![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Kendim Ettim Kendim Buldum
Karadır bu bahtım kara Sözüm kar etmiyor yara Yaktı yüreğimi nara eyvah eyvah eyvah ey Kendim ettim kendim buldum Gül gibi sarardım soldum eyvah eyvah ey Bilmez yar gönlümü bilmez Akar gözyaşımı silmez Bir kere yüzüme gülmez eyvah eyvah eyvah ey Kendim ettim kendim buldum Gül gibi sarardım soldum eyvah eyvah ey
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Perçem For This Useful Post: | seher yeli (01-08-2010), İşcanbaba (05-15-2009) |
|
|
#12 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 23
Üye No: 108
Thanked 3963 Times in 2312 Posts REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dağlar Dağladı Beni
Dağlar dağladı beni Gören ağladı beni Ayırdı zalim felek Derde bağladı beni Vay bana vaylar bana Su vermez çaylar bana Gitti yarim gelmedi Yıl oldu aylar bana Dağı duman olanın Hali yaman olanın Uyku girmez gözüne Gönlü viran olanın Vay bana vaylar bana Su vermez çaylar bana Gitti yarim gelmedi Yıl oldu aylar bana |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Perçem For This Useful Post: | seher yeli (01-08-2010), İşcanbaba (05-15-2009) |
|
|
#13 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 23
Üye No: 108
Thanked 3963 Times in 2312 Posts REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi :
Zahidem
Zahide kurbanım ne olacak halim Gene bir laf duydum kırıldı belim Gelenden gidene haber sorayım Zahide bu hafta oluyor gelin Hezeli dedeli gönül hezeli Çiçekdağı da döktü m'ola gazeli Dolaştım alemi gurbet gezeli Bulamadım Zahidem'den güzeli Gurbet ellerinde esirim esir Zahide kurbanım hep bende kısır Eğer anan seni bana verirse Nemize yetmiyor bu ev kadar hasır |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hata Benim
Bilemedim Kıymatını Kadrini Hata Benim Günah Benim Suç Benim Eliminen İçtim Derdin Zehrini Hata Benim Günah Benim Suç Benim Bir günden Bir Güne Sormadım Seni Körümüş Gözlerim Görmedim Seni Boşa Mecnun Eylemişim Ben Beni Hata Benim Günah Benim Suç Benim Bilirim Suçluyum Gendi Özümde Gel Desem Gelirdin Benim İzimden Her Ne Çekti İsen Benim Yüzümden Hata Benim Günah Benim Suç Benim Sana Karşı Benim Bir Sözüm Yoktur Haklısın Sevdiğim Kararın Haktır Garibim Derdimin Dermanı Yoktur Hata Benim Günah Benim Suç Benim
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post: | seher yeli (01-08-2010) |
|
|
#15 |
|
Can
REP Seviyesi :
Tatlı Dile Güler Yüze
Tatlı Dile Güler Yüze Doyulur Mu Doyulur Mu Aşkınan Bakışan Göze Doyulur Mu Doyulur Mu Doyulur Mu Doyulur Mu Canana Kıyılır Mı Cananına Kıyanlar Hakkın Kulu Sayılır Mı Zülüflerin Dökse Yüze Yar Badeyi Sunsa Bize Lebleri Meyime Meze Doyulur Mu Doyulur Mu Hem Bahara Hemi Yaza Yarın Ettikleri Naza Yar Aşkına Çalan Saza Doyulur Mu Doyulur Mu Garibim Geldik Gitmeye Muhabbetimiz Bitmeye Yar İle Sohbet Etmeye Doyulur Mu Doyulur Mu |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post: | seher yeli (01-08-2010) |
|
|
#16 |
|
Can
REP Seviyesi :
<GÖNÜL YARASI>
Hasret düştü gönlüme Gönülden yaralıyım Tabipler derman vermez Bir bahtı karalıyım Gönül bilenim nerde Gönül alanım nerde Bu devasız derdime Derman olanım nerde Gönül derdi yar derdi Hasret yaman zor derdi Onu çekmeyen bilmez Çekenlere sor derdi Garib'im gönül arar Gönül bileni sorar Bu gönül yarasını Gönülü bilen sarar **** <KURUSA FİDANIM> Kurusa fidanım güllerim solsa Gönlümde solmayan gülümsün benim Yaprakların gazel olsa dökülse Daha taze fidan, dalımsın benim Ağarsa saçların belin bükülse Birer birer hep dişlerin dökülse Kurusa vücudun kanın çekilse Gine şu gönlümün yarisin benim Bülbülün gül için zarı misali Keremin bağrının narı misali İnler garip gönlüm arı misali Dadına doyulmaz balımsın benim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Can Bizden Biri Yas: 29
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
Orta Anadolu nun (Çankırı Ankara Kırıkkale Kırşehir Yozgat...) çıkardığı en büyük ozanlardan.. Diline yüreğine emeğine sağlık..
Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi... |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Solino For This Useful Post: | DoğAcAn (01-08-2010), seher yeli (01-08-2010) |
|
|
#18 |
|
Can Bizden Biri Yas: 29
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
NİL'DEN BÜYÜK USTAYA ÖZÜR MEKTUBU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Neşet Ertaş, Gönül Dağı dediği zaman her birimizin tüyleri ürperiyor” dediği usta ozan için Nil Karaibrahimgil, önce “Tanımıyorum” sonra da “Sayemde reklamı oldu” demişti. Genç sanatçıya, onu kırmadan, üzmeden olgun cevaplar veren Ertaş ‘gönül adamı’ olduğunu bir kez daha gösterdi. Nil “Sayemde reklamı oldu” şeklindeki ikinci çıkışıyla herkesten tepki gördü. Halk müziğinin büyük ozanı Neşet Ertaş, ilkinde “Tanımak zorunda değil, gözlerinden öperim” dediği Nil’in ikinci salvosunu da aynı olgunlukla savuşturdu. Ancak bu kez iğneli bir mesaj gönderdi: “Olmadan oldum sanan birinin çocukça lafları. Olgun insan düşünerek konuşur. Olgun olmayan ham meyve gibidir, aklına geleni konuşur. Kendini bilmeyenin kusuruna bakmam.” Bu olgun ve manidar cevaplar aslında tam onun kişiliğini ortaya koyan net cümlelerdi. Nil Karaibrahimgil, usta sanatçı Neşet Ertaş'a yazdığı duygusal mektupla özür diledi. İşte o özürmektubu: Kusurum varsa affola Çok Saygıdeğer Neşet Ertaş, Bugün yüzümü solgun gören babam sordu: “Neyin var kızım?..” “Sorma baba” dedim, “Neşet Ertaş’ı üzmüş olabilirim. Sözlerim yanlış anlaşıldı, o gerçek sanabilir. Kelimeleri sevmiyorum, çok kayganlar...” Babam, “Neşet Ertaş’ı babaannen çok dinlerdi. Çok severdi. Evde bir dolu plakları vardı” dedi. Son zamanlarda kendi kendime söylediğim şeyleri herkese aktaramaz oldum. Bu halime şaşırıyorum. Çünkü demek istediğini söyleyebilen biri sanırdım kendimi. En iyisi yazmak yine dedim. Size sesleniyorum: Her şeyden önce şunu bilmenizi isterim ki, ben, Nil Karaibrahimgil, sizin binlerce gönülle, kuşaklar boyu kurmuş olduğunuz o dostluk bağını, kendi adına kurmaya çalışan besteciden fazlası değilim. Hayat yolunda, bir nevi yan yana yürüyen bu iki insanı karşı karşıya getirmeyi üç beş başlık beceremez. Ben, sizin gibi büyük bir âşığın türküleriyle henüz tanışmamış olsam da, o mirasın bir küçük taşıyıcısıyım. Size saygıda kusur etmem söz konusu olamaz. Sizinle ilk karşılaşmam, bir radyo programında oldu. O programın kaydını bugün dinleme fırsatım oldu. Ününüzü tabii ki duyduğumu, fakat türkülerinizi henüz dinleme fırsatım olmadığını söylemişim. Bunun üzerine, “Dinleyelim mi o halde tanışmış olursun” denilince, “Evet, çok isterim dinlemeyi” demişim. Kucak açmaktan başka, öğrenmeyi istemekten başka bir şey yapmamışım. Sonra her şey nasıl bu hale geldi bilmiyorum. İnsan bazen, kelimelere basıp yuvarlanabilir. O “sayemde” kelimesini de “Vesile olabildiysem ne mutlu”yla değiştirmek isterim. Babaannem Saliha Anıl’ı, ne yazık ki hiç tanımadım. Şairdi. Şimdi bütün bu olayları, onun bana bir selamı olarak görüyorum. Belki de babaannem, Neşet Ertaş türküleriyle gönlüne girip bakmamı istedi çok uzaklardan. Ne güzel köprüler bunlar, gözleri dolduran. Eminim siz bunlardan pek çoğunu inşa ettiniz. Darısı başıma. Bir kusurum olduysa affola. Kim bilir belki bir gün siz sazınızla, ben de gitarımla beraber bir şarkı yazar, o şarkıda tüm bunlara güler, dalga geçeriz. Hayata “âşık” olmak, onu her haliyle bağrına basmak değil midir?) (HT) Olmadan oldum sanan birinin çocukça lafları. Olgun insan düşünerek konuşur. Olgun olmayan ham meyve gibidir, aklına geleni konuşur. Kendini bilmeyenin kusuruna bakmam Bundan daha ince ve anlamlı mesaj olur mu? Bence olmaz! |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Solino For This Useful Post: | seher yeli (01-08-2010) |
|
|
#19 |
|
Bizden Biri
Üye No: 1708
Thanked 750 Times in 483 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 215
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
emeğinize sağlık. Neşet ERTAŞ türküleri türk halk müziğinde kocaman bir yer kaplıyor hepsi birbirinden güzel. paylaşan dostlar emeğinize sağlık.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ertaş, neşet |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|