![]() |
|
![]() |
|||||||
| Deneme ve Makaleler Üyelerimizin yazdığı deneme ve makale türü edebi paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 | |
|
|
Mum Söndü Karalamasının Asıl Amacı Tecrit Sindirme Ve Asimilasyondur Politikasidır.!!! Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: kayseri
Üye No: 230
Thanked 81 Times in 34 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 33
REP Seviyesi :
![]() |
ya doğru soylüyosun da hala bu durum sürüyo aslında başarılı da oldular her sehirde binlerce alevi var ama kimsede bi örgütlenme cabası yok,gençler kendini saklar oldu,aileler çektiği acılardan dolayı yalnış yetişterdi çocuklarını kendilerini saklamalarını gerektiğini söylediler,herkese aleviyim denilmez dediler...sonuç ülkede piyon gibi olduk... zeki kendini bilen bi halkken sünepe sesiz bi halk olduk.... kültürümüzü çoğumuz bilmiyoruz bilmeyede çalışmıyoruz,halbuki çok zengin bi kültüre sahibiz.... dünyada yoktur merkezi insan sevgisi olan bi inanç daha... gecmişte dedelerimiz engel olamamış evet ama biz peki biz ne yapıyoruz önemli olan bu birlik için, değişmemek için,kültürümüzü korumak yaymak için ne yapıyoruz?
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to hazal For This Useful Post: | Kul Seyyid (07-21-2008), Munzur (07-21-2008) |
|
|
#3 | |
|
Can Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 2
Thanked 1996 Times in 869 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 350
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
NESİMİYEM YÜZÜN BENİ DERİM MEYDANDA MEYDANDA HasaN DAYI [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ELİNE, BELİNE,
DİLİNE SAHİP OL. |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to HasaN DAYI For This Useful Post: | Kul Seyyid (07-21-2008), Munzur (07-21-2008) |
|
|
#4 |
|
Can Bulunduğu yer: mersin-muğla
Üye No: 51
Thanked 1910 Times in 806 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 352
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya kimsenin bu iddalara inandığı yok aslında! bilerek konuşuluyor tüm bunlar! haberlerde görüyoruz daha 2 önce de oldu baba kızına tecavüz etti diye.. ama ne varki o sapıklar alevi yerleşkelerimnden çıkmıyo,tam tersi yobaz köylerde yoğunlukla çıkıyor! eğer yanlışlıkla bizden çıksa böyle haber bak sen bu yobaz bozuntularına! bakın işte mum söndüye ispat derlerdi.. ama biz bu tür sapık olaylarını onlara mal etmiyoruz çünkü biz insanız anlayana!
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Renas For This Useful Post: | Munzur (07-21-2008) |
|
|
#5 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: ankara
Üye No: 201
Thanked 48 Times in 26 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 37
REP Seviyesi :
![]() |
iftira demiyo kimse herkes inanmış durumda bu mum söndü olayına.alevi olduğunu duyan herkesin ilk önce yönelttiği soru bu oluyo "mum söndürüyomusunuz varmı öyle bişi" diye.anlatıyosun ama ne kadarına ne kadar anlatabilceksin ki anlamıyolar çünkü yerleşmiş bi kere.
'Delikanlım,
iyi bak yıldızlara. Onları belki bir daha göremezsin. Belki bir daha yıldızların ışığında kollarını ufuklar gibi açıp geremezsin Delikanlım, sen ki,ya bi köşe başında Kaşından kan sızarak gebereceksin Ya da bir devrimci gibi darağacında can vereceksin.'' |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to alevi_19 For This Useful Post: | Munzur (07-21-2008) |
|
|
#6 | ||
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 156
Thanked 1722 Times in 620 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aleviler hakkinda belirtilen bu mum söndü iftirasi, aslinda aleviligin islam öncesi bir inanc oldugunun kanitidir.
Cünkü buna benzer ifadeler,iftiralar tarihde, mazdekler, Babekiler, Bogomiler, albigenler ve paulikanlar'i karalamak icinde de söylenmistir.Bu tür karalamalar aradan yillar gecsede bu defada aleviler ile bulusmasi herhalde sas kaza tesadüf olusmamistir. Alevilerin öncellerine yapilan bu karalama, cagimizda da yine biz alevilere yapilmistir. Kisacasi bu iftiralarin kaynagi islam öncesinde de vardi. Paulikanlar hakkinda söylenenler. Alinti:
Alinti:
Albigenler,Bogamiler Tarihde mum söndürdü veya isik söndürdü gibi iftiralara ugrayan, Anadolu'nun yerli halklarindan, Paulikenler, Bogamiler, Albigenler, 7yy. dan itibaren,, Divrigi ve Arguvan'dan göce zorlanarak , kiyimlara maruz kalan halklar balkanlara, ic toroslara, marmara, ege bölgesine, ic Anadolu'ya göc eden Anadolun yerli alevilerin kökenleridir. Albi- Isik, Gen- insan Latince, Albigenler , isik insani demektir, Yani isik taifesi. Osmanli dönemindeki fetva'lar incelenirse, "isik taifesinin" de bu tür ayinler yaptigi, onlarin derhal öldürülmesi gerektigi ile ilgili sayisiz kaynak mevcuttur. Yukaridaki izahlar mum söndü iftiralarinin kaynaginin nereye dayandiginin kanitidir. Buradaki izahlardan bence cikartilmasi gereken bir ders var. Aleviler bu tür iftiralari duyunca aninda hep bir agizdan tepki verirler, vermeleride cok normal. Bunun icerisine islamci aleviler,islam disiligi savunan aleviler,hepsi dahil. Simdi, gecmis tarihde bu tür iftiralara ugrayanlar ile bugünün alevilerin bu kader birliktelikleri ve benzerlikleri niye ayni acaba? sorusunu hic kendilerine sormazlar. Yazimin basinda belirtmeye calistigim nokta iste burasi ,Alevilik islam öncesinde var olan bir inanctir. Öyle ali evinden, imam evinden, yok efendim zeynel abidinin soyundan, ehlibeyt soyundan gibi tezler sadece aleviligin asimilasyonuna hizmet etmektedir. Mum söndü gercegi, aleviligin beslendigi eski kaynaklara gitmektedir. Konu Onurcan tarafindan (07-21-2008 Saat 01:25 ) değistirilmistir.. |
||
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Kul Seyyid (09-13-2008), Munzur (07-21-2008) |
|
|
#7 | |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Teşekkürler abim. Ayrıca bir karalama niye bu kadar ciddiye alınır ki? 7 yıl önce biri bana bırakın mum söndüyü " Aleviler ayran içmezmiş doğru mu" dedi bende tabi biz fotosentez yaparak yaşıyoruz zaten demiştim. Acı acı güldü. Ama sünnet oluyormusunuz deyince tahmin edersiniz birebir ispatlı anlattım. ve kovdum. Bir daha da görmedim.Sevgiler
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|