![]() |
|
![]() |
|||||||
| Karışık Köşe Yazıları Alevilikle ilgili değişik yazarların makalelerinin ve Köşe yazılarının yer aldığı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#2 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 29
Üye No: 36
Thanked 3270 Times in 1656 Posts REP Gücü : 26
REP Puanı : 737
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alevilik derslerinin başlamasıyle ilgili yazınızı okudum
fakat benim kafama takılan şeyler var müfredatla ilgili biliyorsunuz Alevilik denilince akla Hz. ali gelirdi şimdilerde bu ideoloji düşme safhasında peki alevilikde temel kavramların dışında neler ögretiliyor dede ,ana, bu tarz kavramlar haricinde nurdan gelindigimiz söyleniyor egerki bu böyle yansıtılıcaksa o cocukların psikolojisi nası olucakdı Hz. alinin hayatı vsr şeylerde ögretiliyormu kaynaklar size göre yeterli ve tammı kaş yapalım derken göz çıkartma olmaz umarım çünkü benim hala kafamda sor işaretleri var hala dogruları bulmaya çalışıyorum saygılar
Ne olursa olsun hayat gerçektir.ne uyandığında hayra yorabileceğin bır rüya,ne de çocukken bir uçurtma kadar renkli sandığın hayallere benzer.Bazen gelir deli bir fırtına gibi tutar kolundan savurur,bazen kışın ortsında baharı yaşatır gönlüne.Çıkmazlara girersin,yokuşlar tırmanırsın.Birgün bakmıssın düzyola çıkmışsın.Kocaman bir kutu gibidir hayat, içi süprizlerle dolu.Tahmin etme ,hep yanılırsın"...
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Gönül Dostu
Üye No: 20
Thanked 639 Times in 282 Posts REP Gücü : 9
REP Puanı : 381
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alevilik Derslerinin Baslamasi.
Dusuncelerimi sunmak isterim. Dun buyuklerimiz inanclarini, cemlerini gizlerken, bugun Almanya'da cocuklarimizin okulda Alevilik dersi almalari guzel bir haber. Velilere ve ogretmenlere cok buyuk sorumluluk dusuyor. Ogretmenlerimizin, cocuklarla ve aileleriyle cok iyi diyalog icinde olmalari gerek, cunku bildigimiz gibi Alevilik uzereni degisik anlayislar ve fikirler var, ve bunun ustune Almanya'da yasanan ayri bir kultur var. Cocuklarimizin bunlari sorun yasamadan anlayabilmesi, kavramasi ve kendini "duzgun" bir sekilde adapte etmesi onemlidir, ve gerektigi yerde ve zamanda yardim, destek alabilecekleri yerler/kisiler olup bunlardan haberdar olmalarida onemlidir. Ogretim Programinda yer alan bu noktalari umarim ogretmenlirimiz basariyla gerceklestirir. Alinti:
Alinti:
Calismalarinizda basarilar dilerim. Saygilar. |
||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Esma For This Useful Post: | Devrim06 (09-24-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|