![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 | |
|
|
Alinti:
Teşekkürler ilk fırsatta edineceğim. Aşk ile
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | ceritli (10-18-2008) |
|
|
#22 |
|
Can Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 2
Thanked 1996 Times in 869 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 350
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
konular birleştirilip sabitlenmiştir.
NESİMİYEM YÜZÜN BENİ DERİM MEYDANDA MEYDANDA HasaN DAYI [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ELİNE, BELİNE,
DİLİNE SAHİP OL. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to HasaN DAYI For This Useful Post: | ceritli (10-18-2008), Kul Seyyid (10-18-2008) |
|
|
#23 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 69
Thanked 1607 Times in 637 Posts REP Gücü : 11
REP Puanı : 348
REP Seviyesi :
seyyidim teşekkürler emeğine sağlık. gene büyük bir tünel açıldı beynimde.
türkmenbaşı...
![]() ![]() ![]() oNuR vE gUruR UnUtuLmUş DeĞeRLeRiMiZ.... |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to GUNDÎ For This Useful Post: |
|
|
#24 |
|
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Almanya/Berlin
Üye No: 511
Thanked 184 Times in 70 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ask ile can ,yüregine beynine eline saglik,ilimle gdilmeyen yolun sonu karanlik der hünkar.diyecegim Gercegin Demine hüü can
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to yolcudede For This Useful Post: | Kul Seyyid (11-13-2008) |
|
|
#26 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
ışıkmı ışk'mı iyi tabir etmek lazım
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12213 Times in 5714 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
farkı varmıdır, varsa nedir fark...
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
Bu konuda çeşitli söylemler vardır bir görüşe göre ışık tabirini Hacı Bektaş Veli söylemiştir.Hakikatten haberi olmayanlar ve özlerinden ağah olanlar hakikat nuru ile aydınlıkta ve ışıktadırlar Başka bir görüşe göre ise Bektaşiler güzdüzleri şevk ile dünya işine gece Aşk (Işk) ile ahiret işine koşmuşlardır. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ahiret işi; Nasıl yani,
Alevilikde Ahiret işleri de mi? var, Zebanileri ,Melekleri, Hurileri, gılmanları, cehennem kuyuları, taeşleri, odunları, mı var, ?
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: konya
Üye No: 1096
Thanked 195 Times in 77 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 117
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Seyfi M U X U N D İ ANADOLU ALEVİLİĞİ BAŞLI BAŞINA BİR İNANÇ VE BİNLERCE YILIN ESERİDİR. İNSANLIK KADAR ESKİDİR.
Anadolu Aleviliği yarattığı kültür binlerce yılın olgunlaşmasıyla ortaya çıkmıştır. Çağlar boyunca ta MU dan Gılgamış’a; Zerdüşt’ten Şamana kadar. Hattiler’den Işıkçılara Haydarilere kadar. Babek’ten son tabelamız ve gururumuz Qızılbaş’lığa kadar gelinceye kadar bu destanı yarattık. Ne zamanki bir Osmanlı valisinin “Dersimli’lerin yanına kadar karakollarımızla vardık ama onlara ulaşamadık.” Sözünü 38 de hayata geçirince işte o zaman……. D E R S İ M YARADILIŞ EFSANESİ 1 Evvel zaman içinde Sonsuzluk karanlık içinde Devran yürüdüm kendimle Hayalinizden öte uzun Ama kısa bir an. Sonsuz karalık denizinde Sonsuz bir zaman içinde Ben zerrenin, zerre benim içimde. Hem karanlık hem ışık idim. Siyah da, beyaz da ben idim. Sıfır iken dahi yine bir idim. O bir’den ışık, o ışıktan âlem oldum. Âlemin her noktasını içimden taşır iken, Dışa vurdum. İki şeyi aldım benimle eş derecede Bir zamanı, bir de boyutu. Ki o da yine benim. Üç olduk, biz olduk. Olmadan evvelîde yine beraberdik. Ne zamanın evveli var idi Ne de olmaz sonu. Bakındım sonsuz ufka Boyutun sonu yok idi. Görünmez Sonun başlangıcı, Yine ben idim. Dört bir yönde sonsuzluk, Ben ortalarında yeşil kubbe misali. Benimle beş olduk, ulaşılmaz sonsuz giz. Bakındım, aşağı ben. Ve de en yukarıda ben. İşte o an dört iken yönü altı eyledim. Ben ortalarında, cümlemiz yedi. Döneriz sema misali. Zaman ile birlikte Cümlemiz oluşturduk sekiz cenneti. Güneşe temsil dam penceresinden içeri. Hangi bir yöne gitsem, Bir sonsuzluk, evren ötesi. Denizde damla gibi, Evren sonsuzluk içinde nokta misali. Zamanın başlangıcına ermez iken akıl. Bitirmeye yetmez kimsenin gücü. Çünkü o benim. Yediler misali. Her yediye bir zıt eyledim. Her iyiye bir kötü. Yedi kat göğe yedi kat yeri. Üst üste yığıp on dört eyledim, Ayna misali. Bir ben yarattım özümden Geçip karşısına nazar eyledim O ana ben olmaktan silkinip Biz oldum Bıkmadım sabırla Sual eyledim “Sen kimsin ben kimim” Her seferinde “Sen sensin ben benim”, Cevabına sabır taşı oldum. Doğru cevap uğruna 72 kez boşaltıp Yine doldurdum evreni Tıpkı yapboz misali En nihayetinde Altı günde cümle âlemi Bir günde, aynamı yarattım. Sonsuzluğun ortasında evreni, Dev inci misali, Evrenin incisi dünyayı, Dünya incisi insanı. Yani ki: Ben kendimi yarattım. Ölümsüz insan ve ölümlü Tanrı’yı. 15/01/2007 YARADILIŞ EFSANESİ 2 Ayakları ışıktan Başı rüzgardan. Bedeni dağlardan oluşan Ve kanatları rüzgardan oluşan Atlara atladılar. Karanlık denizinin derinliğinde ki inciden çıkıp, Islanmadan üzerinden yürüdüler. Yel gibi geçtiler. Dağları sırtlarından indirip, Önce altından Sonra bulutlar misali içinden geçtiler. Kamçıları şimşekten ve çataldı. Ve kendi bedenlerindendi Güneşi kalplerinde kızıl kıyamet ısıtıp, Avuçlarında soğuttular. Arkalarına bakmadan Suların kılıç kadar keskin, Dağların kaldırılmayacağı kadar ağır, Yarılamayacağı kadar sert, Ateşin soğumadığı ve Rüzgârın tükenmediği Dersim diyarına vardılar. Atlarını çayıra çakmadan, Saldılar özgürce yaylalara. Bin tanrılı diyarın, Bin birinci meydanında, Daldılar otuz bin yıllık muhabbete Cümle âlem halka oluverdi. Melek-i Tavus da ümmetiyle Yundu ilişiverdi bir köşeye. Nazar eyledi inciyi muhabbet penceresinden Munzur’un tam ortasına halka olup Kurdular sofralarını Hak lokması yeşil elle dağıttılar. Bir an nefislerini tutamayıp oldular bir sınav Kendileri gibi bir can olan balıkları Attılar ateşe Pulları al al kızıllaşıp renklendi tam sofraya hak lokması olacakken Kızıllaştılar pişip can aldılar ve de kutsallaştılar. Daldılar Munzur’un ak süt sularına. Munzur Hızır suyu ve de alabalıklarıyla Ogün bu gün Ey piro piroy mın Lı çiyay Dersimê Bang ke bıla ware Xudiye dehe û du ocaxê Em kullî Çellın lı vî çılleyî ne İro cemi mey sıfteye Semah mey pêşine Otuz bin yıl sonra kalktılar ayağa Ve omuz omuza Göğe merdiven oldular. Olmuşlarken onlar bir tek Cümle evliyalar ve peygamberler. Miraç odular sinelerine. Doksan bin kelam muhabbetine Yazdılar seccere misali Ters çevirili Kutsal kasenin Yani ki yeşil kubbenin hatırına, On iki bin Yeşil öküz derisine Doksan bin kere doksan bin, Cümle mahlukun cemaline. Lefi Mahfuz Demir kalem ile Ve karanlıktan çıkıp gelen bu süvariler, Munzur suyu beyaz süt yerine, Kızıl akınca: Cellatlarını kılıç yerine kalemle kestiler. Şelaleleri yukarı tersine akıttılar. Binlerce mazlumun adını, Silgilerle deftere yazdılar. Atlarını bıraktıkları yaylalara Almadan Hızır’a teslim eyleyip, 1938’in Miladında ve bir yaz sabahı Bindiler kırk bin tabuta Selamsız döndüler. Işığın başladığı o ilk noktaya. 1/02/2008 Seyfi MUXUNDİ[/size] Konu Seyfi MUXUNDİ tarafindan (02-08-2009 Saat 12:26 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Seyfi MUXUNDİ For This Useful Post: | Onurcan (02-10-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|