![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Forum Katılımcısı |
Neden bir kanalda yada bir yazıda,gazetede HZ.HÜSEYİN ve HZ.HASAN şehit olduktan sonra ve ortalık Muaviyeye ve oglu yezide kaldıgı yerden ve yaşadıkları anda neler yapmışlar Kuran ayetlerini toplatmış ne yapmış?VE taki onlarda ölüp ogullarının kızlarının yani soyları yaşıyor mu halen nereledeler Türkiye'ye uzanan soyları kolları kimler yada nerelerde hangi bölgedelerdeler neden bunlar ayrıntılı olarak yazılmıyor anlatılmıyor neden hala Hz. Muaviye deniyor?
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to LEON For This Useful Post: | DoğAcAn (03-02-2010) |
|
|
#2 | |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
muaviye ve yezid in ,HZ.HASAN VE HÜSEYİN in şehidliğinden sonraki yaşamının bilgilerini kesin anlamda sunabilmek için derin bir kaynak taraması yapmak gerekiyor can.. o nedenle ne desek, şimdilik hiç yok kaynak desek te olmaz.. bilgisi olan canlar.. kaynak belirterek paylaşabilir... Muaviyeye hala HZ. denilmesine gelince.. iç içe bir konu aslında .. muaviyenin yaşamını , tarihi olayları incelediğimizde insanlar o dönemde muaviyeyi müslüman olarak görmüşlerdir....yalnız dikkat etdilmesi gereken diğer nokta ise Ebu Süfyanın ölümünden sonra içten içe büyüyüp dışa vuran bir kin sürekli devam ediyor.. Muaviye müslümanlar arasında, İmam Ali ve Ehli Beyti hakkında öyle menfi şayialar yaymıştır ki,din adına öyle fitne ve fesad yapmıştır ki,hz. Peygamberin hz. Ali ve Ehl_i beyt hakkındaki hadislerin çoğunu yok edip,kendisi hakkında hadisler uydurmuştur.Böylece insanların kafasını allak bullak etmiştir,çok kimse aldanmıştır.. burada bence Hz. diyen muaviyenin kendi yandaşları ve onun oyunlarına inananlar ancak Hz. der .. yoksa muaviyenin nasıl biri olduğunu bilen asla demez .... bu konuda tüm canlar bildiklerini ve araştırmaları aktarabilirler.. şimdiden emekleriniz zay olmaya canlar... önce insan olalım.. Aşk ile..
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.Leon
Bildiğim, okuduğum kadarı ile, sana tam kaynak vermiyeceğim amma, Eba Müslüm, Emevi devletini yıkıp, abbasiler başa gectiklerinde, Devraldıkları, İmparatorluk, İslam imparatorluğu içindeki Tüm, Emevi soyunu öldürmişlerdir, Hatta bir cağonun, Muaviye, Yezit gibilerinin de mezarlaını kaybetmişler, yok etmişler, Ancak, İspanyada olanlar kurtulmuşlardır, diye biliyorum, Sünniler nicin ona, onlara Hazret de; Hazret bir saygı terimi, sayın anlamını taşımaktadır, Sünü inanışa göre, Muhammedin sahabeleri, onu görenler yalış yapmazlar, yada yaptıklarından günah hasıl olmaz diye bir inanış vardır, Onlara göre Ali ve Muaviye savaşında, ve Ayşe savaşında, Haklı kimse o 10 sevab, haksız hangisi ise o 1 sevap kazanmıştır, Onlar Muhammedin yüzünü görmüşlerdir, Katipliğini yapmıştır, o nedenle saygın kişilerdir, Ve İslamın yagınlaşmasında, Devletleşmesinde Muaviye'nin katkısı oldukca fazladır, eğer ki, tahminim, Eğer Muaviye olmasa idi, İSLAM bu şekilde büyümez, ve aynı İSRAİLİLER gibi bir Arap dini olarak kalırdı. Bunuda görmek gerek, İslamın KURUMLAŞMASINDA ÖNEMLİ KATKILARI ,OLMUŞTUR. Buda ayrı bir gerçek. Yazit'e hazret demezler.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | DoğAcAn (03-03-2010) |
|
|
#4 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: G.O.R.A
Üye No: 2540
Thanked 178 Times in 103 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 143
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ben pek aradıgım cevabı bulamadım işcanbaba yani islamiyete yön veren insanlar ki Hz.Hasan'dan geriye dogru gidildiginde Hz.Muhammed'e kadar ki süreçte HERSEY BİLİNİYOR biz bile Hz.Hüseyin'in nasıl öldürüldügünü keza Hz.Hasan da öyle ve daha niceleri detaylarına varıncaya kadar ANLATABİLİYORUZDA ve buna bir sürü örnek verebilirim hatta NASIL YASAMISLAR BİLİNİYOR DA bu muaviye bunlardan sonra yaşamasına ragmen üstelik özellikle cem evlerinde lanet olsun yezide yada muaviyeye diyoruz ama lanet yagdırdıgımız insan hakkında hiç bir bilgimiz olmuyor nasıl bir iş bu anlamadım?Sana bir kaynak veremicem demişin bide Öyle biliyorum diyorsunuz aklıma biliyorda saklıyor mu?yada duymak istemedigimiz şeyler mi var?yada sizede bunlar anlatılmadımı? sizede söylenmedimi yapılanlar?sizidemi kandırdılar?
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| muaviye |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|