çağ’rıp yanına Muaviye dedi Yezid oğluna: “Hasan’ı ben yedim Hüseyin sana” Duyan işiten kullar ağladı O Yezid ki Şam’a halife oldu Medine valisine buyruk saldı Şah Hüseyin’ı biata zorladı Bu zulmü gören gözler ağladı Göçedip bir sure Mekke’de kaldı Ali ailesi kedere daldı Küfeliler gel diye haber saldı Ona mektup yazan eller ağladı Duydu ki Amr ibn ül-As geliyor Bilenmiş bir kılıç, ölüm geliyor Şah Hüseyin orayı terkediyor Arkasından Mekkeliler ağladı Akrabalar çocuklar ve kadınlar Yanlarında elli dört savaşçı var Küfe’ye doğru çekmişler katar Eğlendiği konaklar yollar ağladı Küfe yolunun tam ortasındaydı Müslim’in katlinin haberin aldı Üzüldü sızlandı, yoldan kalmadı Ayağı altında çöller ağladı Hür bin askerle peşinde idi Dört bin Kerbela’da onu bekledi Fırat’a ulaşması engellendi Bağrı yanan kız gelinler ağladı Dönek Küfeliler utanmadılar Yezid’in ordusunda yer aldılar Sözde Ali Şiası müslümandılar Ali’yi candan sevenler ağladı Celal Abbas o ne yiğit eridi Aldı kırbaları suya yürüdü Kestiler kolların’ yine durmadı Kırbadan dökülen sular ağladı Savaşan güçler genelde eşittir İnsanlık tarihi hiç görmemiştir Beş bin zalim yetmiş mazlum ne iştir Tarihteki tüm dengeler ağladı İmam Al’ Asgar’ı havada tuttu Ona İbn-i Sad’dan su talep etti Zalim su yerine bir ok göndertti Masumun boğaz’na, yaylar ağladı Eli silah tutanlar şehit oldu Hüseyin tek, asker içine daldı Mübarek bedeni çok yara aldı Düştü toprağa yerler ağladı Şimr lain geldi oturdu göğsüne Kesti kafasını aldı eline Onlar nasıl İslamız der kendine Peygamberini sevenler ağladı Derviş Baba lanet ehl-i Yezid’e Bizim tevellamız ol Ehl-i Beyt’e Tam yetmiş üç şehit, o susuz çölde Aşura gününde tarih ağladı. alıntıdır.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can Bulunduğu yer: Yaşamın Kıyısında
Yas: 24
Üye No: 390
Thanked 3420 Times in 1882 Posts REP Gücü : 37
REP Puanı : 900
REP Seviyesi :
Bugün Matem Günü Geldi
Bu gün matem günü geldi Ah Hasan’ım vah Hüseyin’im Senin derdim bağrım deldi Ah Hasan’ım vah Hüseyin’im Şehit olmuş Şah-ı Merdan, Şah Hüseyin’im, vah Hüseyin’im Bizimle gelenler gelsin Serini meydana koysun Hüseyin’le şehit olsun Ah Hasan’ım, vah Hüseyin’im Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah Hüseyin’im, vah Hüseyin’im Kerbela’nın yazıları Şehit düştü gazileri Fatma Ana kuzuları Ah Hasan’ım, vah Hüseyin’im Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah Hüseyin’im, vah Hüseyin’im Kerbela’nın önü düzdür Geceler bana gündüzdür Şah Kerbela’da yalnızdır Ah Hasan’ım, vah Hüseyin’im Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah Hüseyin’im, vah Hüseyin’im Gökte yıldız paralandı Şehribanu karalandı Şah Hüseyin yaralandı Ah Hasan’ım, vah Hüseyin’im Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah Hüseyin’im, vah Hüseyin’im Bir su verin masum cana Zalim içti kana kana Fatma Ana yana yana Ah Hasan’ım vah Hüseyin’im Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah Hüseyin’im, vah Hüseyin’im Boz bulanık puslu dağlar Virandır bahçeler bağlar Şah Hatayi’m durmaz ağlar Ah Hasan’ım, vah Hüseyin’im Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah Hüseyin’im, vah Hüseyin’im
