Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > TOPLUMSAL KONULAR > Güncel Olay ve Haberler > Türkiye Gündemi

Türkiye Gündemi Ülkemizin gündemine dair haber ve olayların paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-21-2008, 12:17   #1
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim
Standart Okullarda imam öğretmen dönemi

Milli Eğitim, zorunlu din dersini kaldırmak şöyle dursun, okullara öğretmen olarak imam görevlendirmeye başladı

Öğretmen ihtiyacının formasyon aranmaksızın ‘ilgili branşta yüksekokul mezunu’ olma şartı ile geçici görevlendirmelerle karşılanma yoluna gidilmesiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’nda “imam öğretmen” uygulaması başladı.

İzmir Güzelbahçe’de, kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunmadığı gerekçesiyle 5 okula cami imamları görevlendirildi. Okulların din dersi açığını kapatmak cami imamlarına kalırken, uygulamaya Eğitim Sen, veliler ve öğrencilerden tepki geldi. Veliler ve Eğitim Sen formasyon almayan kişilerin ders vermesine karşı çıkarken, öğrenciler ise ‘camiye mi okula mı gidiyoruz” diye sordu. Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata, “Her şey yönetmeliklere uygun” diyerek kendisini savundu.

Öğretmen kalmadı

İzmir’de eğitimci açığı, tepkilere rağmen ücretli öğretmen görevlendirilmeleriyle kapatılmaya çalışılırken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi de öğretmen açığı kapatılamayan dersler arasında yer aldı. İzmir’de din dersi öğretmeni norm kadrosu 1208 olmasına rağmen, 587 öğretmenin görev yaptığı belirtildi. Açıklar, din dersi öğretmenlerinin kendi okuluna yakın okulda derslere girmesiyle, okulun Türkçe, Felsefe, Sosyal Bilgiler gibi branş öğretmenlerince ya da ücretli ders verilen ilahiyat fakültesi mezunlarınca karşılanmaya çalışılıyor. Ali Bayırlar, Vali Kazım Paşa, Hakkı Oğuz Tabaoğlu ve Hamdi Dalan ilköğretim okulları ile İMKB Endüstri Meslek Lisesi’nde ‘imam-öğretmen’ler namaz saatleri dışında okullarda görev yaparken, bu uygulama velilerin tepkisine yol açtı.
Camiye mi gidiyoruz?

Ali Bayırlar İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri, ‘imam-öğretmen’ uygulamasından endişe duyduklarını, formasyonu olmayan kişilerin öğrencilere ders vermesinin doğru olmadığını söylüyor. Bazı veliler ve öğrenciler, okulun web sayfasında ‘ziyaretçi defteri’ bölümünde yazdıklarıyla uygulamaya tepkilerini dile getirdi. Bir öğrenci, derslerine imamın gelmesinden hem kendilerinin hem anne babalarının huzursuz olduğunu yazdı ve “Biz okula mı geliyoruz camiye mi” diye sordu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülmecit Akkoyun, uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili kararına uygun olarak, kaymakamlık oluru ile, ilgili branşta öğretmen ataması yapılıncaya kadar geçici olarak başlatıldığını bildirdi.
Kadrolaşmanın sonucu

Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çetin ise din dersi öğretmenlerinin kadrolaşma nedeniyle yoğun bir şekilde idareci yapıldığının altını çizdi. Çetin, “Milli Eğitim’deki AKP kadrolaşmasının bir sonucudur bu. Milli Eğitim’deki gerici kadrolaşma nedeniyle bütün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri idareci yapılınca bu dersler de imamlara kaldı” dedi.

(İzmir/EVRENSEL)

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla

Alt 11-21-2008, 12:25   #2
Fatıma
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Fatıma - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 24
Üye No: 142
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi : Fatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really niceFatıma is just really nice
İletişim

tabi ne kadar duyarlıyız ancak canımızı sıkan bi durum cereyan edince çıkar sesimiz

Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul

Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul

Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim

Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul

Ekrem Kaftan
Fatıma isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-24-2008, 08:44   #3
Derman
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Derman - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 73
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi : Derman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud ofDerman has much to be proud of
İletişim

şimdi birileri kardeşim zamanında dişçi sıkıntısı vardı berberler diş çekiyordu öğretmen sıkıntımız var şimdide imamlar ders veriyor ne var bunda diyebilir....haklılar aslında öğretmen ve okul sıkıntısı olan bir ülkenin ibadethane fazlası var...
Derman isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-24-2008, 08:51   #4
Perçem
Can
Ay Işığı
Kullanıcı Profili

Perçem - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 23
Üye No: 108
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 34
REP Puanı : 913
REP Seviyesi : Perçem is a splendid one to beholdPerçem is a splendid one to beholdPerçem is a splendid one to beholdPerçem is a splendid one to beholdPerçem is a splendid one to beholdPerçem is a splendid one to beholdPerçem is a splendid one to beholdPerçem is a splendid one to behold
İletişim

dışarıda atama bekleyen eğitim fakültesi mezunu öğretmenler neden açıkta herkesin görevi kutsaldır eyvallah ama imamların görev yeri okul değil orayı asıl sahibi olan öğretmenlere vermeliler..

Türkiye Cumhuriyeti şeyhler,dervişler,müritler ve meczuplar memleketi olamaz!!!
Perçem isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-24-2008, 11:11   #5
equlibrium
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 87
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 21
REP Puanı : 530
REP Seviyesi : equlibrium is a glorious beacon of lightequlibrium is a glorious beacon of lightequlibrium is a glorious beacon of lightequlibrium is a glorious beacon of lightequlibrium is a glorious beacon of lightequlibrium is a glorious beacon of light
İletişim

meslek liselerindeki katsayı sorunu çözülürse imam mühendiler doktorlar hakimler bile olcak

arkadaşlar!
dışarda birşeyler oluyor, farkındamısınız?
uykuda olanları sarsın, uyandırın.
çok yakında ışıklar kesilebilir.
karanlıkta ne yapacaksınız?

Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir.

http://www.gencaleviler.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=87&dateline=121665385  1
equlibrium isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil