![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
HAL BÖYLE Çöl yazıda ekilmiş bir kara duman Dumanın içinde İmam görünür Abbas at üstünde vermiyor aman Yezidin askeri yaman görünür Hal böyle böyle var Pire söyle Pirim Mecnun olmuş, ben olam Leyla Pir de benim gibi yanar mı böyle Kerbela Çölünde şamalar yanar Abbas at üstünde çark gibi döner Ak libas altında yarası kanar Ok saplanmış ciğerciği delinir Hal böyle böyle var pire söyle Pirim Mecnun olmuş, ben olam Leyla Pir de benim gibi yanar mı böyle Abbasın giydiği keten gömlektir Gömleği soyulmuş kolları yoktur Bir değil beş değil yarası çoktur Abbas'ı vuranlar elbet sürünür Hal böyle böyle var pire söyle Pirim Mecnun olmuş, ben olam Leyla Pir de benim gibi yanar mı böyle ------------------------------------------------------ Eylen Yolcum Eylen Bir Su Vereyim Eylen yolcum eylen bir su vereyim Susuz çöller aşmadın mı yaralı Hüseyin cemali vardır yüzünde Beni mahrum etme Dost ellerinden Şah yollarından Bende ayrı düştüm sevdiklerimden Ok yedim zamane yezitlerinden Dileğim var Kerbela’nın çölünden Beni mahrum etme Dost ellerinden Şah yollarından Sensin Zeynel canım Kâbe dediğim Sana gelen oklar sinemi deldi Bak bende susuzum o günden beri Beni Mahrum etme Dost ellerinden Şah yollarından ---------------------------------------------------------- hasanım ağu içti leb-i sükker ah çeker hüseyin attan düştü kime şikar, ah çeker nerde kalmış acaba bak zülfikar ah çeker ali'nin on bir oğlu yerde yatar, ah çeker fatma ananın ciğeri sızlar sızlar, ah çeker hüseyin attan düştü sahra-i kerbela'ya cibril kurban haber ver sultan-i enbiyaya yektir ali, tektir ali, şahtır ali ali, ali, cansın ali ali, ali, yar ali cümle kureyş ensarı düştü ah-u figana ali yezid boyadı çifte kuzun, al kana ey server-i enbiya sen bunu de süphana o gün ola göreydim yezid düşe divana sırattan seyredeydim geçer iken o yana hüseyin attan düştü sahra-i kerbela'ya cibril kurban haber ver sultan-i enbiyaya yektir ali, tektir ali, şahtır ali ali, ali, cansın ali ali, ali, yar ali medine dağlarında susamla sümbül ağlar dağlar inim iniler sular sarhoş, sel ağlar cümle kuşlar figanda bak dertli bülbül ağlar viranede baykuşlar hû çeker, yıl yıl ağlar kerbela'ya kulak ver sahra ağlar, çöl ağlar lanet olsun yezid'e şah-u geda kul ağlar ey mürteza gel yetiş binekte düldül ağlar hasanım ağu içmiş gözyaşları sel ağlar kerbela imdat ister gözetirler, yol ağlar hüseyin attan düştü sahra-i kerbela'ya cibril kurban haber ver sultan-i enbiyaya yektir ali, tektir ali, şahtır ali ali, ali, cansın ali ali, ali, yar ali
Hak nasip eylese dergaha varsam, Bir dem divanına dursam ya Ali. Eğilsem eşiğine niyaz eylesem, Yüzüm tabanına sürsem ya Ali. Ruh Semah Eylemedikten Sonra, Beden Dönse Ne Fayda !!! Allah'ın aşkına geldim kapına,
Muhammed aşkına durdum tapına, Yüzüm sürdüm eşiğine yapına, Derdimin dermanı sensin ya Ali. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
Üye No: 151
Thanked 425 Times in 237 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 19
REP Seviyesi :
![]() |
