![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Asrın yeni bir umdesi var, hak kapanındır.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır. Geçmez ele bir pâye, kavuk sallamayınca, Kürsî-i liyakat pezevenk, puşt olanındır! * Hayliden hayli kalınlaştı yobazlık yeniden, Softalık zorlu anırtı ile aldı yürüdü. Kara bir kinle taassub pusudan çıktı yine, Yurdu şâhâne cehâlet yeni baştan bürüdü
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | İGzE (09-03-2008) |
|
|
#12 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BİR NUTK-I HÜMAYUN
Kal'a-i âsâr-ı zulme verdim istihkâm-ı tam Ettim istibdad ile tarihe ibka-ı nâm Öyle tarsîn eyledim olsa cihan zir ü zeber Attığım üss-i mezâlim haşre dek eyler devam Ben o cellâdım, vatanda açtığım her yârenin İltihâbı bir zaman etmez kabul-i iltiyâm Nerde Cengiz, Engizisyon, nerde Haccac ü Yezid, Nerde Timur, Hülâgû, nerde ecdâd-ı izâm Nerdedir Şeddâd ü Nemrûd, nerdedir Ad-u Semûd Her cihetçe zâlimân-ı dehre ben oldum imâm Ben ölürsem mülk-ü millet bitmeden volkan gibi Ka'r-ı lâhdimden tüter eflâka dûd-i intikam! |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | İGzE (09-03-2008) |
|
|
#13 |
|
REP Seviyesi :
İKİLİKLER
Türkü yine o türkü, sazlarda tel değişti, Yumruk yine o yumruk, bir varsa el değişti! * Kâbe'den maksat varmaktır yâra, Kör gibi tapınma kuru duvara. * Mey'de Bektâşi göründüm, Ney'de oldum Mevlevî, Meşrebim Mollâ-yi Rûmî, mezhebim Bektâşidir * Üstüne alma fakat dinle samur kürkçüyü sen, Nasıl olsa kabahat sahibini terk etmez. * Türkü yine o türkü, sazlarda tel değişti, Yumruk yine o yumruk, bir varsa el değişti! * Kâbe'den maksat varmaktır yâra, Kör gibi tapınma kuru duvara. * Mey'de Bektâşi göründüm, Ney'de oldum Mevlevî, Meşrebim Mollâ-yi Rûmî, mezhebim Bektâşidir * Üstüne alma fakat dinle samur kürkçüyü sen, Nasıl olsa kabahat sahibini terk etmez. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
REP Seviyesi :
Ruhuma sundugun mukaddes günah,
Kanimda ateşten bir şarap oldu. Sevdanin şimşegi çakinca gönlüm, Nagmesi alevden bir rebap oldu. Gökyüzü yıkıldı, yıldızlar söndü, Güneş hiç doğmadı, ay geri döndü. Kainat gayb oldu hiçe büründü, Aşkından başkası hep harap oldu. O hırçın hayalin ey sarhoş melek, Serencam besteler bana bana gülerek, Son gece verdiğin zehirli çiçek, Hicranlar şerheden bir kitap oldu. Vefasız, talihim bir kara kaya, Yalvardım, söylettim bu sırrı naya, Varlığım yok oldu gün saya saya Içinden çıkılmaz bir hesap oldu |
|
|
|
|
|
#15 |
|
REP Seviyesi :
Sevda vadisine düştüm, pür gamım Şahım Ali,
Kimsesiz kaldım karanlık günde gümrahım Ali, Doğmuyor mihri ümidim çıkmıyor mahım Ali, Gelmiyor mu kulağına ahı eyvahım Ali. Merhamet et halime, her şeye agahım Ali, Var mı senden başka söyle, ilticagahım Ali. Bir günahkar insanım ben yok yüzüm peygambere, İstemem bir türlü gitmek, böyle huzur mahşere, Tesadüf eylerim derken belki bir gün rehbere, Düşmüşüm elsiz ayaksız bak aslanı Haydere. Merhamet et halime, her şeye agahım Ali, Var mı senden başka söyle, ilticagahım Ali. Çıkmıyor bir an ciğerden derd-i sevda hançeri, Hakkın aşkına esir olduğum günlerden beri, Zikreylerim ismini ben, kal-ü beladan beri, O kadar yandım yakıldım ki, unuttum her yeri. Merhamet et halime, her şeye agahım Ali, Var mı senden başka söyle, ilticagahım Ali (Ali Ekber Çiçek bunu okuyor ya, sormayın gitsin güzel okuyor..) |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|