![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Ben Beni
Seyyah oldum pazar pazar dolaştım Bir tüccara satamadım ben beni Koyun oldum kuzum ile meleştim Bir sürüye katamadım ben beni Ben beni kendimi canımı özümü Dostlar beni bir kazana koydular Kırk yıl yandım daha çiğdir dediler Ölçeğimi gram gram yediler Bir kantarada tartamadım ben beni Ben beni kendimi canımı özümü Deli gönlüm aktı gitti engine Çok boyandım çok çiçekler rengine Bir Mahsuni demiş oldum kendime Olmaz olsun atamadım beni beni Ben beni kendimi canımı özümü
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Perçem For This Useful Post: | Seyfi MUXUNDİ (05-17-2009), İşcanbaba (05-15-2009) |
|
|
#12 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 23
Üye No: 108
Thanked 3963 Times in 2312 Posts REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Semah ( Dem Dem Ali Dem )
Dem dem dem dem Ali dem'i Erenler sürüyor erkanı yolu Ya hızır ya hızır ya hızır Dem Ali dem dem Hey erenler bir gül açmış Hicaz'dan Yaprağı Muhammed Deha'sı Ali Gönül demden gezer aşk ile nazdan Menzili Muhammed Pervazı Ali Ya hızır ya hızır ya hızır Dem dem dem Ali dem Tadına doymadım yeşil donunun Vuran baglarının gonca gülünün Erenler yolunda Allah çölünün Mecnun'u Muhammed Leyla'sı Ali Ya hızır ya hızır Leyla'sı Ali Dem dem dem dem Ali dem dem Çark eyle çark eyle Semah erenlerindir Dogru görenlerindir Bu yola eğri girmez Hak'ka girenlerindir |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Perçem For This Useful Post: | Seyfi MUXUNDİ (05-17-2009), İşcanbaba (05-15-2009) |
|
|
#13 |
|
REP Seviyesi :
Dokunma Keyfine Yalan Dünyanın
Dokunma keyfine yalan dünyanın İpini beline dolamış gider Gözlerimin yaşı bana gizlidir Dertliyi dertsizi sulamış gider Kimi hızlı gider uzun yol tutar Kimi altın satar kimi bal tutar Kimi soğan bulmaz kimi bal yutar Kimi parmağını yalamış gider Mahzuni bu nasıl yazı Mahzuni Bazı şerif olur bazı mahzuni Yurdunda anasız kızı mahzuni İnsanlık ardından melemiş gider |
|
|
|
|
|
#14 |
|
REP Seviyesi :
Dumanlı Dumanlı
Oy göresim geldi suna boylum seni Dumanlı dumanlı oy bizim eller Oturup ağlasam delidir derler Dumanlı dumanlı oy bizim eller Oturup ağlasam delidir derler Bizim elin yiğitleri bol olur Çalar davulları dizgin doludur Ölüm bizim için tozlu yol olur Dumanlı dumanlı oy bizim eller Oturup ağlasam delidir derler |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Katılımcısı Yas: 56
Üye No: 608
Thanked 152 Times in 86 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 91
REP Seviyesi :
![]() |
çağımızın Gerçek Halk Ozanı Mahzuni şerif'i Sevenlere Selam Olsun. Yıllarca Içimizden Geçenleri Sazıyla Dünyaya Duyurdu.içinde Insan Sevgisi Olanlar O'nu Baştacı Yaptılar.zalimlerde Cezalandırmak Için Yarıştılar.o'nu Ezmeye çalışanlar Pişman Olurmu Bilmem.saza, Söze Gönül Verenler Büyük Ozanı Elbette Sever Sayarlar .(nacizane Bende Onlardan Biriyim)
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Ebu Turap For This Useful Post: |
|
|
#16 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 202
Thanked 367 Times in 187 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 154
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Keser Döner Sap Döner Bizim Nurhak dağına Kar yağar kar üstüne Anadolu yiğidi Yar sever yar üstüne Keser döner sap döner Et kaçar kasap döner Perdenin arkasında Bin türlü hesap döner Kazan karadır dibin Senden kara sahibin Derde düşmüş garibin Vardıkça var üstüne Keser döner sap döner Et kaçar kasap döner Perdenin arkasında Meclisin gerisinde Bin türlü hesap döner Mahzuni umut yitti Gör felek bize ne etti Yorgan yandı iş bitti Çuvalı sar üstüne Keser döner sap döner Et kaçar kasap döner Perdenin arkasında Meclisin ötesinde Bin türlü hesap döner
Koyun beni hak aşkına yanayım
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to sibelinsesi For This Useful Post: |
|
|
#17 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 202
Thanked 367 Times in 187 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 154
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ahmet Kaya`ya
Ağladıkça bahar oldu dağların Toprağına küsme Ahmet geri gel Gurbet eller burdan güzel değildir Yaban elden esme Ahmet geri gel Gelemez misin dönemez misin Gözüm nice üzgünsün gülemez misin Kolay değil gurbet elin yarası Yoktur bizim ile onun arası Bu memleket ata dede mirası Hemen ümit kesme Ahmet geri gel Gelemez misin dönemez misin Gözüm nice üzgünsün gülemez misin Mahzuni barışın yoluna kurban Ahmet mızrabına teline kurban Hangi dil bilirsen diline kurban Sen yeter ki susma Ahmet geri gel Gelemez misin dönemez misin Gözüm nice üzgünsün gülemez misin |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to sibelinsesi For This Useful Post: |
|
|
#18 |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2413 Times in 1089 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
AKILSIZ DİYEREK DOST BENİ TAŞLAR
Akılsız diyerek dost beni taşlar Artık adam olmak dile kolaydır Ne bilir belayı belasız başlar El davulu çalmak dile kolaydır Evim yok barkım yok sermaye sıfır Vücudum müslüman amma kaderim kafir Sağımdan solumdan yağıyor küfür Gayri rahat bulmak dile kolaydır Kim istemez nazlı yari sarmayı Kim istemez hergün bayram görmeyi Çocuk bile bilir akıl vermeyi Kayadan su almak dile kolaydır Ömrüm oruç geçti bayram etmedim Mevlam ayak vermiş bir gün gitmedim Çok ham yetiştirdim kendim yetmedim Hakka secde kılmak dile kolaydır Mahzuni Şerif' im zordur bu dünya Düşünce görülür hanyayla Konya Ne İngiliz koydum nede Almanya Dostum insan kalmak dile kolaydır ... Aşık Mahzuni ŞERİF
''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.'' İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..... |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to mamican For This Useful Post: |
|
|
#19 |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2413 Times in 1089 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
Yine Bahar Geldi Yaradan
Yine bahar geldi yaradan Bilmem niye yaprak açmaz güller oy Karlı daglar kalkmadıkça aradan Korkarım ki dosta ermez yollar oy Ne dağı var ne ormanı çınarı Ne bağı var ne bostanı pınarı Kimse bilmez gizli gizli yananı Ah derdini dökemeyen kullar oy Kimi murat almış gezer salınır Kimi yaralanmış bağrı delinir Bir gün dünyadan adım silinir Hani bizim Mahzuni’ miz derler oy |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to mamican For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| bir, hayatından, kesit, mahsuni, şerifin |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|