![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#81 | ||||
|
Bizden Biri |
Alinti:
Size ağır konuşursam hem kalbiniz kırılır hem de ben boşyere yöneticiden fırça yemiş olurum. Lütfen biraz daha yaftalamadan ve yargılamadan konuşun. Müslümanların alayı sunnidir ben şimdi size sunni yobaz diyor muyum? Alevilik Bektaşilik içinde de geçen birsürü şey Şii kaynaklarında geçmektedir. Şimdi Bektaşilik şii mi oluyor? İMAM CAFER'in sözleri ise şii yada gulatı şi kaynaklarda geçmektedir. Şimdi siz şii kaynaklarından olmayan bir İmam Cafer sözünü söyleyinde bizde bilelim. İran şiileri tam şii değildir.Sunnilemiş şiilerdir. Sunni ile kastettiğim sünnettir.Peygamberin sünnetini uygulayanlara sunni denir. Dolayısıyla şii ile bugünkü iranlıları anlamak çok yanlıştır. Alinti:
**** Sana ben hadis'e inanmanı söyledim mi? İnanıyorsam da bu inancım bana aittir SANANE??? İMAM CAFER'in Şii kaynaklarında sözleri olamaz mı? Mesela deyişlerinizde övdüğünüz saz çalıp semah ettiğiniz İMAM CAFER'in elinde kaç hadisi var? Yoksa İmam Cafer'i bir türkü sözü mü yapmaktasınız SADECE. Bu mu sizin onun yolundan gitmeniz? Ha gayret çocuklar kanacakmış bana.Lafa bak ya.Yok gülmekten karnına ağrı girmiş. Karnın ağrıdıysa doktora git kardeşim banane sölüyon. Bu kadar yobazlık ve şaklabanlık olamaz yav. EĞER BÖYLE DEVAM EDECEKSENİZ BENİM YAZDIĞIM HİÇBİR YAZIYA YORUM YAPMAYIN RİCA EDİYORUM. Alinti:
İmam Cafer hacca bile gitmiştir Takiyye için. Fakat bir sözünde hacca güdenlere ZİNA ÇOCUĞU demektedir ki biz bu sözün Halk arasında hangi formda kullanıldığını biliriz. Ama sizin yorumlarınız her manada zahirperest olduğu için İMAM CAFER'in sırrını anlama ihtimaliniz yok. Ona ERMEK her babayiğidin harcı değildir. Onun sırrına EREN'dir gerçek EREN. Alinti:
Doğru söze ne denir. saygılarımla baba ilyas
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
||||
|
|
|
|
|
#82 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Canlar kullandığımız kelimelere dikkat edelim lütfen. akis halde yaptırım uygulanacaktır. Sürekli aynı şeyi yazmak zorunda kalıyorum. Kimse bir diğerinin yazdığını kabullenmek durumunda değil. eleştirileriniz elbette olacak. Fikirlerinizi yaftalama yapmadan ve hakaret etmeden belirtiniz lütfen. İllaki aynı fikirde olmak ve aynı düşünceyi paylaşmak zorunda değiliz. Krşıdakinin fikirlerinin değiştirmek gibi bir zorunluluğunuzda yok. HErkes bildiğini paylaşsın , konu üzerine yasın lütfen.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Alibaba (03-05-2011) |
|
|
#83 | ||||||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 523 Times in 275 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote=Baba İlyas;128024][font="Arial Narrow"][size="3"]
Alinti:
Hakk'in yarattigi kul bana neyler Kendi kalbin arit bize ilisme Sendeki küfr bendek' imana neyler pir sultan soz oldu su kalem tutan elimize !!!!!!!!! Alinti:
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Ey sofi özüne bir muradim var Elin günahini sen mi görürsün Yüzün kara bir külhanda yerin var Ali divanina nasil varirsin Lokman sofusunu eli tutarsin Hakk'in dösegine yere yatarsin Bilmem yetmis iki dilden ötersin Sen bu dilin kangisini bilirsin Pir Sultan Abdal'im böyle olunca Ihlas talip muradini alinca Devir dönüp halin ile gelince Sen de bu huy ile murdar olursun Pir Sultan Abdal Alinti:
Alinti:
Alinti:
Vay vay vay saskinligimi gizleyemiyorum ama gozleme yapip yiyorum . ![]() Hadi eyvallah |
||||||||
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1158 Times in 603 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59