![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Dost Benİ (Kul Kusursuz Olmaz)
Kul kusursuz olmaz imiş efendim Düşürme elin diline dost beni Ölürsem de dost kapında öleyim Koyma zalimin eline dost beni Aşam gelem ovalardan yazıdan Bal alayım peteğinden özünden Koyun ayrılır mı körpe kuzudan Kurban et senin yoluna dost beni Akarsu'yum yağmurumsun yaşımsın Acıkırsam ekmeğimsin aşımsın Ben ölürsem mezarımsın taşımsın Toz et karıştır külüne dost beni
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | taja_naz (10-13-2008) |
|
|
#12 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Deli gönül feryat etme boşuna
Hal bilmez kişiye yar olamazsın Bir mürşide bağlamazsan özünü Hakkın huzurunda var olamazsın Vefasız güzelden olur mu çare Yoruldum derdimle öldüm bin kere Düşme bir zalime göz göre göre Sen insanoğlusun kör olamazsın Akarsu bülbüller ötmez bağımda Dumanlar eylene gönül dağımda Aşk ateşi yanar oldu bağrımda Yanmış yüreğime kar olamazsın |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | taja_naz (10-13-2008) |
|
|
#13 |
|
REP Seviyesi :
Ayrı düştüm vatanımdan ilimden
Gurbet bana ben gurbete alıştım Takdir böyle imiş ne gelir elden Gurbet bana ben gurbete alıştım Virane köyümün dağları karlı Her gün ah çekerim sinem yaralı Yıkılası şu gurbette duralı Gurbet bana ben gurbete alıştım Şu gurbetin kaşı gözü ela mı Yavaş yavaş unutturdu sılamı Akarsu'yum ellemeyin yaramı Gurbet bana ben gurbete alıştım |
|
|
|
|
|
#14 |
|
REP Seviyesi :
Ey sevdiğim sana şikayetim var
Ne sevdiğin belli ne sevmediğin Ben de bir insanım bir de canım var Ne sevdiğin belli ne sevmediğin Zalımsın oy oy hayınsın oy oy ne deyim oy oy Eski günler hayalimden gitmiyor Dün dediğin bugünkünü tutmuyor Yiğidim ya sana gücüm yetmiyor Ne sevdiğin belli ne sevmediğin Zalımsın oy oy hayınsın oy oy ne deyim oy oy Akarsu'yum böyle miydi ahtımız Onun için viran oldu tahtımız Umudum yok gülmez artık bahtımız Ne sevdiğin belli ne sevmediğin Zalımsın oy oy hayınsın oy oy ne deyim oy oy |
|
|
|
|
|
#15 |
|
REP Seviyesi :
Karnı büyük koca dünya
Keder dolu acı dünya Ne gül koydun ne de gonca Yedin yine doymadın mı Dünya dünya yalan dünya Beni benden alan dünya Haksızlara kalan dünya Zalımlara kalan dünya Seni okuyup yazanı Yunus gibi bir ozanı Koskocaman Pir Sultan'ı Yedin yine doymadın mı Dünya dünya yalan dünya Beni benden alan dünya Haksızlara kalan dünya Zalımlara kalan dünya Fani kurmuşsun temeli Bilmem sana ne demeli Koca Mustafa Kemal'i Yedin yine doymadın mı Dünya dünya yalan dünya Beni benden alan dünya Haksızlara kalan dünya Zalımlara kalan dünya Tatlıdır içilir suyu Kimseye benzemez huyu Nice Muhlis Akarsu'yu Yedin yine doymadın mı Dünya dünya yalan dünya Beni benden alan dünya Haksızlara kalan dünya Zalımlara kalan dünya |
|
|
|
|
|
#16 |
|
REP Seviyesi :
Kalmadı dünyada tutacak dalım
Sen ölme yar ben yerine ölürüm Yoruldu kervanım kapandı yolum Sen ölme yar ben yerine ölürüm Felek bir gün fermanını bildirir Bir ömrünü bin dert ile doldurur Ben gülmedim belki seni güldürür Sen ölme yar ben yerine ölürüm Akarsu'yum bir deryada kalmadım Yağmur oldum yeryüzüne damladım Seni bilmem ben muradım almadım Sen ölme yar ben yerine ölürüm |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BU YARAYI DOSTTAN ALDIM EZELİ
Buyarayı dosttan dostan aldım ezeli Eser şu bağrıma yel dertli dertli O dost benden ayrı ayrı gezdi gezeli Akar gözlerimden sel dertli dertli Düşkin iken dost bağına girilmez Yalan ile Hakka Hakka ikrar verilmez Kamil olmayınca hey dost menzil görülmez Kör cahil elinden kul dertli dertli Bir garibim böyle böyle çamurlu yolda Döküldü yaprağım kalmadı dalda Derman bulunur mu hey dost biçare kulda Adını söyleyen dil dertli dertli
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | Kul Seyyid (10-13-2008), taja_naz (10-13-2008) |
|
|
#18 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ana, hısım, akran ne imiş
Sanki bir kayadan doğmuş gibiyim Denizler karalar boşa büyümüş Ben de bir damladan yağmış gibiyim Gel başımı çok tarağa tarttım Susuz çiftliğimde pirinç ürettim Eminim ki neler neler yarattım Beni yaradanı öğmüş gibiyim Akarsu'yum bir anadan doğmadım Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskoca dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaradan
Bana bir damladan verdin bu canı Yalan mıyım hayal mıyım yaradan Tanımadım anlamadım ben beni Yalan mıyım hayal mıyım yaradan Gönül pınarından içtim bir yudum Her varlıkta bin bir ismini duydum Doğarken ölürken ben gene buydum Yalan mıyım hayal mıyım yaradan Akarsu dalımı keser budarım Az mıyım çok muyum ben ne kadarım Evvel ahir toprak olur giderim Yalan mıyım hayal mıyım yaradan
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ömrümün
Sevdiğimden ayrı kaldım kalalı Ne tadı var ne tuzu var ömrümün Zalim felek hatırımı kıralı Ne tadı var ne tuzu var ömrümün Geçmiyor günlerim bana yıl oldu Bağrımda ateşim yandı kül oldu Ağlayı ağlayı yaşım sel oldu Ne tadı var ne tuzu var ömrümün Nasıl olsa şu dünyadan giderim Hayatımı bir canımla öderim Akarsu’yum bu mu benim kaderim Ne tadı var ne tuzu var ömrümün |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|