![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
1933 yılında Afşin’in Emirilyas köyünde doğdu. Asıl adı Hasan Gören’dir. Şiir ve türkülerle, köylerine gelip giden dedeler ve aşıklar aracılığıyla, çok küçük yaşlarda ilgilenmeye başladı.
Çocuk yaşlarda Adana’ya göçerek orada yaşamını sürdürmeye çalıştı. İlk şiir denemeleri de bu dönemde oldu. Başta Aşık Meçhuli olmak üzere yöresindeki birçok aşığın yetişmesine katkıda bulundu. Sonraki yıllarda Davut Sulari, Kul Ahmet, Mahzuni gibi birçok aşıkla arkadaşlık edip, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde dolaştı. Bugüne dek birçok etkinliğe katılan Kul Hasan, ayrıca eserlerinin bir bölümünü birkaç albümde topladı Toplumsal sorunlardan duygu ağırlıklı şiirlere dek değişik konuları işleyen Kul Hasan, bir kamu kuruluşundan emekli oldu.
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | Kul Seyyid (07-25-2008) |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yirminci yüzyılın insanlarıyız
Dünya sulh içinde bayram olmalı Atom tahriplerin kaldırmalıyız Laiklik aleme sultan olmalı Demokrasi insan öldür demiyor Açılan gülleri soldur demiyor Hür bağımsızlığı kaldır demiyor Herkes hür bağımsız bir can olmalı Dünya ulusuna en büyük ricam Sulh olsun uluslar dökülmesin kan Tahrik yapan sulhu bozan kör şeytan Yakalanıp katli ferman olmalı Dünya ulusları elele versin Hasta derman bulsun ağlayan gülsün Emekçiler emek hakkını alsın İnsan insanlığa hayran olmalı Aşık Kul Hasan’ım sinemi yaktın Halkın derdi ile eridim aktım Dört kitap okudum kitaba baktım Sağlar hastalara derman olmalı |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|