Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevi Kültürü

Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 04-06-2010, 11:54   #31
aliimren
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

aliimren - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1217
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi : aliimren will become famous soon enough
İletişim
Standart HURAFELER ve İNANÇLAR...

Evet uzun süredir cevap yazmak istiyordum ama vazgeçiyordum. Bunun nedeni forum da hatta size cevap veren arkadaşların da bunu onaylayacağını düşünüyorum, sayfalar dolusu yazı kopyala yapıştır yapmanız. Bir iki sayfanızı okuyup yorumlama yapana kadar siz 4-5 sayfa daha ekleme yapıyorsunuz. Anlatmak istediklerinizi gendi görüş ve minik alıntılarla betimleyemiyorsunuz. Bu nedenle de hangi sayfanıza yorum yapacağına karar veremiyor insanlar. Alıntı yapıldığında da boş yere iki kat alan kaplanmış oluyor.

“O zaman ortada daha büyük bir sorun var ki. ya okuduğunuzu anlama problemi içindesiniz” gibi demagojilere girmeden eğer tartışabilecekseniz bilim yöntemi ve etik çercevede tartışmayı yürütmek isterim. Eğer bunu yapamam ben laf kalabalığı yaparım diyecekseniz bu tartışmayı yürütmenin hiçbir anlamı yok.

“siz sünni islam anlayısını Kur2anın sünni ve şii yorumundan zerre haberdar değilssiniz”
demişsiniz, kusura bakmayın ama dört kitap ve diğer dini yazıtlar konusunda başta tek tanrılı dinlerin asıl kaynağı olan Sümer söylenceleri ve Mısır, Kumran yazıtları vs. Konularında bir hayli yetkin olduğumu düşünüyorum, eğer belirtmiş olduğum çercevede tartışmayı yürütebilecek iseniz bunu sizde göreceksiniz.

“sünni şii” kavramı ile beni tanıştırdığınız için bu arada size teşekkür etmek isterim Terminolojime bir kelime daha eklemiş oldunuz.

“Bu noktada asıl siz kendinizi sorgulayın Aleviliği kimden nerden öğreniyorsunuz? herhangi bir cem evine gitmişliğiniz Bir dedeye Pire danışmışlılığınız var mı? kitaplarını okuduklarınız soyu sopu nereye çıkıyor Ehli beyt neslinden mi dede mi Pir mi? anlaşılan hiç dikkat edenlerden de değilsiniz?” demişsiniz sizi seviyeli ve usluplu olmaya davet ediyorum.

Hem “Hiçbir misayoneri değiliz, olamyızda Alevi islam ekolü teslimi Rıza anlayısına dayanır.” Deyip hem de buradaki insanlara Alevi değilsen burada işin ne diyerek ateistlere hakaret ederek bir yerlere varamazsınız.

“Elbette bilimsellik en başta gelir, örneğin İslami görüşlerin Mihenk taşı Kur'an'dır” demişsiniz. Bana bahsettiğiniz kitaptan bir kaç bilimsel örnek verebilir misiniz. “Dinin kutsal metinlerine aykırılıklar varsa ve o aykırıklılar dinin temeli esas unsurları zaman içinde yapılmışsa, bunları analiz etmek bilimselliktir.” Bir kaçış cümlesidir bence. İşinize gelince “Mihenk taşı” işinize gelmeyince “Osman’ın kitabı” anlayışına girmeden Müslümanların kitabı Kuranı tartışabilir misiniz.

“Gece olunca yıldızların işiğini söndürürüz”, “Dağları dünyanın zeminini sağlamak için yarattık” diyen. Bir tufanda tüm dünyanın sularla kaplandığını söyleyen, insanları sevdiğini söyledikten sonra “And olsn ki cehennemi insanlarla dolduracağım, o da daha yok mu der” diyen bir yaratıcının söylemlerini gelin tartışalım.

“inanmıyor olabilirsiniz bu sizi ancak Alevilik dışına çıkarır.. ama size saldırma hakkını vermez. saygılı olalım ben sizin ateistliğinize inançsızlığınıza kitapsızlığınız bir şey diyormuyum sadece saldırılarınıza cevap veriyorum..” demişsiniz benim yazımda hiç bir saldırı yoktu, bilmiyorum farkında mısınız söylediklerimin hepsi Müslümanların kitabı Kuran ve tefsirlerinden alıntıdır... Bana dediğiniz “okuduğunu anlamıyor musun” söylemi burada sanıyorum sizin için biraz geçerli konma düştü.

