![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Forum Katılımcısı |
öncelikle şunu söyliyeyim anlattıgım olay bir iş yerinde patron(patron çok tanınmış birisi çok iş bitirdigi için ona BAMBAM lakabını takmışlar) ve işçi arasında geçiyor aynen anlatıyorum:
(yemek hanede işçiler yemeklerini yiyor) -Sen buradamı kalıyon? -Evet abi burada kalıyorum evimiz burada -Annen baban sag mı? -Saglar abi -Evlimisin? -Yok deyilim abi -Nerelisin?kökennin neresi? -Horasandan gelmişiz abi ben tam bilmiyorum ole diyolar -(Patron aslında herşeyi bilmesine ragmen yinede soruyor)Alevisin yani? -(İşçi kaşıgını bıraktı patrona döndü bi gözüde arkadaşlarında)Evet Aleviyim abi -Peki dedelerle aran nasıl? -Bilmem abi ben fazla yanlarına gitmem ne iş yaptıklarınıda bilmem ama sizde nasıl imam varsa bizdede dede var darda kalınca giderim -Bak sana bişe anlatayım benim zamanında ist. çok adamın iş yerlerim vardı adamlarım sag olsun çok işimi hallettiler sonra işimi buraya taşıdım tabi bazı adamlarım orda kaldı ama fazla görüşemiyodum ama sıkıntıları varsa para felan yolluyodum bir gün biri beni aradı abi çok kötü durumum bana yardım et ben senin onca işini yaptım dedi bende buraya gel dedim ne yapacam abi orda dedi gelsen bi iş buluruz sana tamam gelimde ne iş yapacam abi?gel diyosam gel lan dedim hiç bişe yapamassan falancı köye DEDE yaparız seni -Nasıl abi ben anlamadım? -(Patron gülerek)Tabi anlamassın işine gelmedi -Yok yani abi dedeler genelde HZ.HASAN ve HZ.HÜSEYİN soyundan gelir seyıd ve serif yani -Siz öle biliyonuz canım benim bırak bu boş işleride imana gel(Gülerek)sonra ne oldu biliyomusun? -Evet abi dinliyorum -Daha sonra bu adamımı yerlestırdım falancı koye sana yemin ederim git bak hala orada köy hemen şurada istersen bi ara gidelim bana inanmıyon ama gözlerinle göreceksin seni götürecem oraya daha sonra kaçtane bu şekilde dede yaptım falancı köylere haberin var mı?Ama bana dua ediyolar abi bu iş amma ballı köylüler bana öle bakıyoki diyolar hepsi kilo almışlar bi görsen(herkes güldü) -Yok abi olmaz öle şey dalga geçme benimle yav -Şuna bak inan mıyor daha(yanındaki adamına dönerek) ne diyo bu la he? -Abi ben işime geçeyim afiyet olsun genede dedeler bizim dedelerimiz olsun -Şuna bak O DEDELERİ BEN YAPTIM BEN....! |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to LEON For This Useful Post: | Devrim06 (03-02-2010) |
|
|
#2 |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ciddi değilsin dimi leon, yani ne bileyim pek inandırıcı gelmedi?
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: G.O.R.A
Üye No: 2540
Thanked 178 Times in 103 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 143
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Ben bir şey yazıyorsam ozaman sadece sen inanma oldumu dogacan?Bişeler yaşanıyor ve yaşatılıyor bunu bu sitede anlatmak istedim anlatacamda daha ama bizim gençlik pembe hayaller içinde oldugundan bunu göremiyor GERÇEKLER ACIDIR sevgili canlar.Bu gercekleri ortaya çıkarmak gerek eminim benim bu yazdıgımdam ve yazacaklarımdan rahatsız olacak biz alevilerin içindeki çakallar bunları okur
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12728 Times in 5992 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili leon acıkcası banada inandırıcı gelmedi. benzer senoryolar coğaltılabilinir. su konuda size hak veririm anadolunun bir cok köyüne ben surdan geliyorum su dededen el aldım dedenizin dese herkes baş üstünde tutar... ama nereye kadar devam eder bu.
bu konuda bahsi gecen köylerden birinin ismi falan bilinmekteyse paylasırsan sevinirim mutlaka arastırmak isteyen üstüne giden olacaktır. bu tür bilginin isimsiz ortalıkta dolaşması sadece aleviliğe zarar verir. konunun muhattapları bilgi sahipleri kimlerse bu konuda aydınlatıcı bilgi vermeye inancı adına mecburdur. Alinti:
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
bu genel bir bakıştı can.. anlatmandan memnunum o konuda sorun yok.. burada açılan bloglarla ilgili elbette yorum eleştiri vs yapacağız .. benzer olaylar yaşanmışsada benim bulunduğum yani amasya,çorum ,tokat gibi bölgelerde rast gelmedim( o nedenle eleştiri yaptım)...... olmaz demedim ,sadece inandırıcı gelmedi dedim burada bu denli sert cevap vermenize gerek yoktu... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: G.O.R.A
Üye No: 2540
Thanked 178 Times in 103 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 143
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Senaryo olarak kabul edelım bosver dıyelım olemi?bu yazdıgım yazıda örgütlümüyüz sorusu hiç aklımıza gelmiyor mu acaba?o genc neden cevap veremedı patrona çünkü biliyorki kimin umrunda işinden olacak belkide kim arkasında duracak?ama daha yazacam yavas yavas bunları yazmam gerekıyor bence ayakta duralım dik olalım diri olalım örgütlü olalım yurdun her hangi yerinde olursa olsun birbirimizden haberimiz olsun sevgili canlar
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12728 Times in 5992 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
yazdıgınız yazıdan örgütlümüyüz sözünü ben cıkaramadım ancak örgütlümüyüz sorusunu soruyorsanız yeterince değiliz ne birey olarak kurumarımıza sahip cıkıyruz nede kurumlarımız bizlerş kucaklayıp bize inanc heyecanımızı hissiyatı yasatmıyor.örgütlü olmalıyız derseniz evet buna sonuna kadar katılıyorum. basitte olsa bu tür sanal ortamlar bile örgütlenmenin bir parcası gerek kuumlarımıza gerek inancımıza hizmet eden sitelerimize birey olarak sahip cıkalım tabi en önemlisi inancımıza sahip cıkalım. son cümlelerine katılamamak mümkün değil can... |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | İşcanbaba (03-02-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ben, dedeleri, yaptım |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||