sen şimdi cok uzaktasın
aşılmaz dağların arkasında sen şimdi cok yakındasın bir soluk kadar yanı başımda Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda bir uzak kenti yüreğim yağmalanmışım terk edilmişim yağmursuz nisan gibiyim mavi bir bulut bekler gözlerim Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: malatya
Yas: 31
Üye No: 840
Thanked 429 Times in 195 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 304
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Garki huni Kerbelayım Ya Hüseyin senden medet
Mateminle gam fezayım Ya Hüseyin senden medet Sen cenabı sıhtı sultanı resulsun Ya Hüseyin Bab ı lütfunda gedayım Ya Hüseyin senden medet Kerbelada al-ü evladına kurban olmuşun bende rahında fedayım Ya Hüseyin senden medet Kesseler ger başımı döne cenabından Şaha Aşkı Ali abayım Ya Hüseyin senden medet Ağlarım her dem senin ol vaka'yi nalanına Ağlamakla pür cefayım Ya Hüseyin senden medet Dergahın dar'ül amandır Aşki'yi biçareye Rahı aşkta bi nevayım Ya Hüseyin senden medet |
|
|
|
|
|
#7 |
|
REP Seviyesi :
doğar Nazlı Nazlı Imam Hüseyin
Her Sabah Her Sabah Yüzüm üstüne Doğar Nazlı Nazlı Imam Hüseyin On Iki Ayların Her Sabahında Doğar Nazlı Nazlı Imam Hüseyin Fatma Ana Gelir Divana Bile Fatma Ana Saçlarını Yola Yola Ağlayan Gözlerin Yaşını Sile Doğar Nazlı Nazlı Imam Hüseyin Kağıdımı Anama Da Gönderin Arş Yüzünde Cebrail'e Indirin Kafirleri Cehenneme Gönderin Doğar Nazlı Nazlı Imam Hüseyin Bir Kalem Var Yazı Tutmaz Elimden Okumuşam Dört Kitabın Dilinden Muhammed'in Sancağının Dibinden Doğar Nazlı Nazlı Imam Hüseyin ''pir Sultan Abdal'ım Gördük Nurunuz Elimizden Harcettik Külli Varımız Muaviye Neslini,mülcem Oğlu'nu Sürendir Dergahtan Imam Hüseyin Pir Sultan Abdal ERENLER HÜNKARI İMAM HÜSEYİN HAK İÇİN KENDİNİ KURBAN EYLEYEN ŞAH-I MERDAN OĞLU İMAM HÜSEYİN CÜMLE ERENLERE FERMAN EYLEYEN ERENLER SERDARI İMAM HÜSEYİN MUHAMMED ALİ'NİN ÇEŞMİ ÇIRAĞI ERENLER YOLUNUN GÜLŞENİ BAĞI CİĞERLER PARESİ GÖNÜL DURAĞI GÖZLERİMİN NURU İMAM HÜSEYİN CEDDİ MUHAMMED'DİR ATASI ALİ ANASI FATIMA CİHAN EVVELİ CÜMLE EVLİYALAR EDERLER BELİ EVLİYALAR PİRİ İMAM HÜSEYİN BATININ SULTANI MÜMİNLER ŞAHI GAİB ALEMİNİN ŞEMS İLE MAHI ŞAH HÜSEYİN'İM DEYÜ EDERLER AHI MATEM İLE ZARI İMAM HÜSEYİN ''PİR SULTAN'IM'' EYDÜR TUTAR DAMAANIM DOSTUNUN DOSTUYUZ BİZ HANEDANIN DÜ ÇEŞMİ DEĞİL Mİ ŞAHI MERDANIN ERENLER HÜNKARI İMAM HÜSEYİN PİR SULTAN ABDAL Konu axuçanlar tarafindan (02-21-2009 Saat 12:56 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
REP Seviyesi :
Kerbela'yı yalın ayak yürüdüm
Sana geldim can Hüseyin merhaba Su içmedim yudum yudum kurudum Sana geldim can Hüseyin merhaba Ben düşmüşüm erenlerin derdine Canım kurban Kerbela'nın merdine Gözlerimle su getirdim yurduna Sana geldim can Hüseyin merhaba Ferman Baba yalvarıyor Allah'a Giden canlar geri gelmez bir daha Ben bilirim suçun yoktu vallaha Sana geldim can Hüseyin merhaba |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| hüseyin, imam |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|