![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 |
|
Can Bizden Biri |
ağız aynı olunca,
sonuc da aynı oluyor,istanbullu talip, Uslup ve söylemlerini düzelt öyhle gel, Yoksa seni anlayacak çok insan muhakkak vardır, sen o sitelere git, Burda EDEP liler yer alacak. Tamam can.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Derman (02-27-2009), Sır_kapısı (07-14-2009) |
|
|
#32 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Gaziantep
Üye No: 1808
Thanked 37 Times in 22 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Şah-ı Merdan cuşa geldi sırrı aşikar eyledi
“Yağmuru yağdıran benim” deyi Ömer’e söyledi Ol dem şimşek yalabıdı Yedi Sema gürledi Hem Sakidir, hem Baki’dir, Nur -Rahman’ım Ali! Sefil Ali DENİLMİŞ Bildiğimiz üzere yolumuzda 4 kapı ve kırk makam var ilmi yetmeyenler şeriat makamını aşamayanlar marifet kapısının hakikatlerine ve sırlarına eremezler. Şimdi bu hakikat ve marifet kapısını aşmış SEFİL ALİ nin mısralarını basit bir düz mantık ile yargılarsak yoluda erkanıda saptırırız. devam edelim... Bende insan olarak Allahın sureti ile yaratıldım. Yani rahman ve rahimim Rahman ve rahim : Sevgi ve şevkatli Bir insan sevgi ve şevkati barındıramaz mı? Hz Ali rahman ve rahim veya nurrurahim olmakla Tanrı olmuyor. sevgi ve şevkat sahibi oluyor. Ayrıca Keramet sahibi bir VELİ makamında olan bir zatın yağmur yağdırması akla ters değil. anadoluda yaşayan sünni alimler hakkında bile bu tür müşahedeler yaşanmıştır. Şahit olmuşlardır kerametlere. Yeter ki hakikat makamına marifet makamına gelmiş olsun. Eyvallah. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yOK BE sIR kAPISI CAN,
dEYİŞİ BİR DAHA OKU, TEKRARLA, Keramtmi, Kıyamet mi? yorumunu bir daha yap, Allahın sureti bilinmiyor, Yaratılmada Alevi öğretisinde mevcut değil, |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Gaziantep
Üye No: 1808
Thanked 37 Times in 22 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 32
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Eleştirinizi anlıyorum ama aşağıdaki Pirsultanın deyişi Size Katılmıyor Bakınız isterseniz. Mevlâ Çün Yaratti Ahmed'i Nurdan Adem Olan Gelir Nura Çevrilir Böyle Kurulmuitur Bu Çarh-i Devran Mansur Olan Gelir Dâra Çevrilir Burada hem MEVLA kelimesi var hem de Yaratti kelimesi var? Hemde Hakkın nurundan yaratıldığı ifade edilmiş. " Peygamberliğin nuru aşkına sözünü çağrıştırıyor aynı zamanda." Bence şiiribir daha düşünün VE Ey Rıza takat yok hakkı inkara Sen mahrem imişsin didarı yare Şimdi agah oldum sırrı esrara Alemi yaratan vicdan sendedir söz:rıza tevfik Yaratmak burada da var... HAK BİR GEVHER YARATTI Hak bir gevher yarattı kendinin kudretinden, Nazar kıldı gevhere, eridi heybetinden. Yedi kat yer yarattı o gevherin tozundan, Yedi kat gök yarattı o gevherin buğundan. Yedi deniz yarattı o gevher damlasından, Dağları muhkem kıldı o deniz köpüğünden. Muhammed'i yarattı mahluka şefkatinden, Hem Ali'yi yarattı müminlere fazlından. Kayıp işi kim bilir meğer Kur'an ilminden, Yunus içti esridi o gevher denizinden. Yunus Emre Yaratmak Yunus Pirimden de var Alevilikte YARATMAK var.. Kuranın da olduğu aşikar... bence bir yukarıdaki sözünüzü iyi daha düşünün sevgili can Gerçeğin demine HU Konu Sır_kapısı tarafindan (07-15-2009 Saat 10:47 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links