“her seyi tartışabiliriz. ama siz islam= sünnilik yanılgınızdan vazgeçin” demişsiniz benim yazımın neresinde Sünnilik kavramını gördünüz. Ben Müslümanlardan bahsediyorum. Farkıdaysanız Alevi-Sünni kavramına hiç girmemişimdir. Benim için o söylem. Çünkü ben Aleviliği İslamın içerisinde görmüyorum.

Bir paragrafta bana diyorsunuz ki ben sizin ateistliğinize karışmam. Bir sonraki paragrafta diyorsunuz ki “kendiniz dinden çıkıyor ve islamın sözde tutarsızlığına delil getirmeye çabalıyorsunuz?” Öncelikle karşınızdaki kşiye cevap verirken bile tutarsızlık sergiliyorsunuz. Kendi kavramınızın ve söylediklerinizin bile farkında değilsiniz.

“ islamın tek yorumu var oda sünnilik diyebiliyorsunuz?” demişsiniz. Bunu söylediğim cümleyi bana GÖSTEREBİLİR MİSİNİZ?

“farzedin ki, siz orta çağda yasıyorsunuz ve istanbuldan çine ulak (haberci) ile mesaj göndereceksiniz. kaç gün sürer sizce? günler aylar yıllar değil mi oysa günümüzde bir telefon, hatta görüntülü uydu yardıymıyla anlık değil mi” örneğinizin bilimselliğine ise hayran oldum. Bu konuyla ilgili tartışmaya girerseniz daha büyük bir çelişki içine düşersiniz.

“kaldıki biz burda gücü herşeye yeten ve hiçbir şeye muhtaç olmayan Tanrıdan bahsediyoruz ve Tanrı'nın isteiği ile Mirac yolculuğundan değil mi?” diyorsunuz sonra da “Bu anlattığınız kısım sünni Mirac anlatımızdır. dolayısıyla yapacağınız her eleştiri islama yada Kur'ana değil sünni Miracınadır.” Diyorsunuz. Antık karar verseniz neyi benimseyip neyi benimsemeyeceğinize.

İsterseniz Kuantum fiziği, yüksek hızla yolculuk ve zaman, Cern Enstitüsündeki atomların çarpışması gibi bilimsel gerçek ve deneylere önce bir göz atın.

Selamlar, saygılar.
aliimren isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to aliimren For This Useful Post:
Devrim06 (04-06-2010), DoğAcAn (04-06-2010), esonto58 (04-09-2010), yolcudede (04-08-2010), İşcanbaba (04-06-2010)
Alt 04-06-2010, 14:20   #32
Dede-baba
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1309
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -11
REP Seviyesi : Dede-baba can only hope to improve
İletişim

Alinti:
aliimren Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Evet uzun süredir cevap yazmak istiyordum ama vazgeçiyordum. Bunun nedeni forum da hatta size cevap veren arkadaşların da bunu onaylayacağını düşünüyorum, sayfalar dolusu yazı kopyala yapıştır yapmanız. Bir iki sayfanızı okuyup yorumlama yapana kadar siz 4-5 sayfa daha ekleme yapıyorsunuz. Anlatmak istediklerinizi gendi görüş ve minik alıntılarla betimleyemiyorsunuz. Bu nedenle de hangi sayfanıza yorum yapacağına karar veremiyor insanlar. Alıntı yapıldığında da boş yere iki kat alan kaplanmış oluyor. .
Öncelikle yazılar sahsıma aittir. her bilimsel makalede olduğu gibi belge ve bilgilere dayanmak. işkembeyi kübradan sallıyarak değil delillerle yazmayı severim... Bu nedenle dersteksiz sallama pek uslubum değil..

kendime ait bir yazıyıda ilgili tartışma forum konularında yayınlarım bu benin tasarrufumdur. başka birisine ait bir yazıyı alıpta kendime mal etmiş değilim.. yayarlandığım kaynakları zaten sunarım..

Bu nedenle "kopyala- yapıştır" tabiriniz sadece terbiyesizlik değil iftiradırda.. yorum yapmadan önce biraz etik ve ahlak dersi alın. sonra sizinle sohbete başlarız.. ama önce eğitim sart!! görüyorum ki sizde bunun eksikliği gayet fazla..

Bir önceki mesajınızda çelişkilerinizi size gösterdim. görüyorum ki hiç itiraz edememiş -bilgi eksikliğinden olacak- konuyu başka mecralara cekme telası içindesiniz.. ne gibi bir ruh hali içinde olduğunuzu anlıyorum...

bu nedenle forum konusuyla uzaktan yakından alakası olmayan yazılarınız yerine cevap vermeye deger gördüğüm birkac kısma cevap vereceğim. yine istediğiniz konu ile ilgili bağımsız forum konularınızı açın yazı yazmaya deger önem arzederse cevabi yazılarımı orada sunarım.

Alinti:
“Elbette bilimsellik en başta gelir, örneğin İslami görüşlerin Mihenk taşı Kur'an'dır” demişsiniz. Bana bahsettiğiniz kitaptan bir kaç bilimsel örnek verebilir misiniz. “Dinin kutsal metinlerine aykırılıklar varsa ve o aykırıklılar dinin temeli esas unsurları zaman içinde yapılmışsa, bunları analiz etmek bilimselliktir.” Bir kaçış cümlesidir bence. İşinize gelince “Mihenk taşı” işinize gelmeyince “Osman’ın kitabı” anlayışına girmeden Müslümanların kitabı Kuranı tartışabilir misiniz. .
Sünnnilik inancı Kur'an dışı sonradan uydurulmuş islam dısı ayrı bir dindir.. hiçbir ibadeti ve akaidi İslamın ruhuna uymaz. bununla ilgili gerek bu web sitesinde gerekse diğer forumlarda yüzlerce örnek sunduğum gibi namaz- oruc-hac-zekat olmak üzere Kur'ani ibadetlerin nasıl çaptırıldığını nasıl değiştirildiğini Kur'an ayetleri eşliğinde sundum aşağıdaki linkte açtığım konuların bir indesksi var

Aralardaki parazitlere dikkat etmiyerek diğer yazılarımı takip edin..

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Bu noktada su iki ayrıma dikkat edelim Kur'an tekdir fakat her ayetin yüzlerce farklı yorumu ve izahı vardır bu nedenle bu kadar çok tarikat ve mezhep tarih içinde olmuştur.

Alinti:
“Gece olunca yıldızların işiğini söndürürüz”, “Dağları dünyanın zeminini sağlamak için yarattık” diyen. Bir tufanda tüm dünyanın sularla kaplandığını söyleyen, insanları sevdiğini söyledikten sonra “And olsn ki cehennemi insanlarla dolduracağım, o da daha yok mu der” diyen bir yaratıcının söylemlerini gelin tartışalım. .
Elebtteki tartışalım ama sizin su an yaptığınız gibi değil, tanrı kimlerle cehennemi dolduracak acaba? iyilik ve hayır peşinde koşanlarla mı yezit ve muaviye benzeri zalimlerlermi tiranlarla mı*

siz yazitlerin, hınzır paşaların, bu dünya üzerinde gelmiş geçmiş kan içilerilerin affedilmesini cehenneme girmelerini zalimlik olarak mı görüyorsunuz*

Pir Sultan'ın "kalsın benim davam ulu divana kalsın" Hitabını zalimlik olarak mı algılıyorsunuz*

o zaman sizde yezitsiniz zalimlersdensiniz çünkü onları koruyor yaptıkların yanlarına kar kalmalarını isteyicilerdensiniz..

Allah mazlumların, yetimlerin imdat isteyenlerin yanındadır... Onların dularına yakarışlarına yönelendir... siz ise zalimleri koruyorsunuz onların cehenmeme gitmelerine karşı çıkıyor bunu eleştiriyorsunuz*

kusura bakmayın bu sizinki hümanizm değildir İmam Hüseyin karşısında yeziti savunmak zalimliklerin yanına kar kalmasını istemek hümanizm değildir... bunu savunan haksızlık karsıında susan dil bizden değildir...

Sonuç olarak cevap vermeye deger gördüğüm polemiklerden uzak eleştrileriniz bunlar..

yine merak ettiğiniz konuların Alevi literatüründeki izdüşümlerini öğretmek istiyorsanız yardımcı oluruz..

