![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
Hayatı ve Şiirleri
Sesi ve sazı ile babası Muharrem Ertaş'ın yolunu sürdüren Neşat Ertaş, 1938 yılında Kırşehir'in Tırtıllar köyünde dünyaya geldi. Keman ve saz çalmasını öğrendi. Ankarada TRT radyo evine girdi. Güçlü derlemeleri olan ozanın kendisine ait çok sayıda güfte ve besteleri vardır. Halen Almanyada yaşamakta ve bir muzik evi çalıştırmaktadır. Neşet Ertaş babası Muharrem Ertaş ile adeta Anadoludaki en olgun seviyesine erişen bu Türkmen/Abdal muzik birikiminin yeni bir yorumcusudur. Yoğun yöresel özellikleri ve baskın mahallilik unsurları i ile donanmış bu muziği yöresinin dışına çıkarmış, ülke genelinde ve hatta yurt dışında bilinmesini ve tanınmasını sağlamıştır. AYVA TURUNÇ NARIM VAR Ayva turunç narım var Benim ah ü zarım var Hep derdinden ağlarım Bir vefasız yarim var Al almayı ver narı Ağlarım zarı zarı Tez günlerde gönderin O ahu gözlü yari Ayva turunç nar bende Aldı aklım yar bende Hiç melhem kar eyleme Yar yarası var bende Ayva turunç neyleyim Halimi arz eyleyim Zaten bende talih yok Ta küçükten böyleyim --------------------- GÖNÜL DAĞI Gönül Dağı yağmur yağmur boran olunca Akar can özümde sel gizli gizli Bir tenhada can cananı bulunca Sinemi yaralar dil gizli gizli Dost elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçanın gülü derilmez Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle yol gizli gizli Seher vakti garip garip bülbül öterken Kirpiklerin oku cana batarken Cümle alem uykusunda uyurken Kimseler görmeden gel gizli gizli -------------------------- NEREDESİN SEN Şu garip halimden bilen işveli nazlı Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Datlı dillim güler yüzlüm ey ceylan gözlüm Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Ben ağlarsam ağlayıp gülersem gülen Bütün dertlerim anlayıp gönlümü bilen Sanki kalbimi bilerek yüzüme gülen Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen Sinemde gizli yaramı kimse bilmiyo Hiç bir tabip bu yarama melhem olmuyo Boynu bükük bir Garibim yüzüm gülmüyo Gönlüm hep seni arıyor neredesin sen
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | DoğAcAn (01-08-2010), Ebu Turap (05-16-2009), Perçem (05-15-2009), seher yeli (01-08-2010), Solino (01-08-2010) |
|
|
#2 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12728 Times in 5992 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
emeğine sağlık abi başlı basına bir konu neşet ertaş.
türkülerini dizsek en faazla mesaj olan konu olur herhalde
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | seher yeli (01-08-2010) |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
DELİ BORAN
uzak yoldan geldim hasretim için hani nerde babam muharrem nerde yaralı bülbülüm ses vermez niçin yüreği yanığım o kerem nerde o garip gönüllüm,dertli bakışlım feleğin elinde sinesi taşlım yüreği yaralım,gözleri yaşlım gönül evi yıkık,viranım nerde fetholurdu feryadını dinleyen feryadı içinde derdin anlayan kuşlar gibi viranede inleyen ecinnice deli boranım nerde okula gidemedim bu dert benimdi hemi benim derdim,hem babamındı hemi babam,hemi öğretmenimdi geribim dersimi verenim nerde |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#4 |
|
REP Seviyesi :
EVVELİM SENSİN
Cahildim dünyanın rengine kandım Hayale aldandım boşuna yandım Seni ilelebet benimsin sandım Ölürüm sevdiğim zehirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Sözüm yok şu benden kırıldığına idip başka dala sarıldığıma Gönülüm inanmıyor ayrıldığına Gözyaşım sen oldun kahirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin Garibim can yıkıp gönül kırmadım Senden ayrı ben bir mekan kurmadım Daha bir gönüle ikrar vermedim Batınım sen oldun zahirim sensin Evvelim sen oldun ahirim sensin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
REP Seviyesi :
cANLAR:
