![]() |
|
![]() |
|||||||
| Aşiret / Ocak / Köken Araştırmaları Aşiret / Ocak / Köken Araştırmalarını paylaşabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
KÖSE SÜLEYMAN OCAĞI
Alevi Çepnilerin Ocağı’dır.(39) Görüştüğüm bir Çepni Dedesinden (40) elde ettiğim bilgilere göre Batı Anadolu’daki Çepnilerin piri, rehberi ve mürşidi bu ocaktır. Bu konuda başka alan çalışmaları yapıldıktan sonra daha sağlıklı bilgiler verilebilir düşüncesindeyim. Bu ocak dedeleri de kendilerine pir olarak Hacıbektaş Çelebilerini kabul ederler. Sözlü geleneğe göre, Köse Süleyman, İmam Rıza soyundan Yunus Mukri’nin oğludur ve Kösedağ Savaşı’nda şehit olmuştur. Onun soyundan gelenler boyları olan Çepnilerle Anadolu’da inaçlarını ve geleneklerini sürdürmüşlerdir. Ocağın en önemli merkezi, Balıkesir, Merkeze bağlı Kavakbaşı Köyü’dür. Ayrıca Bergama’nın Narlıca Köyü’nde de Köse Süleyman Ocağı Dedeleri bulunmaktadır.(41) Kavakbaşı Köyü’nden Enver Oğuz Dede ile görüştük ve kendisi balıkesir yöresinde 30 civarında Çepni köyü olduğunu ifade etti. Ayrıca çeşitli icazetnameleri de verdi. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Sedat For This Useful Post: | harrem (01-14-2009), Türkmendagi (08-20-2008) |
|
|
#2 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Almanya
Üye No: 305
Thanked 79 Times in 30 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 17
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Degerli can, Köse Süleyman ocagi sadece Kuzey Egede yasayan Alevi Cepnilerin ocagidir özellikle Balikesir Cepnilerinin. Karadeniz Cepnileri mesela Güvenc Abdal ocagina baglidirlar. saygilarla |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bizden Biri Yas: 38
Üye No: 4
Thanked 1600 Times in 594 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 238
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Can bu Gazi Üniversitesinden bir hocanın incelemesinden alınmıştır.
..............
Ben gidiyorum anne, Toprağını öpeyim, sende rüyama gel beni öp. Mutlaka gel anne, Sen rüyama gelmeyince sol yanımın acısıyla uyanıyorum anne. Sol yanım acıyor anne. İşte tam şurası, Sol yanım çok acıyor anne. Seni çok özledim, Anne çook... ..................................... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|