Ama lütfen konularıyla alakalı ve ilgili olsun daldan dala atmaka forum konularını sabote etmek pekte etik olmasa gerek değil mi?
Dede-baba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-09-2010, 01:39   #33
yolcudede
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 511
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi : yolcudede will become famous soon enoughyolcudede will become famous soon enough
İletişim

Sevgili Canlar

Alevilikte yüksekli kavrami Kulanilimaz Ne talip Pirden nede Mürsüten
yüksektir.

Bakalim bizim Sevgili Imam Dedebaba ne demis kendi yazdiklarini
algilamakta zorluk cektigini bilmoyordur sanirsam birde vermis olduklari
ayetlerle sureler ne kadar cahiloldugunu ortaya koyuyor.

Alinti:
Alevi-Bektaşi'nin Miraç İnancı Kırklar İncıyla dile getirilir..
şii'lerin Miraç anlayışı ise.. Kırkları kabul etmez, Sünni Miraç
anlayışını benimser
Alinti:
MİRAÇ: Sözcüğü arapçadır. yükseğe çıkmak, yükselerek yol almak
anlamına gelen "URUÇ" sözcüğünden türetilmiştir...

Kur'an-ı Kerim'de bu sözcük astronomik zamanla ölçülemeyecek biçimde
manevi yükselme/ruhsal bir yükseliş anlamına gelmektedir.. başka bir
değişle bu yükseliş metafizik bir yükseliştir. nitekim MEARİC SURESİ'NİN
4. Ayetinde.. şöyle denilmektedir..

Simdi söyleyin Bakalim yil 6 Yy o zamanlar ne ile yüksege cikmis H,z
Peygamberiniz,Merdiven ilemi cikmis yoksa O caglarda nasil yüksege ucmus

Yoksa Hani Diyorsunuzya MIraca Attan Kucuk esekten büyük dediginiz
Hayvan ilemi cikmis yoksa???..

Tamamen hikaye vede masal ile dostlarin zamanini calmayin Lütfen
satende sizin gibi yol Hirsizlari yani Beyaz Katiler yilardir Aleviligi
yok edemediniz,simdi sinsi sinsi Alevileri Asimle edip sözün ona Yy
Yilardir bitiremediginiz onca Katliyamlar onca Idam sehpalariyla yok
edemediniz simdi Adina Beyaz Katliyam dedigimiz Asimle politikasi ile
Aleviligi yok etmek istiyorsunuz.

Bakalim Sizin vermis oldugunuz bütün ayetleri veriyorum sayim imam
minaresiz camini imami.
Alinti:
MEARİC SURESİ'NİN 4. Ayetinde..
تَعْرُجُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ
خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ

Ta'rucul melâiketu ver rûhu ileyhi fî yevmin kâne mikdaruhu hamsîne elfe
seneh(senetin).Türkce Aciklamasi Melekler ve ruh
(vahiy/komutlar/Cebrail), elli bin yıla eşit bir gün içinde O'na
yükselir.

İsra Suresi 1. Ayet:سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ
الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا
حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ

Subhânellezî esrâ bi abdihî leylen minel mescidil harâmi ilel mescidil
aksallezî bâreknâ havlehu li nuriyehu min âyâtinâ, innehu huves semîul
basîr(basîru).
Türkce aciklamasi.Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye
kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini
bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç
şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

İSRÂ - 60
وَإِذْ قُلْنَا لَكَ إِنَّ رَبَّكَ أَحَاطَ بِالنَّاسِ وَمَا جَعَلْنَا
الرُّؤيَا الَّتِي أَرَيْنَاكَ إِلاَّ فِتْنَةً لِّلنَّاسِ وَالشَّجَرَةَ
الْمَلْعُونَةَ فِي القُرْآنِ وَنُخَوِّفُهُمْ فَمَا

يَزِيدُهُمْ إِلاَّ طُغْيَانًا كَبِيرًا

Ve iz kulnâ leke inne rabbeke ehâta bin nâs(nâsi), ve mâ cealner
ru’yâlletî ereynâke illâ fitneten lin nâsi veş şeceretel mel’ûnete fîl
kur’ân(kur’âni), ve nuhavvifuhum fe mâ yezîduhum illâ tugyânen
kebîrâ(kebîren).

Hani sana, “Muhakkak Rabbin, insanları çepeçevre kuşatmıştır” demiştik.
Sana gösterdiğimiz o rüyayı da, Kur’an’da lânetlenmiş bulunan o ağacı da
sırf insanları sınamak için vesile yaptık. Biz onları korkutuyoruz.
Fakat bu, sadece onların büyük azgınlıklarını (daha da) artırdı.

Buraya kadar vermis oldugunuz bu ayetlerle yada suralerle Genc
insanlarin kafasini krsiririp Misyonerlik yapnaizi diyecek cok seyler
var ama bizlerin Küfre dilimiz gitmiyor.

Birde sizin yapmis oldugunuz hic etik degil imam dedebaba,Hem Islama
Hakaret ediyorsunuz Hemde Alevilige Hakaret ediyorsunuz.

Bakin Bizim 40 Lar Ceminde sizin Anlatiginiz Muhmedi H,Z Muhamed olark
kapidan iceriye almadik,Sözüm ona Sizin Muhamed mircadan gelirken 40
larin bulundugu Ceme girmek ister ama ne Hikmetse Peygamber olarak bir
türlü iceriye giremez.

Neden Acaba Imam dedebaba bakin anlatilan o mitolojide nasil oluyormus
bir kulak verelim,Ilikde girmek ister giremez ne derler sen kimsin
iciriden bir ses gelir ben Ahir eval Peygamber Muhemedim der ,nasil bir
ses gelir sen git Hümetinye yap peygamberligini degilmi, ikinci
denemede böyle olur ücüncüye ne oluyor Imam dedebaba .Fakirlarin
fukarasi sefillerin sefiliyim deyince ancak icieri aliyorlar degilmi.

Yani Hem Matemine yani islamin mührünü elinden veriyor hemde
peygamberligi elinden gidiyor böylemi sayin imam dedebaba.

Neyise bakalim Hikayyenin devami nasil imis,Ne diyor siz kimsiniz size
kimler diyor ??? bakin iyi diakt edin H,Z Ali H,Z Muhamedin nesi idi hem
damadi hemde Yegeni degilmi canlar,hadi diyelim damadi vede gigeni
tanimadi ama hem kizi hemde torunlarini vede icerideki 39 kisiyi nasil
tanimaz bunlar kayip erenlermi yoksa .
Devamin bakalim nasil oluyormus H,Z Muhamed kacinci kisi oluyor iceride
Salmani saymasak kirkinci oluyor ne diyor,sizlere kimderler Ali ne diyor
Bizlere 40 lar derler ama diyor iceride 39 kisi var salmanda Rizalik
Lokmasi getirmee giti diyor degilmi birimize necder salirsak kirkimizdan
kan damlar diyor vede Ali Nejderi(burayada dikatiniz cekmek istiyorum neden nejder bizlerin bildigimiz kadariyla nejder yaliniz Amaliyetlerde kulanliyor????) calinca ne oluyor bir damla kanda
salmanin kani icirye damliyor .

Salman Geldiginde ne getiryor bir tane üzüm tanesi ,bakin gine muhamed
burdada bir lokmayi dagitamiyor degilmi,Aliye veriyor oda ne yapiyor bir
damla engürü 40 kisiye paylasiyor degilmi sayin Imam Dedebaba .

Bir cok Sitede almis oldugunuz bu Alintilari gidin sizin gibi düsünen Imamlara anlatin size diyecekleri biz demek istemiyorum.

Alevilik ile sizin bir sorununuz yok siz misyonerlikten baska bir sey yapmiyorsunuz bir cok sitede ayni sekilde alinti yapmaniz bizlere göre etik degil,Sözü gecen siteleri söylememe gerek yok siz cok iyi biliyorsunuz hangi siterlerden bahsetigimi.

Bir cok sizingibi beyaz Katliyamcilar taniyoruz Aleviligi su vede bu sekilde Katletmenize müsade etmiyoruz.

Bakin size Bizim Tanri anlayisi sevgili Hidir Cam nasil ifade etmis.

Dün gece Tanrı’yla bir sofra kurduk

Saz çalıp eğlendik sabaha kadar

Arz-u hal eyleyip, hal hatır sorduk

Birlikte demlendik sabaha kadar

Dizine yaslandım, zaman çürüdü

Bir gece dedimse, on bin yıl sürdü

Her bana bakışta kendini gördü

Yüz yüze dinlendik sabaha kadar

Büyük başın derdi, daha büyükmüş

Cümle can, kainat sırtında yükmüş

Ömür, bir tadımlık, ötesi yokmuş

Aşk ile bellendik sabaha kadar

Dedi hiç hırslanma, boşa o telaş

Çok bela getirir, başa bu dalaş

Ne katran kazanım, ne kor, ne ataş

Su serpti küllendik sabaha kadar

Dedim terk eyleme, hep benimle kal

Dedi bir bütündür kök, gövde ve dal

Meğer ben körmüşüm, O da suskun, lal

Can gördük, dillendik sabaha kadar

Bir gece boyunca, bin sual sorduk

Adem-i deryaya çok kafa yorduk

Gökten yere inen bir çift tohumduk

Birlikte, çimlendik sabaha kadar

Evet ne sizn Tanriniza benziyor nede insan anlayisini benziyor,Bizler bir cok siirde oldugu gibi tanri Elestiren kizinca Harabinde söyledigibi Kah cikariz yök yüzüne seyran eyleriz gah ineriz seyran eyler yer biz.Bakin bir siir daha size anlayana sivri sinik saz anlamayana davul zurna az.

Geldi Cebrail ekibi

Şu defteri aç dediler

Yaptıkların hesabına

Kar kalır mı hiç dediler

Gönderildi sana kelam

Gittiğin yol cümbüş, alem

Her sayfası kara kalem

Baştan sona suç dediler

Ne kitaba, ne de dine

Ne periye, ne de cine

İnanmadın hiç birine

Kurtuluşun güç dediler

Dedim ben arındım kinden

Uzak durdum şeytan, cinden

Zarar gören var mı benden

Kar zararı geç dediler

Dedim nerde huri, melek

Dediler neyine gerek

Hazır gelmişken diyerek

Defol şurdan piç dediler

Dediler gir, korda soyun

Son sözünü de de savun

Dedim şarap, bir de kavun

Zehir zıkkım iç dediler

Korda üşüdüm, uyandım

Ölü değil, atan candım

Gördüklerim gerçek sandım

İnanma hiç düş dediler

Yönlümüz Kabedir ,yüzümüzü Insana döneriz Aramayiz kabeyi yerde gögde Sevgi vede Saygi Kabemizdir.

Yukarda vermis oldugum siirin üzerine fazla söze gerek yok derim ,Ama sayin Dedebabanin vermis oldugu bütün ayetleri vermeyi düsünmüstüm buna gerek görmedigim icin bir kaci yeter .

Sevgi Yolunuz Xizir sirdasiniz Hakk Yardimciniz ola

Ask ile Yolcudede
yolcudede isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 6 Users Say Thank You to yolcudede For This Useful Post:
akalem (09-29-2011), Amistofes (10-12-2011), esonto58 (04-09-2010), Musali Sar (09-29-2011), Tahtacı35 (09-30-2011), İşcanbaba (04-09-2010)
Alt 09-29-2011, 16:55   #34
akalem
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3927
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi : akalem is on a distinguished road
İletişim

Alinti:
yolcudede Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Canlar

Alevilikte yüksekli kavrami Kulanilimaz Ne talip Pirden nede Mürsüten
yüksektir.

Bakalim bizim Sevgili Imam Dedebaba ne demis kendi yazdiklarini
algilamakta zorluk cektigini bilmoyordur sanirsam birde vermis olduklari
ayetlerle sureler ne kadar cahiloldugunu ortaya koyuyor.

Simdi söyleyin Bakalim yil 6 Yy o zamanlar ne ile yüksege cikmis H,z
Peygamberiniz,Merdiven ilemi cikmis yoksa O caglarda nasil yüksege ucmus

Yoksa Hani Diyorsunuzya MIraca Attan Kucuk esekten büyük dediginiz
Hayvan ilemi cikmis yoksa???..

Tamamen hikaye vede masal ile dostlarin zamanini calmayin Lütfen
satende sizin gibi yol Hirsizlari yani Beyaz Katiler yilardir Aleviligi
yok edemediniz,simdi sinsi sinsi Alevileri Asimle edip sözün ona Yy
Yilardir bitiremediginiz onca Katliyamlar onca Idam sehpalariyla yok
edemediniz simdi Adina Beyaz Katliyam dedigimiz Asimle politikasi ile
Aleviligi yok etmek istiyorsunuz.

Bakalim Sizin vermis oldugunuz bütün ayetleri veriyorum sayim imam
minaresiz camini imami.

تَعْرُجُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ
خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ

Ta'rucul melâiketu ver rûhu ileyhi fî yevmin kâne mikdaruhu hamsîne elfe
seneh(senetin).Türkce Aciklamasi Melekler ve ruh
(vahiy/komutlar/Cebrail), elli bin yıla eşit bir gün içinde O'na
yükselir.

İsra Suresi 1. Ayet:سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ
الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا
حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ

Subhânellezî esrâ bi abdihî leylen minel mescidil harâmi ilel mescidil
aksallezî bâreknâ havlehu li nuriyehu min âyâtinâ, innehu huves semîul
basîr(basîru).
Türkce aciklamasi.Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye
kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini
bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç
şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.

İSRÂ - 60
وَإِذْ قُلْنَا لَكَ إِنَّ رَبَّكَ أَحَاطَ بِالنَّاسِ وَمَا جَعَلْنَا
الرُّؤيَا الَّتِي أَرَيْنَاكَ إِلاَّ فِتْنَةً لِّلنَّاسِ وَالشَّجَرَةَ
الْمَلْعُونَةَ فِي القُرْآنِ وَنُخَوِّفُهُمْ فَمَا

يَزِيدُهُمْ إِلاَّ طُغْيَانًا كَبِيرًا

Ve iz kulnâ leke inne rabbeke ehâta bin nâs(nâsi), ve mâ cealner
ru’yâlletî ereynâke illâ fitneten lin nâsi veş şeceretel mel’ûnete fîl
kur’ân(kur’âni), ve nuhavvifuhum fe mâ yezîduhum illâ tugyânen
kebîrâ(kebîren).

Hani sana, “Muhakkak Rabbin, insanları çepeçevre kuşatmıştır” demiştik.
Sana gösterdiğimiz o rüyayı da, Kur’an’da lânetlenmiş bulunan o ağacı da
sırf insanları sınamak için vesile yaptık. Biz onları korkutuyoruz.
Fakat bu, sadece onların büyük azgınlıklarını (daha da) artırdı.

Buraya kadar vermis oldugunuz bu ayetlerle yada suralerle Genc
insanlarin kafasini krsiririp Misyonerlik yapnaizi diyecek cok seyler
var ama bizlerin Küfre dilimiz gitmiyor.

Birde sizin yapmis oldugunuz hic etik degil imam dedebaba,Hem Islama
Hakaret ediyorsunuz Hemde Alevilige Hakaret ediyorsunuz.

Bakin Bizim 40 Lar Ceminde sizin Anlatiginiz Muhmedi H,Z Muhamed olark
kapidan iceriye almadik,Sözüm ona Sizin Muhamed mircadan gelirken 40
larin bulundugu Ceme girmek ister ama ne Hikmetse Peygamber olarak bir
türlü iceriye giremez.

Neden Acaba Imam dedebaba bakin anlatilan o mitolojide nasil oluyormus
bir kulak verelim,Ilikde girmek ister giremez ne derler sen kimsin
iciriden bir ses gelir ben Ahir eval Peygamber Muhemedim der ,nasil bir
ses gelir sen git Hümetinye yap peygamberligini degilmi, ikinci
denemede böyle olur ücüncüye ne oluyor Imam dedebaba .Fakirlarin
fukarasi sefillerin sefiliyim deyince ancak icieri aliyorlar degilmi.

Yani Hem Matemine yani islamin mührünü elinden veriyor hemde
peygamberligi elinden gidiyor böylemi sayin imam dedebaba.

Neyise bakalim Hikayyenin devami nasil imis,Ne diyor siz kimsiniz size
kimler diyor ??? bakin iyi diakt edin H,Z Ali H,Z Muhamedin nesi idi hem
damadi hemde Yegeni degilmi canlar,hadi diyelim damadi vede gigeni
tanimadi ama hem kizi hemde torunlarini vede icerideki 39 kisiyi nasil
tanimaz bunlar kayip erenlermi yoksa .
Devamin bakalim nasil oluyormus H,Z Muhamed kacinci kisi oluyor iceride
Salmani saymasak kirkinci oluyor ne diyor,sizlere kimderler Ali ne diyor
Bizlere 40 lar derler ama diyor iceride 39 kisi var salmanda Rizalik
Lokmasi getirmee giti diyor degilmi birimize necder salirsak kirkimizdan
kan damlar diyor vede Ali Nejderi(burayada dikatiniz cekmek istiyorum neden nejder bizlerin bildigimiz kadariyla nejder yaliniz Amaliyetlerde kulanliyor????) calinca ne oluyor bir damla kanda
salmanin kani icirye damliyor .

