![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Eylemiş
Bizi her nebatın her nüvesinde, Terkibimiz Tanrı ferman eylemiş. Her birinden bir yol açıp babaya, Anada şeklimi insan eylemiş. Sönmez bir ocaktır ana sevgisi, Bilmem ki, bu nasıl Tanrı vergisi? Ne zaman ki ana olsa birisi, Canını yavruya kurban eylemiş. Ana kainatın anahtarıdır, Ana her varlığın iftiharıdır. Ana bu Nimri'nin sadık yarıdır, Çünkü her derdine derman eylemiş.. Geldim Atamın beline inmezden evvel, Şol kudretten terkip oldum da geldim. Ana rahminde bir tezgaha düşüp, Sureti insanı buldum da geldim. Bütün azan o tezgahta dokundu, Terkip olan kudret ol kaba kondu. Tekamül müddetin dokuz ay on'du, Orda nizamatla doldum da geldim. İşte bu libasla geldim cihane, Buna konup, bundan çıktım ayana. Hoş gelsem sığmazdım hiç bu mekana, Aşık Nimri'yim kul oldum da geldim.
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| aşık, dede, nimri |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|