![]() |
|
![]() |
|||||||
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Gönül Dostu |
KORU KENDİNİ
Kaldırınca tabancasını Nişan almak için sarı saçlıya Parıldayıverdi gözleri Koru kendini Kırlangıçlar uçuştular Korkudan çığrışıp Kanat çırparak koru kendini. Hadi söyle bana müziği seversin sen Nasıl çalar insan hapishanede Ağrılardan, sızılardan sonra Romatizmanın zincirlerin kemirdiği elleriyle. İşte nişan aldı tam Kemanının üstüne Iskalamaz iyi nişancıdır Koru kendini Ama teller gene şakıdılar Doldular havayı titrek titrek hiç umursamadan. Hadi söyle bana müziği seversin sen Nasıl çalar insan hapishanede Ağrılardan, sızılardan sonra Romatizmanın zincirlerin kemirdiği elleriyle. "Havasız bir delikte Gıcırdayan somya üstünde yatakta Yakalanmışsın berbat bir öksürüğe Gel de şarkı söyle. Ama yine de sarı saçlı adam Devam etti kemanı çalmaya Dirildi içimizde ölü düşler." A. KADİR
Koyun beni hak aşkına yanayım
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 202
Thanked 367 Times in 187 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 154
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
BİR İNSAN Seni bir gün çekip aldılar topraktan, benzedin köksüz bir ağaca. Önce öğrettiler sana uygun adımı, sonra büyük şehirlerini gösterdiler Avrupa'nın. En muazzam saraylar karşısında bile sen evini unutmadın. Varşova'da kaputun kaldı, Dunkerk'te arka çantan. Düştü bütün fotoğrafların Sivastopol'da. Bir şafak vakti Paris'te bıraktın zavallı yüreğini, kurşuna dizilenler karşısında. Lanet okusunlar sana bırak, iyi bir asker olamadın diye. Ölmesini bildin ya sen arkadaş kurşunuyle, iki çürük patatesi ekmek torbanda unutarak! A. KADİR |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: İstanbul
Üye No: 138
Thanked 806 Times in 477 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 227
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
yüreğine sağlık can
![]()
Ağlama çocuk güzel günler göreyeceğiz! Güneşli günler...
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DeNiz_MaVisİ For This Useful Post: | sibelinsesi (09-15-2008) |
|
|
#4 |
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
AÇILIR KAPILAR Cansel'e Alır seni korum damla damla suyuma, ekmeğime, aşıma, kaygıma, sevincime, acıma, umuduma, sabrıma, gücüme. Alır seni bölerim parça parça, dağıtırım topraklara, denizlere, geceye. Açılır her sabah kapılar gözlerinde, girerim ışıltılı, yemyeşil bir bahçeye. A. KADİR |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
BU SU ÇOĞALA ÇOĞALA Yaşlılara saksılar dizdim, bahçeler yaydım. Yorgunlara diri beden verdim, taze yürek. Döşekler serdim hastalara, rahat, yumuşacık. Nerde yalan dolan gördüysem kızardım. Yiğit yüreklere, dedim, canım armağan. Ardına kadar açtım çocuklara kapıları. Dostluklar boy attı yeryüzünde, dostluklar orman orman. Ebemkuşakları gökyüzünde fır dolandı. Yürüdü dağlardan ovalara doğru gümbür gümbür bir deli su, yıktı bu su önüne geleni, bu su, çoğala çoğala. İnsanlar insanları aldı götürdü. Ne kavga kaldı, ne zulüm, ne korku. A. KADİR |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Gönül Dostu
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
ÇİÇEKLERİ UMUDUMUZUN
Çok olun, çocuklar, çok olun, yüzlerce olun, binlerce olun, onbinlerce. Daha çok olun, daha çok olun, yapraklar kadar, balıklar kadar çok olun. Bu dünya ne tek tek yaşamakta, bu dünya ne rakının, ne şarabın içinde, bu dünya ne parada, ne pulda, ne kalleşlikte, ne zulümde. Bu dünya aşkın içinde, alın terinde. Çok olun, çocuklar, çok olun, el ele verin, çocuklar, el ele, yaşayın dünyayı doya doya, açın kapıları, camları güneşe, ne yeise kapılın, ne korkuya, çok olun, çocuklar, çok olun, el ele verin, çocuklar, el ele. Mutlu olmak varken bu dünyada, geceler geldi dayandı kapımıza, olduk acımızla sarmaş dolaş, bekledik düşümüzle koyun koyuna. Çok olun, çocuklar, çok olun, yapraklar kadar, balıklar kadar çok olun, el ele verin, çocuklar, el ele, bütün gündüzler sizin olsun, yaşayın dünyayı doya doya. Çocuklar, çiçekleri umudumuzun. A. KADİR |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to sibelinsesi For This Useful Post: | mihrali (09-15-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|