![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 | |
|
Kontrollü Üye |
Alinti:
Bu dersim olayını son günlerde Yahudi övünç madalyalı başbakanımız bile sık sık gündeme tşımakta. Herhalde iyi prim yapıyor. Bence bu meselenin altında yina ''İsrailiyat'' yatmakytadır. Ermeni tarihçi Dabağyan'a göre Ermeniler içersinde yaşamış olan Pakrudinilerin varlığından söz etmiş, bunların Zeytun İsyanının planlayıcıları olduklarını belitmiştir. Ermeni dönmesi Kamber Ağa'nın bu çetelerin elebaşlarından bir olması ve Cafer Ağa'nın katlinde rol alması bile bu tezimizi kanıtlar mahiyet arzeder. İstanbul Hasköy'de bu pakrudinilerin halen yaşadıkları ve ticaret ile uğraştıkları Dabağyan tarafından belirtilmiştir. Şahsi kanaatim bu isyanların ve sonrası ASALA örgütünün kurulması ve de yerini PKK ya teslim etmesinin arkasında ''Büyük İsrail''in kurulması senaryoları yatmaktadır. Said-i Kürdi Atatürk'ü ne kadar seviyorsa bu isyanların tertipçileri ve uzantılarıda o kadar Atatürk'ü severler. Her iki kesimi birbirine bağlayan ''İsrailiyat''tır. Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 3500
Thanked 125 Times in 72 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -74
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Türklüğün ne olduğunu uygarlıklar yönünden değerlendirmediğimi nasıl iddia edersiniz? Bir milletin oluşumunda gerekli oan olmazsa olmaz tek unsurun Etmoliji olmadığını sokaktaki çocuğa bile sorsanız size vereceği cevap, ''hayır''dır. Lütfen konuyu başka mecralara çekerek, saptırmayın. Hiçbir topluluğu küçümsediğimi sanmıyorum. Eskimo konusu, sizin bu topluluğu ''Millet'' miş gibi göstermenize karşılık verdiğim, espiri mahiyetli bir cevaptır. Yoksa, benim Eskimo denen topluğu küçük görmem diye birşey söz konusu olamaz. İnsan heryerde aynı insandır. Troibland adaları'na kadar gitmenize gerek yok. Türk milletinin adını duyurduğu coğrafya bize yeter. Konuyu halen başka mecralara çekmek istemeniz, koskoca bir TÜRK yurdunu ve uygarlığını unutturup bizlerin beyinlerini bulandırmaktasınız. Eskimo topluluklarının inanç yapısının tarihi seyri ile Türk topluluklarının tarihi seyrini aynı kefeye koymanız bile ilimle çelişkiler sergiler. Coğrafyanın ve İklimin bir topluluk üzerindeki etkilerini göz ardı ederseniz Antropoloji ilminede ihanet etmiş olursunuz. Bir Türk ile bir Yeni Gineli'nin karekteristik yapısında bu şartların ne gibi bir iz bıraktığını iyi hesaplamadan bu insanlara aynı misyonları yüklemeniz bile başlıbaşına fecaattir. ''Çok kocalılık'' tezini inkar etmiyorum. cahiliye devri Araplar'ı olsun eski yunan'da ve Ruslar'da bu gibi ilişkiler yaşanmışsa da Türk milleti tarih sahnesinde yer aldığından bu yana böyle bir yaşam şeklini bünyesinde barındırmamıştır. meselenin özüde budur. Sizden istediğim Türk milleti içersinde böylesi ilşkilerin yaşanıp yaşanmadığının ispatı konusudur. İddia sahibi olan sizsiniz. İddianızı ispatlamakla mükellef olanda siz olmalısınız. ''Bana içersinde, ''Türkler'' kelimesinin geçtiği bir çokkocalılık örneği olan kaynak gösterin!'' dedim. sizse halen konuyu saptırmak ile meşgulsünüz. Lütfen! Bu tavrınızdan vazgeçin... Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
|
#23 | ||
|
Yeni Üye
Üye No: 3709
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Daha önceki bir iletimde mum söndü ile ilgili bir düşüncemi ortaya koymuştum. Bu görüşe ne dersiniz. Alinti:
|
||
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Kontrollü Üye Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 3500
Thanked 125 Times in 72 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -74
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Alinti:
Buna bizler ''Çerağ uyandırmak'' diyoruz. Çerağcı tarafından uygulanan bu işlem ilahi nur ile nurlanma (Aydınlanma)dır. Bu 3 mum Allah Muhammed Ali yi temsil eder.Çerağ uyandırmak cem lerimizin olmazsa olmazıdır. Nur suresi 35. ayet'te de manasını bulan tüm varlıklar Allah'ın zatında tecelli ettiği için bu üç mum yakılır. Güvenlik amacıyla mum sndürmek gibi bir şey söz konusu değildir. Babamdan işittiğim kadarıyla, Balkanlar'da yezitler zaten yok denecek kadar azınlıkta imiş. O zamanlar, ülkenin sınırlarını koruyan tüm köyler Alevilerin kontrolündeymiş. mesela benim dedem, büyük dedem hepsi askermiş. Osmanlının bizleri yoketmesine gerek yoktu ki, zaten sınır boylarına sürerek bu işi fazlasıyla yapmış oluyordu. Saygılar.. Konu kzl.deli tarafindan (02-22-2011 Saat 12:59 ) değistirilmistir.. |
||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links