Bence en önemli eserilerinden biri de bu, Devriyeyi anlatan b eser YOLCU Bir anadan dünyaya gelen yolcu Görünce dünyayı gönül verdin mi Kimi büyük kimi böcek kimi kurt Merak edip hiç birini sordun mu İnsan ölür ama uruhu ölmez Bunca mahlukat var hiç biri gülmez Cehennem azabı zordur çekilmez Azap çeken hayvanları gördün mü İnsandan doğanlar insan olurlar Hayvandan doğanlar hayvan olurlar Hepisi de bu dünyaya gelirler Ana haktır sen bu sırra erdin mi Vade tekmil olup ömür dolmadan Emanetçi emanetin almadan Ömrünün bağının gülü solmadan Varıp bir canana ikrar verdin mi Garip bülbül gibi feryad ederiz Cehalet elinde küsmü kederiz Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz Dünya senin vatanın mı yurdun mu |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12728 Times in 5992 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#7 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 23
Üye No: 108
Thanked 3963 Times in 2312 Posts REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber
Ela gözlerini sevdiğim dilber Sana bir sözüm var diyemiyorum Bilmem deli miyim mecnun gezerim Sırrımı ellere veremiyorum Derdimi ellere diyemiyorum İnce belini tatlı dilini sevdiğim Kırılsın kollarım duramıyorum Helal olsun al yanaktan emdiğim El uzatıp gonca gülün derdiğim İnce belini tatlı dilini sevdiğim Kırılsın kollarım duramıyorum Al yanaktan emdicağzım azıktır Tarama zülfünü göynüm bozuktur Öksüzüm garibim bana yazıktır Iradı yollarım göremiyorum
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Perçem For This Useful Post: | Ebu Turap (05-16-2009), seher yeli (01-08-2010) |
|
|
#8 |
|
REP Seviyesi :
Nar Tanesi (Sevda Olmasaydı)
Sevda olmasaydı da Gönüle dolmasaydı Dünya neye yarardı da Güzeli olmasaydı Nar tanesi tanesi de Seviyom nar danesi Güzellerin içinde de Sevdiğim bir tanesi O yar zülfünü tarar da Gönül dengini arar Bu dünyada sevmeyen de Ahrette neye yarar Nar tanesi tanesi de Seviyom nar danesi Güzellerin içinde de Sevdiğim bir tanesi Sevda ömür çürüdür Has bahçenin gülüdür Sevmeyeni neyleyim de Sevenim sevgilidir Nar tanesi tanesi de Seviyom nar danesi Güzellerin içinde de Sevdiğim bir tanesi |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Perçem For This Useful Post: | Ebu Turap (05-16-2009), seher yeli (01-08-2010) |
|
|
#9 |
|
REP Seviyesi :
Ah Yalan Dünya
Hep sen mi ağladın hep senmi yandın Bende gülmedim yalan dünyada Sen beni gönlünce mutlumu sandın Ömrümü boş yere çalan dünyada Ah yalan dünyada,yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada Sen ağladın canım ben ise yandım Dünyayı gönlümce olacak sandım Boş yere aldandım, boş yere kandım Rengi gönlümde solan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada Bilirim sevdiğim kusurun yoğdu Sana karşı benim hayalim çoğdu Felek bulut oldu üstüme yağdı Yaşları gözüme dolan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada Ne yemek ne içmek ne tadım kaldı Garip bülbül gibi feryadım kaldı Alamadım eyvah muradım kaldı Ben gidip ellere kalan dünyada Ah yalan dünyada yalan dünyada Yalandan yüzüne gelen dünyada |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Perçem For This Useful Post: |
|
|
#10 |
|
REP Seviyesi :
Gönlüm Ataşlara Yandı Gidiyor
Ben bu yıl yarimden ayrı düşeli Her günüm bir yıla döndü gidiyor Gine zindan oldu dünya başıma Gönlüm ataşlara yandı gidiyor Ömrüm boş hayale kandı gidiyor Uzaktır yolların dolandım geldim Tatlıdır dillerin bağlandım kaldım Günahım boynuna işte ben öldüm Gönlüm ataşlara yandı gidiyor Ömrüm boş hayale kandı gidiyor Hayal meyal olmuş şu bizim eller Dostun bahçesinde açılmış güller Her sabah her seher öter bülbüller Gönlüm ataşlara yandı gidiyor Ömrüm boş hayale kandı gidiyor |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Perçem For This Useful Post: | seher yeli (01-08-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ertaş, neşet |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||