![]() |
|
![]() |
|||||||
| Türkiye Gündemi Ülkemizin gündemine dair haber ve olayların paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
Milli Eğitim, zorunlu din dersini kaldırmak şöyle dursun, okullara öğretmen olarak imam görevlendirmeye başladı
Öğretmen ihtiyacının formasyon aranmaksızın ‘ilgili branşta yüksekokul mezunu’ olma şartı ile geçici görevlendirmelerle karşılanma yoluna gidilmesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nda “imam öğretmen” uygulaması başladı. İzmir Güzelbahçe’de, kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle 5 okula cami imamları görevlendirildi. Okulların din dersi açığını kapatmak cami imamlarına kalırken, uygulamaya Eğitim Sen, veliler ve öğrencilerden tepki geldi. Veliler ve Eğitim Sen formasyon almayan kişilerin ders vermesine karşı çıkarken, öğrenciler ise ‘camiye mi okula mı gidiyoruz” diye sordu. Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata, “Her şey yönetmeliklere uygun” diyerek kendisini savundu. Öğretmen kalmadı İzmir’de eğitimci açığı, tepkilere rağmen ücretli öğretmen görevlendirilmeleriyle kapatılmaya çalışılırken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi de öğretmen açığı kapatılamayan dersler arasında yer aldı. İzmir’de din dersi öğretmeni norm kadrosu 1208 olmasına rağmen, 587 öğretmenin görev yaptığı belirtildi. Açıklar, din dersi öğretmenlerinin kendi okuluna yakın okulda derslere girmesiyle, okulun Türkçe, Felsefe, Sosyal Bilgiler gibi branş öğretmenlerince ya da ücretli ders verilen ilahiyat fakültesi mezunlarınca karşılanmaya çalışılıyor. Ali Bayırlar, Vali Kazım Paşa, Hakkı Oğuz Tabaoğlu ve Hamdi Dalan ilköğretim okulları ile İMKB Endüstri Meslek Lisesi’nde ‘imam-öğretmen’ler namaz saatleri dışında okullarda görev yaparken, bu uygulama velilerin tepkisine yol açtı. Camiye mi gidiyoruz? Ali Bayırlar İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri, ‘imam-öğretmen’ uygulamasından endişe duyduklarını, formasyonu olmayan kişilerin öğrencilere ders vermesinin doğru olmadığını söylüyor. Bazı veliler ve öğrenciler, okulun web sayfasında ‘ziyaretçi defteri’ bölümünde yazdıklarıyla uygulamaya tepkilerini dile getirdi. Bir öğrenci, derslerine imamın gelmesinden hem kendilerinin hem anne babalarının huzursuz olduğunu yazdı ve “Biz okula mı geliyoruz camiye mi” diye sordu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülmecit Akkoyun, uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili kararına uygun olarak, kaymakamlık oluru ile, ilgili branşta öğretmen ataması yapılıncaya kadar geçici olarak başlatıldığını bildirdi. Kadrolaşmanın sonucu Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çetin ise din dersi öğretmenlerinin kadrolaşma nedeniyle yoğun bir şekilde idareci yapıldığının altını çizdi. Çetin, “Milli Eğitim’deki AKP kadrolaşmasının bir sonucudur bu. Milli Eğitim’deki gerici kadrolaşma nedeniyle bütün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri idareci yapılınca bu dersler de imamlara kaldı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 142
Thanked 1044 Times in 647 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
tabi ne kadar duyarlıyız ancak canımızı sıkan bi durum cereyan edince çıkar sesimiz
Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul
Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul Ekrem Kaftan |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şimdi birileri kardeşim zamanında dişçi sıkıntısı vardı berberler diş çekiyordu öğretmen sıkıntımız var şimdide imamlar ders veriyor ne var bunda diyebilir....haklılar aslında öğretmen ve okul sıkıntısı olan bir ülkenin ibadethane fazlası var...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 23
Üye No: 108
Thanked 3963 Times in 2312 Posts REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dışarıda atama bekleyen eğitim fakültesi mezunu öğretmenler neden açıkta herkesin görevi kutsaldır eyvallah ama imamların görev yeri okul değil orayı asıl sahibi olan öğretmenlere vermeliler..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Üye No: 87
Thanked 2804 Times in 1552 Posts REP Gücü : 21
REP Puanı : 530
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
meslek liselerindeki katsayı sorunu çözülürse imam mühendiler doktorlar hakimler bile olcak
arkadaşlar! dışarda birşeyler oluyor, farkındamısınız? uykuda olanları sarsın, uyandırın. çok yakında ışıklar kesilebilir. karanlıkta ne yapacaksınız? Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|