![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Bizden Biri |
Alinti:
deyişin devemında istersen yazarım ama sanırım bu da anlamaya yeter degilim can kardeşim devrim. evet bizim aradıgım hz.ali hep o güzel insanları yani o 7 ulu uzanın aradıgıya hz.ali hep aynı bak koca tutabi ne der can Tuarb.i olma cihanda serseri farkaden kalmadı dünü gevheri kimsenin kimsede haberi yoktur böyle bir acayip devran bulunmaza ali çoktur şah.ı merdan ali bulunmaz der koca turab.ı işte demeki o güzel allah dostu insanlarında aradıgı hz. ali bizim aradıgım hz.ali degilmi güzel can devrim senin yüregine emegine saglı can devrim saygı vede sevgilerimle . ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#13 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Hasan Abim,
Bizde hazretlik yoktur diye biliyoruz, turabi de bu deyişi, sizin anladığınız gibi söylememiş, siz bu yorumu neye istinaden yaptınız anlamadım. Deyişde, Artık herkesin kendini ALİ, yani Pir, alim, bilen biri olarak taktim ettiğini söyleyerek, ali ler çoğaldı ancak ŞAH ALİ bulunmaz diyor, ardığı Hz.Ali değil, ŞAH ALİ, ŞAHI MERDAN ALİ, DİYE DÜŞÜNÜyorum.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
eyvallah canlar sanırım bu deyişin tümün yazmam lazımı diye düşündüm
salma dil gemisin engine aşık erenler ceminde peyman bulunmaz her yerde vaş etme sırı hakikat onu farkedecek bir can bulunmaz ali çoktur şahı merdan ali bulunmaz arifin halinden tarif ne hacet efsane sözlerden eyle feragat nerde bir göster sahip keramet ali çotur şahı merdan bulunma turab.i cihanda olma serseri farkeden kalmadı dünü gevheri kimsenin kimseden haber yoktur böyle bir acayip devran bulunmaz ali çoktur şahı merdan ali bulunmaz sanırım şimdi dah iyi analiz edersiniz degerli can dost lar vede bu bagzı cahil lere da örnek olcaktır öyle yalandan pir yada evliya olunmayacagını saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
sevgili hasan amca
benim algılanmamda tamamını yazman bisey değiştirmedi. benim aksini düşünmeme neden olmadı. neresine farklı bakmış olmalıyızki iki ayrı sonuc cıkardık. ikimizde kendi penceremizden bakıyoruz sanırım ondan... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevilik, asimileşen, islamla |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|