![]() |
|
![]() |
|||||||
| Abbas Tan Abbas tan makalelerini, yöneltilen soru ve görüşlerin paylaşıldıgı bölüm |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
KUDRETİYLE KURNAZLIĞA SOYUNAN KAYMAKAM
Bu ülkede gün geçmez ki yeni olaylara şahit olmayalım. Her şey bitti şimdi de Kaymakamlarla mı uğraşılacak. Elbette bütün Kaymakamlardan bahsetmiyorum,Ulubey Kaymakamından bahsediyorum. İnsanlar makam ve mevki sahibi olunca neden kendilerini kaybederler yada kendilerini ne sanırlar anlayabilmiş değilim. Adam kaymakam olmuş hem de adıyla sanıyla bir kaymakam. Adı KUDRET soyadı da KURNAZ. Bir kaymakam yasaların verdiği yetki ile görevini sürdürür,yetkilerini ve haddini de aşamaz. Birileri yanlış yapıyorsa yada yasaların dışına çıkıyorsa gereğini yapar ama Ulubey Kaymakamı Kudretine güvenerek Kurnazlık yapıyor. Okul yardımını bahane ederek Alevilere saldırıyor. Yok efendim İlçeye Yüksekokul yapılıyormuş da vatandaşlarda yardım ediyormuş da Alevi dedeleri buna mani olup kendilerine para yada fındık topluyorlarmış da bu konuda duyumlar alınıyormuş. Ey Kaymakam efendi,bir Kaymakam duyumlarla hareket etmez, yasalarla hareket eder. Sen yasaları bilmiyorsan öğreneceksin ama Alevi köylerine ve Alevilere çamur atarak birilerine şirin görüneceksen attığın o çamurun parçaları üzerine yapışır ve yıkamakla da çıkmaz. Bir insan hangi makamda olursa olsun haddini bilmeli, haddini bilmez ise haddini bildirirler. Bu Kaymakam efendinin resmi yazısı bir kanaldan elime ulaştı ve bu yazıyı kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duydum. Bakınız yazının aslı nedir. T.C. ULUBEY KAYMAKAMLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü SAYI : B.05.4.VLK.4.52.71.01/491/700 KONU : Okul Yardımı Hk 08.09.2009 HOCAOĞLU KÖYÜ MUHTARLIĞINA ULUBEY Bilindiği üzere İlçemize yapılmakta olan Yüksekokul için halkımızdan fındık ve para toplama kampanyası başlatılmış bulunmaktadır. Ancak alınan duyumlarda bazı kesimlerde toplanan paraların yasal olmadığı gerekçesiyle engellendiği hatta Alevi köylerimizde dedelerin telkinleriyle üniversiteye toplatılmadığı, kendilerine fındık toplandığı duyumları alınmıştır. Bu nedenle Alevi dedelere fındık verilmemesi muhtarlar ve toplayan dedeler hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesini, Rica ederim. Kudret KURNAZ Kaymakam Yazıyı herkes iyice inceledikten sonra değerlendirme yapmalı ve böyle kaymakamların sonu ne olur diye kendi kendilerine sormalı. Ben kendime bu soruyu sordum ve hemen de cevabını verdim. Bu Kaymakam yakında Alevilerin yoğun olduğu bir ile Vali olur. Vali olur çünkü adamın bu konuda deneyimi vardır. Aleviler ve Alevi inanç önderlerine karşı nasıl davranılacağını öğrenmiştir. Ama bir konuda çok cahil kalmıştır. Aleviler okulu ve okumayı ne kadar severler ve Alevilerin eğitim seviyesi ülke nüfusuna göre ne kadar yüksektir bunu bilmemektedir. Okumuş adam olmuş,hatta Kaymakam olmuş bir devlet memuruna önerim var. Mademki bulunduğunuz ilçenin Alevi köyleri vardır,bu Alevi köylerinde de Aleviler vardır. Lütfen gidip bu köyleri ve o insanları tanıyın ondan sonra bu konuda fetva verin. Sizin bu resmi yazınızı geçmişte devlet memurluğu yapmış birisi olarak iyice ve düşünerek okudum anlamaya çalıştım ve baktım ki Kaymakam olarak mevcut Hükümetin Alevi açılımından bihabersin. Çünkü Hükümetin Alevi açılımı hem bir fiyasko hem de senin uyguladığın politikaya hiç benzemiyor. Çünkü bu tip açılım Aleviliği ve Alevileri yok etme politikası ama Kaymakam olarak senin yazdığın yazı hem tehdit hem hakaret hem de yasalara pek uymayan bir yazı. Sanıyorum genç bir kaymakam olarak bir yanlışın içerisine girdiniz,birilerin dediği ile hareket ederek böyle bir yazıyı kaleme alarak devlet arşivlerine bir belge koydunuz ve yüzyıllar sonra torunlarımızın torunlarına karşı kullanılacak bir belge bırakarak Kurnaz Kaymakam oldunuz Size bir uyarım olacak, Hiç zaman geçirmeden derhal Alevi köylerine ziyarete gidip bu yanlışı düzeltmelisiniz ve de yazdığınız yukarıdaki yazıya (tarih ve sayısına değinerek) atıfta bulunarak tarihi hatayı telafi etmelisiniz. Aleviler hoşgörü sahibidirler,onlar büyüklüğü bilen insanlardır bana göre yanlış olan bu tavrınızı yine onların desteği ile düzeltebilirsiniz. Şunu hiç aklınızdan çıkartmayınız sayın Kaymakam efendi. Aleviler hem iyiliği,hem eğitimi hem de insanlığı seven bir topluluktur. Alevilerin inançları ve kültürleri gereği eğitime özel bir önem vermişledir ve bu tavırları devam etmektedir. Bu yüzden de kendi ibadethaneleri olan Cemevleri için devletten bir talepleri yoktur ve devletin İnançlar için bütçeden ayırdığı paya da karşıdırlar, inanç için ayrılan bu parayı da Diyanet İşleri Başkanlığı diye bir kurum tarafından harcamaktadırlar. İşte Aleviler bu kuruma ve ayrılan paya karşıdırlar, bu paraların sağlıkta ve eğitimde kullanılması konusunda ne kadar ısrarlı olduklarını sağır sultan bile duymuştur. Merak edilen bir soru var ki bu sorunun cevabı aslında o yazıda verilmiş ama ben bir daha sorma gereği duyuyorum. Bu ilçeye yapılacak Yüksekokul için halk yardım edip para toplamaz ise yüksekokul o ilçeden geri mi gidecek. Yada devlet madımak otelinin insanlık müzesi yapılabilmesi için o binayı istimal edecek parayı bulamadığı gibi yüksekokulun yapımı içinde mi para bulamıyor da siz köylülerden para ve fındık toplayarak bu okulun ihtiyaçlarını karşılayacaksınız. Yazının bir paragrafında “Ancak alınan duyumlarda bazı kesimlerde toplanan paraların yasal olmadığı gerekçesiyle engellendiği…” diye devam etmektedir. Gerçekten topladığınız bu paralar ve fındıklar yasal yollardan toplanmıyor mu? Bu konuda halkı ikna edecek bir paragraf göremedim. Şayet topladığınız ayni ve nakdi yardımlar yasalara uymuyorsanız bir vatandaş olarak kaymakamlığınıza bilgi veriyorum,derhal yasal yollardan bu yaptıklarınızla ilgili inceleme ve araştırma başlatın Elbette bu konuda çözümü devleti yöneten Hükümet ve İlçede Devleti temsil eden Kaymakam bulacaklardır. Bulacaklar ama yanlış yoldan yanlış taktiklerle bir taşla iki kuş hesabı yapıyorlarsa bu son derece yanlış bir uygulama. Bu konuda kurnaz olmaya gerek yoktur,hele hele Kudret Kurnaz isimli bir kaymakamın kasıtlı bir tavır içerisine girmişse adı ile soyadı bu yakıştırmaya yeter de artar da. 9.10.2009 Abbas Tan ABF Eski Gn.Bşk. Yrd. |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to abbastan For This Useful Post: |
|
|
#2 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: G.O.R.A
Üye No: 2540
Thanked 178 Times in 103 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 143
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Evet hep oldugu gibi bence olay şöyle olmustur kaymakamı yada bu haberi yeni duydum ama kesin şöyledir bilindigi gibi bizim halkımız saf(temiz) bu yuzden her yere gelırler mesela intihar eden askerlerden bazı görevden alınan,sürülen,ezilen,savcı,hakim ,ögretmen...v.b. gibi insanların alevi oldukları bilinmektedir bu kaymakamda bilmiyorum ama alevi olabilir ve sistem tarafından bizi birbirimize kırdırmada kullanılıyo olabılır tabı kaymakam bu aralar ıntıhar etmesse..!!(birileride kesin gülüyodur koltugunda)
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| kaymakam, kudretiyle, kurnazlığa, soyunan |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||