![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |
|
Bizden Biri |
İmam Hüseyin'in Mücadelesi İktidar Olma Mücadelesi Değildir
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ewet,
İmam Hüsyin bir semboldür, Yezitte bir semboldür, Ancak bu sembol ollalar bu KERBELA olayınn bir İKTİDAR olgusu olmadığını söylemek , kafayı KUMA gömmek gibi bir şeydir, Konuyu hatırlarsak, Muaviye ölmüştür; öleden önce oğlu YEZİT e, İSLAM dünyasının biatını istemiştir, ve insalarda coğunlukla BİAT etmişlerdir, Oysa İmam Hasan ın, Muaviye ile anlaşması gereği Halifelik , yani İKTİDAR oğla geçmeyecekti, Bu dönemde, KÜFEliler ve cevrsinde bir kısım insanlar ve Ali yanlıları, bu olayı kabullenmediklerinden dolayı, İmam Hüseyin e Mektup ve DAVETLER göndererek Onun yani Hüseyin in Hlfeliğini istediklerini, ona biat edeceklerini ve İKTİDARIN Peygamber soyu olması nedeniyle onun olması gerektiğini söyleyerek , onu KÜFE ye çağırmışlardır, Bu ISRARLI davetler üzerine İmam Hüseyin , Amcası oğlu MÜSLÜM ü Küfe ye göndererek kendi adına BİAT almasını istemiş ve kendisde AİLESİ ile birlikte yola çıkmıştır, Bu yola çıkışda, Haşimilerden , yani Amca cocukları veya uvey kardeşi Haifiden ona gitmemesi söylenmişdede İmam Hüsyin bunu yapamış ve yola çıkmıştır, BU arada KÜFEDE ki olayları öğrenen yezit, Küfe valisini değiştirmiş, Ve onu davet edenlere para ve mevkiler vermiş, onların taleplerini karşılamıştır, Aslında KÜFLİ esnafın ,halkının genelde amacı Başkent olması ve Hasan sonrası kaybolan ticvcari menfaatlerinin tekrar kazanılması isi, İmam Hasan ın da zaten Halifeliği devretmesinin nedenlerinden biri de küfelilerin DÖNEKLİĞİ idi, ve Veda konuşmasında bunu KÜFELİLERE ACIKCA söylemiştir, istenirse bu söylevi buraya aktarırım, Ve KÜFELİLER döndükleri için, Yazidin askerleri MÜSLÜMÜ ve iki küçük cocuğunu köşe bucak aramışlar, saklanacak yer bulamayan Müslüm, ve cocukları bir HARABE içinde KATLEDİLEREK öldürülmüşlerdir, İmam Hüseyin bunlardan habersiz yoldadır, ve KERBELA denilen yerde etrafı cevrilmiştir, Artık dönüş yoktur, İmam Hüseyin, kendisinin bırakılmasını ve ailsi ile başka yere gitmesine izin verilmesini istemişse de, YEZİD bunu kabul etmemiş, ve kaçınılmaz SON olmuştur, Yola ÇIKMA, İKTİDAR içindir, KÜFELİLER tarafından İHANETE ugramıştır.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez Konu İşcanbaba tarafindan (11-14-2008 Saat 16:23 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ancak şu anda pek çok sünni yezide lanet okumakta ehl-i beyt ve hz.Hüseyin için yas tutmaktadır
Yezit hiç bir zaman Hz. Hüseyinin eriştiği mertebeye ve değere erişemeyecektir |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
yazıları okumadım kusuara bakmayınız.
evet imam hüseyininki bir iktidar mücadelesi değildir, belki bunu güdecek yaştada ve çevreyede sahip değildir ama mücadele ettiği kişiler için durum böledir, hüseyininki savunma ve kendini koruma durumudur, belkide bunun için hüseyin aleviler için fazlasıyla kutsaldır. kendisi istemediği veya tahmin etmediği bir yaşam ve mücadele içine girmiştir...
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Rehber (11-14-2008) |
|
|
#5 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Ya Duran
Yazıları okumadan niye yazarsın anlamadım. benim ne yazdığımı bilmeden, İktidar değil diyosun, anlamadım, Neye istinaden diyosun bi anlattsana, Alinti:
57 yaşında ne yaptını bilen birisi, Nasıl kendini savundu Anlamadım, Yazit ona seni öldürecem mi dedi, Yoo, Biat etmedi, ve olayı yukarıda yazdım, yanlış varsa onu yaz, Lütfen ya canlar biraz dikkat, okuyalım öyle yazalım, yazdık delillendirelim. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|