![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Can |
Eğlen hocam eğlen bir sualim var,
Edep nedir erkan nedir yol nedir. Benim Karacaoğlan olduğum belli, Dede nedir abdal nedir kul nedir. Yıkılmaz mı Mevlanın yaptığı yapı, Hak Muhammed dini, yaptığım tapı, On iki bahçede kırk sekiz kapı, Eşiği bekleyen iki kul nedir. Gayet ince derler sıratın yolu, Yarın ana varanın nic’olur halı, Üç yüz altmış altı selvinin dalı, Arasında açan iki gül nedir. İkimiz de bir göğnekte dururuz, Göğnek perde başka başka yürürüz, Biz de inamız oda od ururuz, Ataş nedir, tütün nedir, kül nedir (Çelişkili bir nefes... yorumu olan varsa bekliyorum)
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Ali karul (10-30-2008), rayber özgür (07-27-2008) |
|
|
#22 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yalana da deli gönül yalana
Yedi iklim çar köşeyi dolana Soğuk sulu yaylalarda sulana Meğer bu dünyanın sonu yoğ imiş Bayrak çekip padişahlık sürmedim Gurbet elde inim inim inledim Kulak verdim dört köşeyi dolandım Arkam sıra gıybet eden çoğ imiş Başına bağlamış ibrişim puşu Her daim böyledir feleğin işi Tırnağın var ise başını kaşı Kardaştan kardaşa fayda yoğ imiş Karac'oğlan der ki yorup yormadan Usandım ben el işine yelmeden Çok yaşayıp mihnet ile ölmeden Az yaşayıp bir dem sürmek yeğ imiş..
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | Ali karul (10-30-2008), Kul Seyyid (10-03-2008) |
|
|
#23 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 24
Thanked 2786 Times in 1022 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
Esti seher yeli söküldü seller
Gidiyorum kömür gözlüm ağlama Ağlamanın vaktı geçti ne çare Kemend atıp yollarımı bağlama Yolunu yolumdan ayırdı Gani Gelin gurbet ile gönderin beni Şu başım oldukça unutmam seni Ben yarsızım deyü yanıp ağlama Sana derim sana kaşı kemanım Büküldü kametim geçti zamanım Gidiyorum yedi benli ceranım Yarim gitti deyü yürek dağlama Karac'oğlan der göz yaşım silinir Bir ah çeksem yüce dağlar delinir Yüreciğim bölük bölük bölünür Yaş döküp de arkam sıra çağlama |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to kızıl_can For This Useful Post: | Ali karul (10-30-2008), Kul Seyyid (10-03-2008) |
|
|
#24 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 20
Thanked 639 Times in 282 Posts REP Gücü : 9
REP Puanı : 381
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Değirmenden geldim beygirim yüklü
Şu kızı görenin del'olur aklı On beş yaşında da kırk beş bölüklü Bir kız bana emmi dedi neyleyim Birem birem toplayayım odunu Bilem dedim bilemedim adını Albıstan yanaklı Kürtler kadını Bir kız bana emmi dedi neyleyim Bizim ilde üzüm olur alc'olur Sızılaşır boz kurtları aç olur Bir yiğide emmi demek güç olur Bir kız bana emmi dedi neyleyim Karac'oğlan der ki nolup nolayım Akan sularınan ben de geleyim Sakal seni cınbızınan yolayım Bir kız bana emmi dedi neyleyim Neylesin... |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Esma For This Useful Post: | Ali karul (10-30-2008), Kul Seyyid (10-03-2008) |
|
|
#25 |
|
REP Seviyesi :
Üç güzel oğlu der şöyle bir yiğit,
Söylediği sözü yola getirir. Yiğit olan, sırrın kimseye demez, Kötü, kalbindekin dile getirir. Yalnız git, yoldaş olma yüzsüze, Selâm verme erkânsıza, yolsuza. Komşu olma namussuza, arsıza, Akibet üstüne hile getirir. Dilberin koynuna girsem, görmese, Bir dilbere öğüt versem, almasa, Bir yiğit kendi miktarın bilmese, Akibet başına bela getirir. Karac'oğlan der ki: Her sözüm haktır, Yiğit olmayanın yalanı çoktur. Cehennem yerinde hiç ateş yoktur, Herkes ateşini kendi götürür. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | Ali karul (10-30-2008) |
|
|
#26 |
|
REP Seviyesi :
Hakk'ın kandilinde gizli sır idim
Anamın beline indirdin beni Ak mürekkep idim, kızıl kan ettin Türlü irenklere yandırdın beni Anamın karnında ben neler gördüm Yedi derya geçtim, ummana daldım Dokuz aylık yoldan sefere geldim Bir kapısız hana indirdin beni Ben de bildim şu dünyaya geldiğim Tuzlandım da çapıtlara belendim Bir zaman da beşiklerde eğlendim Anamın sütüne kandırdın beni Beş yaşında akıl geldi başıma On yaşında gider oldum işime Varıp ta değince on beş yaşıma Bir kuru sevdaya yeldirdin beni On beş yaşadım, yirmiye yol oldu Otuzunda çevre yanım göl oldu Kırk yaşadım, hayrım, şerrim bell'oldu Hayrımı, şerrimi bildirdin bana Ellisinde yaşım yarısın geçti Altmışında yoluna yokuş düştü Yetmişinde biraz tebdilim şaştı Mertebe mertebe indirdin beni Sekseninde beratçığım yazıldı Doksanında kan damarım üzüldü Yüz yaşında azalarım çözüldü Bir sabi masuma döndürdün beni Karac'oğlan der ki, yaktın yandırdın Ecel şarabın verdin kandırdın Emreyledin Azrail'i gönderdin Hiç de doğmamışa döndürdün beni |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | Ali karul (10-30-2008) |
|
|
#27 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 323
Thanked 316 Times in 174 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 217
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Gönlü pek geniş bir ozanmış sanırım
gittiği her memlekette bir kıza sevdalanmış ![]() |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to KızıLKumsAL For This Useful Post: | Arjin Efruz (10-30-2008) |
|
|
#28 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
Bence Karacoğlan da takkiye yapmış. Yani gerçek sevdasını açıkça söylemesi canına mal olabileceğinden, sevdasını başka bir perdeye gizleyerek anlatmış. Aksi takdirde beline düşkün birinin, ağzı ne kadar sükseli laf yapsa da Alevilerce yüzlerce yıl yaşatılacak kadar sevilmesi mümkün değildir. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ALA GÖZLÜM BEN BU İLDEN GİDERSEM
Ala gözlüm ben bu ilden gidersem Zülfü perişanım kal melil melil Kerem et aklından çıkarma beni Ağla gözyaşını sil melil melil Yeğin ey sevdiğim sen seni düzet Karayi bağla da beyazı çöz at Doldur ver badeyi bir daha uzat Ayrılık şerbetin ver melil melil Elvan çiçeklerden sokma başına Kudret kalemini çekme kaşına Beni unutursan doyma yaşına Gez benim aşkımla yar melil melil Karac'oğlan der ki olup ölünce Bende güzel sevdim kendi halimce Varıp gurbet ele vasıl olunca Dostlardan haberim al melil melil
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DELİ GÖNÜL
Deli gonul gezer gezer gelirsin Arı gibi her çicekten alırsın Nerde güzel görsen orda kalırsın Ben senin derdini çekemem gönül Santur mu istersin saz mı istersin Ördek mi istersin kaz mı istersin Tomurcuk memeli kız mı istersin Ben senin derdini çekemem gönül Çıkıp yücelere bakmak istersin Coşkun sular gibi akmak istersin Her güzelle yatıp kalkmak istersin Ben senin derdini çekemem gönül Karac'oğlan der ki okuyam yazam Keleş değilim ki kervanlar bozam Giyinem kuşanam bir hosça gezem Ben senin derdini çekemem gönül |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Devrim06 (01-22-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|