![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
|
yazının basta tamamını okumamıştım. alıntıladığın için saol bülent abi okumam kolay oldu. hikaye gibi olmus gercektende , daha önce sadece kırklar bölümünü okumuştum , asıl hikaye üstteymiş meğerse
![]() ![]() Alinti:
evet hasan amca anlamadım ne anlatmak istediğini ancak alevilik bu kadar basitse sadece aliyi sevmekse ne hikmetse yaptığını yapmadığımız muhammedi sevmekse müslüman aleminin hepsi sanırım alevi demek yeri olur. aleviliğin serçeşmesi akli ise bunalr neden alevi sünni vb ayırımı yaparız ben kestiremiyorum.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | hasan19 (03-07-2009) |
|
|
#12 | |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
sevgli içcanbaba neden şayet ben sa enin dayım diye söyledigin insn o zaman o kitaplarında hiç hz. ali yok demiyor zahirde de batındada hz.ali nin oldugunun hep vurgular istersen bak bir kitaplarına sevgli can . sevgili kardeşim maden zahit batın da hz.ali yokda neden bizim 7 ulu ozanımız hep deyişlerinde duvazlarında ali ali ali diye bagırıyor yoksa bizlerimim kandırıyorlar yada bizmi çok inaıcıyız saygılarımla. Konu hasan19 tarafindan (03-04-2009 Saat 18:22 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
sevgili devrim ben hz.aliyi asla ALEVİLİKTEN ayıramam ayıranıda hiç ama hiç tahsif etmem siter katılırsınzı ister katılmasınız saygılarımla.. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to hasan19 For This Useful Post: | Devrim06 (03-04-2009) |
|
|
#14 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12728 Times in 5992 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili Hasan Abi
Benim o yazımda kinaye vardı, o sözler bir mizansendi, sana desdek anlamında idi, daha önceki yazımda da da belirttim, Ali, Muhammed kavramları başkadır, ve bu nlar, bugünkü ALEVİLİK KURGUSUNDAN çıkmaz, TASARIM onlar üzerinedir, Ben dayımın kitapı okudum, Ali Evvel,Ali Ahir Ali Rahim, Ali rahman, Ali can,Ali canan Hep öyle kalır hasan abi, Saygılarımla.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | hasan19 (03-05-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevi, bektaşilikte, gerçeğin, gizi, hakikat, murat, sirri, şahin |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||