Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik İnancı

Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 09-08-2008, 23:10   #1
kızılyıldız58
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

kızılyıldız58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 399
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 28
REP Seviyesi : kızılyıldız58 is on a distinguished road
İletişim
Standart Mum Söndü Karalaması

Yaklaşık 450 yıldır Yavuz Sultan Selim sapığı ile başlayan baskı ve tehdit altında yaşama zorunluluğunun yaratmış olduğu bir dağınıklık karşısında kendisini güçlü hiseden Hizbullah, Diyanet, Hacı Hoca takımı yeni saldırılarına devam etmektedirler.

Onlar, Alevilerin kazanabilecekleri olası mevzileri karşısında ataklarına devam etmektedirler...

Almanya'da İslam-i din derslerini almak için yapmadıkları kalmadı, bu defada Alevilerin böylesine bir eğitim hakkı almalarına engel için yeni tuzaklar kurmaya giriştiler. İşte bir Alman profesörüne hazırlattıkları kitap bunun bir eseridir. Hainler, maskelerini bırakmadan bu Alman cahilinin arkasına sığınmaktalar; Yavuz Selim ve diğer kardeş katili sapık Osmanlın padişahları Alevileri ezmek için ortaya attıkları o bilinen sapıkça yalanlarını (Mum söndü iftirasını) alıp sözümona resmi bir Alman sözlüğüne koydurmakla, Alevilerin Alman okullarında alabilecekleri resmi eğitim hakkını engelemmek istiyorlar.!
Neden bir Alman yazarına? Aleviler hakkında zır cahil bu kişinin Suudi kökenli Rabıta örgütü beslemesi olduğu meydanda iken, buna hangi tarafsız bilim araştırması denilebilir!
Bilindiği gibi her sene milyarlarca petrol doları Avrupa ve Amerikaya, İslamı yaymak için, insanları satın almakta kullanılmaktadır. Hizbullahın kullandığı bir araçtan öteye gitmeyen Diyanet Işleri Türk Ýslam Birligi (DİTİB) tarafından etkinliğe alınan faaliyetler arasında Aleviler'e karşı işte bu tipten alçakça tuzaklar da yatmaktadır. Onlar, "çamur at, izi kalır" tabirinden, sapık önderleri Yavuz Sultan Selim'in uydurmasından başka bir şey olmayan o adi iftiralarını; "Kızılbaş' ve kızılbaş'ların tanımı" diye, adı geçen Alman'ın hazırladığı resmi bir kitaba da almakla bayram yapıyorlar!
Aleviler merkezi olarak örgütlenemedikleri için, İnançlarını ve kendilerini savunamadıkları için işte bu türden haksızlıklar, böylesine basit bir şekilde gerçekleşmektedir.
Aleviliğin yasak olduğu Türkiye’de Aleviler inanç faaliyetlerini gizli yapmak zorunda kalmışlardır. Kendi ana dillerinde yazılı belgeleri olmadığından yılar boyunca cem ve diğer ibadetlerinin çoğunu gizli yapmak zorunda kalmışlardır. Gizli kapalı yapılan ibadet, buna dışardan bakan tarafında her şekilde yorumlanabilir. Bu, diğer gizli inançlarda da böyle olmuştur. Aleviler, cem ayinlerinde, cem meydaninini aydinlatmak için mum yakar ve cemin bitiminde söndürürler. Ancak onlar kadin erkek eşitligi meselesini yıllar önce çözdükleri ve ibadeti de kadin erkek birlikte yaptiklari için, bunu anlama düzeyinde olmayan irtica tarafından haklarinda böyle yalanlar çıkarılmıştır.
Artniyetli imam ve hoca- müftülerin uyduruk sapıkça yalanlarına kananlar bu anlamda her zaman olmuştur ve hala da olmaktadır. İslami cehalet, 400-500 sene önce Alevileri kökten ortadan kaldırmak için, onların İslam'a ters bir inanç olduklarını (Hitler, Yahudiler'in kırımını hızlandırmak için onların insest yaptıkları yalanına sarılmadı mı!), arkasındaki kara cahil irticaya kabul ettirmek ve böylelikle kasap bıçağının kolaylıkla harekete geçmesini sağlamak isteyen ünlü sapıkların başı Yavuz Sultan Selim'in basit bir uydurmasıdır "mum söndü"... kızılbaşlar'ın kafalarına sardıkları peştemal kırmızı idi, başka bir şey değil...ve İşte bundan dolayıdır ki bizlere Kızılbaş'ta denilmektedir.
Şimdi bu sapıklara sormak gerekir; Sizin inandığınız o padişahlar kardeş katilleri değilmidir!!! Kendi kardeşini, taht ve zevk sefa için öldürenlerden hangi iyilik kardeşlik, doğru inanç ve gerçekler beklenebilir?
Peki nedir Kızılbaş felsefesi: İinsani, bütün şeylerin hem merkezine hem de en üstüne koyan Kizilbas felsefesi, kendisine atfettigi kutsallik derecesine bağli olarak bütün şeyleri de kutsamistir.

