![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Hazret-i ALİ meşhur bir hutbesinde şunları söyledi:
"...Akıllar benim söylediklerimin tevilinden ibret alsın. Ben Berahimlerin Şis'iyim... Ben Rum'un sündüsiyim... Ben Türk'lerin Şübeyrü'yüm... Ben Zencilerin Ecsiya'sıyım. Ben Frenc'lerin Cürciysü'yüm. Ben Habeş'lerin Betrik'iyim... Ben Hint'lerin Kemred'iyim. Ben Buruc'un bedriyim... Ben Zebur'un İbriya'sıyım... Ben Celil'in safvetiyim. Ben İncil'in İliyya'sıyım. Ben Tevrat'ın Ebriya'sıyım... Ben Musa'nın Muallimi Hızır'ım Ben sırların sırrıyım... Ben Yuşa'yı kardeşleştirenim... Ben bayrağın taşıyıcısıyım... Ben Mahşer'in önde gideniyim. Ben Kevser'in sakisiyim... Ben temiz kılınanların temiziyim. Ben Muhtar (Peygamber)'ın varisiyim... Ben kapıyı sökenim. (44 kişinin açıp kapadığı kapı) Ben Yakiynin sahibiyim Ben Allah'a ant olsun ki Allah'ın yüzüyüm. Ben mucizelerin sahibiyim... Ben tüm dinlerin hakikatiyim. Ben Yakiyn(Kesin Bilgi)'in gözüyüm Ben gözlerin gözüyüm. Ben doğrulukta batinim... Ben Işığın papatyasıyım... Ben gizlerin hakikatiyim. Ben gökgürültüsünü yönlendirenim. Ben Allah'ın eviyim(ene beytullah) Benim Kabe ve Beyt-i Haram Benim Beyt'il Mamur... Benim kafirlere bâtin olan. Benim sırların içinde zahir olan... Benim yükseltilmiş tavan. Benim Evvel ve Âhir olan. Benim Bâtin ve Zâhir olan... Benim Yaradan ve Rızık veren Ben terazinin gözleriyim... Ben burakın kanadıyım. Ben ateşlerin emiriyim. Ben Zaman'ın sonuyum Ben nehirleri akıtanım... Ben kurtuluş gemisiyim... Ben Zebur'un fasihiyim. Ben tevilin açıklayanıyım. Ben İncil'in müfessiriyim. Ben kitabın anasıyım. Ben hitabın faslıyım. Ben Hamd'ın Sıratıyım... Ben Betül (Fatıma)'ün kocasıyım. Ben bayrakların bayrağıyım... Ben Musa'nın Asası'yım Ben İbrahim'in sırrıyım... Ben sorunların çözücüsüyüm... Ben hüznü giderenim. Ben gamların yok edicisiyim. Ben mucizelerin sahibiyim... Ben İlah'ın alaniyetiyim... Ben en sağlam yolum... Ben velilerin velisiyim. Ben Sur'un batiniyim... Ben Kâf, Hâ, Yâ, Ayn, Sâd... Ben Hücüratların kapısıyım... Ben demirin misaliyim... Ben Nun vel-Kalem'im. Ben karanlığın lambasıyım. Benim en büyük olan haber. Benim Sırat'ul Müstakim (Doğru olan yol). Ben uzatılmış zamanım..." (Abdürresul Zeyniddin “el-Hutab’ün Nâdire Li-Emir’il Müminin” S.134-139 Müesseset’ül Belâğ 1.Bas.1425 H.; Şeyh Ali el-Yezdi el-Hairi “İlzam ün Nasib fi İsbat’ül Hüccet’ül Ğaib” C.2, S.174-190)
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Batıni (06-03-2011) |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1158 Times in 603 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Bu sözler ALİ'ye "1400 yıl önce yaşayıp ölmüş sıradan bir müslüman" gözüyle bakanlara bizzat ALİ'nin dilinden verilmiş bir cevaptır.ALİ kimmiş iyi okuyun.
Ona şeriAT GÖZLÜĞÜYLE bakmaktan vazgeçin. Baba İlyas. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Batıni (06-03-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||