Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > TOPLUMSAL KONULAR > Güncel Olay ve Haberler > Türkiye Gündemi

Türkiye Gündemi Ülkemizin gündemine dair haber ve olayların paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 09-08-2008, 09:52   #1
tweety
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

tweety - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 29
Üye No: 140
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 16
REP Puanı : 600
REP Seviyesi : tweety is a name known to alltweety is a name known to alltweety is a name known to alltweety is a name known to alltweety is a name known to alltweety is a name known to all
İletişim
Standart Okulda dindarlık dersleri veriliyor

2008-2009 eğtim ve öğretim yılı bu sabah başladı. Okuların ilk eğitim gününde Cumhuriyet son yıllarda sürekli işlediği 'irticai eğitim' konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde uygulamaya ağırlık verilmeye başlanması dikkat çekiyor.

HİÇ DUA ETTİNİZ Mİ?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), din kültürü derslerinin içeriğini giderek uygulamaya büründürüyor. İlköğretim 4. sınıf öğrencilerinden, çevrelerindeki dini sembolleri öğrenmeleri, Kuran’ın sayfa düzenini incelemeleri istenirken 5. sınıf öğrencilerine “Hiç dua ettiniz mi? Neler hissettiniz” diye soruluyor. Öğrencilerin okuyacakları din kültürü kitaplarından bazı ayrıntılar şöyle:

• İlköğretim 4. Sınıf: “Din ve Ahlak Hakkında Neler Biliyoruz?” ünitesinde öğrencilere; “İçerisinde dini ifadelerin geçtiği atasözü, şiir vb. biliyor musunuz” diye sorularak “Dilimize birçok sözcük, deyim ve atasözünün inançlarımızla ilgili olması, dinin yaşamımızda önemli bir yere sahip olduğunu gösterir” deniliyor. “İşlerimize niçin besmele ile başlarız? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız” yazılı kutucuk ile öğrencilerin konu üzerine konuşması isteniyor.

“Çevremizde bulunan dini semboller nelerdir” denilerek öğrencilerin etrafı incelemesi isteniyor. Ayrıca “Çevremizde birçok dini sembol vardır. Bir tanesinin resmini çiziniz. Bu sembollerle ilgili duygularınızı anlatan bir yazı yazınız” deniyor. Öğrencilerden, “Kuran’ın sayfa düzenini arkadaşlarıyla incelemeleri” de isteniyor.

SOFRADA DUA EDEN AİLE GÖRÜNTÜSÜ DE İRTİCAİ BULUNDU
• İlköğretim 5. Sınıf: “İbadet Konusunda Bilgilenelim” başlıklı ünitede, Öğrencilerden çevrelerinde hacca giden biri ile görüşmeleri de istenirken “Ziyaret ettiği yerler ve yaptığı ibadetlerle ilgili duygu ve düşüncelerini içeren bir röportaj yapınız” deniliyor. Dua eden bir erkek çocuğunun fotoğrafı büyükçe kullanılırken hemen yanındaki kutucukta da “Hiç dua ettiniz mi? Ettiyseniz neler hissettiniz” diye soruluyor. Aynı ünite içinde, sofra başında ellerini açmış dua eden bir ailenin resmi de kullanılıyor. Öğrencilerin gruplara ayrılarak “insanlara iyilik yapmak ve salih amel” konusunda yazı ve resimlerden oluşan bir pano hazırlamaları ve bunu sınıfa asmaları isteniyor. Verilen ödevler arasında ise “Kutlu Doğum Haftası’nda çevrenizde yapılan etkinlikleri gözlemleyerek izlenimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız” yer alıyor.
FOTOĞRAFLARLA NAMAZ
İlköğretim 6. Sınıf: Abdest ve teyemmüm, bir erkek çocuğu her ikisini de yaparken çekilmiş fotoğraflarla kare kare görsel olarak ve fotoğraf altlarına yazılan açıklamalarla öğretiliyor. Namaz konusu da başı kapatılmış küçük bir kız ve bir erkek çocuğun ayrı ayrı namaz kılarken çekilmiş fotoğrafları eşliğinde veriliyor. (alıntı)

SEN BENİM SARHOŞLUĞUMSUN

Sen benim sarhoşluğumsun
ne ayıldım
ne ayılabilirim
ne ayılmak isterim
başım ağır
dizlerim parçalanmış
üstüm başım çamur içinde
yanıp sönen ışığına düşe kalka giderim.

NAZIM HİKMET RAN
tweety isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to tweety For This Useful Post:
Kul Seyyid (09-08-2008), Sedat (09-08-2008), sibelinsesi (09-08-2008)

Alt 09-08-2008, 16:57   #2
Fatıma
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Fatıma - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 24
Üye No: 142
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi : Fatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really nice
İletişim

erkek çocuğunun fotoğrafı büyükçe kullanılırken hemen yanındaki kutucukta da “Hiç dua ettiniz mi? Ettiyseniz neler hissettiniz” diye soruluyor. Aynı ünite içinde, sofra başında ellerini açmış dua eden bir ailenin resmi de kullanılıyor. Öğrencilerin gruplara ayrılarak “insanlara iyilik yapmak ve salih amel” konusunda yazı ve resimlerden oluşan bir pano hazırlamaları ve bunu sınıfa asmaları isteniyor. Verilen ödevler arasında ise “Kutlu Doğum Haftası’nda çevrenizde yapılan etkinlikleri gözlemleyerek izlenimlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız” yer alıyor.

bu tüm dinler için geçerli değilmidir yani o kurumdaki tüm inanışlara hitap etmezmi

Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul

Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul

Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim

Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul

Ekrem Kaftan
Fatıma isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Fatıma For This Useful Post:
ceyoteali (09-12-2008)
Alt 09-12-2008, 06:13   #3
Hep_Sonradan
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Hep_Sonradan - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 417
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 4
REP Puanı : 151
REP Seviyesi : Hep_Sonradan has a spectacular aura aboutHep_Sonradan has a spectacular aura about
İletişim

Arkadaşlar ülkemizde Sünni(Diyanet) Bakanlığı varken bunlar çok doğal hele bu tek seslilikte! %99 sünninin aleviliğin ne olduğu hakkında en ufak bilgisi yok.ama tüm aleviler sünniliği çok iyi biliyor bilmek zorunda niye okulu sınıfı geçmek için!!!!

onurum şahsidir
fikirlerim siyasi,
yaptıklarım hayatidir
duruşum doğmamış çocukların onuru içindir
Hep_Sonradan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Hep_Sonradan For This Useful Post:
ceyoteali (09-12-2008)
Alt 09-12-2008, 09:37   #4
ceyoteali
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

ceyoteali - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 20
Üye No: 347
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 27
REP Seviyesi : ceyoteali is on a distinguished road
İletişim

din derslerini almak zorunlu degildir ben 2 sene boyunca hiçbir din dersine girmedim yazılılar hariç tabikide
ceyoteali isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 09-12-2008, 09:42   #5
Esma
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 20
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 9
REP Puanı : 381
REP Seviyesi : Esma is just really niceEsma is just really niceEsma is just really niceEsma is just really nice
İletişim

Din; Islam/Muslumanlik degil... "Keske" gercek anlamda din dersini ogrenebilse cocuklar...
Esma isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil