![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#61 |
|
Gönül Dostu |
--------------------------------------
Daha Allah ile cihan yok iken Biz anı var edip ilan eyledik Hakk'a hiçbir layık mekan yok iken Hanemize aldık mihman eyledik Kendisinin ismi henüz yok idi İsmi şöyle dursun cismi yok idi Hiçbir kıyafeti resmi yok idi Şekil verip tıpkı insan eyledik Allah ile burda birleştik Nokta-i amaya girdik birleştik Sırr-ı Küntü kenzi orda söyleştik İsmi şerifini Rahman eyledik Aşikar olunca zat ü sıfatı Kûn dedik var ettik bu semavatı Birlikte yarattık hep kainatı Nam ü nişanını cihan eyledik Yerleri gökleri yaptık yedi kat Altı günde tamam oldu kainat Yarattık içinde bunca mahlûkat Erzakını verdik ihsan eyledik Asılsız fasılsız yaptık cenneti Huri gılmanlara verdik ziyneti Türlü vaidlerle her bir milleti Sevindirip şad ü handan eyledik Bir cehennem kazdık gayetle derin Laf ateşi ile eyledik tezyin Kıldan gayet ince kılıçtan keskin Üstüne bir köprü mizan eyledik Gerçi Kün emriyle var oldu cihan Arş-ı Kürsü gezdik durduk bir zaman Boş kalmasın diye bu kevnü mekan Ademin halkını ferman eyledik İrfan olan bilir sırrı müphemi İzhar etmek için ism-i azamı Çamurdan yoğurduk yaptık ademi Ruhumuzdan bir ruh revan eyledik Adem ile Havva birlik idiler Ne güzel bir mekan bulduk dediler Cennetin içinde buğday yediler Sürdük bir tarafa puyan eyledik Adem ile Havva'dan geldi çok insan Nebiler Veliler oldu mümayan Yüzbin kerre doldu boşaldı cihan Nuh Naciyullah'a tufan eyledik Salih'e bir deve eyledik ihsan Kayanın içinden çıktı nagehan Pek çokları buna etmedi iman Anları hak ile yeksan eyledik Bir zaman Eshab-ı Kefh'i uyuttuk Hazreti Musa'yı Tur'da okuttuk Şit'i çulha yaptık bezler dokuttuk İdris'e biçtirip kaftan eyledik Süleyman'ı Dehr'e sultan eyledik Eyyub'a acıdık derman eyledik Yakub'u ağlattık nalan eyledik Musa'yı Şuayb'a çoban eyledik Yusuf'u kuyuya attırmış idik Mısır'da kul diye sattırmış idik Zeliha'yı ona çattırmış idik Zellesinden bendi zindan eyledik Davut peygambere çaldırdık udu Kazadan kurtardık Lût ile Hûd'u Bak ne hale koyduk nar-ı Nemrud'u İbrahim'e bağ u bostan eyledik İsmail'e bedel cennetten kurban Gönderdik şad oldu Halil ür rahman Balığın karnını bir hayli zaman Yunus peygambere mekan eyledik Bir mescide soktuk Meryen Ana'yı Pedersiz doğurttuk orda İsa'yı Bir ağaç içinde Zekeriyya'yı Biçtirip kanına rızan eyledik Beyt-i Mukaddes'te Kudüs şehrinde Nehri Şeria'da Erden nehrinde Tathir etmek için günün birinde Yahya'yı, İsa'yı üryan eyledik Böyle cilvelerle vakit geçirdik Bu enbiya ile çok iş bitirdik Başka bir Nebi'y-yi zişan getirdik Anın her nutkunu Kur'an eyledik Küffarı Kureyşi ettik bahane Muhammet Mustafa geldi cihane Halkı davet etmek için imane Murtaza'yı ona ihvan eyledik Ana kıyas olmaz asla bir nebi Nebiler şahıdır Hakk'ın habibi Biz anı Nebi'y-yi ihsan eyledik Hak Muhammed-Ali ile birleştik Hep beraber Kabe-kavseyn'e gittik O makamda pek çok muhabbet ettik Leylerel esrayı seyran eyledik Bu sözleri sanma her insan anlar Kuş dilidir bunu Süleyman anlar Bu sırrı müphemi arifan anlar Çünkü cahillerden pinhan eyledik Hak ile hak idik biz ezeliden Ta ruz-i Elest'te Kalubeli'de Mekan-ı Hüda'da bezm-i celide Cemalini gördük iman eyledik Vahdet alemini bilmeyen insan İnsan suretinde kaldı bir hayvan Bizden ayrı degil Hazreti Süphan Bunu Kur'an ile ayan eyledik Sözlerimiz bizim pek muhakkaktır Doğan ölen yapan bozan hep Hak'tır Her nereye baksan Hakk'ı mutlaktır Ahval-i vahdeti beyan eyledik Vahdet sarayına girenler için Hakkı hakkel yakın görenler için Bu sırrı Harabi bilenler için Birlik meydanında cevlan eyledik DEYİŞLER (Bu sayfada ki deyişler öz kaynaklarından alınmamıştır, dolayısıyla eksik aktarmalar olabilir, hoşgörünüze sığınırız.) SEVGİ BİZİM DİNİMİZDİR Bütün evren Semah döner Askından güneşler yanar Aslına ermektir hüner Beş vakitle avunmayız Canan bizim canimizdir Teni bizim tenimizdir Sevgi bizim dinimizdir Başka dine inanmayız HÜDAİ’ YEM Hüdamız var Dost elinde bademiz var Muhabbetten gıdamız var Ölüm ölür biz ölmeyiz NE OLURSA OLSUN Su Milletin hak sancağını Çekelim bakalım ne olursa olsun Teber çekip zalimlerin kanını Dökelim bakalım ne olursa olsun Su milleti güruh gezelim Mazlumları bir katara dizelim zalimlerin sarayını bozalım Yıkalım bakalım ne olursa olsun Pir Sultan’a dostlar yardim etmez mi Mazlumlar bağında bülbül ötmez mi Gayri çektiğimiz yetmez mi Kalkalım bakalım ne olursa olsun UYUR İDİK UYARDILAR Uyur idik uyardılar Diriye saydılar bizi Çoban olduk ses anladık Sürüye saydılar bizi Pir defterine yazıldık Hak divanına dizildik Bal olduk şerbet ezildik Doluya saydılar bizi Halimizi hâl eyledik Yolumuzu yol eyledik Her çiçekten bal eyledik Ariya saydılar bizi Pir SULTAN ım şunda Çok keramet var insanda O cihanda bu cihanda Aliye saydılar bizi. BENİM KABEM İNSANDIR Benim kebem insandır, Hele hele nenni dost nenni Kuranda kurtaranda, Hele hele nenni dost nenni İnsan oğlu insandır, Hele hele nenni dost nenni Benim kebem sevildir, Hele hele nenni dost nenni Kuranda kurtaranda, Hele hele nenni dost nenni Sevili insanlardır, Hele hele nenni dost nenni Benim kebem emektir, Hele hele nenni dost nenni Kuranda kurtaranda, Hele hele nenni dost nenni Emekçi insanlardır, Hele hele nenni dost nenni Benim kebem dünyadır, Hele hele nenni dost nenni Kuranda kurtaranda, Hele hele nenni dost nenni Dünyayı insanlardır, Hele hele nenni dost nenni Ellerin kebesi var benim kebem insandır Kuranda kurtaranda insan oğlu insandır Ellerin kabesi var benim kebem sevildir Kuranda kurtaranda sevili insandır Ellerin kâbesi var benim kebem emektir Kuranda kurtaranda emekçi insandır Ellerin kâbesi var benim kebem dünyadır Kuranda kurtaranda dünyayı insandır GELSİN HİZMET EHLİ SEMAH EYLESİN Evel erkan ilen, evel yol ilen Gelsin hizmet ehli semah eylesin Söylersen Muhammet Ali"den söyle Gelsin hizmet ehli semah eylesin, semah eylesin Geldiğiniz evler dolu olsun nurdan Bizde böyle gördük uludan pirden Yardımcımız olsun ol Şahı Mardan Gelsin hizmet ehli semah eylesin, semah eylesin Semah eyleyenler, haslar hasıdır Semah eylemeyen hakkin nesidir Abdal Pir Sultan”ım er nefesidir Gelsin hizmet ehli semah eylesin, semah eylesin... dost dost. devam KALDIRIN BASLARINIZI YUKARI... Dostlarım kardeşlerim canlarım Kaldırın baslarınızı Suçlular gibi yüzünüz yerde Özünüz darda durursunuz Kaldırın baslarınızı yukarı Size göz verildi gözleyin diye Dil verildi söyleyin diye Kulak verildi dinleyin diye El gövde de kaşınan yeri bilir Dert sizde derman ellerinizdedir Gün gül ile barışmalı Kardeş kardeş duruşmalı Koklaşmalı söyleşmeli Korka korka yasamak ne Kanadık toprak olduk Çekildik bayrak olduk Döküldük yaprak olduk Geldik bu güne Ekmeği bol eyledik Acıyı bal eyledik Sıratı yol eyledik Geldik bu güne Ekilir ekin geliriz Ezilir un geliriz (Bize ölüm ne?) Bir gider, bin geliriz BİZ HALKIZ YENİDEN DOĞARIZ ÖLÜMLERDE BİZİM Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın. Yok edin insanin, insana kulluğunu. BU DAVET BİZİM Yasamak, bir ağaç gibi, Tek ve hür Ve bir orman gibi kardeşçesine, BU HASRET BİZİM.. BİZİ DERGAHINDAN MAHRUM EYLEME Medet Allah medet, (hüü) medet ya Ali (Hüü) = Bizi dergahından mahrum eyleme Pirim hünkar Hacı Bektaşi Veli Bizi dergahından mahrum eyleme Ademi Seyfullah Adem hakkı için Muhammet Mustafa Hatem hakkı için Eyübe verdiğin sitem hakki için Bizi dergahından mahrum eyleme Hasan”ın aşkına kılardım zari Sah Hüseyin yolu muzun serveri Alemin carisin cenabı varrı Bizi dergahından mahrum eyleme Zeynel"in canına da dost, dost, kıldılar ceza, Muhammet Bakir"dir sırrı Mürteza İmam Caffer Kazım Masayı Rıza Bizi dergahından mahrum eyleme Muhammed" im der ki di-darım haktır Tâki Nâki Askeri hep rahmanimdir Severim Mehdi"yi niyazım vardır Bizi dergahından mahrum eyleme EY SAHİN BAKISLIM BÜLBÜL AVAZLIM Ey şahin bakışlı, bülbül avazlım Bir eli kadehte, bir eli sazlım İste ben gidi yom, kal ahu gözlüm, kal ahu gözlü Ne sen beni unut, nede ben seni, nede ben seni Hudey hudey hudey, dem dem dem.. Dembir dembir dembir debir , dem dem dem.dem. Hudey hudey hudey hudey, dem dem dem.dem Yolda harami var, engel arada, engel arada Unutmam sevdiğim, demde sırada Kalkıp gider amma, gönüller burada Ne sen beni unut, nede ben seni, nede ben seni Hudey hudey hudey, dem dem dem.. Dembir dembir dembir debir , dem dem dem.dem. Hudey hudey hudey hudey, dem dem dem.dem Kul Hüseyin"im ey gül benzin soluk, gül benzin soluk Alnımıza yazılmıştır ayrılık Vallahi sevdiğim gönüller birlik Hudey hudey hudey, dem dem dem.. Dembir dembir dembir debir , dem dem dem.dem. Hudey hudey hudey hudey, dem dem dem.dem İSTE MEYDAN Ela gözlü pirim geldi Duyan gelsin iste meydan Dört kapıyı, 40 makamı Bilen gelsin iste meydan Hudey hudey canlar hudey Hudey hudey demler hudey Ben pirimi hak bilirim Yoluna kurban olurum Dün doğdum bugün ölürüm Ölen gelsin iste meydan Hudey hudey canlar hudey Hudey hudey demler hudey Sah Hatayim der sırrını Meydana koymuş serini Nesimi gibi derisin yüzen gelsin iste meydan Hudey hudey canlar hudey Hudey hudey demler hudey SİVAS ELLERİNDE SAZIM ÇALINIR Kul olayım mızrap tutan ellere Katip arzuhalim yaz saha böyle Gül dikeyim kan dökülen yerlere Katip arzuhalim yaz saha böyle Güzelim ey, güzelim ey, tabibim hey Gül dikeyim kan dökülen yerlere Katip arzuhalim yaz saha böyle Güzelim ey, güzelim ey, bir tanem hey Sivas ellerinde ömrüm çalınır Kor yürekler bölük bölük bölünür Dosttan ayrılmışsam bağrım delinir Katip arzuhalim yaz saha böyle Güzelim ey, güzelim ey, güzelim ey, tabibim ey Nakarat Bir ismim Haydardır biri Nesimi Akarsu’yum kesemezler sesimi Hasretime duyurayım yasımı Katip arzuhalim yaz saha böyle Güzelim ey, güzelim ey, tabibim hey Nakarat Madımak’ta ateş göğe gerilir 33 canim birden alınır Pir Sultan’lar ölür ölür dirilir Katip arzuhalim yaz saha böyle Güzelim ey, güzelim ey, güzelim ey, tabibim hey Pir Sultan’lar ölür ölür dirilir Katip arzuhalim yaz saha böyle Güzelim ey, güzelim ey, bir tane hey ey DEMOKRASİ NERDE İSE ORDAYIZ Dostlar bizim inancımız bellidir Demokrasi nerde ise ordayız Softaların sözlerine kanmayız Demokrasi nerde ise ordayız İnsan hakki nerde ise ordayız Bizim ölenimiz geri dirilmez İnsanlara bos fetvalar verilmez Bizde sınıf bölücülük bilinmez Demokrasi nerde ise ordayız Yollarımız ikilikle barışmaz İnsanların inancına karışmaz Benlik yoktur kimse ile yarışmaz Demokrasi nerde ise ordayız İnsan hakki nerde ise ordayız İnsan Haktır Hak insandır biliriz Gönüllerde açar bizim gülümüz Akarsuyum bacı kandaş hepimiz Demokrasi nerde ise ordayız ÖLDÜRMEN BENİ Erenler zehir getirin Bal ile öldürmen beni Bağrıma diken batırın Gül ile öldürmen beni Hiçlik aleminden estim Varlık sevdasını kestim Yokluk benim eski dostum Malının öldürmen beni Bir aşktır düştü özüme Yanarım kendi közüme Leyla görünüp gözüme Çölünen öldürmen beni Duygular dönüştü söze Yanık sevda isler öze Dertli dertli vurur saza Telinin öldürmen beni Hüdayi’yem daldım gâma Saldı beni demden deme Asin kesin yüzün ama Dilinen öldürmen beni ÇEK KATARI Çek katarı ben gelirim peşinden Ali divanına duralım hele Merhametin yok mu gözüm yaşına Pîre bağlı kalıp duralım hele Ey erenler, gerçek erler merhaba Ey gaziler gerçek pîrler merhaba Hazır yerler, hazır postlar merhaba Zakirler sazları çalalım hele Askından perişan DAVUT SULARİ Muhabbeti baldır, kendisi arı Hazret Alinin ol Zülfükârın İnkarın boynuna vuralım hele. SÖYLE CANIM SÖYLE Dünyanın üzerinde kurulu direk Emek zay olmadan sızlar mı yürek Ali yar Ali yar , Ali yar Ali yar sızlar mı yürek, Bu düzeni kim kurmuş biz nerde bilek Söyle canim söyle dinlesin canlar, dinlesin canlar Adem eker yer yüzüne ekini Ekin saklar yer altında kökünü Ali yar Ali yar, Ali yar Ali yar Saklar kökünü Ayıkla gör karasını akını Ocağa koymuşlar köse taşını Hak onarsın gerçeklerin isini Ali yar Ali yar, Ali yar Ali yar ah yar isini Bir gün ağrıtırlar, senin başını Söyle canim söyle dinlesin canlar, dinlesin canlar Ah yay yar, ya dost dost, medet şah şah dost Pir Sultan Abdalım farz ile sünnet Yola gelmeyene edilmez minnet edilmez minnet Cümlenin muradı dünyada cennet Söyle canim söyle dinlesin canlar, dinlesin canlar ALİ’im NE YATARSIN GÜNLERİN GELDİ Gözleye gözleye gözüm dört oldu Ali’lim ne yatarsın günlerin geldi Korular kalmadı, kara yurt oldu Alilim ne yatarsın günlerin geldi Kızılırmak gibi bendinden boşan Hamladan Merdinden Sivas’a döşen Düldül eyerlendi, Zülfükar kusan Alilim ne yatarsın günlerin geldi Mümin olan bir yana çekilsin Münafık başına taslar dökülsün Sancağımız, Kosavaya dikilsin Alilim ne yatarsın günlerin geldi Pir Sultan Abdal'ım bu sözüm haktir Vallahi sözümün hatası yoktur Şimdiki sofunun, Yezidi çoktur Alilim ne yatarsın günlerin geldi İSTER YAKIP, İSTER YÜZSÜNLER BENİ Açığım yok, kapalım yok dünyada Ne ise ahvalim sorsunlar beni Hiç kimseye vebalim yok dünyada İster sevip, ister kırsınlar beni Okudum kitabi edep erkânlı Yaptığım secdenin kıblesi canlı Gerdeksiz gecede bir delikanlı Ölü bir geline versinler beni Dilim dönmez nedir gâvur, Müslüman Duman ateş demek, ateşte duman En-el-Hak bağına girdiğim zaman İster yakıp, ister yüzsünler beni Allah kul yaratmış biride benim Kimden kalmış bana imanım dinim Ne şeytan tanırım, ne de peri cin. Konuşan insanim, görsünler beni AKARSUYUM boşa güldükten sonra Azrail yok imiş öldükten sonra Gönül tahtım harap olduktan sonra Bos kuru hasıra sarsınlar beni Haydar, Haydar, Haydar sarsınlar beni Haydar, Haydar, Haydar İster yakıp, ister yüzsünler beni NURHAK Dört bir yana haber salsam Öldü desem, İnanır mı? Dağlar bana geri verin Yusuflumu, Sinan’ımı Jandarma kursunu çaldı Manimi tenimden aldı Nurhak abide kaldı Dağlar aldı selamımı Nurhak sana güneş doğmaz Uçan kuşlar yuva kurmaz Dökülen kan, yerde kalmaz Soracağız hesabini Böyle kalır sanma devran Yola devam eder kervan Öldü Sinan, doğdu Sinan Omuzladı silahını SİSLİ MEYDANINDA ÜÇ KIZ Sisli Meydanında üç kız Biri Çiğdem biri Nergis Vuruldular güpegündüz Sorarlar bir gün sorarlar Sabahın bir sahibi var Sorarlar bir gün sorarlar Biter bu dertler acılar Sararlar bir gün sararlar Bin dokuz yüz yetmiş yedi (1997) Unutulmaz yılın adı 1 Mayıs Bayramı idi Sorarlar bir gün sorarlar Beş yüz bin emekçi vardı Taksim Meydanına girdi Öyle bir İstanbul gördü Sorarlar bir gün sorarlar SARKIŞLA Şarkışla’ya düşürmesin Allah sevdiği kulunu Gemerek'te çevirmişler Deniz Gezmiş'in yolunu Gece Elmalı'da kalmış Hamamcı Aliyi sormuş Uzatmalı itin biri Yusuf’u gaflette vurmuş Masa Türk ordusu masa Dünya şaştı böyle ise Ordu madalya vermiş Yusuf'u vuran itoşa N'olaydım n'olaydım Okur yazar olaydım Deniz mahkemeye düşmüş Avukatı ben olaydım. Omar Hayyam 'Irmaklarindan saraplar akacak' diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? 'Her mümin'e iki huri' diyorsun Cennet-i alâ kerhane midir? * * * Tanri bize cennette vaat ettigi sarabi Niçin haram etsin bu dünyada, akla sigar mi? Bir sarhos arap, devesini vurmus Hamza'nin Peygamber de yasak etmis arap'a sarabi * * * Beni özene bezene yaratan kim? sen Ne yapacagimi da yazmissin önceden Demek günah isleten de sensin bana O zaman nedir o cennet cehennem? * * * Kim senin 'yasa'ni çignemedi ki söyle? Günahsiz bir ömrün ne tadi kalir söyle. Yaptigim kötülügü kötülükle ödetirsen eger Seninle benim aramda ne fark kalir ki söyle * * * Tanri bizi çamurdan yarattiginda Biliyordu bu dünyada ne isimiz olacak Isledigim günahlar hep onun emriyledir O halde cehennemde beni niçin yakacak? * * * Isyan edip karsinda duracagim, neredesin? Karanligi, isiga yoracagim, neredesin? Ibadete karsilik cenneti alacaksam 'Bagis mi ticaret mi' diye soracagim, neredesin? * * * Kör cehalet çirkeflestirir insanlari. Suskunlugum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabim var elbet Lakin bir lâfa bakarim laf mi diye, Bir de söyleyene bakarim adam mi diye * * * Dünya, üç bes bilgisizin elinde Sanirlar ki tüm bilgiler kendilerinde Üzülme, esek esegi begenir Bir hayir var sana kötü demelerinde * * * Sen bu dünyanin sirrina eremezsin Erenlerin dilini de sökemezsin Öyleyse iç sarabi, cennet et dünyayi Öteki cennete ya girer, ya giremezsin * * * Niceleri geldi, neler istediler Sonunda dünyayi birakip gittiler Sen hic gitmeyecek gibisin degil mi? O gidenler de hep senin gibiydiler ****** Için temiz olmadiktan sonra Haci hoca olmussun kaç para Hirka, tespih, post, seccade güzel Ama TANRI KANAR MI BUNLARA Sen sofusun hep dinden dem vurursun Bana da sapik dinsiz der durursun Peki, ben ne görünüyorsam O'yum YA SEN NE GÖRÜNÜYORSAN O'MUSUN Sen içmiyorsan içenleri kinama bari Birak aldatmacayi iki yüzlülükleri SARAP IÇMEM DIYE ÖVÜNÜYORSUN AMA YEDIGIN HALTLAR YANINDA SARAP NEDIR KI.. Ey kara cübbeli senin gündüzün gece Tas atma dünyayi bilmek isteyenlere ONLAR YARATANIN SANATI PESINDELER SENINSE AKLIN ABDEST BOZAN SEYLERDE.... Ben kadehten çekmem artik elimi; Tutmam senin kitabini minberini. Sen kuru bir softasin, ben yas bir sapik CEHENNEMDE SEN MI DAHA IYI YANARSIN, BEN MI?.. Seni kuru softalarin softasi seni Seni cehenneme kömür olasi seni Sen mi haktan rahmet dileyeceksin bana ? HAKKA AKIL ÖGRETMEK SENIN HADDINE MI ? Yasamin sirlarini bileydin Ölümün de sirlarini çözerdin Bugün aklin var, bir sey bildigin yok YARIN AKILSIZ NEYI BILECEKSIN |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 3314
Thanked 742 Times in 335 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 88
REP Seviyesi :
![]() |
Ey kör!
Bu yer, bu gök, bu yildizlar, bostur bos ! Birak onu bunu da gönlünü hos tut hos ! Su durmadan kurulup dagilan evrende BIR NEFESTIR ALACAGIN, O DA BOSTUR BOS ! YİNE GÖNLÜM HOŞ DEĞİL Duydum dost yaralanmış Yine gönlü hoş değil Her yani parelermiş Yine gönlüm hoş değil Dost hasreti zor imiş Her dem ahu zar imiş Dert adamı yer imiş Yine gönlüm hoş değil Akarsuyum yansam da Kül olup savrulsan da Bazı bazı gülsümde Yine gönlüm hoş değil DEMEDİM Mİ ! Güzel aşık cevrimizi Çekemezsin demedim mi Bu bir rıza lokmasıdır Yiyemezsin demedim mi Hele nenni nenni de nenni Gülüm nenni nenni de nenni Canin nenni nenni de nenni Yemeyenler kalır naçar Gözlerinden kanlar saçar Bu bir demdir gelir geçer İçemezsin demedim mi Nakarat Pir Sultan Abdal Şahımız Hakka ulaşır ahimiz Dost yoludur Semahımız Uyamazsın demedim mi Nakarat BU MEYDANDA Mihman olduk cemimize Hu diyelim demimize Hayran kaldık yolunuza Bu meydanda Bu divanda Meydanda oturan canlar Ayni soydan ayni kandan Kalksın kötü çirkin yanlar Bu meydanda Bu divanda Sazlarla, coşup çağladık Özümüzü hakka bağladık Hüseyin için ağladık Bu meydanda Bu divanda Pirimiz Bektaşi Veli Abdal Musa Kızıldeli Balım Sultanla, Çelebi Bu meydanda Bu divanda Selam rehber olan dosta Ali yazımız vardı posta Ethem ile Mustafa yasta Bu meydanda Bu divanda EY ALEVİ GENÇLİĞİ Sen lâiksin, sen demokratsın Sen insansın, sen kurânsın, imansın Sen bana yaratandan, Şahı Mardandan, İmamdan Armağansın Sen Pir Sultanìsin, Hacı Bektaşi Haydari Sultan, Abdal Musa sın. Sen Yunussun, Karacaoğlan sın Sen bana övünç kaynağısın. Sensiz bir yere varamam Şeriatçılara karşı duramam Mazlumların ahini alamam Sen olmazsan, adimi duyuramam. Yalnız koyma beni İstersen sırtımda taşırım seni, Esirgeme Erenlerden sevgini Hadi yaklaş, uzaklaşma, Yaklaş ta kucaklayayım seni. Ali Yakar Ahmet Arif ANADOLUYUM BEN..... Beşikler vermişim Nuha, Salıncaklar, hamaklar, Havva Ana"n dünkü çocuk sayılır, Anadolu’yum ben, Tanıyor musun? Utanırım fukaralıktan, Ele, güne karşı çıplak ... Üşür fidelerim, Harmanin kesat. Kardeşliğin, çalışmanın, Beraberliğin, Atom günlerinin katmer açtığı, Sairlerin, bilginlerin dünyalarında, Kalmışım bir başıma, Bir başıma ve uzak. Biliyor musun ? Binlerce yıl sağılmışım, Korkunç atlılarıyla parçalamışlar Nazlı seher sabah uykularımı Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar, Haraç salmışlar üstüme. Ne İskender takmışım, Ne sah, ne sultan, Göçüp gitmişler gölgesiz! Selam etmişim dostuma Ve dayatmışım Görüyor musun ? Nasıl severim bir bilsen. Körogluyu, Karayılanı, Meçhul Askeri ... Sonra Pir Sultani ve Bedrettin’i. Sonra kalem yazmaz, Bir nice sevda... Bir bilsen, Onlar beni nasıl severdi. Bir bilsen, Urfa’da kursun atanı, Minareden, barikattan, Selvi dalından, Ölüme nasıl gülerdi. Bilmeni mutlak isterim, Duyuyor musun ? Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip... Nerede olursan ol, İçerde, dışarıda, derste, sırada, sırada, Yürü üstüne üstüne, Tükür yüzüne celladın, Fırsatçının, fesatçının, hainin... Dayan kitap ile Dayan is ile. Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile. Dayan rüsva etme beni. Gör nasıl yeniden yaratılırım, Namuslu genç ellerinde. Kızlarım, Oğullarım var gelecekte, Her biri vazgeçilmez cihan parçası. Kaç bin yıllık hasretimin goncası, Gözlerinden, Gözlerinden öperim. Bir umudum sende, Anlıyor musun. BU YOL BIZI ÇAĞIRI Bu yol bizi zora değil Birlik olmaya çağırır Hak yoluna özle eğil Gerçek bulmaya çağırır Bu yola özle girilir Meydanda ölür dirilir Sevgi şerbeti ezilir Dolu olmaya çağırır Saz ile okunur düvaz Hak için edilir niyaz Dizle değil özle namaz Özden kılmaya çağırır İlmin sonu aydınlık Geride kalır karanlık İleride gerçek varlık İlham almaya çağırır Kamer Bacı, aldım yolum Al kırmızı açar gülüm Okursan insandır ilim Boşu dolmaya çağırır Bu cehalet yaktı gitti milleti Gelin buna çare bulalım canlar Silelim gönülden kini nefreti Sevgi, saygı ile dolalım canlar Kimse bos laflarla, nârâ atmasın Nefsine uyup ta gönül yıkmasın Her kafadan ayrı bir ses çıkmasın Sözde, özde birlik olalım canlar Onurlu bir yasam felsefesinden Barış huzur doğar her ilkesinden Der, Dertli Divani sah nefesinden Sevgi türküsünü çalalım canlar. * * * * Arayıp ta aslini bulan Gönülden gönüle dolan İncinip, incitmeyen. Gelin canlar bir olalım Kadın erkek ayırmayan 72 millete bir gören İkilik eylemen Gelin canlar bir olalım Özü sözü doğru olan İlim yolunu aydınlık bilen Gerçekler demine hü diyen Gelin canlar bir olalım Tanrıyı gönlünde bilen Eline, Diline, Beline sahip olan. Yalan, kaybet söylemeyen Gelin canlar bir olalım Bize ağır geleni , reva görmeyiz size Dostunsanız dost, oluruz size Okunacak en büyük kitap insandır bizde Gelin canlar bir olalım Ne var paylaşamayacağımız Yarin yanağından gayri, Hep beraber üretip hep beraber tüketmek için Gelin canlar bir olalım. (FA) ÇAY SALONU SAYFASI 04.09.2011, 21:08 #7 Yazar Amistofes Forumla Bütünleşmiş Bilgiler Üyelik Tarihi: 06.06.2008 Mesajlar: 5.651 Memleket: İSTANBUL Cinsiyet: Teşekkür geçmişi Teşekkür: 16.872 3.346 mesajda 6.753 teşekkür aldı Fikirler Tecrübe Puanı: 83 İtibar Puanı: 1544 Bir Sah olsam hükmeylesem cihana Batıl meclisleri yıkar giderdim Okullar yaptırıp bütün köylere Cehaleti kökten söker giderdim Fabrikalar kurar idim yerde İkilik koymaz idim bu serde ayrı gözle bakmaz idim bir ferde Cihana bir gözle bakar giderdim Görseydim o günü yüzüm gülerdi Bütün dünya insanları bayram ederdi Ne bir silah, ne bir atom kalırdı Bir derin kuyuya döker giderdim Gerçek insanları bilirdim Allah Ondan başkasına tapmazdım billah Ne Kabe kalırdı ne de Beytullah Orada bir bostan eker giderdim İbreti der varlığımız bitmezdi Sofu inat edip, hacca gitmezdi Ayrı ayrı devlet icap etmezi Dünyaya bir bayrak diker giderdim. Ey kardeş sen, yalınız düşünce ve fikriden ibaretsin. Geri kalan yerin, deri kemik ve dokudur Eğer düşüncen gül"se sende gülsün. Yok düşüncen dikense, Fırın içinde yakılacak odunsun. Mevlana. Canimiz melek canidir Tenimiz Salman tenidir İçtiğimiz aslan sütüdür (kanıdır) İçebilirsen gelberi Kırklar meydanına vardım Gelberi heyecan dediler İzzet ile selam verdim Gir iste meydan dediler Kırklar bir yerde durdular Otur deyi yer verdiler Meydana sofra kurdular Lokmamıza ban dediler. Hayati Kızdı Az önce konuştum, bir softa ile. Artık gerçekleri, gör dedim. Kızdı... Cehalet yüzünden, çok çektik çile Biracıcık kafanı, yor dedim. Kızdı. Dedim zora, tercih etme kolayı, Oku öğren, bütün, gerçek olayı. İnsani ayırma, dinden dolayı. Gavurla la Müslüman, bir dedim. Kızdı. Düşünen herkese hor, hor bakıyor. Kâfir zındık diye, isim takıyor. Kadın şeytan deyip, lânet okuyor. Hayır onlar bize, yar dedim.. Kızdı.. Bilmen, bu görüsü kimlerden almış. Gırtlağına kadar, gaflete dalmış. Bir erkeğe, dokuz kadın, helalmiş. Yok mu sende, namus ar dedim... Kızdı.. Dedi, biz her şeyi, kaderden bilek. Dedim, bu çağdışı, şeyleri sil ek. Dedi, bizi böyle ağlatan felek. Hatalısın, orda dur, dedim. Kızdı.. Gören gözlerine, çekmişsin perde . Aklin fikrin cennet denilen yerde. Senin aradığın huriler burada. Ölmeden birini sar dedim. Kızdı.. Gönüllü Coşkun’um, git bir alime, Çiğ kalma, pişirsin, yazık haline. O felek sandığın, üç beş zalime, Elinden geldikçe, vur dedim. Kızdı... Kızdı... Hele su yobazda hay sete bakin İnsanların bilgisayar çağında Hele su yobazda hav sete bakın Ormanda büyümüş yaban dağında Hele su yobazda hav sete bakin Kaplamış içini kin nefret küpü Sari sakalı, tam şeytan tipi Ağzında salyası, kudurmuş gibi Hele su yobazda hav sete bakin Kubilay"dan beri dinmedi kinler Akarsu, Bezirci, Çimen, Metinler Mumcular, Aksoylar, Emeç, Tekinler Hele su yobazda hav sete bakin Çorum’da, Maraş’ta, Kanlı Sivas`ta Pir Sultan Şenliğini bıraktı yasta Otuz yedi ölü, altmış beş hasta Hele su yobazda hav sete bakin Arabi acemi, bağrına basar Atatürk"e nefret duyar, kin kusar Yönetenler, oy peşinde, hep susar Hele su yobazda hav sete bakin Mahmut Erdal, unutulmaz acımız Hüzün dolu, kan ağlıyor içimiz Tek kelime İNSAN olmak suçumuz Hele su yobazda hav sete bakin ...Hep bir ağızdan türkü söyleyip hep beraber sulardan çekmek ağı, demiri oya gibi isleyip hep beraber, hep beraber sürebilmek toprağı, ballı inciri hep beraber yiyebilmek, yarin yanağından gayri her her yerde hep beraber! diyebilmek.... ...Boyunları vurulacak iki bin adam, Börklüce Mustafa ve çarmıhı cellât, kütük ve satir her şey hazır, her şey tamam ... Satırı çaldı cellat. Çıplak boyunlar yarıldı nar gibi, bir biri ardına düştü baslar. Ve her bas düşerken yere çarmıhından Mustafa baktı son defa. Ve her yere düsen başın kılı depremedi: İris Dede Sultanim iriş!! dedi bir, başka bir söz demedi.... (Şeyh Bedreddin destanı N. Hikmet ) DEYİS Pir Sultan’ım bu dünyaya Dolu geldim dolu benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Ali’yim Ali benim Coşma deli gönül coşma Coşup ta kazandan tasma Üçüyüz altmış tane çeşme Her çeşmenin gölü benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Ali’yim Ali benim Kılıcın bin arşın uzar Kafirlerin kökün kazar Çarsı pazarlarda gezer Dedikleri deli benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Ali’yim Ali benim Pir Sultan kapında kuldur Bunu bilmek müşkül haldir Ali’nin ihsanı boldur Sahi Merdan kulu benim Bilmeyenler bilsin beni Ben Ali’yim Ali benim En-el-Hak dedikte çekildik dara Edeb erkân bize doğru yol oldu Gelmiş zebaniler sual sormaya Yardımcımız şahı şahı Merdan Ali oldu Kıldan köprü kurmuş gel de geç deyi Pirim bana dolu verir iç deyi Arkamda ki bir er vurdu geç deyi Yurdumun üstünde hey dost tozlu yol oldu Bir kapı açıldı içeri girdim Hak nizam terazi ben onda gördüm Bir ayak üzeri bin saat durdum Eridi iliğim hey dost kemik hall oldu Pir Sultan’ım eydir şahların şahı Yüzüne nur doğmuş Ali’nin mahı Ben pirimi gördüm dönmem bir dahi Durağımız abu abu Kevser göl oldu Şükür bizi, bu meydana Getirenin demine hü Ceset içinde bu cani Bitirenin demine hü Güzeldir Ali’min sesi Silelim gönülden pası Ayni Cemde bu nefesi Okuyanın demine hü İzleyin Ali izini Uyaralım CAN gözünü Kırklar ile bir üzümü İçirenin demine hü Pir Sultan’ım bu ne demek Hiç cahille verme emek hazır pismiş nahü yemek Yedirenin demine hü BU DÜZEN Zor kullanır aka kara dedirir Kurbağaya kus tutturur bu düzen Namussuza ballı kaymak yedirir Namusluya tas yutturur bu düzen bu düzen Utanmadan mülledese halis der Kirli kirli pazarlığa kulis der Jandarma der korucu der polis der Hep kendine korutturur bu düzen bu düzen Yalan dolan o kazanır her turu Çok mahirdir telsiz çalar tamburu İğfal edip yüklediği kamburu Döve döve unutturur bu düzen bu düden Mayosu yırtılır, kispeti dener Haşmet tuş, olunca İsmeti dener Narkozla olmazsa rüşveti dener Uyananı uyutturur bu düzen bu düzen mülledese= kirli, pis kulis= sahne, arada taraftar toplama yöntemi mahirdir=becerikli hünerli ihlal=bozma, halel getirme kispet= yağlı güreşlerde giyilen deri don Tuş=yenilmek pes etmek GÜN DOĞDU Gün doğdu hep uyandık Siperlere dayandık Babamsızlık uğruna da Al kanlara boyandık Yolumuz devrim yolu Gelin kardaşlar gelin Yurdumuza faşist dolmuş Vurun kardaşlar vurun Gün doğdu hep uyandık Siperlere dayandık İnsanlık uğruna da Kor ateşlerde yandık Yolumuz insanlık yolu Gelin canlar gelin Yurdumuza yobaz dolmuş Vurun canlar vurun Dost dost diye nicesine sarıldım Benim sadık yarim kara topraktır Beyhude dolandım boşa yoruldum Benim sadık yarim kara topraktır Nice güzellere bağlandım kaldım Ne bir vefa gördüm ne fayda buldum Her türlü isteğim topraktan aldım Benim sadık yarim kara topraktır Koyun verdi kuzu verdi süt verdi Yemek verdi ekmek verdi et verdi Kazma ile döğmeyince kıt verdi Benim sadık yarim kara topraktır Adem'den bu deme neslim getirdi Bana türlü türlü meyve getirdi Her gün beni tepesinde götürdü Benim sadık yarim kara topraktır Karnın yardım kazmayınan bel inen Yüzün yırttım tırnağınan elinen Gene beni karşıladı gülünen Benim sadık yarim kara topraktır İşkence yaptıkça bana gülerdi Bunda yalan yoktur herkes de gördü Bir çekirdek verdim dört bostan verdi Benim sadık yarim kara topraktır Havaya bakarsam hava alırım Toprağa bakarsam dua alırım Topraktan ayrılsam nerde kalırım Benim sadık yarim kara topraktır Dileğin var ise iste Allah'tan Almak için uzak gitme topraktan Cömertlik toprağa verilmiş haktan Benim sadık yarim kara topraktır Hakikat ararsan açık bir nokta Allah kula yakın kul da Allah'ta Hakkın gizli hazinesi toprakta Benim sadık yarim kara topraktır Bütün kus'rumuzu toprak gizliyor Merhem çalıp yaralarım düzlüyor Kolun açmış yollarımı gözlüyor Benim sadık yarim kara topraktır Her kim ki olursa bu sırra mazhar Dünyaya bırakır ölmez bir eser Gün gelir Veysel'i bağrına basar Benim sadık yarim kara topraktır Kamer Bacı´dan deyişler (Kamer Metin Århus) İ kinci Kerbela İkinci Kerbela Sivas Gözüm dolu yüreğim yaş Kan ağladı iki temmuz Bir ben değil canım anam Madımak değildi yanan Zalimlerde olmaz iman Bir dalımız yandı inan Bin fidan yetişti anan İnsanı yakar mı insan Sevgimizi yaktık sanan Pir Sultanı asan vicdan Pir Sultanlar ölmez anam Sevgi sonsuz etmem inkar Yolumuzun Piri Hünkar Kin insana olur mu yâr İkrarımdan dönmem anam Yobazın adını anma Beni o seviyede sanma Kamer Bacı yandım amma Ben bir cana kıyman anam.. 15.12.2000 Bu sevgi için Sevginin barışın simgesi Semah Ben niye dönmeyim bu sevgi için Sevgisiz yürekte olur mu sabah Ben niye dönmeyim bu sevgi için Gönülden gönüle ikrar verenler Yürekten yüreğe köprü kuranlar Alevler içinde semah dönenler Ben niye dönmeyim bu sevgi için Aşk ateşi yüreğimde yanıyor Ben dönerken cahil deli sanıyor Dünya alem semah dönüyor Ben niye dönmeyim bu sevgi için Aşan aylar doğan güneş biliyor Cahil sözüne kuşlar gülüyor Sevgi yürekteki pası siliyor Ben niye dönmeyim bu sevgi için Sevgisiz bir insan özden gülemez Gerçeklerin varlığını bilemez Hiç bir şey sevgiden üstün olamaz Ben niye dönmeyim bu sevgi için Kamer Bacı hakka yürekten yalvar Sevginin barışın sonunda bal var Ta geçmişten geleceğe bir yol var Ben niye dönmeyim bu sevgi için 11.2.2003 Neler Çektim Geçim için gurbet ele Geldim ama neler çektim Boyun eğdim ben yad ele eğdim ama neler çektim Ben seçmedim bu gurbeti Unutmadım memleketi Geçim kavgası minneti Ettim ama neler çektim Gurbet demek kolay dile Kuşlar gibi kafeslerde Yirmi altı yıldır yad ellerde Kaldım, ama neler çektim Yorgun yüreğim kebap Doğrumu yanlış mi acep Sorulan soruya cevap Verdim ama neler çektim Gerçekten zalim yad eller Yol vermiyor gurbet eller Kamer Bacı, nice engeller Aştım ama neler çektim Alevi Gençlik Sevgimize sahip çıkmış Yaşasın Alevi Gençlik Dört köseye fidan dikmiş Yaşasın alevi gençlik Doğru yoldur amaçları Yüreklerde inançları Yarınların aydınları Yasasın alevi gençlik Bu yol gerçeklerin yolu Yürekleri sevgi dolu Aydınlığa açık kolu Yaşasın alevi gençlik Sevgi barış yürekleri Arıyorlar gerçekleri Aydınlık dilekleri Yaşasın alevi gençlik Çok mutluyum Kamer Bacı Yeşerdi sevgi ağacı Sevgi her şeyin ilacı Yasasın Alevi Gençlik ( ÅAB Kamer Metin’in Alevi Gençlere armağanı) Feramuz Acar, Randers 4 kapı - 40 makam Aç can gözün, aleme bak Dört unsurdan olduk hak Hava, ateş, su, toprak Dört kapıdan, bir geçelim hele Yel olup varlık aleminden estik Kor olup alevler içinde piştik Kızılırmak gibi deryaya taştık Topraktan filizlenip çıkalım hele Bir anadan doğduk kardeşik İkrarla insanlık yoluna girdik Hakkı biz insanda bildik Hakikat sırını açalım hele Ak ile karayı okuyup yazdık Bin bir çiçekten, ballar ezdik Girip Rıza bahçesinde gezdik Gönül bahçesine gidelim hele Bu senin, bu benimdir demedik Senin benin diye hak yemedik Halk katında ayrı garı görmedik Varlığın birliğine varalım hele Akıl mantık ile hakka inandık Her daim aşkla, ilime yöneldik Namazı biz gönülden kıldık Doğrulup birde kalkalım hele Güzele doğruya nikâh eyledik Belli dedik yoldan dönmedik Aslanla ceylanı dost eyledik Cümle varlığa dost olalım hele İkilikten, kötülükten incindik Acıyı bal edip kefenler giydik El ele, el hakka dosta yöneldik Bir elde insanlığa verelim hele İnsanda olmalı dişilik kişilik Zalime karşı olmalı birlik Hizmet ile bulunur dirlik Haksızlığa karşı koyalım hele Kırk kere ölçtük, bir biçtik Aşk ile meydana geldik Aşk ile İnsanlık bağına gittik Muhabbet şarabını içelim hele Elsiz dilsiz belsiz dolaştık Canı, cemde deme ulaştık Benlik sevdasını çoktan aştık Biraz da sabırlı olalım hele Açtan açıktan daim utandık Yarden gayrsını payladık Rütbeyi çıkarıp sıraya daldık Arif özün, sözün seçelim hele Kimsenin ayıbını açmadık Kara toprağa olduk biz sadık Cümle millete bir nazarla baktık Halka hizmet için kalkalım hele Vahdeti mevcutla, bir olduk Yaratanı yaratılana sorduk Evreni tanrıyı, insanda bulduk Evrende semah dönelim hele Acar’ım Hak’tan halka erdik Hakkı kâmilli insanda bildik Dünyaya cenneti kurmaya geldik En-El Hak katına varalım hele. ZORUNLU DİNDERSİ Zorunlu dindersi dinayet emri Ağlayıp sızlanma çek restini be Büyük yürüyüş yap yık bu devri Fidanlar yetiştir çek restini be Eylemler yapılsın yeter bekleme Gerçek oki daha sorun ekleme Halkın ğücünü örğütle saklama Şikayetci olma çek restini be Eritme sindirme tutmadı gördün Bu yobaz sürüye nice can verdin Tutarlı örgütlen sağlam tut ferdin Hükümet sallansın çek restini be Vatanmış görev yaparız yıllardır Hak alınır örgütlü sanma zordur Her sorunun elbet çözümü vardır Yürüde meydana çek restini be Alevi adın özünde insanlık Devrimi yapki yıkılsın kulluk Gizli saklı duran şu padışahlık Şanı şöhretine çek restini be Gerçek çözüm birlikte çare bulur Ayaklan yoksa daha yıl yıl durur Tek yürek beden ğüç olan kurtulur Birliğin yolunda çek restini be Bu günden yarına uzatma işi Çınlatsın ayaklar dağ ile taşı Ezilsin yılanın zehirli başı Geride kalana çek restini be Bilinen görünen çözümü üret Öğrensin herşeyi ayıksın millet Özgürce eşit olsun hakca devlet Yalana dolana çek restini be Binbir çiçek açan aslı vijdanız Ülkede bizde vatandaş insanız İnsanı en yüce bilen canlarız İnsan olmayana çek restini be Yaşamı birlikte paylaşım kardeş Dargınlık kırkınlık bitsin sırdaş İnançlı kendi olsun sorumlu baş Huzuru bozana çek restini be Açık ol her keş tanısın bizleri Silip atalım yalan dolan sözleri İster utansın utanmaz yüzleri Dışarda kalana çek restini be Tarihler yazdı binlerce verdik can Ne adına sordunmu döküldü kan Birer ciğer parça onlar anadan Bunu bilmiyene çek restini be De artık son bulsun katliam yeter Sil bütün intikamı düşmanlık biter Gün gelir insalar huzurlu yatar Gerçeği görmeze çek restini be Fezali özgür hür yaşam arzumdur İnce hesap gerçek düzeni kurdur Kurtulan insana bedeli vardır Gayrıyı tanıma çek restini be |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Amistofes For This Useful Post: | Tahtacı35 (09-13-2011) |
|
|
#63 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 3314
Thanked 742 Times in 335 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 88
REP Seviyesi :
![]() |
Iste bu bizim en nadide bulunmaz "cevher" olan zenginliklerimizin cesitlilik,potansiyelimiz olan deryanin derin felsefelerinin sözleridir.
Botanik bahcesinden alinan sizma baldir. Kadrini bilene ask olsun saygilarim Insan sevgilerimle |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Amistofes For This Useful Post: | Tahtacı35 (09-13-2011), yıldızbaba.58 (09-13-2011) |
|
|
#64 |
|
Bizden Biri
Üye No: 3665
Thanked 949 Times in 366 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 26
REP Seviyesi :
![]() |
Sevgili Amistofes: Şiirler güzel.Şiirler için teşekkürler.
İtidal tekliflerini anlıyorum. Ama bu saatten sonra bir şey değiştirmez. Ben yazılarıma sekter girenlerle tartışmam. Hakaretlerine cevap bile vermem. Ben keçi çobanlığı pek yapmadım. Çabanlık yaşamımda üstatlara uyup sopada kullanmadım. Vadesi gelen keçi çobanın sopasına sürtünürmüş. Ne keçi güttüm nede sopa kullandım. ''Balık baştan kokar.'' diye bir söz var. Zargana da bir balık türüdür. Baştan kokması normal. Balık hafızalılık her balık gibi zarganalarda da var. Balıkların böyle bir hafızası varmı? Bilmiyorum. Ama balıkçıların tecrübeden kaynaklı bir bilgileri olmalı ki balıklarla ilgili böyle bir betimlemeyi deyim olarak kullanmışlar. Bunu, balıkların yaşamları pahasına oltalardaki yeme takılmalarıyla ilgili söylemiş olabilirler. Bütün yazılarımda iki farklı evrensel algıdan sık bahsederim. Toplumsal paradignalar bu algılar üzerinedir. Bu algılardan biri Evrensel Derya düzeni, ikincisi de Evrensel Devlet düzenidir. Biz bu iki farklı zihniyet yapılanmasından bahsederken,herhangi bir devletten bahsetmiyoruz. Ama bazılarına devlet zihniyeti ile düşünüyorsun dediğimizde zihni yatkınlığı nedeniyle kendisini devlet memuru zannediyor. Bu zihniyet mekaniktir. Çünkü devletlerin kendileride birer mekanizmdir. Her makina ne kadar yağlanırsa o kadar seri çalışır. Bu nedenle her mekanizenin birde yağdanlığı ve ve yağdanlığın da bir işgüzarlığı olacaktır. Balık baştan kokar. Ama hemen yeme gelen zargana çok daha fazla kokar. Bu kokuya ne kadar sabredeceğimi bilemiyorum. Fakat zamanın geldiğini de anlamış bulunuyorum . Diğer aydın ve yazarlar gibi bende burun direği kıran bu ortamdan çekiliyorum. |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yönetim.
Şu adama bir şeyler yapın. Hala HAKARET ETMEKTEN geri kalmıyor. BU keci meselesine benzer bir çok ata sözleri vardır. Mesela, cami duvarına işeyenler gibi. ancak bu adam cevre kirliği yapmakta, onun ağzından yanıt verirsem, ortalık iyice kirlenecek. Başka bir konuda da , EMZİKden falan bahsetmekte, ,heralde ağzına alacak emmek için. YÖNETİM . Çevre KİRLİLİĞİ VAAAAR. Adamın kişilik sounları var.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez Konu İşcanbaba tarafindan (09-13-2011 Saat 20:07 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12728 Times in 5992 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
Sevgili canlar, nyin ne olduğunu,kişilerin ne anlatmak istediğini elbette görüyoruz. Müdahalelerimiz de gecikmeler olabilir ancak yazılanları okumaktayız. İlgili kişilrin uyarıları dikkate alacağını umuyorum. Aksi takdirde yaptırım uygulanacaktır. Polemik ve kişisl yazışmalara son verelim lütfen
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Gönül Dostu Bulunduğu yer: İstanbul/Kuzucan
Üye No: 3647
Thanked 575 Times in 215 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 37
REP Seviyesi :
![]() |
Canlar, kimse bana kızmasın söyliceğimi diyicam!
Bazı canları kazana atıp yakmak lazım günlerce,sonra kazanı açıp bir daha bakmak lazım yanmış mı diğe, eğer yanmamıssa yine kazanın kapağını kapatıp yakmya devam etmek lazım. Sonra kapağı kaldırıp yine bakmak lazım çocuk olmuş mu, geri dönmüş mü?O,zaman kazandan çıkarmak lazım çocuğu. Çocuk olmuş, yanmış'ta gelmiş diğe... Aşk İle... |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Batıni For This Useful Post: |
|
|
#68 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Nedir ey dil senden bu dağı elem
Tarık ehli çekmez felekten sitem Medethah olanlar görür dembedem Ali'den mürüvet Ali'den Kerem Ali'dir vahyi Resûli Kibriya Anındır mürüvvet anındır ata Olan Barigahı Ali'den cüde Çeker ta bemahşer azbü nedem Samih. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Baba İlyas (09-14-2011), Hamza Aksüt (09-14-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||