Kizilbaş Aleviligin bu kutsallik hiyerarşisi hiç kuşkusuz kutsal olmayan, bir günahlilik hiyerarşisi ile karşılanır. Kızılbaşlık'ta fuhuş derecesinde görülen bir alan vardir ki Kizilbas Alevi felsefesi işte bu alanı lanetlik bir alan olarak görür. Kızılbaşlar ahlaki anlamda bütün coğrafyada en ahlaklı toplum olarak tanınır.
İnsan eğer kendisini, hayvani istek ve arzularina gore yönlendiriyorsa, iste orada müthiş düşkünlük vardır. Işte o zaman akıl, nefsin yasasına tabi oluyor demektir ve akıl tümüyle lanetin emrine girmistir.
İşte bu felsefeye göre Mum söndü yalanlarını uyduran kardeş katili Osmanlı padişahları dünyanın en ahlaksız yarattıklarıdır. Bunlar, kardeş, anne ve baba tanımayan insanlıktan nasibini almamış katil ruhlu yarattıklardır.
Aynı şekilde bu iftiralara devam eden irtica da, amaca ulaşmak için ne kadar alçak ve ahlaksız sapık olduğunu bir kez daha, burada, Almanların kaleminden çıkmış gibi gösterilse de kendisini böylelikle ispatlamaktadır. Bu iftiralardan meddet ummak bile başlı başına bir alçaklıktır.
kızılyıldız58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 11 Users Say Thank You to kızılyıldız58 For This Useful Post:
anfo-RA (04-19-2010), as__li (11-07-2010), kızıldere (10-05-2008), KızıLKumsAL (09-09-2008), kızıl_can (09-09-2008), LEON (08-10-2010), Niyazım_ali (11-06-2010), Renas (09-09-2008), İGzE (09-09-2008), özgür1912 (02-01-2011), _MunzuR_ (12-11-2009)

Alt 10-04-2008, 16:37   #2
HasaN DAYI
Can
L^O^T^U^S
Kullanıcı Profili

HasaN DAYI - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 350
REP Seviyesi : HasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really nice
İletişim

inancımıza yapılan bu büyük hakareti özellikle gençlerimizin iyi bilmesi gerekir.

NESİMİYEM
YÜZÜN BENİ
DERİM MEYDANDA
MEYDANDA

HasaN DAYI

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

ELİNE, BELİNE,
DİLİNE SAHİP OL.
HasaN DAYI isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to HasaN DAYI For This Useful Post:
DoğAcAn (08-11-2010)
Alt 10-04-2008, 16:37   #3
HasaN DAYI
Can
L^O^T^U^S
Kullanıcı Profili

HasaN DAYI - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 350
REP Seviyesi : HasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really nice
İletişim

sabitlenmiştir.
HasaN DAYI isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-04-2008, 20:20   #4
dem vakti
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

dem vakti - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 24
Üye No: 70
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 245
REP Seviyesi : dem vakti has a spectacular aura aboutdem vakti has a spectacular aura aboutdem vakti has a spectacular aura about
İletişim

gençler derken millet olarak değil sadece alevi genci bile bunu bilmekten aciz. çoğu kişi daha aleviliğin aslı nedir bunu bile bilmiyor. yeri geliyor bir toplumda yapılan bu giib iğrenç karalamalaar sus payı veriyor ve sadece dinliyor. belkide dışlanmaktan korktuğu içinç biz aslımızı bilip bu hakaretlere kendi kendimizi maruz bırakmamalıyız. zaten bu ülke içinde ayrımımız yapılıyr biizm . bizlr aslımızı özümüzü bilip dik durmalıyız ezik değil. yeterince ezilidk zaten... '' bırakalım almanları Türk Tarih Kurumu nun onayladığı bir (harezmice) sözlükte ;

cem: cinsel ilişkide bulunma,toplanma..vs diye geçiyor..

biz yapıyoruz zaten milletce.birbirimizi aşağılamayı çok seviyoruz
''
bu yeni birşey değil eski birşeyde olmayacaktır... bilgili açık dik bir iri diri olmadanda hep ezik kalacağız yada bir kısmımız bu ezikliği hep taşıyacak özünü aslını saklayacaktır. mum söndü gibi saçmalıklarıda sürekli yenileyecek ve bizere direttireceklerdir.

Şafakları ben balığa çıkarım
Akan akmayan sularda
Benim, bütün tezgahlarda paydosa giden
Bir bahar akşamı dünyada.
Ben dört duvar arasında değilim
Pirinçte, pamukta ve tütündeyim,
Karacadağ, Çukurova ve Cibalide.
dem vakti isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to dem vakti For This Useful Post:
HasaN DAYI (10-04-2008)
Alt 10-04-2008, 20:53   #5
GUNDÎ
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

GUNDÎ - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 69
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 11
REP Puanı : 348
REP Seviyesi : GUNDÎ is a jewel in the roughGUNDÎ is a jewel in the roughGUNDÎ is a jewel in the roughGUNDÎ is a jewel in the rough
İletişim

gençlerimizin bu konulardan habersiz, bilinçsiz olmasının tek sebebi aillerimizin de bu konularda yeterince bilgi sahibi olmaması. şuan bir çoğumuzun ailesi dine daha yakın bir şekilde yaşıyorlar. bundan sonra görev bize düşüyor kendimizi ve bizden sonraki nesli en iyi şekilde doldurmamız ve bilinçlendirmemiz lazım.

türkmenbaşı...

oNuR vE gUruR UnUtuLmUş DeĞeRLeRiMiZ....
GUNDÎ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-04-2008, 22:00   #6
NervouS!
Transylvania
Kullanıcı Profili

NervouS! - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 89
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi : NervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud of
İletişim

Bunu benim yüzüme karşı sormuşlardı varmı böyle birşey diye...
Bende çok güzel bir cevap verdim isteyene msnden söyleyebilirim

Ben Meksikalıyım adım Emiliano Zapata toprak ve özgürlük dedim yok devirde Puerta, İranlıyım bizzat köreltip ben onca beyni karanlığa gömdüm adım Ayetullah Humeyni, Benim bir rüyam var adım Martin Luther King, Bakın demokrasi benimle beraber öldü ben Hrant Dink, merhaba adım Barrak Obama çakmasıyım Luther King'in sulh için gelmiştim onbinlerce sivili kestim fittim, ben bir dono bana derler ki Sierra Maestra devrim ateşi burada yandı, sonrası gerilla. Özgürlük vaad ettiğiniz dünya nerede hani? Emperyalizme kafa tutan bendim ben Mahatma Ghandi, ben bir akarsuyum adım Kızıldere suyum kan 30 mart günüydü gördüklerim kanlı katliam, en büyük psikopat benim adım Adolf kansızım öldüm ama fikirlerim hah dirildi ansızın, adım Amadou Diallo tam 19 kurşun yedim, yargısız infaz gördüm evet çünkü ben bir göçmenim,mizacınız hem demokrat hem de nurcu, benim failim hala meçhul adım Uğur Mumcu, Anadoluydum insanlara bir çocuk doğurdum, kan mevsimindeydik adını Mustafa Kemal koydum...
NervouS! isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-04-2008, 22:09   #7
dem vakti
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

dem vakti - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 70
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 245
REP Seviyesi : dem vakti has a spectacular aura aboutdem vakti has a spectacular aura aboutdem vakti has a spectacular aura about
İletişim

Alinti:
GUNDÎ Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
gençlerimizin bu konulardan habersiz, bilinçsiz olmasının tek sebebi aillerimizin de bu konularda yeterince bilgi sahibi olmaması. şuan bir çoğumuzun ailesi dine daha yakın bir şekilde yaşıyorlar. bundan sonra görev bize düşüyor kendimizi ve bizden sonraki nesli en iyi şekilde doldurmamız ve bilinçlendirmemiz lazım.
buda demek oluyorki asimile ediliyoruz işte. birde şu duurm var ailelerimizin zamanında sağ sol alevi sünni kavgaalrı daah kzışmış haldeydi. maraş sivas çorum katliyamlarını çogumuzn aillerida yasadı gördü. ve şimdi onlardaocukların aman olaylara karışma aman aleviyim deme aman şöyle davran diyorlar nede olsa ebeveyn koruma iç güdüsü. çogu ailemizde bu olduğu için gençlerimizde çogu bilgiden eksik kalıyor... bu yönde var tabi
dem vakti isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to dem vakti For This Useful Post:
İşcanbaba (01-19-2009)
Alt 01-19-2009, 17:08   #8
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

hasan19 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 52
Üye No: 891
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 255
REP Seviyesi : hasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the rough
İletişim

canlar o kendini bilmez itlerin uydurmaları sanırım peki o bizler mum söndü karalaması yapan ların bir bakın neleri var onların hülle diye bir gelenegi var onu neden söylemiyorlar peki kim daha mahsumuş bir görelim hülleci ler siziiiiii
hasan19 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to hasan19 For This Useful Post:
Devrim06 (01-19-2009), Rehber (01-19-2009), özgür1912 (02-01-2011)
Alt 01-19-2009, 17:13   #9
Fatıma
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Fatıma - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 142
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 399
REP Seviyesi : Fatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really nice
İletişim

bu karalamyı yapanlar başkalarının din ve geleneklerine saldırmayı ilke edinmiş kişiler olsa gerek ama bu sizlerinde başka inançlara saygısızlık etmenize olanak tanımaz

Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul

Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul

Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim

Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul

Ekrem Kaftan
Fatıma isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to Fatıma For This Useful Post:
bektaş aydın (12-06-2009), Devrim06 (01-19-2009), hasan19 (01-19-2009), İşcanbaba (01-19-2009), özgür1912 (02-01-2011)
Alt 08-10-2010, 14:24   #10
LEON
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

LEON - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2540
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 3
REP Puanı : 143
REP Seviyesi : LEON will become famous soon enoughLEON will become famous soon enough
İletişim

Bu sistemin biz Aleviler üzerindeki güzel oyunlarından biri,bana şahsen bu soru yöneltiğinde gereken cevabı çok ağır bir şekilde veriyorum sevgili canlar, eyer size biri bunu sorarsa aslında buraya yazmak istemiyorum ama soran kişiyi kökünden imha edecek güzel bir cevap ki bu cevap sisteme karşıda olsun yani "evet" le başlayın devamını getirin "hayır" derseniz soruyu soran tatmın olmayacak ve baskalarınada sormaya devam edecek,eyer evetle başlayıp devam ederseniz bir insanı sistemin elinden kurtaracaksınız saygılar sevgiler

İĞDE çiçeğine dilek diledim
gece gündüz bir hayale belendim...
LEON isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to LEON For This Useful Post:
caferi (08-11-2010), İşcanbaba (08-10-2010), özgür1912 (02-01-2011)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil