![]() |
|
![]() |
|||||||
| İlköğretim ve Ortaöğretim İlköğretim ve Ortaöğretim konularında paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
Milli Eğitim, okullara dilek kutusu koydu. Kutulara atılan talepler değerlendirildi, şiddet azaldı..
İstanbul'daki ilköğretim okulları ve liselerde alınan önlemlerle şiddet olayları yüzde 80 azaldı, disiplin suçları da yüzde 76 düştü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sıkıntıların tespiti için eğitim kurumlarına dilek kutuları koydurmuştu. Böylece öğrencilerin yüz yüze konuşamadığı konuları dile getirmeleri sağlandı. Bu kutulara atılan 273 bin dilek mektubu tek tek incelendi. Haklı görülen 113 bin talep için çözüm üretildi. Okullarda alınan bu önlemler şöyle: * Toplum destekli polislerden yararlanıldı. * Okulların ayrıntılı planları çıkarıldı. * İlk suçunu işleyen öğrenci incelendi. * Çevrede bilinçlendirme yapısı oluşturuldu. * Belediye işbirliğiyle çevre temizliği sağlandı. * Suçla mücadele okuldan başlatıldı. * Rehber öğretmenler ailelerle işbirliği yaptı. * Öğrencilerin zamanlarının büyük kısmını okulda geçirmeleri sağlandı. * Kötü alışkanlıkla mücadele öğretildi. * Spor ve sosyal etkinlik artırıldı. * Öğrencinin kendini ispata olanak tanındı. * Hafta sonları öğrencilerin okulda aktivitelere katılmaları sağlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, 2.5 yıl önce göreve geldiğinde kenar semtlerdeki bazı okullarda sorunlar olduğunu belirterek, "İlk önce öğrenci ve velinin isteğini araştırdık. Okullarda bilgisayar odalarını her saat kullanılacak hale getirdik. Belediye işbirliğiyle 118 kapalı spor salonu hizmete soktuk. Binin üzerinde spor kulübü kurdurduk. Emniyetle işbirliğiyle okul önlerine sivil ekipler yerleştirdik. Bunlar şiddet olaylarının yüzde 80 azalmasına neden oldu" dedi. milliyet
arkadaşlar! dışarda birşeyler oluyor, farkındamısınız? uykuda olanları sarsın, uyandırın. çok yakında ışıklar kesilebilir. karanlıkta ne yapacaksınız? Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Üye No: 89
Thanked 2449 Times in 1399 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
YaLaN..
"Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!"
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to NervouS! For This Useful Post: | sâre kâl (12-08-2008) |
|
|
#4 |
|
Can Bulunduğu yer: Yaşamın Kıyısında
Yas: 24
Üye No: 390
Thanked 3420 Times in 1882 Posts REP Gücü : 37
REP Puanı : 900
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Canlar toplanalım bizde okula şiddet uygulayalım. size değen eller kırılsın
![]() ![]() ![]()
sen şimdi cok uzaktasın
aşılmaz dağların arkasında sen şimdi cok yakındasın bir soluk kadar yanı başımda Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda bir uzak kenti yüreğim yağmalanmışım terk edilmişim yağmursuz nisan gibiyim mavi bir bulut bekler gözlerim Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 142
Thanked 1044 Times in 647 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
okulda sadece psikolojik şiddet var
Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul
Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul Ekrem Kaftan |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Üye No: 89
Thanked 2449 Times in 1399 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Can Ayın Şairi Bulunduğu yer: İstanbul // Kocaeli
Üye No: 54
Thanked 4418 Times in 2129 Posts REP Gücü : 30
REP Puanı : 838
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ha islamcılara psikolojik baskı ha solcualra ha ülkücülere.. biz düşüncelerimizi söylerken korkuyorsak bastırılıyuorsak ne mutlu türküm diyene diyebilicekmiyiz
dayatmalarla eğitim olmaz.Dayatmalarla olan eğitim ancak sokakta kahvelerde boş vakit geçirmeye sebep olur. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|