![]() |
|
![]() |
|||||||
| Mihrac Ural Mihrac Uralın Makalelerini soru ve görüşlerin paylaşıldıgı bölüm |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Forum Katılımcısı |
“Türk’ün en kötüsü, Türk olmayanın en iyisinden iyidir. Geçmişte Osmanlı İmparatorluğu’nun bahtsızlığı, çoğunlukla, kaderini Türklerden başkasının idare etmiş olmasıdır” (Mahmut Esat Bozkurt, “Atatürk İhtilali, I-II” (Kaynak Yayınları, s. 134)
Konu aliimren tarafindan (02-16-2011 Saat 04:33 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niye büyük yazdın Ali Baba;
Kızdın mı? yarın gelince kiabı gösterirsin, Ve O dönemde zaten bir uluşlaşma vardır, ve MİLLİYETCİ unsur, sölemler oldukca fazlaydı, Ve bir devlet yartılıyordu, Bunlar doğaldı, o dönem için, Bende evdeki kitaba bir bakayım, Ancak diğer yazdığın yazının denmediğini densede şimdilik kaynak olmadığını düşünmekteyim Sağlıcakla,
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Baba İlyas (02-15-2011), Batıni (07-15-2011) |
|
|
#13 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
sanırım atatürk ihtilainden sayfa numarasını değiştirmişsin, S:137 idi eskisi bildiğim kadarı ile, O sayfada böyle bir sözcük kümesi yok, Bu konuyu daha önce tartıştığımız için, [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Buraya o sayfanın resmini atmıştık, ancak bizim köyde de ve Anadoluda da şöyle bir laf vardır, "Köyümüzün en kötüsü, elin en iyisinden evladır" şeklinde, Ve bu yazıda, yanlış br tesbit ben göremedim, sağlıcakla |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#14 | |||
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1158 Times in 603 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Benim ve milletvekilinin arap"lara benzemek" ile kastettiği ırk değil kültürdür. Eğer milletvekilinin kastettiği ırk olsaydı "güneşte fazla kalmayın yanıp araplara benzersiniz" derdi. Fakat milletvekilinin(ve benim) kastettiği şey yaşam biçimidir. Dünya da her milletin kendine özgü bir kültürü ve etiketi vardır. Benim aklıma arap deyince cübbe sarık ve uzun sakallar gelmektedir. AYRICA BİR TÜRK YADA BİR KÜRT(yada ırkı her ne ise) NEDEN BELLİ İDEOLOJİ YADA DİNİ İNANÇLAR UĞRUNA ARAPLAŞSIN Kİ? Bunu istememek o ırka hakaret etmek değildir asimilasyona karşı olmaktır. Örneğin aleviler şiileştirilmek isteniyor diyelim. Peki o halde BİZ ŞİİLER GİBİ OLMAK İSTEMİYORUZ DER İSEK Şİİ LERE KARŞI IRKÇILIK MI YAPMIŞ OLURUZ??? Bu doğal birşey değil midir? Alinti:
Fakat "yobazlara benzemek istemiyoruz" deyince de kimi kastettiği gene anlaşılmıycaktı. Türban giyenler midir yobaz olanlar? Yada çarşaflılar mıdır? Aslında İRANLILAŞMAK İSTEMİYORUZ dese de mantıklı olurdu. Alinti:
AMA NORMAL OLAN ŞEY BİR TÜRK YERİNE BİR ARAB'IN CÜBBE-SARIK GİYMESİ DEĞİL MİDİR? Türk Türk gibi Zaza zaza gibi giyinmelidir.Hiçbir ırk yada milliyet bir diğerini asimile etmemelidir.. Arap alevisi kardeşlerimizi elbette tenzih ediyorum. Gerçi onların bugünkü arap alemi içerisinde ne kadar yerleri var o da düşündürücüdür. Sayın yazarımız arap asıllıysa yanlış anlaşılma ihtimaline karşılık yazardan ve arap alevisi kardeşlerimden özür diliyorum. Arap alevileri ne kadar alevi ise Türk alevileri de o kadar alevidir. Umarım anlaşılmışımdır. Saygılarımla baba ilyas
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
|||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Batıni (07-15-2011) |
|
|
#15 |
|
Yeni Üye Yas: 45
Üye No: 3724
Thanked 31 Times in 15 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Sn. Aritman'ın, bu lafinda irkci bir sey bulamadim fakat daha once kendisinin Ermenileri Abdullah Gul uzerinden hakaret etmesi dusunuldugu zaman chp, ayni hataya defalarca dusmustur. Onur Oymen'in Dersim fiyaskosu basta olmak uzere yaptiklari gaflar yuzunden yerlerini kaybediyorlar, bence Alevilerin ve diger solcu vatandaslarin baska bir partide birlesmesi gerekir. Bunun en iyi ornegi Almanya'da... Schroder'den sonra cok kan kaybeden SPD, secmenlerini Die Linke'ye veriyor. Bence Turkiye'de sol da kanini tazelemeli.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: ĬδγâиظυŁ ☼
Yas: 22
Üye No: 3932
Thanked 85 Times in 60 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 38
REP Seviyesi :
![]() |
ßu yazıya katıLmıyorum maLesef..
δiŁάhŁάяı и'εdεyiм
Bεиiм δε√giм мά√zεя Вάиά δuyά λттığıм ÇiçεĸŁεя Biя güи oŁuя Đöиεя Вάиά... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to δέяάρ For This Useful Post: | Devrim06 (07-03-2011) |
|
|
#17 | |
|
Yeni Üye
Üye No: 3934
Thanked 49 Times in 29 Posts REP Gücü : 1
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Bende yazıyı okuyunca yazının her bir kelimesine rahatlıkla cevap vermek geldi icimden ama vaktim yok. Senin alıntı yaptıgın noktayı yazayım dedim baktım sen yazmışsın. Bende arap kadınları gibi olmak istememenin ırkcılıkla uzaktan yakından alaksı olmadığı söylüyoru. Arap kadınların ne cektiklerini biliyormu bu konuyu acan arkadaş. Bilmiyor. Almış eline bir başlık yazıyor. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to cepheli For This Useful Post: | Hamza Aksüt (07-14-2011) |
|
|
#18 |
|
GENÇALEVİLER YAZARI
Üye No: 834
Thanked 3344 Times in 903 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 102
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Hangi Arap kadını
Alevi Arap kadını mı... Sünni Arap kadını mı... Hıristiyan Arap kadını mı... Ateist Arap kadını mı... Dürzi Arap kadını mı... İsmaili Arap kadını mı... Musevi Arap kadını mı... Araplar, tek tip, fabrikasyon değil ki... Saygı ve sevgiyle... Konu Hamza Aksüt tarafindan (07-14-2011 Saat 23:48 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Hamza Aksüt For This Useful Post: | Amistofes (08-13-2011), yıldızbaba.58 (07-27-2011) |
|
|
#19 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Gaziantep
Yas: 25
Üye No: 4072
Thanked 8 Times in 6 Posts REP Gücü : 1
REP Seviyesi :
![]() |
bana ne elin arabından.