![]() |
|
![]() |
|||||||
| Türkiye Gündemi Ülkemizin gündemine dair haber ve olayların paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
Kılıçdaroğlu ve Fırat TBMM'de canlı yayında tartıştı. Kılıçdaroğlu Fırat'ın ortağı olduğu Menas'ın hayali ihracat yaptığı ve tırında eroin çıktığı iddialarını belgelerle yineledi. Fırat ithamlara karşı çıktı. Fırat da Kılıçdaroğlu da ellerindeki belgeleri basına dağıttı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde ortaya attıkları iddiaları ile ilgili olarak TBMM’de tartıştı. Meclis'ye yapılan ve siyasilerin de izlediği tartışmanın moderatörü Uğur Dündar oldu. Tartışmada Kılıçdaroğlu'nun Fırat'a yönelik iki iddiası tartışıldı. İlk iddia: Fırat'ın ortağı olduğu Menas hayali ihracat yaptı mı yapmadı mı? "Ben iftira atmam, belgesiz konuşmam" diyen Kılıçdaroğlu ilk iddiasını ortaya attı: "AKP’li Fırat’ın ortağı olduğu Menas şirketi hayali ihracat yaptı mı?" Kılıçdaroğlu iddiasını Fırat'ın imzasının bulunduğu bir belgeye dayandırarak anktardı. "Bir ihbar dilekçesi. Dilekçenin altında Fırat’ın ismi yazıyor.Adı geçen kontrolor, servet beyanı karşılaştırıldığında izah edilemeyecek haksız bir varlığa sahip olduğu, mal varlığı akrabalarının üzerine geçirdiği görülecektir deniyor. Fırat kontrolorün araştırılmasını istiyor. Bu dilekçe Ukrayna hükümetinin Türkiye Cumhuriyet Gümrük İdaresi’ne yazı yazıyor." Başbakanın da onayladığı araştırmanın sonucunda kontrolorun aklandığının altını çizen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Menas Mersin’de kurulu. İhracat yapıyor. Bunun içinde KDV iadesi, yada merkez bankasından teşvik alıyor. Bir olay oluyor ihracat yapılıyor fakat ihracattan sonra beklenen dövizler Türkiye’ye gelmiyor. Olaya bir arkadaş Hazine Kontrolörü Orhan Tur olayı soruşturuyor. Düzenlediği rapor sonucunda diyor ki: İhracat yapılmış gibi gösteriliyor. Döviz gelmiyor. Dövizi içerden topluyorlar. Mersin’de toplanan hesaba yatırıyorlar. Böyle olduğu için merkez bankası’na götürüyorlar ve teşviki alıyorlar" Kılıçdaroğlu açılan davada danıştayın da hayali ihracatı onayladığını, bunların yapıldığı dönemde Fırat'ın yönetim Kurulu başkanvekili olduğunu söyledi. Fırat "Ben Kılıçdaroğlu’na sormak istiyorum . Bu tahkikatı yürüten kişi kendi partisinin Diyarbakır Aday adayı mıydı ? 2007 seçimleri yine aynı kişi yine Diyarbakır CHP aday adayı mıydı?" diye sordu. "Mal beyanı yönünden bir suç oluşmadı fakat haksız yere beni suçladığından dolayı mahkemeye sevkine karar verilmesi gerektiğini söylüyor. Demek ki ben şikayet hakkımı kullanıyorum, bir tahkikat yapılıyor, benim söylediklerimden birisi uygun bulunmuyor diğeri uygun bulunuyor mahkemeye sevk ediliyor." Fırat "Hangi belgeye dayanarak bu ithamda bulunuyor. İddia edeni önce bir dinleyelim, ispat etsin. Bunu ispat edilirse, istifa mektubumu size sunacağım" dedi. Fırat: Mahkemenin kesin kararı 'kovuşturmaya gerek yok' Fırat, Kılıçdaroğlu'nun kararları eksik okuduğunu söyleyerek "Biraz önce bu elemanın CHP ile bir organik bağı olduğu ortaya çıktı. İki seçimde milletvekili aday adayı. Bu soruşturma raporu devletin bütün kademelerine gidiyor. Mersin Cumhuriyet Savcısına gidiyor. Başsavcılık, 22.03.2007 tarihinde bunu inceliyor ve kovuşturmaya yer olmadığına dair karar veriyor. Mahkeme kararı var, savcılık kararı var. Bir suretini keşke benden isteseydi. Bu Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nca yapılan soruşturma sonucunda kovuşturmaya yer olmadığına dair karar burada, Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar da burada" dedi. Kılıçdaroğlu da "kararı verilmiş dosyalarda karara zaten saygılı olduklarını ancak 24 Ekim 2000 tarihli raporu söyledim" dedi. İkinci iddia: Menas'ın tırında eroin çıktı mı? Çıkmadı mı? Kılıçdaroğlu Fırat'ın ortağı olduğu dönemde Menas'ın tırında 89 kilo eroin yakalandığını, olaydan sonra Fırat'ın ayrıldığını notere tasdik ettişrdiğini söyleyerek madem olaydan dokuz ay önce Menaz'dan ayrıldı neden notere gitmek bu kadar uzun sürdü? Diye sordu ve ayrıca Gümrükte Menas firmasının kırmızı hatta yani tehlikeli olduğunun bildirildiğini söyledi. Fırat şöyle cevap verdi: "Eroin yakalandı mı yakalanmadı mı? Baron baron diyor. Benim baron değilim ben Mir’im bey demektir. Ben avukatlıktan para kazandım demedim. Benim dedemden babamdan neyse gelir. Takip edilen bir şoför. Geliyor, yüklüyor. Kapıkule’de çekiyorlar hemen malı çıkartıyorlar. İddianame hazırlanıyor, mahkemeye çıkıyor, tevkif ediliyor. İfade veriyor diyor ki. Ben Irak’a yük götürmüştüm. Geri dönerken Urfa civarında birileri bana bu yükün yükleneceğini söylediler. Hollanda’ya vardığım zaman para vericeklerdi diyor. Eğer bunu söylersem seni öldürürüz dediler, diyor." (EZÖ) Dokunmazlık zırhını kaldırında öle hesaplaşın,iyisini kötusunu o zaman göruruz..
İnsanın yaşamaya hakkı olduğu kadar da ölmeye de hakkı vardır.
Tanrının degil.Ruhumun istediği bir düzen... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: adana
Yas: 17
Üye No: 12
Thanked 3640 Times in 1754 Posts REP Gücü : 20
REP Puanı : 476
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kılıçdaroğlu yarım gol attı
Dengir Fırat onu "müfteri" ilan etmişti. Yani "iftiracı"... Kılıçdaroğlu, Başbakan imzalı bir belge ile Fırat'a ilk golü yarım da olsa attı. İNTERNETHABER/ AK Partil Dergir Fırat, Kılıçdaroğlu'nu canlı yayında müfteri ilan etmişti. Yani "iftira atan"... Kılıçdaroğlu, düelloda önce buna yanıt verdi. Elinde bir belge vardı. Belgedeki imza da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aitti. Bir gümrük bürokratının yapılan soruşturma sonucunda "temiz" çıktığı yazıyor. O gümrük müdürünü şikayet eden kişi Dergir Fırat... Kovuşturma sonunda ise şikayeti haksız çıkıyor. ŞİMDİ KİM MÜFTERİ? İşte o belgeyi canlı yayında ortaya koyan Kılıçdaroğlu, "Şimdi soruyorum: Kim müfteri kim değil? Benim söylediğim her şey doğru çıktı" dedi. Kılıçdaroğlu, Fırat'ı kendi liderinin yani Erdoğan'ın imzası ile vurdu. FIRAT "DOĞRULADI" Fırat bu belge karşısında çok fazla bir şey söyleyemedi. TC. vatandaşı olarak şikayet hakkını kullandığını söyledi. İddiasına göre de bu bürokrat CHP'liydi. Fırat'ın yanıtı şöyleydi; "Doğrudur, ben şikayet hakkımı yetkili merciler hakkında kullandım ve bundan sonra da kullanırım. Bu tahkikatı yürüten kişi Diyarbakır CHP aday adayı mıydı? Eğer aday idiyse bir kere organik bağı vardır CHP'yle... " Bu ilk raundun galibi Kılıçdaroğlu oldu. Erdoğan'ın imzası Fırat'ı zorladı. İnternethaber.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Can Bulunduğu yer: Bursa
Üye No: 68
Thanked 2044 Times in 894 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 378
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu insanlar koltuk sevdalıı kolay kolay bırakamazlar makamlarını.Yolsuzluklar,hayali ihracatlar onların hayatlarının bir parçası olmuş.Kapitalist düzenin kaptanları.İstifa etmeyeceği biliniyordu fakat az da olsa onurlu bir tavır sergiler diye düşünmüştüm.
Deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kimselerdir.Asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllı olanlardır..
~~KeLeBeK~~ |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to taja_naz For This Useful Post: | mihrali (09-25-2008) |
|
|
#4 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: ist
Üye No: 30
Thanked 258 Times in 92 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 106
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
o kadar yüzsüzki, haksız olduğu net olarak belli olduğu halde beni bu konuda bir daha suçlamayın dedi. İstifa etmesini nasıl beklersiniz
![]()
ELİNE, BELİNE, DİLİNE SAHİP OL
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Üye No: 87
Thanked 2804 Times in 1552 Posts REP Gücü : 21
REP Puanı : 530
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yüzsüzlüğün ayyuka çıktığı yerde istifa mümkünmüdür ki
arkadaşlar! dışarda birşeyler oluyor, farkındamısınız? uykuda olanları sarsın, uyandırın. çok yakında ışıklar kesilebilir. karanlıkta ne yapacaksınız? Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 25
Üye No: 69
Thanked 1608 Times in 637 Posts REP Gücü : 11
REP Puanı : 348
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
ikisi de birbirinden zararlı insalar ama kılıçdaroğlu daha iyi hazırlanmış maça.
türkmenbaşı...
![]() ![]() ![]() oNuR vE gUruR UnUtuLmUş DeĞeRLeRiMiZ.... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|