Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik Araştırmaları

Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 03-04-2009, 17:06   #11
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

yazının basta tamamını okumamıştım. alıntıladığın için saol bülent abi okumam kolay oldu. hikaye gibi olmus gercektende , daha önce sadece kırklar bölümünü okumuştum , asıl hikaye üstteymiş meğerse

Alinti:
hasan19 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sevgili devrimim Erdoga ÇINAR.I tabiki eleştirdik vede eliştiriye açık bir kapı var sanırım ca kardeşim sen bir ALEVİ olarak hz.ALİYİ nasıl alevilerden ayrı tutarsın yada hz.alisiz alevilki olurmu sence degerli can kardeşim nasıl hz.muammet hz.alisiz olmassa hz.alisiz alevilik asla olmaz sen duymadının can dedenden ebende o canlar ali ali deyince ta içlerinden allah muammet ali sevgisin nasıl geldigini ve adamın biri kalkacak vede hz.ali.ile ALEVİLİGİN hiç bir bagı ilgisi yok olmaz öyle şey adama gülerler degerli can inan gülerler bagzı politikacılarımız bile demiyormu hz.ali.yi sevmek ALEVİLİKSE bizde aleviyiz diye işte bak demeki hz.Ali evelde vardı şimdide var olcak vede bizim pirimiz şahımız olcak saygılarımla.
hasan amca özür dileyeceğim gene ama yazından ben bisey anlayamadım. erdoğan cınarı eleştirme hakkın/mız var elbette ancak alakalı alakasız yerde onun adını sürekli koymak pek doğru olmaz yazının sahivbi belli. ayrıca erdoğan cınar gibi düşünen "aleviliği islamdan ayrı kadim bir inanç" olarak gören onlarca araştırmacı var. senden bir ricam olacak sevgili hasana amca okuduyalım herbirinin jkitabını ona göre değerlendirelim değer verelim adamın kitaplarından bir haber olarak yorum yapmak eleştirmek doğru olmaz. yada yazısının bir bölümünü kırpa kırpa eleştirmek olmaz.

evet hasan amca anlamadım ne anlatmak istediğini ancak alevilik bu kadar basitse sadece aliyi sevmekse ne hikmetse yaptığını yapmadığımız muhammedi sevmekse müslüman aleminin hepsi sanırım alevi demek yeri olur. aleviliğin serçeşmesi akli ise bunalr neden alevi sünni vb ayırımı yaparız ben kestiremiyorum.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
hasan19 (03-07-2009)
Alt 03-04-2009, 17:22   #12
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

hasan19 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 52
Üye No: 891
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi : hasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the rough
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Hasan Abi;

Şimdi SİLVANUS diye bağıracağız,

zahir, batın ALİ yok,

sevgli içcanbaba neden şayet ben sa enin dayım diye söyledigin insn o zaman o kitaplarında hiç hz. ali yok demiyor zahirde de batındada hz.ali nin oldugunun hep vurgular istersen bak bir kitaplarına sevgli can .

sevgili kardeşim maden zahit batın da hz.ali yokda neden bizim 7 ulu ozanımız hep deyişlerinde duvazlarında ali ali ali diye bagırıyor yoksa bizlerimim kandırıyorlar yada bizmi çok inaıcıyız saygılarımla.

Konu hasan19 tarafindan (03-04-2009 Saat 18:22 ) değistirilmistir..
hasan19 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-04-2009, 17:46   #13
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : hasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the rough
İletişim

Alinti:
devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
yazının basta tamamını okumamıştım. alıntıladığın için saol bülent abi okumam kolay oldu. hikaye gibi olmus gercektende , daha önce sadece kırklar bölümünü okumuştum , asıl hikaye üstteymiş meğerse

hasan amca özür dileyeceğim gene ama yazından ben bisey anlayamadım. erdoğan cınarı eleştirme hakkın/mız var elbette ancak alakalı alakasız yerde onun adını sürekli koymak pek doğru olmaz yazının sahivbi belli. ayrıca erdoğan cınar gibi düşünen "aleviliği islamdan ayrı kadim bir inanç" olarak gören onlarca araştırmacı var. senden bir ricam olacak sevgili hasana amca okuduyalım herbirinin jkitabını ona göre değerlendirelim değer verelim adamın kitaplarından bir haber olarak yorum yapmak eleştirmek doğru olmaz. yada yazısının bir bölümünü kırpa kırpa eleştirmek olmaz.

evet hasan amca anlamadım ne anlatmak istediğini ancak alevilik bu kadar basitse sadece aliyi sevmekse ne hikmetse yaptığını yapmadığımız muhammedi sevmekse müslüman aleminin hepsi sanırım alevi demek yeri olur. aleviliğin serçeşmesi akli ise bunalr neden alevi sünni vb ayırımı yaparız ben kestiremiyorum.

sevgili devrim ben hz.aliyi asla ALEVİLİKTEN ayıramam ayıranıda hiç ama hiç tahsif etmem siter katılırsınzı ister katılmasınız saygılarımla..
The Following User Says Thank You to hasan19 For This Useful Post:
Devrim06 (03-04-2009)
Alt 03-04-2009, 18:18   #14
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
hasan19 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
sevgli içcanbaba neden zıvralayım şayet ben zıraladımsa enin dayım diye söyledigin insnada zıvralıdı o zaman o kitaplarında hiç hz ali yok demiyor zahirde de batındada hz.ali nin oldugunun hep vurgular istersen bak bir kitaplarına sevgli can .

sevgili kardeşim maden zahit batın da hz.ali yokda neden bizim 7 ulu ozanımız hep deyişlerinde duvazlarında ali ali ali diye bagırıyor yoksa bizlerimim kandırıyorlar yada bizmi çok inaıcıyız saygılarımla.
hasan amcam bülent abinin yazısını bir daha oku epey bir yanlış anladın sanırım..zırvalama diye bir şey yok ortaıkta
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 03-04-2009, 18:23   #15
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
hasan amcam bülent abinin yazısını bir daha oku epey bir yanlış anladın sanırım..zırvalama diye bir şey yok ortaıkta

sevgli devrim düzetim teşekürler canım saygılarımla..
Alt 03-04-2009, 23:40   #16
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili Hasan Abi
Benim o yazımda kinaye vardı,
o sözler bir mizansendi, sana desdek anlamında idi,
daha önceki yazımda da da belirttim, Ali, Muhammed kavramları başkadır, ve bu nlar, bugünkü ALEVİLİK KURGUSUNDAN çıkmaz, TASARIM onlar üzerinedir,
Ben dayımın kitapı okudum,
Ali Evvel,Ali Ahir
Ali Rahim, Ali rahman,
Ali can,Ali canan

Hep öyle kalır hasan abi,
Saygılarımla.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
hasan19 (03-05-2009)

Bookmarks

Etiketler
alevi, bektaşilikte, gerçeğin, gizi, hakikat, murat, sirri, şahin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil