Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik Araştırmaları

Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-30-2011, 11:13   #181
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Sayın Tahtacı'nın uslup konusunda daha önce sıkıntılı mesajıyla karşılaşmadık. Bu yazısınında amacını aştığını ama göründüğü niyetle söylemediğini sanıyorum. Kendisi buşekilde anlaşılacak bir yazı yazmadığını beyan edecektir.
diğer yandan. sayın Tunç, Tahtacının mesjına kızarken üstüne faslasıyla eklme yapmışsınız. Yetmedi ocakzadelere de giydirmişsiniz. Sizde ikkat ediniz yazdıklarınıza.

Tahtacı ve Tunç arkadaşlarımız daha önce ki uslupları da dikkate alınarak 1 er gün uzaklaştırılmışlardır. Umarım bundan sonra bu tür mesajlaşlamalar görmeyiz.

Konu için yeterince uyarı yaptım. En ufak bir uslup bozulmasında konu kapatılacaktır.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
Tahtacı35 (12-12-2011), İşcanbaba (11-30-2011), ŞahımMerdan (11-30-2011)
Alt 11-30-2011, 17:57   #182
Aliekber
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 42
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 14
REP Seviyesi : Aliekber is on a distinguished road
İletişim

Sabırla Her yazılanı okudum Bizler sizinle Sayın Naki, Sayın İşcanbaba ve Diğer Dostlar Günlerce bu konular üzerinde başka başka sitelerde Tartıştık Yazdık konuştuk yine Aynı Şeyleri Konuşmuyormuyuz. Yaşıyan Bir Gerçek üzerinde tartışmalar niye.

Dostlarım TUNÇ, ve Şahımmerdan sizlerle sabırla yazışmaya devam ediyorlar Ama,

İnanın Ben Artık Bu Konuda oturup Konuşmaktan yanayım Gözlemlerle birikimlerle. Zöhre Ana'nın şato dediğiniz binasını Bilmeyeniniz Yoktur. Buyrun misafir olun o binayı görürsünüz. Daha Önce Başka siteden Akadaşlar geldiler Binamıza ama ne garip bir durumdur siz misafirliğe gidiyorsunuz ama ev sahibine haber vermeden gizlice. Neyse bu konumuz değil.

Zöhre Ana Konusunda bizlerin bir sakıncası yada gizlediği bir durum yok Araştırma Yerinde Gözlemle Yaşananları ve geçmişi değerlendir öyle konuşulur ve konuşuruz. Bizim site icerisinde Yayınladığımız Yazılara ilave olarak söyleyeceğimiz cok sözümüz var tüm bilgiler orada verilmesinin imkanı yok sizde buna muktedirsinizdir.

Konu Aliekber tarafindan (11-30-2011 Saat 18:01 ) değistirilmistir..
Aliekber isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Aliekber For This Useful Post:
ŞahımMerdan (11-30-2011)
Alt 11-30-2011, 20:11   #183
ŞahımMerdan
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 43
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 32
REP Seviyesi : ŞahımMerdan is on a distinguished road
İletişim

Değerli arkadaşlar ben üslubuma çok dikkat eden biriyim.

Üslubu beyan ayniyle insandır derler.

Ancak tahtacının sarfetmiş olduğu söz yenilir yutulur cinsten değil.

Benim Pir saydığım 20 yıldır yolunda izinde yürüdüğüm bir varlığa benim de içinde bulunduğum bir ortamda "bu gece müsaitim" derse cevabını alır.

O sözü silindiği için göremiyorsunuz sadece benim uyarılarımı gördüğünüz için de sanki hakaret edenin ben olduğumu sanıyorsunuz.

Kendisinden özür beklediğimi bildirir, yönetime teşekkür ederim.

Konu dışına çıktığım için özür dilerim!

İnsan isen yola gel
Bülbül isen güle gel
İkilik yoktur bizde
Kâfir isen dine gel
ŞahımMerdan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 12-01-2011, 02:41   #184
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

adoga isimli üye 10 gün süreyle cezalandırılmıştır. Uyarılara ve cezalandırılmalara gidilmesine rağmen hakaret içeren (editlenmiştir) yazıları sebebiyle bu cezayı almıştır.
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
Amistofes (12-01-2011)
Alt 12-03-2011, 19:38   #185
Baba İlyas
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Baba İlyas - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3478
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi : Baba İlyas will become famous soon enough
İletişim

Alinti:
Hamza Aksüt Nickli Üyeden Alinti
Pir Sultan Abdal şöyle diyor:

"Aslım Koca Haydar, neslim Yemen'de"

Yine Pir Sultan'ın ya da onun halifesi olan Kul Himmet'in bir deyişi:

"Dün gece seyrim içinde
Ben dedem Ali'yi gördüm."

Pir Sultan ve halifesi Kul Himmet kendisini Ali'nin torunu olarak görüyor. Pir Sultan aslının Yemenli olduğunu söylüyor. Şiirlerinde başka bir etnisitenin adını anmıyor.

Bu şiirlere göre Pir Sultan, kendisinin Arap olduğunu iddia ediyor demek zorundayız.

"Türkmen kalkıp yaylasına yürümez" dizesindeki Türkmen, talipleri ya da komşu toplulukları ifade etmektedir, demek zorundayız.

Alevilikte, Ali soyundan olmayan birisi posta oturamaz. Ali de Arap olduğuna göre, Aleviler, Arap olmayan birini posta oturtmaz demek zorundayız.
Sevgili Hamza Aksüt ;
Alevilerin etnik kimliği konusundaki görüşlerinizin çoğuna katılmak mümkün değil.

1-Pir Sultan (yada Kul Himmet) güya Arap ama ne hikmetse tek bir arapça şiiri yok.
Hepsi de sade Türkçe ile yazılmış.Yani bu adamların Türk kültürlü olduğunda şüphe yok.
Tek başına bu bile Pir Sultan'ı "SAF ARAP" olarak tanımlamanın "ZORLAMA" olduğunu kanıtlamaya yeter.

2-Pir Sultan Abdal,Yemen asıllı da Yemen'de Türkmen yok muydu ?

3-Bir kişinin dedelerinden birinin ALİ soyundan olması onun Evlad-ı Resul olmasına yeterlidir,fakat ARAP oluşuna yeterli değildir.Örneğin bir kişinin 15. göbek öteden dedesinin annesi Hz Ali'nin soyundan geliyorsa SEYYİD olabilir,fakat ARAP olamaz.

4-"DEDE" lafzını Aleviler sadece "ALİ" için değil "12. İMAM MEHDİ" için de kullanmışlardır.

Mehdi dedem gelse gerek
Ali divan kursa gerek
Haksızları kırsa gerek
İntikamın ala birgün

Pir Sultan Abdal

Halbuki 12. İmam Mehdi'nin çocuğu ve soyu yoktur.Yani kimsenin DEDE'si değildir.
Dolayısıyla deyişlerde "12. İMAM MEHDİ" ve "ALİ" için geçen DEDE lafzı etnik değil dini bir kelimedir.
Örneğin Şeyh Ede(Dede) Balı.Burada EDE(Dede) nin etnik anlamda kullanılmadığı çok açık.
-MURTEDA(Mir Dede) demektir-

Sonuç olarak Alevilerin postunda Araplar oturmaz.Alevi Dedeleri oturur.

Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir.
Hazret-i ALİ

Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU !

Baba İlyas isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post:
akalem (12-12-2011)
Alt 12-12-2011, 15:30   #186
Tahtacı35
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Tahtacı35 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 35
Üye No: 3925
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 40
REP Seviyesi : Tahtacı35 is on a distinguished road
İletişim

sahım merdan adlı uyeye soyleyecegım tek bır sey var, bır ınsanın fıkrı neyse zıkrıde odur. Sız o gece fıkrınızın ne oldugunu zıkrınızle acıkca beyan etmıssınız. Bu fıkrınız benı hıc sasırtmadı. Bır canın pırı kımse kendısıde odur. Benım o mesajda ne anlatmak ıstedıgımı sız harıc buradakı butun canlar anladı, ben zaten o mesajımı suheyla hanıma ıletmenız ıcın yazdım bana cevap verın dıye degıl. Eger kendısıne ılettıysenız o benı anlamıstır. Sen 20 yıl pır etegı tut, bu kadar dılıne sahıp olma, guzel guzel, 20 yılda pırın sıze guzel seyler ogretmıs. Bu forumda bır cok can benı uzaktanda olsa tanır, tek bır yazım yokturkı edebı olmasın. E bu nedemek oluyor 20 yıl pır etegı tutmakla olmuyor bu ıs, kımın etegını tuttugun cok onemlı can....

Saygılar.....

Genç Abdal'ım Şaha Dergaha geldim.
Bir niyaz eyledin darına durdum.
Hidayet kapısın açılmış gördüm.
Neler ihsan etmiş Hak kullarına.

Konu Tahtacı35 tarafindan (12-12-2011 Saat 15:32 ) değistirilmistir..
Tahtacı35 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Tahtacı35 For This Useful Post:
Musali Sar (12-12-2011)
Alt 12-13-2011, 19:23   #187
ŞahımMerdan
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Tahtacı35 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sahım merdan adlı uyeye soyleyecegım tek bır sey var, bır ınsanın fıkrı neyse zıkrıde odur. Sız o gece fıkrınızın ne oldugunu zıkrınızle acıkca beyan etmıssınız. Bu fıkrınız benı hıc sasırtmadı. Bır canın pırı kımse kendısıde odur. Benım o mesajda ne anlatmak ıstedıgımı sız harıc buradakı butun canlar anladı, ben zaten o mesajımı suheyla hanıma ıletmenız ıcın yazdım bana cevap verın dıye degıl. Eger kendısıne ılettıysenız o benı anlamıstır. Sen 20 yıl pır etegı tut, bu kadar dılıne sahıp olma, guzel guzel, 20 yılda pırın sıze guzel seyler ogretmıs. Bu forumda bır cok can benı uzaktanda olsa tanır, tek bır yazım yokturkı edebı olmasın. E bu nedemek oluyor 20 yıl pır etegı tutmakla olmuyor bu ıs, kımın etegını tuttugun cok onemlı can....

Saygılar.....
Konu daha fazla şahsileşsin istemiyorum. Söylediğin sözlerden dolayı zaten ceza aldınız.

Sen diline sahip ol, tahrik etme ki benden de aynı karşılığı göresin.

Zöhre Ana'ya ulaşmak için aracılık yapma gibi bir görevim yok. Mekanı yeri bellidir.

Eğer karşısında söyleyebilirsen zaten, düşüncelerinin arkasındasın demektir.

Mürşit eteğinden tutmuşum baki
Hakimler hakimi sen kerem kani
Yalancı dünyada kim kalmış baki
Koymayıp götüren Ali’dir Ali

Bizim kimin eteğinden tuttuğumuz belli.

Bahsettiğimiz kişiye sizler inanmayabilirsiniz ama ben ve benim gibi binlerce insan inanıyor. Üstelik de Alevi toplumundan biri. Yazarken biraz daha hassas olmakta fayda var.
Alt 12-13-2011, 21:16   #188
Tahtacı35
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Tahtacı35 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 35
Üye No: 3925
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 40
REP Seviyesi : Tahtacı35 is on a distinguished road
İletişim

sız ve sızın gıbı dusunen Alevılerı suheyla hanımla basbasa bırakıyorum.
Tahtacı35 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Tahtacı35 For This Useful Post:
Amistofes (12-13-2011)
Alt 12-13-2011, 21:52   #189
Musali Sar
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili

Musali Sar - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3962
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Seviyesi : Musali Sar is on a distinguished road
İletişim

ŞahımMerdan

Konu daha fazla şahsileşsin istemiyorum. Söylediğin sözlerden dolayı zaten ceza aldınız.

Sohbetleri bireysellestirmeyelim diye anladigim sözünüzü, toplumsal sorunlar ve düsüncelerimiz üzerine egilelim biciminde de anliyorum, haklisiniz.

Ancak yine de kisi olarak ne haksizlik yaptik yahut hangi haksizliga neden olduksa, hem bunu söylememiz ve kabul etmemiz, hem de ceremesini cekmemiz gerekir.

Hakkin dogrusu sudur ki, sizin ceza alacaginiz yerde Tahtaci can ceza almistir. Cünkü, Tahtaci'yi dinden-imandan cikmis sanan da, cikartan da sizdiniz. Tahtacilar da, bizim tanidigimiz Tahtaci35 de sözü ayaga düsürmez, bayagilasmazlar. Siz, Tahtaci35'in bir cümlesini terse cektiniz, ters anladiniz ve onun vebalini aldiniz. Site yönetimi sizin yerinize onu cezalandirdi diye simdi kalkmis bir de bunu basina kakiyorsunuz.

Verilen hatali karara ilk sizin (ceremesini göze alarak) itiraz etmenizi beklerdim. Göremedim ne yazik.
Musali Sar isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Musali Sar For This Useful Post:
Amistofes (12-13-2011), Tahtacı35 (12-13-2011)
Alt 12-14-2011, 20:58   #190
ŞahımMerdan
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Musali Sar Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
ŞahımMerdan

Sohbetleri bireysellestirmeyelim diye anladigim sözünüzü, toplumsal sorunlar ve düsüncelerimiz üzerine egilelim biciminde de anliyorum, haklisiniz.

Ancak yine de kisi olarak ne haksizlik yaptik yahut hangi haksizliga neden olduksa, hem bunu söylememiz ve kabul etmemiz, hem de ceremesini cekmemiz gerekir.

Hakkin dogrusu sudur ki, sizin ceza alacaginiz yerde Tahtaci can ceza almistir. Cünkü, Tahtaci'yi dinden-imandan cikmis sanan da, cikartan da sizdiniz. Tahtacilar da, bizim tanidigimiz Tahtaci35 de sözü ayaga düsürmez, bayagilasmazlar. Siz, Tahtaci35'in bir cümlesini terse cektiniz, ters anladiniz ve onun vebalini aldiniz. Site yönetimi sizin yerinize onu cezalandirdi diye simdi kalkmis bir de bunu basina kakiyorsunuz.

Verilen hatali karara ilk sizin (ceremesini göze alarak) itiraz etmenizi beklerdim. Göremedim ne yazik.
Arkadaşlar bakın,

Siz de itiraf ediyorsunuz ortada söylenen ağır bir söz var ve siz bunu söyleyen kişiyi tanıdığınızı aslında benim anladığım manada söylemediğini iddia ediyorsunuz.

Tahtacı eğer sözlerine biraz daha dikkat etse idi bunları konuşuyor olmaz idik. Ben haksızlık yaptığımı düşünmüyorum. Cümledeki niyet açıktı.

Ben bir özür beklerken suçlu konumuna düşüyorum güzünüzde.

Eğer varsa hatam yanlış sözüm bana da ceza verilebilir.

Eğer ben de gerçekten art niyet olmadığını hissedersem elbette yanlış kararlara tepki veririrm.

Lütfen...

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil