![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Söylenir gezersin de yaban ellerde
Bağdat diyarına da vardın mı durnam Medine şehrine Fadime anayı Efendim nazlı Sunayı Makamı boyları da gördün mü durnam Medet dergahında da gülüm var Yar yar efendim gülüm var yar yar O dergaha yüzlerin sürdün mü durnam O dergaha yüzlerin sürdün mü durnam Tılısım erenlerin dost elinden Kırkların narına durdun mu durnam Ah yar yar dost dost medet yar yar aman Kul Hüseyin der ki biz de varalım Varıp dergahına da yüzler sürelim sürelim Canları feda edip dostu görelim Sen de bu sırlara erdin mi durnam Ah yar yar dost dost medet yar yar aman Ah yar yar dost dost dost medet Yaylalar yar yar yar Ah can cana dost cana cana Samahı dönenler otursun şu yana
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Devredip gezerken dar-ı fenayı
Bağdat diyarına vardın mı turnam Medine şehrinde Fatma Anayı Makamı andadır gördün mü turnam Biz de beli dedik nice uluya İman aldık ikrar verdik veliye Necef deryasında İmam Ali`ye Bu deryaya yüzler sürdün mü turnam Medayin şehrinde Selman`a varıp Bağdat`ta Kazım`ın kabrini görüp Baş eğip hem eşiğine yüz sürüp İkrara bent olup durdun mu turnam Her şehit de Kerbela`da çürümez Haktan izin yoktur kalkıp yürümez İmam Hüseyin`in kanı kurumaz Şehitler serdarın gördün mü turnam Hazreti Eyyub`un nikabın kaldır Tende iki kurt var neye maildir Biri ipek sarar biri malımdır Bunların sırrına erdin mi turnam Veysel Karan`im der ki hakka varalım Serin verdi On İki İmam yolunda İmam Mehdi hangi vakt u zamanda Nasıl zuhur eder sordun mu turnam Kul Hüsey`n`im der ki hakka varalım Varıp o dergaha yüzler sürelim Can baş feda olsun Şahı görelim Sen de o sultanı gördün mü turnam |
|
|
|
|
|
#13 |
|
REP Seviyesi :
Salınıp da dost eline giderken
Ne acayip vardır yolu yaylanın Selvi boylum gonca gülü verirken Açılır yaprağı dalı yaylanın Yayla sen gibi yayla nerde olur Seni arayanlar yurdunda bulur Pare pare olmuş karların erir Akar boz bulanık seli yaylanın Nergisin menekşen karışık biter Dalında dal vermiş reyhanın tüter Senin kokuların aleme yeter Burcu burcu kokar gülü yaylanın Her sabah her sabah hava nemlenir Yaz gelince aşıkların canlanır Sen yaylasın eller sende dinlenir Eser ılgın ılgın yeli yaylanın Hüseyin`im pervaz vurup uçunca Hasretli gözüm kanlı yaş dökünce Koyunlar meleşir evler göçünce Issız kalır n`olur hali yaylanın |
|
|
|
|
|
#14 |
|
REP Seviyesi :
Zamanede Bir Hal Gelmesin Başa
Ahdı Bütün Sadık Bir Yar Kalmamış Efendim, Tabibim, Cananım Kalleş Yar Olana Dost Demem Haşa N`olacak Muhannet Meydan Görmemiş Ben Bir Yar İsterem Derun-U Dilden Sarfede Varını Geldikçe Elden Efendim, Tabibim, Cananım Beni Setreyleye Abudan Elden Her Yüze Gülen Yar Olmuş Olmamış Hüseyin Beyhude Ah Etme Naçar Bir Kapı Örterse Birini Açar Efendim, Tabibim, Cananım Buna Dünya Derler Hepisi Geçer Hangi Günü Gördün Akşam Olmamış |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Can Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 2
Thanked 1996 Times in 869 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 350
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Salını sallanı cananım gelen efendim
Gel böyle sallanma güzelim göz değer sana Al yeşil giyinmiş canannım gelen efendim Sonra rakiplerden güzelim göz değer sana Beri gel geri gel ademden kaçma da Ademden kaçma Türlü sırlarını yadlara açma Her gördüğün sudan eğilip içme de Eğilip içme Senin için burda da zemzem sular var Ah canım canımda sar canım canım Gözlerinden akan hü bala kurbanım Leblerinden akan hü bala kurbanım Kul hüseynim bu dert bizi almaz mıda Bizi almazmı Bu hasretlik kıyamete kalmaz mı Bu yarayı çeken birgün ölmezmi de Birgün ölmezmi Seni merhem olupda sarmazsa eğer
NESİMİYEM YÜZÜN BENİ DERİM MEYDANDA MEYDANDA HasaN DAYI [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ELİNE, BELİNE,
DİLİNE SAHİP OL. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to HasaN DAYI For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-23-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|