![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Alevilikte Gizli sır ögretisinin temeli olarak bilinen kubbeyi rahman hakkında bilgisi olan varmıdır
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Üye No: 89
Thanked 2449 Times in 1399 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
"Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!"
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye No: 89
Thanked 2449 Times in 1399 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kuran yazılırken arş-ı Rahmanda
Kudret kâtibinin elinde idim Kandil asılırken ulu mekânda Bülbül idim gönce gülünde idim Ezel Cebrailin ilk selamında Kırkların derneği aşk âleminde Muhammed Ali'nin sır kelamında Nihan söylenirken dilinde idim Erenler toprağa bastı kademi Topraktan halkolup sürdüler demi Balçıktan yarattı Mevla âdemi Ol zaman atamın belinde idim Yunus Nebi bahra daldığı zaman Balığın karnında kaldığı zaman Ali Zülfîkar'ı çaldığı zaman Hayber Kalesinde kolunda idim Seyranî'yim buldum aşkın arısın Kadrini bilmezse vermem yarısın Bir kuşa seksen bin şehir darısın Rızık verilirken yanında idim Bu deyişi hakkı ile yorumla ne diyor aşığımız ,ozanımız. Senin ve senle aynı düşünen canlarımızın itiraz ettiği,Devriyeyi anlatıyor, İnancımızın kadimliliğine bak ki, deyişde yazıyor,Balçıkdan yarattı mevlam ademi Ol Zaman atamın belinde idim, Ne güzel hem sıırı saklamış,hem ifşa etmiş, Ve bu deyişinin mantığı Kuranda yoktur Can. Anadoluya yüzünüzü dönün,Çıkın çöllerden , ALINTIDIR |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|