Garki huni Kerbelayım Ya Hüseyin senden medet Mateminle gam fezayım Ya Hüseyin senden medet Sen cenabı sıhtı sultanı resulsun Ya Hüseyin Bab ı lütfunda gedayım Ya Hüseyin senden medet Kerbelada al-ü evladına kurban olmuşun bende rahında fedayım Ya Hüseyin senden medet Kesseler ger başımı döne cenabından Şaha Aşkı Ali abayım Ya Hüseyin senden medet Ağlarım her dem senin ol vaka'yi nalanına Ağlamakla pür cefayım Ya Hüseyin senden medet Dergahın dar'ül amandır Aşki'yi biçareye Rahı aşkta bi nevayım Ya Hüseyin senden medet Garki huni:kana batmış Gam feza:gökyüzünün üzüntüsü Bi neva: sessiz Bu gün matem günü geldi Ah Hasanım vah Hüseynim Senin derdin bağrım deldi Ah Hasanım vah Hüseynim Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah hüseynim vah Hüseynim Bizimle gelenler gelsin Serini verenler versin Hüseyinler şehit olsun Ah Hasanım vah Hüseynim Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah hüseynim vah Hüseynim Kerbelanın yazıları Şehit düştü gazileri Fatma Ana kuzuları Ah Hasanım vah Hüseynim Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah hüseynim vah Hüseynim Kerbelanın önü düzdür Geceler bana gündüzdür Şah kerbelada yalnızdır Ah Hasanım vah Hüseynim Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah hüseynim vah Hüseynim Gökte yıldız paralandı Şehriban ana daralandı Şah Hüseyin yaralandı Ah Hasanım vah Hüseynim Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah hüseynim vah Hüseynim Bir su verin masum cana Zalim içti kana kana Fatma Ana yana yana Ah Hasanım vah Hüseynim Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah hüseynim vah Hüseynim Boz bulanık puslu dağlar Virandır bahçeler bağlar Şah Hatayım durmaz ağlar Ah Hasan’ım vah Hüseyin’im Şehit olmuş Şah-ı Merdan Şah hüseynim vah Hüseynim ----------------------------------- Türbesinin Üstün Nakş Eylemişler Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyn Seni Dört Köşeye Baş Eylemişler Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin Çağlar Sular Gibi Akasım Gelmez Şehrine Girince Çıkasım Gelmez Yezid'in Yüzüne Bakasım Gelmez Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin Senin Aşıkların Yanar Yakılur On İki İmam Katarına Katılur Bunda Yezid'lere La'net Okunur Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin Senin Dervişlerin Sema'lar Döner Kadir Geceleri Şem'alar Yanar Katarımız İmam Ca'fer'e Uyar Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin İmamı Hüseyn'in Kolları Bağlu Muhib Aşıkların Ciğeri Dağlu Hazret -İ Ali'nin En Küçük Oğlu Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin Şah Hatayi'm Eder Erenler Nerde Çalısız Kayasız Bir Sahra Yerde Kerbela Çölünde Kandilde Nurda Gel Dinim İmanım İmamı Hüseyin ---------------------------------------------- İMAM HÜSEYİN İmamların yası yaşı çağlatan Ah senin dertlerin ya İmam Hüseyin Kerbela çölünde kanı çağlatan Ah senin dertlerin ya İmam Hüseyin İptida meydanı Hürşehit aştı Gökte melekler kanla yaş saçtı Yetmiş üç pehlivan hep şehit düştü Ah senin dertlerin ya imam Hüseyin Kana boyanmıştır nesl-i peygamber Nerede zülfikar ordadır Haydar Ölünce Hazreti Fadime'yle Kamber Ah senin dertlerin ya İmam Hüseyin Şehit düştü imamların serdarı Arşa çıktı ehlibeytin avazı Taktirde yazılmış yazılan yazı Ah senin dertleri ya İmam Hüseyin Sefili Sadık'ım gönlümün zarı var Kerbelada Ehlibeytin nuru var Her dem kan ağlasam bende yeri var Ah senin dertlerin Pir İmam Hüseyin Kaynak:Zeynel Dede Derleyen:Yılmaz Çelik --------------------------------- Yükletin barhanem develer ile Beni İmam Hüseyin'e gönderin Yoldaş olup gitmen iller ile Beni İmam Hüseyin'e gönderin Şu illerin çektiği perde Beni sen düşürdün onulmaz derde Karar alıp duramıyom bir yerde Beni İmam Hüseyin'e gönderin Benim ne davam var şu iller ile Benim davam Hak ehli kullar ile Kerbela'ya giden abdallar ile Beni İmam Hüseyin'e gönderin Kutlu günler doğup doğup aşmadan Ceset farıyıp da akıl şaşmadan Dağları kar alıp kırcı düşmeden Beni İmam Hüseyin'e gönderin Pir Sultan Abdal'ım bir hava ile Arşa çıkardılar bin dava ile Kanber'in güttüğü boz deve ile Beni İmam Hüseyin'e gönderin --------------------------------------- Deli gönül çok açılıp şad olma Kerbela’da Şah Hüseyn’e baksana Nefsine uyup da kahkaha gülme Ehl-i Beyt yastadır gama baksana Yezit kasteyledi vermedi suyu Orada tutuldu Kasım’ın toyu Sâkine ağlıyor nemurat deyü Fâtıma’nın kınasına baksana Ümmügülsüm, Zeynep hep yasta âlem Alemdar Abbas’ın kolları kalem Takdir-i ezelde böyleydi ilam Fırat suyu kan ağlıyor baksana Ümmügülsüm, Zeynep çekerler te’sif Kerbela çölleri İmam’a nasib Siması peygamber, cemali Yusuf Al’Ekber’in Leylasına baksana Çok cefaya mâlik Zeyneb-i Sâni Müseyb Gazi ala onlardan hayfı Hür Şehid de Kerbela’nın kurbanı Haymegâh’ın ateşine baksana ESİRİ gûş eyle bu dünya cefa Bunca kahramanlar sürmedi sefa Ağalar ağası ey Necef Şaha Harabada Sâkine’ye baksana ----------------------------------------- Evvel baştan Muhammede salevat Kalk gönül gidelim Hüseyne doğru Ecel gelmiş pervaneler dönmeye Kalk gönül gidelim Hüseyne doğru Hasan’la Hüseyin, Ali’nin oğlu Şehidler yoluna giderler doğru İmam Zeynel, İmam Hüseyin oğlu Kalk gönül gidelim Hüseyne doğru Muhammed Bakır’ın aldık keremin Caferi Sadık’ın sürelim demin Musa Kâzım alsın gönlümüz gamın Kalk gönül gidelim Hüseyne doğru İmam Rıza’dan ola inayet Taki’den, Naki’den ere hidayet Hasan-ül Askeri Şah-ı Velayet Kalk gönül gidelim Hüseyne doğru ŞAH HATAYİ’m der beri gel aman Müminin kalbinden çıkmasın iman Ahiri zamanda Mehdi-i Zaman Kalk gönül gidelim Hüseyne doğru |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bizden Biri
Üye No: 151
Thanked 425 Times in 237 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 19
REP Seviyesi :
![]() |
Âşıkın başına gelmez hal olmaz Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Sende bende deyü sual olunmaz Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Erenler basmamış yerlere yüzü İletüp çamura çiğnetme bizi Yarın yok deminde isteriz sizi Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Âşık olan âşık dârdan ayrılmaz Takî Nakî seven âşık yorulmaz Tâlip bunalmazsa pîri çağırmaz Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Bu hal ile biz onlara katıldık Kemlik ettik dışarıya atıldık Bir münkirin tuzağına tutulduk Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin Pir Sultan’ım daim düşmektir işi Yol yol oldu akan çeşmimin yaşı On İki İmam’ın serçeşme başı Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin PİR SULTAN ABDAL ------------------------------------- |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Üye No: 671
Thanked 12 Times in 5 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 18
REP Seviyesi :