Salman Geldiginde ne getiryor bir tane üzüm tanesi ,bakin gine muhamed
burdada bir lokmayi dagitamiyor degilmi,Aliye veriyor oda ne yapiyor bir
damla engürü 40 kisiye paylasiyor degilmi sayin Imam Dedebaba .

Bir cok Sitede almis oldugunuz bu Alintilari gidin sizin gibi düsünen Imamlara anlatin size diyecekleri biz demek istemiyorum.

Alevilik ile sizin bir sorununuz yok siz misyonerlikten baska bir sey yapmiyorsunuz bir cok sitede ayni sekilde alinti yapmaniz bizlere göre etik degil,Sözü gecen siteleri söylememe gerek yok siz cok iyi biliyorsunuz hangi siterlerden bahsetigimi.

Bir cok sizingibi beyaz Katliyamcilar taniyoruz Aleviligi su vede bu sekilde Katletmenize müsade etmiyoruz.

Bakin size Bizim Tanri anlayisi sevgili Hidir Cam nasil ifade etmis.

Dün gece Tanrı’yla bir sofra kurduk

Saz çalıp eğlendik sabaha kadar

Arz-u hal eyleyip, hal hatır sorduk

Birlikte demlendik sabaha kadar

Dizine yaslandım, zaman çürüdü

Bir gece dedimse, on bin yıl sürdü

Her bana bakışta kendini gördü

Yüz yüze dinlendik sabaha kadar

Büyük başın derdi, daha büyükmüş

Cümle can, kainat sırtında yükmüş

Ömür, bir tadımlık, ötesi yokmuş

Aşk ile bellendik sabaha kadar

Dedi hiç hırslanma, boşa o telaş

Çok bela getirir, başa bu dalaş

Ne katran kazanım, ne kor, ne ataş

Su serpti küllendik sabaha kadar

Dedim terk eyleme, hep benimle kal

Dedi bir bütündür kök, gövde ve dal

Meğer ben körmüşüm, O da suskun, lal

Can gördük, dillendik sabaha kadar

Bir gece boyunca, bin sual sorduk

Adem-i deryaya çok kafa yorduk

Gökten yere inen bir çift tohumduk

Birlikte, çimlendik sabaha kadar

Evet ne sizn Tanriniza benziyor nede insan anlayisini benziyor,Bizler bir cok siirde oldugu gibi tanri Elestiren kizinca Harabinde söyledigibi Kah cikariz yök yüzüne seyran eyleriz gah ineriz seyran eyler yer biz.Bakin bir siir daha size anlayana sivri sinik saz anlamayana davul zurna az.

Geldi Cebrail ekibi

Şu defteri aç dediler

Yaptıkların hesabına

Kar kalır mı hiç dediler

Gönderildi sana kelam

Gittiğin yol cümbüş, alem

Her sayfası kara kalem

Baştan sona suç dediler

Ne kitaba, ne de dine

Ne periye, ne de cine

İnanmadın hiç birine

Kurtuluşun güç dediler

Dedim ben arındım kinden

Uzak durdum şeytan, cinden

Zarar gören var mı benden

Kar zararı geç dediler

Dedim nerde huri, melek

Dediler neyine gerek

Hazır gelmişken diyerek

Defol şurdan piç dediler

Dediler gir, korda soyun

Son sözünü de de savun

Dedim şarap, bir de kavun

Zehir zıkkım iç dediler

Korda üşüdüm, uyandım

Ölü değil, atan candım

Gördüklerim gerçek sandım

İnanma hiç düş dediler

Yönlümüz Kabedir ,yüzümüzü Insana döneriz Aramayiz kabeyi yerde gögde Sevgi vede Saygi Kabemizdir.

Yukarda vermis oldugum siirin üzerine fazla söze gerek yok derim ,Ama sayin Dedebabanin vermis oldugu bütün ayetleri vermeyi düsünmüstüm buna gerek görmedigim icin bir kaci yeter .

Sevgi Yolunuz Xizir sirdasiniz Hakk Yardimciniz ola

Ask ile Yolcudede
Deyişler yerli yerinde konulmuş. Çok da lezzetliler.
akalem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to akalem For This Useful Post:
Amistofes (10-12-2011), Devrim06 (09-30-2011), Musali Sar (09-29-2011), Tahtacı35 (09-30-2011)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil