![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 | |
|
Hakka Yürüdü |
Alinti:
Sayin cok bilmis catth, Sizde bilmediginiz konularda biraz dikkatli olun!! Haydut kim? Bozoklu Şeyh Celâl ayaklanması – 1518 Ali Haydar Avcı Yoksul ve topraksız köylülerin baskı ve ağır vergiler altında ezilmesini önlemek amacıyla eyleme geçen Bozoklu Şeyh Celâl’in eylemi 1517 yılı ortalarında Tokat yöresinde ortaya çıkan kısa sürede önemli ölçüde etkili olan eylemlerden biridir. Etkili olduğu alan: Amasya, Tokat, Zile, Artukabâd ve Sivas yöreleri. Katılımcılar: Vergi yükü altında ezilen topraksız ve yoksul köylüler, yöneticilerin sürekli baskısından bunalan Alevi-Kızılbaş Türkmen aşiretleri. Sonuç: Kalabalık Osmanlı güçleri karşısında dayanamayacaklarını anlayınca 1518 yılı bahar ya da yaz ayında Safevilere topraklarına geçmek amacıyla Erzincan civarina gelindiğinde geriden yetişen Dulkadir beyi Şehsuvar Ali Bey güçleriyle çatışma ve yenilgi. Bu çatışmada Şeyh Celâl öldü. Tutsaklık ve kırımdan kurtulabilen yandaşları Safevi topraklarına geçtiler. Bu olay sonrası Anadolu’da ortaya çıkan bütün halk hareketleri “Celâli” olarak anılmaya başlandı. AYAKLANAN BOZOK’LU CELAL’İN EVİNİN TEKKE YAPILMASI HAKKINDA SORUŞTURMA... YAZI: 6 sefer sene 984 (Nisan 1576), Padişah 3. Murat dönemi, Sadrazam: Sokollu Mehmet Paşa, İran’da Şâh 1. Tahmasb’tır. KİMDEN: Padişah’tan KİME: Bozok (Yozgat), Akdağ ve Hüseyinâbad (Alaca) Kadı’larına HÜKÜMKİ, KONU: Bozok ilçesinde ayaklanan Celâl Bey’in evini Seyfi adında biri Sapık inançlı KIZILBAŞ olduğu yöre halkını kandırıp, tekke yaptığı evine topladığı şikâyeti üzere hakkında soruşturma apılması ![]() Konu Onurcan tarafindan (07-21-2008 Saat 22:35 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-25-2008), CulpanAbdal (09-05-2009), Devrim06 (07-21-2008), Kul Seyyid (07-21-2008), Renas (07-21-2008) |
|
|
#22 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili cath agbi diyerekten bu değişmi anlamıs değilim , eskiden süreç içerisinde birden sinirlenen bir agbimizdin , forumumuza verdiğin aranın ardından sürekli asabi, sert dilli ve coşan bir abimiz oldun
yaz sıcağımı diyelim, nedir.onurcan abimize katılmamak mümkün değil, eski mücadelelerimizi bu kadar basite ve dalgaya alarak vermiş oldugunuz cevabı cözmüs değilim. babaali, pirsultan bun alr içinde aynısını diyebilirmiyiz bu örneğe istinaden.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#23 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 156
Thanked 1722 Times in 620 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cem vakfi ve izzettin dogan kimlerin yaninda yer aliyor ? Bütün bunlar tesadüfmü? Tabiki degil, Ülkücü mafya ,Fetfullah Gülen vs.
Sivas'ta bu yil 50 bin alevi birlikte hareket ederken Izzettin Dogan nerede kimlerle birlikte ortak metinlere imza atiyor?Actirmayin kutuyu söyletmeyin kötüyü diye bir söz var, Simdi burdan agzimi acarsam, ortalik birbirine karisir, Cem vakfinin kurulusu Almanya'nin Essen eyaletinde ülkücülerle birlikte zamanin basbakani Tansu Ciller döneminde baslatilmistir.Bu kurulus icerisinde susurluktaki kazada ölen alevi kökenli emniyet müdürü Hüseyin Kocadag da vardir. Amac Avrupa'daki alevi örgütlenmesinin önünü kesebilmektir. Öyle birilerinin dedigi gibi seriat düzenine karsi degil, bilakis alevi örgütlenmesinin önünü kesmek amacini güden bir yapilanmaya gidilmek istenilmis ve basariya ulasamamistir. Ve bu alevi örgütlenmesinin önünü kesebilme ugrasini her alanda görmekteyiz. Aleviler artik celladina asik olmayacak. Alinti:
Konu Onurcan tarafindan (07-21-2008 Saat 22:59 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Kul Seyyid (07-21-2008), Renas (07-22-2008) |
|
|
#24 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çatth bu abim bize bilmiyorsunuz, analiz edin falan dedi bizde sağolsun akşam akşam acı acı güldük...
