![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
Alevilik kültürüne göre tanrı kaç tanedir? Zuhur eder mi? ederse neden eder? Tanrının çoğul olması Alevilik için neyi ortaya çıkarır? Yada neyi ortadan kaldırır? Alevilikte Tanrı nedir? Nasıl algılanır? Nasılda algılatılır? Kime göre tanrı algısı değişir veya değişmesi gereklidir.
tanrı görülmez bir sesin,gerçek akıl sesinin hava içinde çınlamasını emretti.philon.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alevilikte tanrı çoktur.
Orman tanrısı Pir silvanus vardır. Gök ve berket tanrısı BAAL var. Aşk ve Savaş tanrısı İştar/ Zöhre var. Ay tanrısı Sİn var. Güneş Tanrısı var. Tanrı zeus'un var, onun dergahında kutsal Dervişleri/Fahişeleri var. aydınları var, makrssitleri, Türkcüleri ( Gök tanrı Ülgen), Kürt tanrıları var.Işık tanrıları var, Ahura Mazda, Ha birde MAĞRA ALEVİLERİ var. Boş ver Hurufi sen alevilikte ki tanrıları. Senin inancında hangi tanrılar var. Karışma el alemin tanrılarına.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#3 | |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 867 Times in 477 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
vesselam. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
Alinti:
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 523 Times in 275 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Sorulariniz Tam olarak icimizde hangi kesime yoneliktir ? Bazi sorulariniz alayci kacmis kanatimce !!!!! 7 senedir siz bu sorulara bir cevap bulamadiysaniz bir gunde size nasil kavratacagiz ? SAygilar |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Alibaba For This Useful Post: |
|
|
#6 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
Bu konu değil. Bu başlık ALEVİLİĞE BİR HAKARET başlığıdır. ne demek alevi kütürünnde KAÇ TANRI var. Bu başlık bizimle "Tİ" geçmek için atılan bir başlık. BU katılımcı zaten ALEVİ kökenli değildir. Daha öncede Aleviliği MAGARA aleviliği gibide katagorize de yapmıştır. Ben bu konuyu sizin kapatmanızı beklerdim. Hatta silmenizi. Alevilikte böyle bir teolojide yok, İnançda yok, Kültürde yok. Ben konuya bu şekilde girmek istemedim ve o zaata karşı "İRONİ" olarak Tanrı BAAL, zeus vs. yazdım. Bu başlık ve içeriği bize hakarettir. Saldırıdır. Ve bu konuya karşı BİLGİde gerekmiyor. Ne bilgisi olcak. 15 Tanrımız var desek bilgilmi olacağız. Bu konuyu kapatmanızı ve rica ediyorum. |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Baba İlyas (01-09-2012), esonto58 (01-09-2012) |
|
|
#7 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12727 Times in 5991 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
Sevgili işcanbaba görüşlerinze saygı duyuyorum. Bunu ciddi olarak dillendirmeniz biz ve okuyucualr için daha faydalı. Konuya sizin gibi bakmayan (sadece) okuyucu pozisyonunda ki canlar ne anlatmak istediğinizi anlamayacaktır. Düşüncelerinizi net olarak ortaya koymanız hem konuyu başlatan arkadasımız hem biz hem de okuyucular için doğru olandır. Ayrıca konuları polemiğe de dönüştürmeyecektir.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
REP Seviyesi :
Görüşlerimi ciddi olarak yazdım.
Bu konu başlığı bile "Tİ " GEÇMEK İÇİN YAPILMIŞTIR. BİZLERE VE İNANÇIMIZA HAKARETTİR. Bunun düşünce , fikir ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu kişinin uzaklaştırılması, konunun kapatılmasını talep ediyorum. Bu konuyu ve içeriğini düşünce olarak sunmakta, öyle anlamakta abesle iştikaldır. Bu adam nerden duymuş , nerden okumuş Alevilikte tanrılar olduğunu. Neyse yazıp durmayım. klavyeme hakm olamıyacağım belki. Hadi Tanrıları olan aleeviler yazsın. Felaket bi durum ya |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#9 | |
|
Can Bizden Biri
Üye No: 2975
Thanked 867 Times in 477 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Sayın işcanbaba tenakuzu ve kendi görünümün sosyolojik yaşamsal antropolojik olarak bakıştan çok us ve hakikat bilinci dışına parapsikolojik marjinal, redüksiyonelleştirme şartı ile mevzuları alması ne kadarda mantıksal olamayan statükocu anlayışın zorlaması olduğu görmekteyiz. Üslup ve münazara itici değil öğretici olarak yapılmalıdır. Bu yapılmıyorsa veya bundan uzak kaçılıyorsa nedenleri aranmalıdır. Analitik nosyonu eldeki verilerle geliştirmek boynumuzun borcudur. “Tanrı-insan-Ali "Konu başlığında ve buna benzeyen konuların kavramı ne üzerine yoğunlaşmıştır. Bilimin sistematik incelemesi adına ayırarak gelişmesini ve yol bulmasını sağladığı, teolojiden, etnografya metod, arkeoloji, felsefe vb. dalları ele alınarak geliştirilmesi dönemsel gelişimin çözülmesi görünmesi gerekir dememizi bile kayda almadan tartışılan nasıl bir kopyalama sistemiyle aktarımları bir gözden geçirdiğimizde ne göreceğiz? Tanrı Ali midir? Ali tanrımıdır? İnsan Tanrımıdır? Tanrı insanmıdır? Vb.Alevilik için hakaret mi? Buna benzer çok sayıda aktarımlar ve değişler şiirler mevcutken bunu en anlaşılır halk diliyle konuyu açmak siz ve türevleriniz için tuhaflık oluyor. İnanınki farazi söylemleriniz öznel tavrınız nasıl bir gelişmeler çiziyor artık görünmektedir. “ti“ geçiyor söyleminiz içinde mazur görmeyin (görün)ahlakı boyutu argo usulü yakıştırmanız yakışık değil. Alevilik değişimi takip etmek. Yenilenmek yenilemek değimidir? Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (01-11-2012 Saat 01:25 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to HURUFİCAN-ERZİNCAN For This Useful Post: |
|
|
#10 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
Alevilik yenilenmek içinde değildir. Öyle bir görevi falan da yok. İkrar veilen ve İMAN edilen yerde yenilenme de olmaz, değişimde olmaz. Tanrı Ali'mşdr, söylemi başka. Alevilkte kaç tanrı var vs. demek başka. Alevilikte Ali'nin ve soyunun kutallığı ve tanrısallığı tartışma götürmez. Ancak, alevilkte kaç tanrı var demek, "Tİ" ye almaktır. Bu sitemizde o kadar çok fantazi sahibi var ki, "TAŞ"'ın melakeleri olduğunu söylemete. Cebrail mi? dersiniz. Felsefe ile inanç bir birinin ZITTIDIR. İkisi bir arada olmaz. Bu konu başlıı ile hakarettir. Ben yönetici olsaydım bu başlığı kitalerdim. Senide 3 Ay yasaklardım. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Alibaba (01-12-2012) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||