![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 | ||||||||||
|
Bizden Biri |
Alinti:
İşimize gelmeyene uydurma,işimize gelene bu kitap Cafer'e aittir mi diyeceğiz ? Bu tür sözler ALİ ve 12 İmamlardan çok fazla nakledilir. ALİ'nin de sözünü yazdım . Alevi Pirleri de ALİ'yi sevmeyenlere lanet eder. Siz de haklarında hiç denecek kadar çok az şey bildiğiniz halde onları İranlı yobaz Mollalarla ilişkilendirip,gerçek taraftarlarını hiçe sayarak onlara en büyük hakareti etmiş olmuyor musunuz ? ALİ'yi ve onun kutsal yolunu inkar edenlere yalakalık yapmaya ihtiyacım yok.ALİ'nin de ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. Bakın Alevi pirleri ne diyor ; Pir Sultan Abdal; Gelin canlar bir olalım Münkire kılıç çalalım Hüseynin kanın alalım derken ALİ'yi inkar eden yobaz sunnilere KILIÇ ÇALALIM diyerek onları katletme çağrısı yapıyor. Birini katletmek ona fahişe evladı demekten daha mı iyidir sn Naki ? Bakın Pir Virani ne diyor ; Ali'yi sevmeyen ol cana lanet Ali'dir ey Virani tende canın Kim Ali'yi sevmedi,LANET BEGAYET Yani ALİ'yi sevmeyenlere lanet olsun diyor. Bir kişiye fahişe evladı demekle ona lanet etmek arasında fazla fark yoktur. Alinti:
Burdaki VELAYET ,"Tanrı Dostluğu" olmaktan öte birşey değildir. Terim anlamdaki VELAYET ,Allah'ın yeryüzündeki hilafeti(sureti ve hücceti),Peygamberin kendisinden sonra yerine geçecek kişinin Vasiliği anlamına gelir. ALİ'nin Velayet ve İmametini kabul eden biri Ebu Bekir Ömer'in ve Osman'ın halifeliğini kabul edemez. İmam Bakır'a göre kim ALİ'den başkasının Velayetini kabul ederse Tanrı'ya ortak koşmuştur.(bkz.tüm Şii tefsirleri) Alinti:
Alinti:
(Feyzi Keşani-Kelimetul Meknune) Alinti:
İrandaki Ehli Hakçıların ve Kızılbaşların bu eseri bildiğini düşünüyorum. Siz Alevilerin sadece Anadolu da olduğunu varsayarsınız farklı Alevi tanımlarıyla konuştuğumuz sonucu çıkar ortaya. UMMUL KİTAP ise kesin olarak İmam Bakır'a aittir ve bir BATINİ kaynağıdır. Eserin içinde sizin iddia ettiğiniz gibi Ortodosk İslam'ı onaylayan hiçbir unsur geçmez. Aksine NAMAZ,ORUÇ,HACC vb terimlerin gerçek manalarını ortodoks islam'a aykırı biçimde açıklar. Hulul inancına cevaz verir ,ALİ'nin ve Ehlibeyt'in Tanrılığını iddia eder. Alinti:
Kaç ülkeyi İslamlaştırmak için cihad yapmıştır ? Muhammed'den sonra yaptığı savaşlar müslimlerle midir yoksa gayrimüslimlerle mi ? ALİ kaç kadını recm etmiştir ? Kaç kadını çarşafa sokmuştur ? Kaç kadını kırbaçlamış yada kezzaplamıştır ? Kaç hırsızın elini kesmiştir ? Ali'nin içtiği içki(Nebiz) İran da caiz midir? Ayrıca ALİ'nin nehcul belaga içinde de bugünkü Ortodoks İslam'a aykırı şeyler var. ALİ bu eser de birçok yerde GAYB'ı bildiğini,Gayb'tan haber verebileceğini söyler. İslam'a göre gaybı yalnızca ALLAH bilebilir. Alinti:
Şeriatı redd ,daha ALİ'nin oğlu İbnul Hanefiyye zamanında ortaya çıkmıştır. Hatta ALİ'nin hayatında Sebeiler diye anılan topluluk içinde. Tabi Sunnilere göre ALİ bu topluluğu kuyulara atıp yaktırmış. Ben de ALİ'nin diğer şii kaynaklarındaki sözleri delil getirerek Şeriat'ı çürütebilirim. Ali'ye rağmen Alicilik deyiminiz de çok mantıksız. Bu adamlar Alicilik ve Ehlibeyt uğruna hayatlarını feda etmiş kişilerdir. Sunni olup refah içinde de yaşayabilirlerdi. İsmailiyye'nin kurucusu İmam İsmail ALİ'nin 4. göbek torunudur. Senin kaynak aldığın Nehcul Belaga'nın yazarı Şerif Radiyy ise Abbasi kuklasıdır. ALİ'yi açıklamak için tek bir kaynağı baz almak bilim dışıdır. Alinti:
Ben kendi düşünce ve inançlarımı,ALİ ve 11 İmamların sözleri ve yaşamlarıyla delillendirdim. Onların düşüncelerini,kendi ağızlarından,yaşamlarından ve tarihi kaynaklardan açıkladım.Bunu her zaman yapabilirim. Peki sen hangi düşüncene bir kaynak getirebildin ? Düşüncelerini ispatlamak için kıyas yapmaktan ve Aleviliğe düşman kesimin zırvalarını doğru kabul edip ileri sürmekten başka hangi yola başvurabildin ? Aleviliği açıklayım derken Aleviliği baltalamaktan başka ne yaptın? Kendi Aleviliğine ait bir kaynak var mı ? Sen kendi inandığın kaynağa uy bende kendi kaynaklarıma. Senin de Hacı Bektaş'ı seven biri olduğunu biliyoruz. Hacı Bektaş'ta birçok kaynağa göre Namaz,Oruç,Hacc gibi ibadetleri yerine getirmiştir. Hatta onun en önemli öğretisi olan 4 kapı 40 makam içerisinde Şeriat kapısı vardır. Madem Bektaşı seviyorsun,onun yolundan gidip 4 kapı 40 makamdaki her koşulu yerine getireceksin. Namazını kılıp orucunu tutacak ve hacca gideceksin.(desem nasıl olur?) Alinti:
Bu YALAN'a bağnaz sunni A. Gölpınarlı bile inanmamıştır. Hatta Murtaza'l Askeri'nin "İbni Sebe Masalı" isimli eserini Türkçeye çevirmiştir. Alevilere mumsöndü iftirası atan Sunnici yazarların uydurduğu bu yalanlara nasıl inanabiliyorsunuz ? Bu yalanı uyduran ve eserlerinde yazan İbni Hazm isimli pisliğin tam bir ALİ düşmanı olduğunu,ALİ'den nefret ettiğini de biliyor musunuz ? Sizde bir tür Stockholm sendomu seziyorum. Tarihi sunniler kadar tahrif eden,onlar kadar yalan uyduran başka bir kesim olmadığını öğrenmeniz gerekir. Kim kime durup dururken Tanrı diyebilir? Tarihte kime durup dururken Tanrı denilmiş. Ne kadar garip ki kimse Muaviye ve Yezid gibi adi insanlara Tanrı demiyor da, ALİ'ye diyor. Ne hikmetse tarihte sadece ALİ'ye değil,onun oğlu İbnul Hanefiyye'ye de Tanrı denilmiş.İmam Bakır'a Tanrı diyen öğrencileri olmuş.(Ebu Mansur el icli,Muğire b. Said vb.) İmam Cafer'i Sadığa ve ALİ'ye İlah diyen HATTABİLER isminde(İlk-İsmaililer) bir topluluk ortaya çıkmış. Hatta ona ibadet etmişler ve ona Hacc yapmaya gitmişler.(Ebul Hattap , İmam İsmail'in en yakın dostu ve hüccetidir.) Bu adamlar kendilerini ateşte yakan bir adama Allah demeye devam etmiş öyle mi ? Lütfen biraz mantıklı düşünün. Bunlar ayrıca Şeriatı da reddetmişlerdir.Namaz oruç ve hacc gibi ritüelleri reddederler. (Çünkü onlara göre bunlar İMAM'ı tanımayan cahillere bir ceza olarak verilmiştir) Şarap içmeyi ve diğer yasakları helal sayarlar.Kısaca şeriatı her türlü reddederler.Ayrıca Muhammede'de inanmazlar. Tarihi kaynakları iyi incelerseniz,ALİ'ye ALLAH diyenleri kuyularda yaktıranlar bizzat Emevilerdir.(bkz.İsmail Kaygusuz) Ayrıca ALİ'nin kendisini ilahlaştırdığı birçok sözü Şii-Caferilerin kaynak aldığı eserlerde mevcuttur. Madem Şii-Caferiliğin ALİ'nin gerçek dini olduğuna inanıyorsun,o kaynaklara da inanman gerekir. Alinti:
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! Konu Baba İlyas tarafindan (09-24-2011 Saat 23:01 ) değistirilmistir.. |
||||||||||
|
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 3927
Thanked 243 Times in 103 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
Gerçekten ilginç bir tartışma. Şimdilik bunu demek istiyorum. Sizlerden yararlanmaya devam edeceğiz.
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to akalem For This Useful Post: | Baba İlyas (09-25-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||