Derin analizler ve çözümlemeler var. Duranın dediği gibi ben hala ama hala ama hala çatthın şaka yaptığını düşünüyorum. Onun için cevap yazası gelmiyor insanın. Bilmiyorum. İnsanları anlamak zor. Siyasetçi edası çattha yakışıyor ![]() Diplomatik manifesto....
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Üyemiz
Üye No: 33
Thanked 76 Times in 43 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 51
REP Seviyesi :
![]() |
sayın onurcan..
şimdi, ben kendimden eminim..sende bil.. şöleki,o haydut lafını bugüne uyarlayarak,yani bugün haydutluğa meyilli niteliksiz,sol artıklarını kastederek söledim..öyle bi cenah var biliyorsun.. yoksa o isyanlara katılan hiç bir can için öyle bişi aklımdan bile geçmedi.. hepsi benim nazarımda kutsal insanlardır..çoluğunu çocuğunu bırakıp,dava için canını sunan insanlardır.. ve ben onlarında yüzü suyu hürmetine aleviyiz diyebildiğimizi,geçmişt atılan en küçük bir adımın,bugün bizlere neler sunduğunu iyi bilirim.. bikere bu böyle biline.. seydim,, aslında izzetini bu kadar savunacak değilim.. sana daha öncede demiştim...ne tarafayakınsak o tarafın kutbuna bi konumlanmamız oluyor..bırakın hareket olsun.. ancak insanların,bu kadar pervasızca,otu çöpü bahane ederek,izzettine saldırması,insanı gaza getirici bişi.. izzettinle ilgili eleştirileri yapabilirsiniz ve bende ,yol yöntem ve senin dediğin ''ruh satma''babında eleştiri yapabilirim ve zaten birçok şeyde aklımdan geçmemiş değil.. ancak siz atamı,hain,satılık,şrfsz vs ilan ettiniz.. .......................... o kadar uğraşmış,o kadar canın hürmeti var,o kadar alevi dede bellemiş önder bellemiş,hiç bir saygı yada sorgu gereği duymadan adamı düşkün ettiniz hızır ettiniz.. bu benim açımdan çocukçadır ve niteliksiz solculuktandır.. aleviler isyan etmiştir ama,felsefesi gereği diyaloğa açıktır,,alevilik isyan kültürüdür ,düzene uymaz vs diyemezsiniz..çünki yok böle bişey.. ![]() aleviliği zorla bir isyan kültürü yapamazsınız..hiç alaksı yokki.. bırakın izzettinde o yoldan yol sürsün ve sizin bir canınız gibi sahip çıkın ilerlemesini dileyin isteyin.. seyidim,diplomasi diye bişi vardır,siyaset te vardır.. bu ruh satma değildir...sattırmazlar korkma.. evet başarıya gitmek için belli yollar mübahtır..bunda bişi yok.. izzettini önümüzü açıcı biri olarak,bi soraki adımın hazırlayıcısı olarak düşünün,,soraki adımı aleviler atar zaten..o kadarda oyuncak değil bu iş.. yerisiz nefretleriniz var..ve bunu kötü bir kimliğe dönüştürmüşsünüz.. chp lilerin,hiç bişi yapmayıp yatarak,modaya uyup,kendi ucuz psikolojilerini kurtarmak ve yaranmacılık adına oturup akşama kadar chp yi,baykalı eleştirmeler gibi bişidir.. saçma geliyor bana..abartılı geliyor.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to nisan3 For This Useful Post: | sâre kâl (07-22-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|