![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
sevgili canlar alevilikte naci naciye varmış tam anlamış değilim ilk defa duydum eminim bir çogunuz yeni ögrendiniz yada bilmiyorsunuz.
ben bilğisi olan arkadaşlardan bu naci naciye konusuna açıklık getirmelerini rica ediyorum. birde alevilikte naci naciye vvarsa neden aleviler arasında naci ve naciye ismi çok az? oysa neredeyse her 10 kişiden birinin adı ali degilmi? sevgili kulseyyid can özellikle sana kolay gelsin sevgiler. ![]()
Gönül, niçin ahvalimi bilmezsin? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Öğüt versem, öğüdümü almazsın, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Ah n'eyleyim karşımızda ölüm var, Ölüm dedikleri kanlı zalim var. Ne ağlayıp ne gülecek halim var, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal'ım, ben de böyleyim, Emir Hak'tan geldi, kime ne deyim? Derdim çoktur, hangi birin söyleyim? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to sibele For This Useful Post: | Dersimgülü (07-27-2008), Türkmendagi (08-20-2008) |
|
|
#2 | |
|
Forum Katılımcısı Yas: 38
Üye No: 83
Thanked 155 Times in 52 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 203
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Oysa Aleviliği sıkça dediğimiz gibi hacı hocalardan değil Aleviliğin yol önderlerinden öğrenmemiz gerektiğini yazmıştık... Alevilikte naci naciye sonradan gelen bir eşy de değil üstelik...Pirler bu konuda binlerce sır vermişlerdir...Yani islama uzak olduklarını sürekli sır altında aslında belirgin bir şekilde anlatmışlardır. Geriye bu ustalıkla yapılan sırları çözmek kalıyor.... Hakkın gevherinden Arşı’n Nur’undan Ondan hasıl oldu Güruh-u Naci Kul Himmet (Gerçeğin özünden gökyüzünün ışığından Ondan var oldu seçilmiş varlık) Nice yüz bin yıllar kandilde durdum Atanın belinden anadan geldim Kul Himmet |
|
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to gerçeğe az kaldı For This Useful Post: | ArdaBaran (06-20-2008), DeNiz_MaVisİ (08-20-2008), Devrim06 (06-19-2008), Kul Seyyid (06-19-2008), Türkü (06-19-2008), _MunzuR_ (08-19-2008) |
|
|
#3 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 35
Üye No: 27
Thanked 1647 Times in 735 Posts REP Gücü : 17
REP Puanı : 648
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
ben diyorumki alevilikte naci naciye varmış kimdir nedir bilmem ilk defa kulseyyid kardeşimden duydum bu konuda fikir sahibi değilim onun için her ne ise ögrenmek istiyorum kimdir naci naciye? nedir bunun sırrı? neden ben yada bir çok insan bunu ilk defa duyuyor? bu soruların çelişki neresinde söylermisiniz? hacı hocadan alevilik ögrenmiyorum öyle olsaydı bu sitede olmazdım. ben alevilik hakkında çok fazla bir birikime sahip değilim bir şekilde fikir sahibi olmaya çalışıyorum izin verirseniz ve yardımcı olursanız tabi her sorumda ve her fırsatta ters ceveplar vereceğinize madem o kadar bilği sahibisiniz buyrun anlatın ve beni şimdiye kadar edindiğim bilğilerin yanlış olduğuna inandırın ikna edin. elbette böyle bir zorunluluğunuz yok ama aksi halde bana nerden çıktı bu sorular cahil dercesine cevaplar da vermeyin bilginiz varsa konuşun anlatın ben sizi zevkle dinlerim yoksa bırakın bilenler anlatsın sevgiler. |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to sibele For This Useful Post: | Dersimgülü (07-27-2008), _MunzuR_ (08-19-2008) |
|
|
#4 |
|
Forum Katılımcısı Yas: 38
Üye No: 83
Thanked 155 Times in 52 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 203
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Sakin olcan, yazarken kızasın diye bir şey yazmadım
çelişki derken hemen hemen bütün Alevi pirleri bu hak naci, güruhu naci ismini deyişlerinde söylemiştir. Eminim Alevi deyişlerini dinlemişsindir, ve bu güruhu naciye de kulak misafiri olmuşsundur. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
REP Seviyesi :
sakin olacamda ahh bide sinirlendirmesen
![]() güruhu naciyi duydum o kadar oda kimdir hiç bilmem ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
Sibele den Havva Kolu serenadı:
![]() Alinti:
![]() İlk fırsatta Naciye hakkında yazı yazmak şart oldu... Ben herkes biliyordur deyi sadece değindim ne bileyim Alevîlerin havvacı olduğunu ve şiileştiğini, müminleşip düşkün olduklarını! Alinti:
Değerli sibele Alevîler katil şeh şıh hacı hoca ismailide kutsuyor... Havva katil ismailin yanında melek kalır.. MEDET PİRLER... Alinti:
Sevgiler can, Bu şaka yollu bir cevaptı... Ağır bir giriş.. Konuştuğumuz gibi ÇATA ÇAT alevilik konuşacağız ilk fırsatta... Klavye dayanıklıdır umarım.. Zira ben yedekte klavye taşırım her zaman.. Aşk ile ![]()
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|||
|
|
|
|
|
#7 |
|
REP Seviyesi :
sevgili kulseyyid bilmiyorum ögrenmek için sordum
31 yaşındayım ilk defa sizden duydum naci naciye ademden havvadan geldiğimizi biliyorum ben başımıza taş yağacak allahım yarabbim aliyi reddettiler muhammedi reddettiler şimdide adem ile havvayı allah sonumuzu hayır etsin benim klavye yeterince dayanıklı olmazsa yedeğini alırım sorun yok buyrun tartışalım sevğiler. ![]() |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to sibele For This Useful Post: |
|
|
#8 | |
|
REP Seviyesi :
Alinti:
Sevgili sibele! 1) Fırka-i Naci nedir? 2) 73. Millet nedir? 3) Güruh-u Naci nedir? 4) Naciye kimdir? 5) Şit yani Naci kimdir? 6) 72 millet derken kitaplar Alevîler neden kendini 73. millet kabul eder ve kimse bunu kabul etmez? bu sorulara netten arama yolu ile bir cevap ararsanız tartışma öncesi faydası olacaktır... İlk fırsatta bunu ayrıntılı biçimde tartışacağız ama şimdi pek uygun değilim... Aşk ile ![]() |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | _MunzuR_ (08-19-2008) |
|
|
#9 |
|
REP Seviyesi :
Örneğin Alevî Pirinin yazdığı şu Nefesten ne anlarsınız?
4 Kapıdan 40 makama geçmeyen İşleğini 72den 73e seçmeyen İster Seyid-i Saadet Evlad-ı Resul İster İsm-i Şah talibiyim desin ne fayda FEDAÎ Aşk ile ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Can Ayın Şairi Bulunduğu yer: İstanbul // Kocaeli
Yas: 24
Üye No: 54
Thanked 4418 Times in 2129 Posts REP Gücü : 30
REP Puanı : 838
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Canlarım.. bende bu konuda fikirlerimi beyan etmek istiyorum izninizle.
ben açıkcası Naci ve Naciye den gelme olduğumza inanmıyorum. yani okudduğum kadarııyla Alevi olunmaz Alevi doğulur yaklaşımı var. Bir nevi yahudiler gibi.Bir nevi değil onlar gibi hatta. Kusura bakmayın ama gerçekten inanmıyorum ve mantıklı bulmuyorum. |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to EyLem For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links